Forum: Koffiekamer » Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ??? » Pagina: 1082 | Beursduivel.be

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

22.593 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1077 1078 1079 1080 1081 1082 1083 1084 1085 1086 1087 ... 1126 1127 1128 1129 1130 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Opus135
0
Binnenlandse Zaken: wachtgeldregeling Dijkhoff is niet stop te zetten.

Later:

Heddegij daar dan da knupske nie gezien? Nou dan, druk daar dan is op!

Vervolgens:

Binnenlandse Zaken: ehhhh, wachtgeldregeling Dijkhoff is stop gezet...

Edit 1: Denken ze daar nou soms dat we (het volk) helemaal bananas zijn intussen?

Edit 2: Eerder betaalde wachtgeld blijft wel in de pocket natuurlijk. (Slechte afleidingsmanoeuvre.)
Opus135
0
Gelukkig hebben we Broekers-Knol nog. Stevige tante die Nederland een stuk veiliger maakt. Schijnt ook (behalve: zeeeeeeeeeer bekwaam - citaat Wim Kan) heeeeeeel diplomatiek te zijn.
theo38
0
Ik zie bij nieuws uur dat die klimaat gekkies echt helemaal beginnen door te draaien!
theo38
0
In Frankrijk zie ik vrouwen en mannen demonstreren voor hun financiële toekomst. In India worden vrouwen verkracht en levend in brand gestoken.

En in Nederland zijn vrouwen depressief vanwege de klimaatverandering ?


rationeel
0
quote:

theo38 schreef op 5 dec 2019 om 22:38:


In Frankrijk zie ik vrouwen en mannen demonstreren voor hun financiële toekomst. In India worden vrouwen verkracht en levend in brand gestoken.

En in Nederland zijn vrouwen depressief vanwege de klimaatverandering ?

Omdat ze geen CEO van een groot bedrijf zijn;)
JP Samosa
0
quote:

Chiddix schreef op 5 dec 2019 om 14:28:


[...]

20000 euro netto per koter opvang(jaarbasis). 20 koters = 4 ton subsidie. Je kunt je afvragen wie dit heeft verzonnen.


Dus bij 2 koters: 40.000 euro. Is dat normaal of is dat absurd?

Zelfs t wachtgeld van Dijkhoff verbleekt er bij.
rene l
2
quote:

theo38 schreef op 5 dec 2019 om 22:25:Ik zie bij nieuws uur dat die klimaat gekkies echt helemaal beginnen door te draaien!Vooral dat klimaatmeisje van 16 die blijkbaar gewoon verzuimd van school zit volgens mij op jonge leeftijd al flink in de gevarenzone.

Ze zit vol haat, ze koestert wrok, is rancuneus, ze explodeert, en zit nu al vol van opgekropte woede.
Ze ziet door de bomen het bos niet meer, ze heeft overduidelijk een klap van de molenwiek gehad, ze is een ware windvlaag.

Op zo'n leeftijd moet je nog zorgeloos door het leven kunnen gaan, lekker met vriendinnen leuke dingen doen, en zorgen dat je op school je best doet.

Ik kan wel zeggen, deze meid is nu al zodanig beschadigd dat ze nooit meer een normaal leven zal kunnen leiden, waarschijnlijk knapt ze op korte termijn af, stort in elkaar, en zal voor de rest van haar leven nooit meer normaal kunnen functioneren.

De Linken en Milieu-Kikkers zien haar als het speeltje om hun plannen er door te drukken.
Het is net kinderarbeid.
objectief
0
quote:

rene l schreef op 6 dec 2019 om 11:06:


[...]

Vooral dat klimaatmeisje van 16 die blijkbaar gewoon verzuimd van school zit volgens mij op jonge leeftijd al flink in de gevarenzone.Het probleem zit meer in personen, die hun ogen sluiten voor de immense klimaatveranderingen. Elke week is er wel weer een brand en/of overstroming.
Sommige ouderen missen elke flexibiliteit en willen niet zien dat de wereld door draait.
theo38
0
quote:

objectief schreef op 6 dec 2019 om 11:12:


[...]

Het probleem zit meer in personen, die hun ogen sluiten voor de immense klimaatveranderingen. Elke week is er wel weer een brand en/of overstroming.
Sommige ouderen missen elke flexibiliteit en willen niet zien dat de wereld door draait.


