Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

24.876 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117 1118 1119 1120 1121 ... 1240 1241 1242 1243 1244 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
Nederlanders zijn positiever over arbeidsmigranten

Omslag in economisch klimaat vermindert angst voor verdringing door buitenlanders.

www.fd.nl
Opus135
0
Rustig hier. Er is ook niet veel om je over op te winden, dat scheelt. Tja, voor wie nog naar de treurbuis (of liever: het treurscherm) kijkt:
- wie ijdeler dan onze Marrakech-specialist Hugo? : zonnebank all over the place
- typisch Nederlandse vleesch noch vis-houding inzake Iran: begrip voor actie VS, maar -nog erger- de tip voor alle partijen(vast op dit idee gekomen na meermaals en moeizaam nachtelijk vergaderen met de hele politieke en militaire top): nu vooral de-escaleren (Bijleveld). Is dit al viral gegaan?
rationeel
0
Ik zie een zeer gespannen situatie en een EU die totaal niet geschikt is om ECHTE problemen aan te pakken.
JP Samosa
0
quote:

Opus135 schreef op 7 januari 2020 13:15:


Rustig hier. Er is ook niet veel om je over op te winden, dat scheelt. Tja, voor wie nog naar de treurbuis (of liever: het treurscherm) kijkt:
- wie ijdeler dan onze Marrakech-specialist Hugo? : zonnebank all over the place
- typisch Nederlandse vleesch noch vis-houding inzake Iran: begrip voor actie VS, maar -nog erger- de tip voor alle partijen(vast op dit idee gekomen na meermaals en moeizaam nachtelijk vergaderen met de hele politieke en militaire top): nu vooral de-escaleren (Bijleveld). Is dit al viral gegaan?


Vuurrwerkverbod?
Opus135
0
Vuurwerkverbod lijkt er te komen. Als de meerderheid het wil, dan lijkt me dat logisch. Rekening houden met een grote minderheid, is hier vervolgens moeilijk, want een beetje vuurwerkverbod werkt niet.

Ik zou het (zoals bekend) jammer vinden en onnodig en incidentenpolitiek, en afschaffing van een voor de meesten plezierige traditie. Het heeft ook nationaal-culturele trekken.

Bij nog belangrijkere zaken lijken onze bestuurders zich niets aan te trekken van een meerderheid en voeren door wat zij zelf voor ogen hebben, maar dat verdient uiteraard geen navolging, ook niet voor wat betreft het vuurwerk.

@married at first sight: toch ook richting een miljoen kijkers. Ik heb ook een stukje gezien. Drukke Carlo aan de slag om een quasi-serieus spelletje te spelen met het instituut huwelijk. Eerst nog gepresenteerd door die andere meneer met dito lelijk baardje, maar die is omhoog gevallen tot de directeur van al die trash (homo-jokes not appreciated). Brrrrrrr, en het ergste is dat dat soort formats oneindig zijn, en het publiek blijft ervan smullen. Eigenlijk passen onze regeringen van de afgelopen 20 jaar daar precies bij.
JP Samosa
0
Het zou een mooi onderwerp zijn voor een referendum: totaalverbod op vuurwerk : ja of nee.

Maar ja, D66..........
rationeel
0
Wat betreft dat vuurwerkverbod.

De medische wereld wilde dat al zo lang, met als motivatie, HET LEED dat veroorzaakt werd.
Dat was geen reden voor afschaffen.

Nu wil de regering het...00K..., maar de motivatie is nu dat de burgemeesters de ORDE niet kunnen handaven.

Zoek de verschillen.
rationeel
0
Ouders steeds hoger opgeleid: wethouder wil maatregelen tegen elitescholen»

De helft van de scholieren in Amsterdam heeft hoogopgeleide ouders, aanzienlijk meer dan een paar jaar geleden. Deze leerlingen zoeken elkaar op en dat leidt tot meer elitescholen. Wethouder Moorman zint op maatregelen.

Michiel Couzy7 januari 2020, 12:08
Het is een duidelijke trend in het basis- en het voortgezet onderwijs: het aantal leerlingen met slimme ouders neemt snel toe. Op de basisscholen heeft inmiddels meer dan de helft van de scholieren, 52 procent, hoogopgeleide ouders. Zeven jaar geleden was dat nog 44 procent, blijkt uit onderzoek van de dienst Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS), dat woensdag wordt besproken in de gemeenteraad.

Ook op de middelbare scholen steeg het aandeel leerlingen met hoogopgeleide ouders aanzienlijk: van 38 naar 49 procent.

