Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

24.985 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1120 1121 1122 1123 1124 1125 1126 1127 1128 1129 1130 ... 1246 1247 1248 1249 1250 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
whammy
0
quote:

objectief schreef op 19 januari 2020 11:32:


[...]

"Gek van", dat verwondert me niks. Dat ligt aan je tegendraadse extreme standpunten, je hebt niks met mensen.


"Gek van" zegt afgelopen week een meisje dat al jaren jeugdzorg ontvangt met steeds maar verschillende hulpverleners.

Jeugdzorg is al jaren een groot gedrocht en geldverslindend. Miljoenen worden er over de balk gegooid en er word niks opgelost alleen gegraaid.
Chiddix
0
Geen peilingen Maurice de Hond maar I&O Research(16/1):

VVD-27
GL-18
PVV-16
PvdA-15
FVD-14
CDA-13
D66-11
CU-9
SP-9
50Plus-8
PvDD-5
SGP-4
DENK-1
Overige-1

Wijkt nogal af van de peilingen van M de Hond.
rationeel
0
quote:

Chiddix schreef op 19 januari 2020 14:48:


Geen peilingen Maurice de Hond maar I&O Research(16/1):

VVD-27
GL-18
PVV-16
PvdA-15
FVD-14
CDA-13
D66-11
CU-9
SP-9
50Plus-8
PvDD-5
SGP-4
DENK-1
Overige-1

Wijkt nogal af van de peilingen van M de Hond.


Linkse meting;)
leek2018
1
quote:

rationeel schreef op 19 januari 2020 11:54:


[...]


Die begint met de vraag stellen. Zoals bijvoorbeed wie zijn nu eigenlijk al die kinderen waar een hulpvraag voor is.

De bedoeling is om een discussie op gang te brengen. Doe eens mee met een discussie...aanbeveling.Ja, gewoon een staatje met bijvoorbeeld: Gezinssamenstelling, Gezinsinkomem, Leefsituatie, Afkomst etc.
Chiddix
0
In het nieuws(NOS) , heeft men het over Demjanjuk waarvan twee foto s zijn opgedoken in Duitsland waar hij te zien is in Sobibor. Meneer ontkende altijd in Sobibor te zijn geweest.
34000 Nederlandse Joden zijn naar Sobibor getransporteerd in de jaren 40.
Demjanjuk is inmiddels overleden. Een pathologische leugenaar. Kan er niet meer van maken.
Chiddix
0
De advokaten van Demjanjuk hielden altijd vol, dat het ging om een persoonsverwisseling.
Nu zullen ze zeggen, het was een dubbelganger?
Chiddix
0
De belastingdienst heeft bij sommige gevallen kinderopvangtoeslag fraude het zwart gelockte weggehaald en het bleek te gaan om verandering in inkomen. Men streek gemeenschapsgeld op terwijl...?
Chiddix
0
De belastingdienst wordt opgelicht, men komt erachter en stuurt een vordering, men huilt tranen met tuiten en eist compensatie voor geleden schade.
Chiddix
0
Rutte en Hoekstra(minister) gaan vandaag in gesprek met 200 ouders , om hun verhaal aan te horen.
Wat hier al een paar keer gezegd is, stort nooit kinderopvangtoeslag op de rekening van ouders maar op de rekening van de opvang. Er lopen in Den Haag mensen rond met veel boter op hun hoofd.
JP Samosa
0
quote:

Chiddix schreef op 20 januari 2020 09:57:


Rutte en Hoekstra(minister) gaan vandaag in gesprek met 200 ouders , om hun verhaal aan te horen.
Wat hier al een paar keer gezegd is, stort nooit kinderopvangtoeslag op de rekening van ouders maar op de rekening van de opvang. Er lopen in Den Haag mensen rond met veel boter op hun hoofd.


Ja, de boterberg is nog groot

Gaan die twee nog n keer aan zelfkastijding doen?

En vanavond alle ouders bij de praatprogramma’s.....
Chiddix
0
quote:

JP Samosa schreef op 20 januari 2020 11:18:


[...]

Ja, de boterberg is nog groot

Gaan die twee nog n keer aan zelfkastijding doen?

En vanavond alle ouders bij de praatprogramma’s.....


