Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

25.064 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1195 1196 1197 1198 1199 1200 1201 1202 1203 1204 1205 ... 1250 1251 1252 1253 1254 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
gokker
0
quote:

ffff schreef op 24 februari 2020 14:58:


[...]
Je hebt mij nooit horen beweren dat vluchtelingen voor hun plezier onze contreien afkomen zakken. Ik heb wel herhaaldelijk beweerd, hetgeen volkomen juist is, dat ze precies weten waar de vetst uitbetalende instanties zijn en waar ze op de meeste materiële en immateriële hulp kunnen rekenen.


En ik heb beweerd, hetgeen volkomen juist is, dat ffff precies weet waar hij het minst belasting betaalt.
En ik heb daar aan toegevoegd dat ik begrip heb voor beide standpunten.
Ik heb bovendien de kanttekening geplaatst dat de asielzoekers over de landen verdeeld worden, waarbij Griekenland en Italië grotendeels in de steek worden gelaten.

Ik zal wel een keertje de cijfers zoeken.
gokker
0
quote:

rationeel schreef op 24 februari 2020 15:06:


Zwitserland heeft het goed voor met Zwitsers.

De anderen zijn verdien model.

Wel netjes met oversteken. Helaas zijn ze onverstaanbaar;)


Oh man, spuit 11 heeft hier ook al verstand van. Wat een onbenul.
rationeel
0
quote:

gokker schreef op 24 februari 2020 15:13:


[...]

Oh man, spuit 11 heeft hier ook al verstand van. Wat een onbenul.


Beledigen is zeker geen deugd.

En als de kennis van je medemensen te kort schiet, ben je zeker niet de aangewezen persoon om over ze te oordelen.
rationeel
0
Das war einmal:

Op de rand van de verandering die geen verbetering bleek te zijn.

Hoe de oude HBS B moest wijken. Na zoveel goeds voor Nederland te hebben gebracht.

Aandoenlijke verhalen van vroeger.

Frans Adriaenssen
02 september 2009

Weltevreden en erger
Het drankprobleem van Weltevreden heb ik nooit zo bemerkt. Wel zijn rituele mis die hij in de kast opdroeg en die resulteerde in nogal onsmakelijk ruikende koffie. Ik was leerling tussen '59 en '64. Wellicht ligt het daar aan dat de overheersende indruk was dat we een docentencorps had dat beheerst werd door de oorlog. Weltevreden was ondergedoken (als horlogemaker) geweest, Vetter en Gouwentak (over vreselijke mensen gesproken!) hadden aan de Birma spoorweg gewerkt, de docente Frans, juffrouw Heukels had als joodse een barre tijd achter de rug die zich enkele jaren na mijn vertrek uitte in een totale collaps, Steenis, de "rode docent" geschiedenis had "ook iets gedaan" net zoals Voerman, die we om duistere redenen "Koen" noemden.
Een docent zonder oorlogsverleden -althans niet dat wij wisten - was de geschiednisleraar Kok; rabiaat in alles en die voornamlijk het miskende genie uithing. Het was in de tijd dat Presser, Romein en ander "linkse rakkers" hoogleraar werden - en hij niet.
Er waren wellicht door dit alles weinig echt goede docenten. Boot was er zo een; een wiskunde docent van grote klasse. En Bakker, leraar Duits die ik later nog eens in een voorstelling van Hamlet zag spelen. En goddank hadden we een goede docente Nederlands, juffouw 't Hart, die ons heeft leren lezen.

geheugenvanoost.amsterdam/page/652/de...

21 verhalen in de overgangstijd.