Deze toename van, over het algemeen, slimmere kinderen heeft ook minder positieve kanten, concludeert wethouder Marjolein Moorman. Want deze scholieren mengen minder met andere groepen. In het voortgezet onderwijs is dit zichtbaar in de groei van de categorale gymnasia, en op een vijfde van de basisscholen heeft meer dan 80 procent van de leerlingen hoog­opgeleide ouders. “En daar ben ik niet blij mee,” zegt de wethouder.

Hoge huizenprijzen
Hoogopgeleide ouders zien graag dat hun kinderen op een school terechtkomen met soort­gelijken, ook al wonen ze in een gemengde wijk. Ze zijn bereid hiervoor flink om te fietsen, als het moet naar een ander deel van de stad, blijkt uit de analyse van OIS. Het gevolg is een toename van het aantal elitescholen. Het gemeente­bestuur streeft juist naar gemengde scholen. Moorman: “Kinderen komen elkaar nu minder tegen op school, en dat vind ik treurig.”

Aan de andere kant daalt het aantal scholen met veel kinderen van laagopgeleide ouders – een gevolg van de ontwikkeling van de stad. Amsterdam trekt traditioneel veel hoogopgeleiden, zoals studenten en kenniswerkers, en die tendens wordt nog versterkt door de enorme huizenprijzen, de komst van veelal hoog­opgeleide expats en het vertrek van de midden­klasse.

Vooral in Nieuw-West
Het aantal Amsterdammers met een hbo- of universitaire opleiding is in een jaar toegenomen van 314.000 tot 325.000, en beslaat daarmee bijna de helft van alle volwassenen in de stad. Het aantal lager opgeleiden steeg veel minder hard, van 146.000 naar 147.000. Het contingent middelbaar opgeleiden daalt zelfs.

Vooral in Nieuw-West is sprake van een grote toename van basisschoolleerlingen met hoogopgeleide ouders, aldus OIS. Dat is niet zo gek, vindt Joke Middelbeek van het school­bestuur in de Westelijke Tuinsteden. “Hier zijn de huizen nog enigszins betaalbaar.”

Of die ouders hun kinderen naar een school in het stadsdeel sturen, is zeer de vraag. “Sommige mensen blijven graag in hun bubbel zitten.”

Buurtschool
Wethouder Moorman probeert de tweedeling ­tegen te gaan met een pakket maatregelen dat vooral ouders moet verleiden voor een buurtschool te kiezen. In het voortgezet onderwijs krijgen scholen extra geld als ze naast vwo ook havo en vmbo aanbieden. “Maar deze trend is niet makkelijk te keren,” zegt ze. “Segregatie is hardnekkig.”

Uit de cijfers van OIS blijkt ook dat het aantal leerlingen met een niet-westerse achtergrond afneemt op de Amsterdamse scholen. Op de basisscholen daalde dit aandeel in zes jaar van 52 procent tot 46 procent, op middelbare scholen van 52 naar 48 procent. Dit komt ook doordat de derde generatie niet-westerse leerlingen te boek staat als Nederlands.

www.parool.nl/amsterdam/ouders-steeds...
rationeel
0
Net doen alsof er geen problemen zijn met die allochtone jongeren.

En kunnen die niet naar een school in een ander stadsdeel fietsen?

En wat is er mis met het gymnasium?

CV
Persoonlijke gegevens
Mevrouw Marjolein Moorman
Geboren op 1 maart 1974 te Wassenaar
Getrouwd, twee kinderen

Opleiding
VWO, Rijnlands Lyceum Wassenaar
Communicatiewetenschap, Universiteit van Amsterdam (M.A.)
Amsterdam School of Communication (ASCoR), Universiteit van Amsterdam (Ph.D.)
rationeel
0
Mensen, de NPO is al duur genoeg. Dus of u allemaal even mee wilt zoeken naar deze twee overvallers die een camera van "vele duizenden euro's" hebben gejat van een ploeg van EenVandaag in 020 Zuid-Oost. De journalisten waren daar om een reportage te maken over de dood van "Gondilio Lowland, beter bekend als rapper Bolle". We zoeken twee lichtegetintiërs en/of hun Piaggio SKR 125 cc 2taktscooter. Alvast bedankt namens Shula Rijxman, Lammert en de rest van het Mediapark!

Geen Stijl
rationeel
0
Hennis woont rouwplechtigheid Iraakse Hezbollah-leider Muhandis bij

De Nederlandse VN-gezant Jeanine Hennis heeft bij sommigen voor scheve gezichten gezorgd door de rouwplechtigheid voor de Iraakse militieleider Abu Mahdi al-Muhandis bij te wonen. ‘VVD-er Hennis rouwt om de terroristische Hezbollah-leider Muhandis.

Ziek en walgelijk!’ twitterde PVV-leider Geert Wilders.