Je zou maar een vordering krijgen van 115000 euro als ouders of alleenstaande ouder. Dan biggelen de traantjes over de wangen. Het ging over onterecht aangemerkt worden als fraudeur. Dat mag natuurlijk niet.
Het ligt anders als je onterecht kinderopvangtoeslag hebt ontvangen. Om een juist oordeel te vellen moet je bij de belastingdienst werken.
Al kan de belastingdienst ook foutjes maken en die moet men dan weer rechtzetten.
Maar mij bekruipt het gevoel, dat er ook gesjoemeld wordt met de toeslag. Het systeem deugt niet bij kinderopvangtoeslag.
Chiddix
0
quote:

JP Samosa schreef op 20 januari 2020 11:18:


[...]

Ja, de boterberg is nog groot
Topje van de ijsberg?
rationeel
0
Met het hele stelsel van subsidies wordt gesjoemeld.

Helemaal afschaffen en opnieuw beginnen.

Alleen het echt hoofdnoodzakelijke door een ander laten bekostigen. Verder de eigen broek ophouden.

En MINDER belasting.
rationeel
0
John Demjanjuk (1920-2012) werd, na een spraakmakend proces, in 2011 op hoge leeftijd veroordeeld tot vijf jaar cel voor de moord op meer dan 28.000 mensen in kamp Sobibor. Een jaar later overleed hij.

Nu zijn er in Duitsland twee foto’s opgedoken waarop Demjanjuk, een geboren Oekraïener, te zien is in kamp Sobibor. Demjanjuk ontkende altijd dat hij daar überhaupt was geweest.

De foto’s komen uit de nalatenschap van Johann Niemann, de plaatsvervangend commandant van het vernietigingskamp Sobibor. Een amateurhistoricus vond de foto’s bij de kleinzoon van Niemann, en die droeg ze over aan de ‘Stanislaw Hantz’ een stichting die is opgericht door een kamp-overlevende om de herinnering aan de holocaust levend te houden.

Het gaat om meer dan 350 foto’s over wat de Nazi’s ‘Aktion Reinhard’ noemden, waarbij 1,8 miljoen Joden in het bezette Polen vermoord werden. De foto’s, die pas volgende week aan het publiek getoond zullen worden, zouden tot nu toe onbekende inkijkjes bieden in het Duitse vernietigingskamp.

Niemann was al voor de oorlog, sinds 1935, kampbewaker in een Duits concentratiekamp. Tijdens de oorlog werd hij inzet bij ‘Aktion T4’: het vermoorden van tachtigduizend mensen van wie de Nazi’s vonden dat ze lichamelijk en geestelijk ongeneeslijk ziek waren. Niemann kwam uiteindelijk in Sobibor om het leven bij de opstand van de gevangenen op 14 oktober 1943. Met tien andere SS’ers werd hij gedood, en enkele honderden mensen ontsnapten. Daarop vernietigden de Nazi’s het kamp, om de herinnering uit te wissen.

De foto’s zijn niet alleen bijzonder omdat Demjanjuk erop staat. Er zijn nauwelijks foto’s van Sobibor bewaard gebleven. De foto’s van Niemann tonen vooral het ‘Vorlager’, het keurige kampgedeelte waar het personeel woonde, en dat de gevangenen het idee moest geven dat ze een werkkamp in gingen. Sobibor was, anders dan bijvoorbeeld Auschwitz, een puur vernietigingskamp.

Twee van de foto’s zijn onderzocht door een holocaust-expert van de Universiteit van Frankfurt en door een forensisch instituut. Het is voor 99 procent zeker, zeggen zij, dat Demjanjuk erop staat. Demjanjuk vluchtte na de oorlog naar de Verenigde Staten, maar werd in de jaren negentig naar Israël gebracht voor berechting. Daar echter bleken getuigen hem te verwarren met een kampbewaker uit Treblinka. Uiteindelijk is het proces voor Demjanjuks daden in Sobibor alsnog in Duitsland gevoerd. Dat leidde tot de veroordeling van Demjanjuk, op grond van ander bewijsmateriaal.

Het proces wordt niet opnieuw geopend. Net als in Nederland eindigt in Duitsland de rechtsgang met het overlijden van de aangeklaagde. <

www.nd.nl/nieuws/buitenland/949545/fo...