Klimaatverandering is niet nieuw en dat de mens een bijdrage heeft geleverd aan de versnelling hiervan zou best wel kunnen. Maar we zitten met 7.7 miljard mensen op de wereld die allemaal een goed leven willen en al die mensen gaan dat doel niet opgeven voor een paar klimaatgekkies die zelf ook een goed leven hebben.

Er zijn gewoon teveel mensen op de wereld en de meeste wonen ook nog eens op plekken die zeer gevoelig zijn voor klimaatverandering. Als die klimaatgekkies hun zin krijgen, stort heel de wereld economie in en kan de wereld in een totale chaos veranderen, wat nog veel schadelijker is voor het milieu.

Niemand sluit zijn ogen maar we moeten wel realistisch blijven en paniek saaien heeft totaal geen zin. We weten namelijk ook dat de aarde vroeg of laat getroffen zal worden door een meteoriet die al het leven kan verwoesten.
Er wordt aan gewerkt om dit tegen te houden, maar tot op heden hebben we nog niks, we moeten dus maar hopen dat het goed afloopt en het heeft geen zin om hiervoor gillend over straat te lopen.
rene l
0
quote:

objectief schreef op 6 dec 2019 om 11:12:


[...]

Het probleem zit meer in personen, die hun ogen sluiten voor de immense klimaatveranderingen. Elke week is er wel weer een brand en/of overstroming.
Sommige ouderen missen elke flexibiliteit en willen niet zien dat de wereld door draait.


Ben ik deels zeker met je eens Fred, alhoewel ik mij afvraag of het ook niet gewoon een natuurlijke cyclus is.

Met het milieu gaat er inderdaad het nodige mis, regenwouden worden afgefikt, zeer hoge concentraties smog in m.n. Azie, en zie ook het vele onnodige vliegverkeer, (recent bijv. M. Rutte).

Begin bij jezelf, ik flikker geen afval op straat, maar zie ook de recente protesten van de jonge klimaatgekkies in Den Haag, de afvaldienst heeft overuren moeten draaien om alle troep die ze zonder te denken op straat gegooid hebben op te moeten ruimen.
Ze staan daar wel te schreeuwen maar hun ouders hebben hun geen manieren geleerd.

Stop met het kappen van bomen om deze vervolgens in bio-centrales te verbranden, je vernietigt hiermee de natuur, en je veroorzaakt juist extra uitstoot.

Sluit Nederland aan op het Russische gasnet, de meest schone fossiele brandstof, geen uitstoot, en het is relatief goedkoop, en val ons als burgers niet lastig met onbetaalbare warmtepompen.

Net als met de "nieuwe" bio-benzine waaraan ze 10% "schone" brandstof aan toegevoegd hebben.
Beter voor het milieu, laat met niet lachen, het is allemaal fake, het benzineverbruik neemt namelijk met meer dan 8% toe.

En zie de electrische auto, klimaatneutraal voor de omgeving, ja, ja, maar kijk eens wat van troep er in de accu's zit.
Eens zijn ze door hun levensduur heen en voorgoed leeg.
Maar ja, waar laat je die zware en uiterst giftige materialen die erin zitten dan stop je ze gewoon lekker onder de grond, een dikke laag aarde er over, en je zadelt de volgende generaties er mee op als ze gaan lekken.

Megastallen liggen nu onder vuur, als onze overheid eerder nagedacht had, hadden we dit probleem nooit gehad, dan waren er helemaal geen megastallen en konden de boeren gewoon door boeren.

Net als met kernenergie, niemand heeft er benul van hoeveel vaten er door de jaren hen met kernafval van bijv. Urenco en BNFL op de zeebodem gestort zijn.

Het is gewoon een hele lastige materie.

Maar het is van den gekke dat Nederland voorop moet lopen in deze milieu gekte en alles er door gedrukt wordt op de kosten van de burgers.

Onze regering is het probleem, ze hebben op vele gebieden waar geen problemen waren zelf problemen gecreerd met hun zwalkende beleid.

Pak maar eens een aardbol, wijs Nederland maar eens aan, het zal jou zeker wel lukken Fred, maar de jeugd zal het met grote zekerheid niet eens weten te vinden.
Het is ook slechts een stip.


objectief
0
quote:

rene l schreef op 6 dec 2019 om 11:56:


[...]

Ben ik deels zeker met je eens Fred, alhoewel ik mij afvraag of het ook niet gewoon een natuurlijke cyclus is.Nee, het is geen natuurlijke cyclus.