Muhandis leidde de Iraakse Hezbollah-brigades, die worden gesteund door Iran. Tijdens de oorlog in Irak vocht de groep tegen de geallieerden onder leiding van de Verenigde Staten. En in de Syrië-oorlog stond de tak aan de zijde van de Syrische regering en richtte gruwelijkheden aan onder de Syrische burgerbevolking.... Muhandis stond op de Amerikaanse terreurlijst...

Hennis sprak volgens een interview in dagblad AD na de dood van Muhandis met de Iraakse premier Adil Abdul-Mahdi, parlementsvoorzitter Mohamed al-Halbusi en president Barham Salih.
rationeel
0
Sam Smith wordt eindelijk aangesproken als 'het', Marvel krijgt eerste trans-superheld en een record aan vrouwelijke regisseurs in Hollywood. De krampachtige manier van het naar voren duwen van minderheden is hilarisch, met Femke Halsema als dieptepunt.

JENSEN:) back in town:)
rationeel
0
Een meer structurele oplossing van de woningnood is het inperken van de bevolkingsgroei. De Nederlandse bevolking, en dus ook het aantal mensen dat op zoek is naar een woning, groeit al jaren vooral door immigratie, vorig jaar in totaal zelfs met 132.000 inwoners. Vicepremier en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) zei zaterdag in NRC al dat Nederland grenzen moet stellen aan de immigratie, omdat het land 80.000 immigranten per jaar – in werkelijkheid is de toename al jaren groter – niet aankan. Of het kabinet ook daadwerkelijk maatregelen gaat nemen tegen de immigratie, is evenwel niet duidelijk.
objectief
0
quote:

rationeel schreef op 9 januari 2020 16:13:


Een meer structurele oplossing van de woningnood is het inperken van de bevolkingsgroei.


Je kunt ook verhuizen naar Alaska, daar is nog plaats genoeg.
Ik woon in Amsterdam en zie die drukte totaal niet. Er kunnen er nog wel een 1/2 mln.bij. Laat staan in de provincies waar men weg trekt.
rationeel
0
quote:

hosternokke schreef op 9 januari 2020 16:24:


Jij woont niet in Amsterdam.
Jij woont op de Efteling.

De sprookjes verteller.

Zelfs het linkse bestuur is het opgevallen. Misschien komt de oplossing als zij vertrekken;)
NewKidInTown
0
quote:

objectief schreef op 9 januari 2020 16:23:


....Er kunnen er nog wel een 1/2 mln.bij. Laat staan in de provincies waar men weg trekt.

Logisch, provincies erg onaantrekkelijk, laat ze a.u.b. wegtrekken en wegblijven. Het liefst naar A'dam en R'dam, "lekker" wonen daar ;-)
objectief
0
24.876 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117 1118 1119 1120 1121 ... 1240 1241 1242 1243 1244 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

BEL 20 2.862,79 -141,64 -4,71% 27 mrt
BRX20-24h 2.819,87 -42,92 -1,50% 27 mrt
BEL 20 GR 8.076,09 -399,59 -4,71% 27 mrt
BEL Mid 4.930,92 -77,02 -1,54% 27 mrt
AEX 464,93 -18,06 -3,74% 27 mrt
AMS25-24h 461,85 -3,08 -0,66% 27 mrt
Dutch15-index 13.050,53 -288,52 -2,16% 27 mrt
France40# 4.324,94 -26,55 -0,61% 27 mrt
Germany30^ 9.556,50 -444,46 -4,44% 27 mrt
Europe50^ 2.709,91 -18,74 -0,69% 27 mrt
Euro30-index 14.101,81 -578,32 -3,94% 27 mrt
US30# 21.557,41 +9,71 +0,05% 27 mrt
US500# 2.530,50 -1,64 -0,06% 27 mrt
Nasd100# 7.575,80 -12,58 -0,17% 27 mrt
Japan225# 18.688,67 -700,76 -3,61% 27 mrt
Gold World Spo... 1.626,66 -3,00 -0,18% 27 mrt
EUR/USD 1,1142 0,0000 0,00% 27 mrt
BTC/USD 6.211,6600 -475,6200 -7,11% 03:04
WTI 21,88 0,00 0,00% 27 mrt
Brent 28,16 0,00 0,00% 27 mrt
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Telenet Group 29,540 +1,740 +6,26% 27 mrt
Ageas 33,200 +0,920 +2,85% 27 mrt
UCB 76,820 +0,820 +1,08% 27 mrt
Dalers Laatst +/- % tijd
AB InBev 38,735 -3,665 -8,64% 27 mrt
ING 5,479 -0,517 -8,62% 27 mrt
KBC Groep 44,500 -4,010 -8,27% 27 mrt

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group