Hans de Jong
04 februari 2016
klas 5 1948
Ik zat op die school van 1945 tot 1948 en deed in dat laatste jaar eindexamen. Nog steeds denk ik met veel respect en dankbaarheid terug aan de leraren.
Ik trouwde met een meisje uit mijn klas, Greetje Busnac en ben nu al 68 jaar samen met haar.
rationeel
0
Thans;)

05 november 2003
Ghi-Tania
Nou Linda, sinds die tijd is er nog veel meer veranderd. Maar niet alleen in het nadeel hoor. Het is nog steeds een fantastische school, tenminste... wij maken er wat van. Zeg zelf, op je VO school moet je toch wel kunnen genieten?? Laten we hopen dat de multiculturele sfeer op onze school zo goed blijft! Maar dat lukt vast wel!
gokker
0
quote:

ffff schreef op 24 februari 2020 14:58:


[...]
De belastingheffing is precies zoals je zegt progressief, maar wel stukken minder progressief dan in de omliggende landen. Niet voor niets dat vermogenden naar Zwitserland afzakken.
[...]


Ook dit slaat de plank mis. De "vermogenden", zoals IKEA oprichter Ingvar Kamprad, die naar Zwitserland opstijgen (afzakken doet men in de andere richting) sluiten een speciale deal met een bergdorpje.
De belastingdruk stijgt juist veel sterker met het inkomen dan in Nederland. Dit merken vooral de mensen met een laag inkomen (uiteraard als positief gegeven).
"Toevallig" heb ik een half leven lang belasting betaald in Zwitserland en doe dat nu in Nederland, ken de situatie dus uit eigen ervaring.
rationeel
0
Meerdere gewonden doordat automobilist op Duitse carnavalsparade inrijdt.

In de Duitse stad Volkmarsen zijn maandag meerdere personen gewond geraakt nadat een auto op een carnavalsparade is ingereden, meldt de Duitse politie. De bestuurder is al opgepakt.
Over de toedracht van het incident is nog weinig bekend.


Meerdere gewonden doordat automobilist op Duitse carnavalsparade inrijdtMeerdere gewonden doordat automobilist op Duitse carnavalsparade inrijdt
24 februari 2020 15:39
Laatste update: 5 minuten geleden
4
Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email
Meerdere personen in de Duitse stad Volkmarsen zijn maandag gewond geraakt doordat een automobilist op een carnavalsparade is ingereden, meldt de Duitse politie. De bestuurder is opgepakt.

Volgens Duitse media gaat het om vijftien gewonden, onder wie kinderen.

Over de toedracht van het incident is nog weinig bekend. Over de aard van de verwondingen van de slachtoffers is niets bekendgemaakt. De politie van de deelstaat Hessen is met veel eenheden aanwezig in Volkmarsen.

In Duitsland en delen van Nederland wordt vandaag Rosenmontag - 'Rozen maandag' - gevierd. De maandag geldt als hoogtepunt van het Carnavalsweekend in Duitsland en trekt honderdduizenden mensen naar talloze georganiseerde carnavalsoptochten in het land.


www.nu.nl/buitenland/6033023/meerdere...
rationeel
0
www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...

De racisme-mythe en de rol van de media

In het televisieprogramma Buitenhof werd zondag beweerd dat Thierry Baudet in de Tweede Kamer sprak van een ‘vooropgezet plan om het blanke Europese ras te vervangen door Afrikaanse immigranten’. Hoogleraar en directeur van het wetenschappelijk bureau van Forum voor Democratie Paul Cliteur: ‘Dit is een vunzige aanval op een politicus die woorden toegeschreven krijgt die hij niet heeft gebezigd over een hoogst gevoelig onderwerp, namelijk racisme.’
rationeel
0
quote:

Opus135 schreef op 25 februari 2020 10:53:


Ook zo onder de indruk van het EU-beleid inzake het Corona-virus?


Ik hoorde daarnet dat Turkije een oplossing gevonden heeft;)
JP Samosa
0
quote:

rationeel schreef op 25 februari 2020 12:52:


[...]

Ik hoorde daarnet dat Turkije een oplossing gevonden heeft;)


Kan niet wachten op de speech van Erdohan.....
JP Samosa
0
quote:

Opus135 schreef op 25 februari 2020 10:53:


Ook zo onder de indruk van het EU-beleid inzake het Corona-virus?


