Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

26.433 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117 1118 1119 1120 ... 1318 1319 1320 1321 1322 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rationeel
0
Nu zou ik dolgraag mijn hoop willen uitspreken dat 2020 zal afrekenen met deze hypocrisie. Maar Erdogan zal ’meisjes’ blijven terugsturen. Den Haag heeft geen strategie, het OM krijgt nooit de bewijzen rond die tot gepaste straffen leiden en Hilversum snakt naar gore sensatie. De fluwelen handschoen van de emotie-tv zal de direct vergeven terrorist blijven aaien.

digitalpublishing.telegraaf.nl/static...
rationeel
0
Stukje gschiedenis

De befaamde foto uit de Playboy van 1986: Lorette Welter staat voorover geleund op een tafeltje, met een gescheurd rokje. Arnoud Cevaal zit in het bankje en legt zijn hand op haar blote rechterbil.

Medewerkers lieten zich in de bankjes fotograferen voor de Playboy

digitalpublishing.telegraaf.nl/static...

Ed Nijpels werd in zijn tijd als fractievoorzitter van de VVD overspoeld met brieven van boze partijleden na de Playboy-affaire in 1986. Die spraken er schande van dat twee medewerkers van de fractie zich bloot hadden laten vereeuwigen in de bankjes van de Tweede Kamer.

Nijpels staat richting de verkiezingen van 1986 al onder grote druk als zijn partij flink zetels verliest in de peilingen. In de jaren onder zijn leiderschap is bij de VVD het ene na het andere relletje naar boven gekomen. Daar komt in het voorjaar een heel pikante bij.

Blote bil

VVD-medewerkers Arnoud Cevaal en Lorette Welter hebben zich namelijk laten fotograferen voor de Playboy. En een van die foto’s is genomen in de bankjes van de Tweede Kamer: Welter staat voorover geleund op een tafeltje, met een gescheurd rokje. Cevaal zit in het bankje en legt zijn hand op haar blote rechterbil. De foto verschijnt onder de kop ’Erotiek in de Tweede Kamer’ paginagroot in het blootblad.

Het zorgt voor grote ophef. Bij Dick Dolman, toen voorzitter van de Tweede Kamer, die van Nijpels wil weten waarom die foto zonder toestemming in de Kamer is genomen. Maar ook de VVD-stemmers zijn laaiend. Het Nationaal Archief brengt vandaag, op Openbaarheidsdag, een stapel woedende brieven aan Nijpels naar buiten.

Zo schrijft een boze stemmer: „Het was de VVD zoals veel van mijn weldenkende vrienden die partij al lang afschilderen: goedkoop opgeschoten plastic met een flinterdun laagje persoonlijk vrijheidsgeouwehoer.” Hij stelt voor de Kamerverkiezingen de slogan ’Het liberalisme heeft niets om het lijf’ of ’Met de VVD kan het nog goedkoper’ voor.
rationeel
0
De woede richt zich op Cevaal en Welter. „Dat deze man oversekst is en een eng hoofd heeft, laat ik nog buiten beschouwing”, schrijft een VVD’er. „Zulke typen komen regelmatig op de beeldbuis. Maar arme VVD, die het van dergelijke adviseurs kennelijk moet hebben.” De medewerkers lijken volgens brievenschrijvers ’elk gevoel voor kiesheid te missen’, en Cevaal wordt beticht van ’een mentaliteit van een Vara- of VPRO-lid’. „Ik vraag mij af wanneer aan de hardnekkige vorm van masochisme in de partij, namelijk het bij herhaling struikelen over door onszelf neergelegde bananenschillen, nu eens een einde komt!!”, verzucht een andere stemmer, die niet zal hebben kunnen vermoeden dat ruim dertig jaar later de liberalen nog steeds het ene na het andere interne relletje voor de kiezen krijgen.