Chiddix
0
Weet wel, Demjanjuk had weinig te kiezen als krijgsgevangene van de Duitsers. Het was de kogel of verhongering tot de dood of wat klusjes opknappen voor de SS. Maar om dan na de oorlog te ontkennen , dat je in Sobibor bent geweest maakt deze kampbewaker een grote fout.
Er was namelijk een identiteitskaart van hem waarop Duitsland hem veroordeelde tot 6 jaar gevangenisstraf op latere leeftijd.
Dat ontkennen of vluchten na WO2 was een eigenschap van vele oorlogsmisdadigers met een slecht geweten(Eichmann, Mengele etc).
rationeel
0
Rechter: Slob mocht Haga Lyceum-bestuur niet dwingen op te stappen
Minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs Arie Slob (ChristenUnie) mocht het bestuur van het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum niet dwingen op te stappen. Dat is in strijd met de vrijheid van onderwijs, oordeelt de rechtbank in Amsterdam, nadat de islamitische middelbare school bezwaar had gemaakt tegen het besluit.

Volgens de rechtbank had de minister deze aanwijzing niet mogen geven, omdat het een te zwaar middel is voor zo’n ingrijpende beslissing. De argumenten van Slob hiervoor werden in het vonnis grotendeels afgewezen. Zo meent de rechtbank dat de minister te hoge eisen stelt aan het schoolbestuur als het gaat om het bevorderen van actief burgerschap en sociale integratie.

Ook meent de rechtbank dat het bestuur niet openlijk afstand hoeft te nemen van personen met een omstreden gedachtegoed. Het is bovendien niet vast komen te staan dat de personen waarvan werd vermoed dat ze leerlingen ongewenst zouden beïnvloeden, dit ook daadwerkelijk hebben gedaan. De wijze waarop het lyceum hiermee omgaat, valt binnen de vrijheid van onderwijs.

Wel sprake van zelfverrijking

De rechtbank erkent wel dat de kritiek op het financiële beleid van de school terecht was, omdat er sprake was van zelfverrijking en onrechtmatig handelen. De onderwijsinspectie was hier echter al eerder van op de hoogte en heeft toen geen alarm geslagen. De minister heeft verder onvoldoende onderbouwd waarom bepaalde uitgaven in strijd waren met de regels, staat in de uitspraak.

Directeur-bestuurder Soner Atasoy van het Haga Lyceum in Amsterdam noemt de uitspraak een ‘winst voor de rechtsstaat’. Wat Atasoy betreft staan de deuren nu ‘wagenwijd’ open om het gesprek aan te gaan met de minister en de gemeente.

Nu blijkt dat er weinig overblijft van de beschuldigingen is het volgens hem tijd
om bij elkaar te komen. ‘De school heeft recht op doorgang,’ zegt de directeur-bestuurder. Door de verdubbeling van het aantal leerlingen in dit schooljaar is extra huisvesting en meer subsidie nodig. Die zaken waren de afgelopen tijd opgeschort door de aanwijzing van Slob.

rationeel
0
De school raakte in maart vorig jaar in opspraak toen de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) waarschuwde dat leerlingen worden beïnvloed door leraren die contact onderhouden met terroristen. Dat deed hij op basis van inlichtingeninformatie van de... Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD)... De gemeente Amsterdam bevroor daarop de gemeentelijke subsidies tot het bestuur van de school zou opstappen en de Onderwijsinspectie volledige toegang tot de school zou krijgen. Directeur-bestuurder Söner Atasoy wilde daar niets van weten.Er volgde een onderzoek van de Onderwijsinspectie. Die kwam in juni met... vernietigende conclusies... Zo brengt het bestuur de school en de leerlingen schade toe, concludeerde de Onderwijsinspectie, door onder meer op te trekken met mensen die volgens de AIVD in extremistische kringen verkeren. De waarden van de democratie en de rechtsstaat worden de leerlingen niet bijgebracht. Het bestuur heeft zich verder schuldig gemaakt aan zelfverrijking en belangenverstrengeling en financieel wanbeheer gevoerd. Maar de inspectie vond geen aanwijzingen dat de school streeft naar salafistisch of anti-democratisch onderwijs.


rationeel
0
Terecht een waarschuwing gegeven

In december concludeerde de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) dat de Inlichtingendienst AIVD terecht een waarschuwing had gegeven over de anti-democratische invloeden op het Haga Lyceum. Maar de dienst maakte ook fouten.

Zo had de AIVD duidelijker moeten zeggen dat onzeker was of lessen op de school een salafistisch karakter hebben, terwijl ontvangers van het ambtsbericht dit wel zo hadden kunnen interpreteren. ‘De AIVD had in zijn berichten en communicatie daarover met ontvangers duidelijker moeten zijn over wat de dienst niet wist,’ aldus de CTIVD.