En dat Rutte niet moet vliegen etc. dat maakt niks uit; die man is druk en zijn vliegverkeer speelt geen rol in het geheel.

Politici zijn ook gewone burgers en doen regelmatig (net als iedereen) iets fout.

Ja, Nederland moet het voortouw nemen; wij zijn bij de besten in de wereld en ook bij de rijksten. Als ieder naar elkaar kijkt gebeurt er nooit wat; Nederland geeft een voortrekkersrol.

rationeel
0
WILDERS WIL NIET: De zaak-Wilders houdt niet op, niet vanzelf. Op het ministerie Justitie en Veiligheid wordt nu al maanden gezocht naar extra documenten over de vervolging van de PVV-leider om zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraak in 2014. Inzet: is er bewijs dat toenmalig minister Ivo Opstelten opdracht gaf tot die vervolging (problematisch) of werd dat alleen door zijn ambtenaren geopperd maar nooit opgelegd (stom maar niet strafbaar)? Vorige week liet minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie, CDA) nog weten dat er stukken zijn teruggevonden die een overleg tussen Opstelten en de top van het OM over het proces beschrijven, maar zonder een echte opdracht tot vervolging. Deze week kondigde Grapperhaus aan meer tijd nodig te hebben. Wilders is er klaar mee: hij wordt maandag in de rechtbank verwacht, maar heeft besloten alle zittingen te boycotten totdat de zoektocht op het ministerie is afgerond.

Het loopt de spuigaten uit. Liegen... bedriegen...Als je iemand vermoord loop je na een paar jaar weer vrij rond. Als je een links onwelgevallige uitlating doet, krijg je levenslang.

Genoeg is genoeg. Weg met deze regering van Nederlanders hatenden.
theo38
0
quote:

objectief schreef op 6 dec 2019 om 12:38:


[...]

Ja, Nederland moet het voortouw nemen; wij zijn bij de besten in de wereld en ook bij de rijksten. Als ieder naar elkaar kijkt gebeurt er nooit wat; Nederland geeft een voortrekkersrol.Nederland heeft de hoogste hypotheekschuld, we leven ook in een verzorgingsstaat die niet vol te houden is en we zijn zo rijk dat de politie zaken als inbraken, diefstalen niet meer behandeld omdat er niet genoeg agenten zijn omdat er geen geld voor is. En op wereldniveau is Nederland niet meer dan een fruitvlieg.
rationeel
0
quote:

theo38 schreef op 6 dec 2019 om 12:58:


[...]

Nederland heeft de hoogste hypotheekschuld, we leven ook in een verzorgingsstaat die niet vol te houden is en we zijn zo rijk dat de politie zaken als inbraken, diefstalen niet meer behandeld omdat er niet genoeg agenten zijn omdat er geen geld voor is. En op wereldniveau is Nederland niet meer dan een fruitvlieg.


Het rammelt aan alle kanten, maar het ergste: Het loopt mis met de democratie, en de scheiding der machten.

En een liegende minster president. zie klimaat draadje.
JP Samosa
0
Ik lees net dat De stem van niemand minder dan de Henk Otten fractie
mogelijk Beslissend kan zijn over de stikstof wet !
DeZwarteRidder
0
quote:

JP Samosa schreef op 6 dec 2019 om 14:47:


Ik lees net dat De stem van niemand minder dan de Henk Otten fractie
mogelijk Beslissend kan zijn over de stikstof wet !

Dat wordt dus 'z'n moment of glory'.
rationeel
0
De spoedwet aanpak stikstof, bedoeld als begin van een oplossing in de stikstofcrisis, is zeer impopulair bij de oppositie. Een afgang in de Eerste Kamer ligt op de loer.

De Tweede Kamer stemde donderdag voor de spoedwet. Díé horde heeft het kabinet in elk geval genomen. Maar veel reden voor een feestje na de stemming in de Tweede Kamer is er niet. De coalitiepartijen kregen slechts de steun van oppositiepartijen 50PLUS, SGP en het onafhankelijke Kamerlid Van Haga.

Zowel van links als van rechts klinkt er –al langer– forse kritiek op de stikstofaanpak van het kabinet, en dat terwijl het voor de coalitiepartijen zelf al lastig zat is om er onderling uit te komen. Toen dat eenmaal zover was, konden er ten minste twee dingen gebeuren: óf de oppositie was zo constructief dat zij de coalitie zonder veel tegenstribbelen aan een meerderheid zou helpen, óf zij zou zeggen: Wij geven alleen steun als het kabinet aan onze zorgen en wensen tegemoetkomt.