’Naakte mug’

Slechts een enkeling steunt Nijpels nog: „Om van deze naakte mug een olifant te maken, zou onverstandig en niet liberaal zijn.” De steun van de partij is Nijpels na deze en vele andere affaires én een flink zetelverlies bij de verkiezingen van 1986 wel kwijt. Hij wordt vervangen door Joris Voorhoeve als partijleider, maar mag in kabinet-Lubbers II wel verder als minister van VROM.
rationeel
0
Rode Kruis ingezet voor koffie moeder Prins Bernhard

digitalpublishing.telegraaf.nl/static...

Volgens prins Bernhard had zijn moeder de koffie ’wegens gezondheidsredenen dringend nodig’.

Prins Bernhard bewoog hemel en aarde om koffie voor zijn moeder te regelen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zelfs het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Rode Kruis werden ingezet.

Dat blijkt uit documenten uit het Nationaal Archief die op Openbaarheidsdag naar buiten zijn gekomen. Daarin staat ook correspondentie uit de jaren 1942 en 1944 tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken en verschillende gezanten van Nederland op posten in Brazilië, Portugal en Zwitserland. Dat gaat over de vraag van Bernhard, die op dat moment met de koninklijke familie was uitgeweken naar Londen, om koffie naar zijn moeder in Duitsland te sturen.

Prins Bernhard, de man van op dat moment kroonprinses Juliana, deed het verzoek om eens in de twee weken een pond koffie naar zijn moeder prinses Armgard te sturen. Zij woonde nog altijd op het landgoed Reckenwalde – op dat moment Duits, maar sinds het einde van de oorlog Pools grondgebied – waar Bernhard zelf opgroeide.

Brazilië

De koffie werd in 1942, met behulp van de gezant in Rio de Janeiro, vanuit Brazilië verscheept naar het Portugese Lissabon. De vertegenwoordiger van de Nederlandse regering daar stuurde het weer door naar het Zwitserse Bern. Daar dreigde de verdere bezorging richting prinses Armgard spaak te lopen, valt in de correspondentie te lezen.

Een eerste poging om via Zweedse bondgenoten de koffie, in pakken van ongeveer 2 kilo, te versturen strandt. De gezant in Bern laat weten dat er een nieuwe poging wordt gedaan om de koffie via een zending van het Rode Kruis te versturen. Dat is uiteindelijk wel gelukt, schrijft de gezant aan het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarbij meldt hij ook nog dat Bernhards moeder laat weten dat zij en de broer van de prins in goede gezondheid waren en vragen ze om foto’s van het koninklijk gezin.
rationeel
0
Blijkbaar loopt de aanvoer van de koffie later in de oorlog wel weer spaak. Aan het begin van 1944 is er bericht van de gezant in Lissabon. Die meldt aan het ministerie van Buitenlandse Zaken dat er twee kisten met in totaal 25 kilo koffie zijn aangekomen uit Brazilië, maar dat het niet is gelukt die door te sturen naar Bern.

Het ministerie reageert daar nog op met een vraag van prins Bernhard of de koffie misschien in kleinere pakketten van 1 of 2 kilo wél verstuurd kan worden.

Zijn moeder heeft het ’wegens gezondheidsredenen dringend nodig’, stelt de prins. Of dat lukt is onduidelijk, verdere correspondentie was niet meer beschikbaar in de archieven.
Opus135
0
Nausicaa schrijft zelden iets onverstandigs. Ministeriabel. Maar zal wel afkeer hebben van de Haagse slangenkuil en zich daarin niet willen wagen. Dat lijkt me sowieso een algemeen probleem: er zijn best kundige mensen, maar die willen zich begrijpelijkerwijs niet opofferen als Pim (vermoord) of als Geert (bedreigd, meermaals vervolgd, onvrij).
Opus135
0
Tja, zo gaat dat. Miljoenen onschuldige mensen afgeslacht. Bernhard is de held en bezorgt z'n familie koffie. Later zichzelf steekpenningen. Kreeg anderzijds wel die Hofmans-troela weg. Maar had zelf wel wat activiteiten buiten-de-deur. Het was me d'r eentje.