Ook had de AIVD niet voldoende informatie om te stellen dat bekend is dat betrokkenen bij de school contact hadden met de terroristische groepering het Kaukasus Emiraat, en dat zij de aanvoerder hiervan ‘hun leider’ noemden. De CTIVD zegt dat daarvoor wel aanwijzingen waren, maar dat de AIVD dit niet zo stellig in zijn ambtsbericht had moeten verwoorden.

Nieuwe bestuurder in het najaar

De CTIVD vindt dat de berichtgeving van de AIVD daardoor invloed heeft gehad op de publieke opinie over het Haga Lyceum. Desondanks vindt de commissie het wel terecht dat de AIVD aan de bel heeft getrokken.

Na het rapport van de inspectie kondigde Slob in september aan dat hij het bestuur van de school wilde dwingen om het veld te ruimen. Het is de eerste keer in Nederland dat een schoolbestuur op deze manier werd gedwongen op te stappen. Weigerde het bestuur terug te treden, dan kreeg de school geen geld meer, liet de minister weten.

Slob wilde dat het bestuur ‘in de eerste weken’ van het nieuwe schooljaar plaatsmaakte voor een interim-bestuurder. De minister moet groen licht geven voor die nieuwe bestuurder, die zijn sporen in het onderwijs moet hebben verdiend. De nieuwe bestuurder moet in het najaar een geheel nieuw bestuur installeren.

Zou het bestuur die opdracht negeren en blijven zitten, dan krijgt de school geen geld meer. De gemeente Amsterdam is dan ook niet langer verplicht de school onderdak te bieden en kan het huidige gebouw terugvorderen.

Kandidaat voor nieuw bestuur: geen moslim

Maar in oktober is er nog geen nieuwe bestuurder aangesteld. Er was wel een kandidaat, maar om hem te installeren, moesten de statuten van de school worden aangepast en dat zou meer tijd kosten, aldus het Haga Lyceum. De man was namelijk geen moslim.

Slob kondigde dat hij de geldkraan per 1 december wilde dichtdraaien. Maar hij werd teruggefloten door de Raad van State. Die oordeelde dat Slob de geldkraan niet in één keer mag dichtdraaien: zoiets zou alleen stapsgewijs mogen. Volgens de minister is het Haga Lyceum een extreem geval en daarom een uitzondering.

Nu blijkt dat de ‘aanwijzing’ van Slob niet terecht was, is dat een grote klap voor hem en gemeentebestuurders die het Haga Lyceum willen sluiten. De uitspraak schept ook belangrijke jurisprudentie in de aanpak van soortgelijke scholen.

Waarschijnlijk volgt een hoger beroep bij de Raad van State.

www.elsevierweekblad.nl/nederland/ach...
24.985 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1120 1121 1122 1123 1124 1125 1126 1127 1128 1129 1130 ... 1246 1247 1248 1249 1250 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

BEL 20 2.857,05 -38,35 -1,32% 03 apr
BRX20-24h 2.846,39 -10,66 -0,37% 03 apr
BEL 20 GR 8.059,90 -108,18 -1,32% 03 apr
BEL Mid 4.892,09 -27,93 -0,57% 03 apr
AEX 471,46 -6,82 -1,43% 03 apr
AMS25-24h 469,25 -2,21 -0,47% 03 apr
Dutch15-index 13.217,07 -42,47 -0,32% 03 apr
CAC 40 4.154,58 -66,38 -1,57% 03 apr
Germany30^ 9.545,46 -25,36 -0,26% 03 apr
Europe50^ 2.656,16 -6,83 -0,26% 03 apr
Euro30-index 13.622,34 -131,33 -0,95% 03 apr
Citi Dow Jones... 21.053,67 -331,48 -1,55% 03 apr
Citi S&P 500 I... 2.488,60 -36,07 -1,43% 03 apr
Citi NASDAQ 7.526,83 -103,37 -1,35% 03 apr
Citi Nikkei In... 17.681,58 -375,15 -2,08% 03 apr
Gold World Spo... 1.618,40 +2,30 +0,14% 04 apr
EUR/USD 1,0806 0,0000 0,00% 03 apr
BTC/USD 6.803,7500 +66,3600 +0,98% 19:56
WTI 28,51 0,00 0,00% 03 apr
Brent 34,41 0,00 0,00% 03 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Telenet Group 30,800 +1,740 +5,99% 03 apr
Proximus 21,780 +0,890 +4,26% 03 apr
UCB 80,100 +1,320 +1,68% 03 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
KBC Groep 41,520 -2,640 -5,98% 03 apr
Ageas 35,420 -1,970 -5,27% 03 apr
ING 4,620 -0,195 -4,04% 03 apr

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group