Waar er in de Tweede Kamer weinig steun vanuit de oppositie nodig is (de coalitie komt slechts één zetel tekort), ligt dat in de Eerste Kamer lastiger. Sinds de Statenverkiezingen hebben VVD, CDA, D66 en CU daar slechts 32 van de 75 zetels.

Theoretisch heeft de coalitie diverse mogelijkheden. Zo heeft zij aan steun van één van de drie grotere oppositiefracties, FVD (negen zetels), GL (acht) of de PvdA (zes), voldoende.

Al deze partijen stemden donderdag in de Tweede Kamer echter tégen. Wil het kabinet daar voor de stemming in de Senaat verandering in brengen, dan lijkt de PvdA de eerst aangewezene om met Rutte en de zijnen in conclaaf te gaan. Maar die partij is weinig enthousiast. Fractievoorzitter Lodewijk Asscher zette op Twitter vooralsnog de hakken in het zand. Volgens hem is het nodig dat bouwers aan de slag kunnen, dat er meer betaalbare huizen gebouwd worden en dat er in natuurherstel wordt geïnvesteerd. „Het kabinet biedt die zekerheid niet. Daarom: tegen.”

Naast steun van FVD, GroenLinks of de PvdA heeft het kabinet nog een vierde route om in de Senaat aan een meerderheid te komen. Meerdere kleine partijen kunnen bij elkaar de benodigde zes zetels leveren.

Naar verwachting stemmen 50PLUS en de SGP ook in de Senaat voor de spoedwet. Dat is echter nog te weinig voor een meerderheid. Stemmen alle partijen in de Eerste Kamer hetzelfde als de fracties in de Tweede Kamer, blijft er slechts één optie over. De partij GO van oud-FVD’er Henk Otten geeft met haar drie zetels in dat geval de doorslag.

Hoe dit ook zij, ongeacht de uitslag wordt het kabinet dezer dagen geconfronteerd met het ongemak van regeren met een minderheid in de Eerste Kamer. Nadat de kranten er na de Provinciale Statenverkiezingen bol stonden van analyses over dit gevaar, hoorde Nederland er lange tijd niets meer over. De spoedwet stikstof laat als eerste echt zien hóé onhandig het gebrek aan een meerderheid kan zijn.

Hoe belangrijk stemmen voor de juiste partij is!

www.rd.nl/vandaag/politiek/kabinet-in...
22.593 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1077 1078 1079 1080 1081 1082 1083 1084 1085 1086 1087 ... 1126 1127 1128 1129 1130 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

BEL 20 4.016,83 +1,12 +0,03% 12:05
BRX20-24h 4.016,75 +1,04 +0,03% 12:05
BEL 20 GR 11.329,92 +3,71 +0,03% 11:50
BEL Mid 6.131,91 +4,23 +0,07% 11:50
AEX 610,07 -1,49 -0,24% 12:05
AMS25-24h 609,93 -1,63 -0,27% 12:05
Dutch15-index 16.729,64 -11,06 -0,07% 11:49
France40# 6.022,84 +11,86 +0,20% 12:05
Germany30^ 13.482,60 -33,15 -0,25% 12:05
Europe50^ 3.769,52 -0,27 -0,01% 12:05
Euro30-index 19.448,35 +8,22 +0,04% 11:50
Nasd100# 9.196,18 +7,60 +0,08% 12:05
Japan225# 23.836,13 -195,22 -0,81% 12:05
US30# 29.168,21 -25,39 -0,09% 12:05
Brent 61,68 -0,67 -1,07% 12:05
Gold World Spo... 1.554,09 -4,56 -0,29% 12:05
EUR/USD 1,1093 0,0000 0,00% 12:05
US500# 3.321,25 -1,17 -0,04% 12:05
WTI 55,86 -0,80 -1,41% 12:05

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Colruyt 44,900 +0,550 +1,24% 11:45
Ageas 51,840 +0,500 +0,97% 11:46
Sofina 213,000 +1,500 +0,71% 10:58
Dalers Laatst +/- % tijd
arGEN-X 137,400 -2,400 -1,72% 11:47
Telenet Group 40,560 -0,380 -0,93% 11:47
Aperam 26,670 -0,160 -0,60% 11:47

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group