Claus had veel meer diepgang, maar dat leidde tot een veel korter en ongelukkiger leven, kunnen we toch wel concluderen. Soms ook over-the-top. Zoals de uitspraak "ik ben een Afrikaan". (??????)
Opus135
0
Terugtrekken uit Irak lijkt me geen slecht idee. Niet meer nodig in deze tijden om in het Midden-Oosten aanwezig te zijn. Wordt het daarna een nog erger zootje dan nu, bijvoorbeeld met een zich herstellend IS, met bedreigingen voor de rest van de wereld, met name het vrije Westen, werk dan met precisiebombardementen, bijvoorbeeld weer met drones. De Israëli willen zo nu en dan ook wel faciliteren, neem ik aan.
NewKidInTown
0
"Het Rotterdamse PvdA-raadslid Kevin van Eikeren wordt verdacht van oplichting van verzekeringsmaatschappijen.

Dat meldt RTV Rijnmond. Hij moet woensdag voor de rechter verschijnen. De 33-jarige sociaaldemocraat zou ten onrechte spullen met een waarde van 10.000 euro als gestolen hebben opgegeven."

www.telegraaf.nl/nieuws/1309957020/pv...

Wat wil je ook met iemand met zo'n voornaam, die had de pvda nooit mogen binnen komen. Zoveelste inschattingsfout van die club.
objectief
0
quote:

NewKidInTown schreef op 6 januari 2020 11:07:


"Het Rotterdamse PvdA-raadslid Kevin van Eikeren wordt verdacht van oplichting van verzekeringsmaatschappijen.

Dat meldt RTV Rijnmond. Hij moet woensdag voor de rechter verschijnen. De 33-jarige sociaaldemocraat zou ten onrechte spullen met een waarde van 10.000 euro als gestolen hebben opgegeven."Gelukkig zijn het niet alleen VVDers en FvDers die de boel (proberen) te flessen en van een verzekeringsmaatschappij, dat is gemeengoed in Nederland.
Opus135
0
Weinig aan de hand dagje. Veel gedoe over VS versus Iran, maar dat lijkt me de zoveelste waan. Enkele weken vanaf hier, en er zal nog slechts in algemene termen naar verwezen worden (de verhoudingen zijn nog verder bekoeld sinds etc.). Straks worden de mondiale problemen weer headlines: verdragen ja dan nee met China, impeachment-toestand, klimaat-milieu. Is althans mijn indruk.

Moeilijk dagje op kantoor wel: al die beste wensen met (drie) (lucht)kusjes! Is overleefbaar, maar niemand die het leuk vindt.
leek2018
0
quote:

NewKidInTown schreef op 6 januari 2020 11:07:


"Het Rotterdamse PvdA-raadslid Kevin van Eikeren wordt verdacht van oplichting van verzekeringsmaatschappijen.

Dat meldt RTV Rijnmond. Hij moet woensdag voor de rechter verschijnen. De 33-jarige sociaaldemocraat zou ten onrechte spullen met een waarde van 10.000 euro als gestolen hebben opgegeven."

www.telegraaf.nl/nieuws/1309957020/pv...

Wat wil je ook met iemand met zo'n voornaam, die had de pvda nooit mogen binnen komen. Zoveelste inschattingsfout van die club.

Waarom wordt dit nu pas bekend? De Mos uit Den Haag is al zo goed als veroordeeld voordat er van een rechtbank sprake is.
objectief
0
quote:

leek2018 schreef op 6 januari 2020 13:24:


[...]
Waarom wordt dit nu pas bekend? De Mos uit Den Haag is al zo goed als veroordeeld voordat er van een rechtbank sprake is.


Terecht bij De Mos was sprake van (vermeende) omkoping uit politiek eigen belang; hier gaat het om een verkeerde declaratie, die inmiddels al terugbetaald is.
Opus135
0
Toch nog iets gevonden: speech van Ricky Gervais bij Golden Gloves. Zet me daar even Hollywood te kakken. De grappen zijn niet eens zo geweldig, maar wel de reactie daarop van enkele mannelijke "sterren" (gek genoeg komen ook enkele vrouwen in beeld, die het wel kunnen waarderen).

Zo hoort het, geen deugende eenheidsworst, maar ook andere geluiden, ook al is dit meer een "roast", die als kenmerk pleegt te hebben niet helemaal serieus genomen te hoeven worden.
NewKidInTown
0
quote:

Opus135 schreef op 6 januari 2020 14:25:


Toch nog iets gevonden: speech van Ricky Gervais bij Golden Gloves. Zet me daar even Hollywood te kakken.

Hilarisch, en astronomisch veel beter dan bijvoorbeeld Jandino Asporaat bij het Voetbalgala, die was slecht :-(
rationeel
0
quote:

Opus135 schreef op 6 januari 2020 13:18:


Weinig aan de hand dagje. Veel gedoe over VS versus Iran, maar dat lijkt me de zoveelste waan. Enkele weken vanaf hier, en er zal nog slechts in algemene termen naar verwezen worden (de verhoudingen zijn nog verder bekoeld sinds etc.). Straks worden de mondiale problemen weer headlines: verdragen ja dan nee met China, impeachment-toestand, klimaat-milieu. Is althans mijn indruk.

Moeilijk dagje op kantoor wel: al die beste wensen met (drie) (lucht)kusjes! Is overleefbaar, maar niemand die het leuk vindt.


Rare gewoonte. Wat is er mis met de hand?
JP Samosa
0
quote:

objectief schreef op 6 januari 2020 13:58:


[...]

Terecht bij De Mos was sprake van (vermeende) omkoping uit politiek eigen belang; hier gaat het om een verkeerde declaratie, die inmiddels al terugbetaald is.De Mos heeft van zijn fouten geleerd.
Die komt terug.
Ik mag ‘m wel.
Opus135
0
quote:

rationeel schreef op 6 januari 2020 18:18:


[...]

Rare gewoonte. Wat is er mis met de hand?


Niks. Wel veel bacteriën ook, waar sommigen dan weer belachelijk smetvrezerig over doen.

De luchtkusjes, helemaal een farce, komen meest van dames, nu ik erover nadenk. Zal wel een laf compromis zijn? Nog triester ten slotte: de mededeling "ik ben hartstikke verkouden".
26.433 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117 1118 1119 1120 ... 1318 1319 1320 1321 1322 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

BRX20-24h 3.073,51 +72,77 +2,43% 09:44
BEL 20 3.073,51 +69,63 +2,32% 09:44
AEX 533,80 +0,98 +0,18% 09:44
Germany30^ 11.445,40 +54,12 +0,48% 09:44
Europe50^ 2.993,98 +22,63 +0,76% 09:43
UK100 6.091,14 +88,90 +1,48% 09:44
US30^ 24.940,89 +156,88 +0,63% 09:44
Nasd100^ 9.578,99 +40,24 +0,42% 09:44
België 10 jaar 0,0210 -0,0060 -22,22% 25 mei
US500^ 3.009,10 +9,97 +0,33% 09:44
Japan225^ 21.238,95 +252,81 +1,20% 09:44
Gold spot 1.729,78 +0,23 +0,01% 09:44
WTI^ 34,43 +0,70 +2,09% 09:44
Brent^ 36,35 +0,77 +2,18% 09:44
BTC/USD 8.952,2100 +56,4000 +0,63% 09:44
EUR/USD 1,0934 +0,0040 +0,37% 09:44
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
arGEN-X 171,600 +25,000 +17,05% 09:24
KBC Groep 46,150 +2,190 +4,98% 09:24
ING 5,501 +0,175 +3,29% 09:24
Dalers Laatst +/- % tijd
UCB 81,360 -1,480 -1,79% 09:24
WDP 23,880 -0,265 -1,10% 09:24
Colruyt 51,580 -0,280 -0,54% 09:22

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group