Ben meer onder de indruk van onze Rutte.
Mark knapt ook het vuile op en gaat binnenkort naar Zeeland. Voor tekst en uitleg enzo,
Maar ik neem aan dat hij ook wat in het vooruitzicht stelt voor de zeeuwen.
Weet niet of Barbara Visser mee gaat/durft.
Visser,ollogren,hennis......tis nog niet best,dames
Jos2233
0
Statenlid Robert Koevoets voor Zeeland verlaat het FvD. Zijn walging voor de Boreale prins werd hem te veel.
objectief
0
quote:

rationeel schreef op 25 februari 2020 10:36:Hoogleraar en directeur van het wetenschappelijk bureau van Forum voor Democratie Paul Cliteur: ‘Dit is een vunzige aanval op een politicus die woorden toegeschreven krijgt die hij niet heeft gebezigd over een hoogst gevoelig onderwerp, namelijk racisme.’


Cliteur kan beter opnieuw naar de basisschool gaan om te lezen.
JP Samosa
0
quote:

Jos2233 schreef op 25 februari 2020 13:20:


Statenlid Robert Koevoets voor Zeeland verlaat het FvD. Zijn walging voor de Boreale prins werd hem te veel.


Ik lees net,datKoevouts nog wel achter de standpunten van fvd blijft staan.....?......soms begrijp je de ondoorgrondelijke Zeeuwen niet.
Maar hun accent is leuk,
objectief
0
quote:

JP Samosa schreef op 25 februari 2020 13:40:


[...]

Ik lees net,datKoevouts nog wel achter de standpunten van fvd blijft staan.....?......soms begrijp je de ondoorgrondelijke Zeeuwen niet.
Maar hun accent is leuk,


Wellicht had de man een probleem met op alles NEE te zeggen. zoals de partijgoeroe Baudet wil om enkel in de publiciteit te blijven.
rationeel
0
quote:

objectief schreef op 25 februari 2020 14:14:


[...]

Wellicht had de man een probleem met op alles NEE te zeggen. zoals de partijgoeroe Baudet wil om enkel in de publiciteit te blijven.


Hoe lang mogen wij nog genieten, van je waardevolle bijdragen?
rationeel
0
Psychology Reveals the Comforts of the Apocalypse

blogs.scientificamerican.com/observat...

University of Minnesota neuroscientist Shmuel Lissek, who studies the fear system, believes that at its heart, the concept of doomsday evokes an innate and ancient bias in most mammals. "The initial response to any hint of alarm is fear. This is the architecture with which we’re built," Lissek says. Over evolutionary history, organisms with a better-safe-than-sorry approach survive. This mechanism has had consequences for both the body and brain, where the fast-acting amygdala can activate a fearful stress response before "higher" cortical areas have a chance to assess the situation and respond more rationally.

But why would anyone enjoy kindling this fearful response? Lissek suspects that some apocalyptic believers find the idea that the end is nigh to be validating. Individuals with a history of traumatic experiences, for example, may be fatalistic. For these people, finding a group of like-minded fatalists is reassuring. There may also be comfort in being able to attribute doom to some larger cosmic order—such as an ancient Mayan prophecy. This kind of mythology removes any sense of individual responsibility.

There’s an even broader allure to knowing the precise end date. "Apocalyptic beliefs make existential threats—the fear of our mortality—predictable," Lissek says. Lissek, in collaboration with National Institute of Mental Health neuroscientist Christian Grillon and colleagues, has found that when an unpleasant or painful experience, such as an electric shock, is predictable, we relax. The anxiety produced by uncertainty is gone. Knowing when the end will come doesn't appeal equally to everyone, of course—but for many of us it's paradoxically a reason to stop worrying.

This also means people can focus on preparing. Doomsday preppers who assemble their bunker and canned food, Lissek believes, are engaged in goal-oriented behaviors, which are a proven therapy in times of trouble.

rationeel
0
The Power of Knowledge

Beyond the universal aspects of fear and our survival response to it, certain personality traits may make individuals more susceptible to believing it's the end of the world. Social psychologist Karen Douglas at the University of Kent studies conspiracy theorists and suspects that her study subjects, in some cases, share attributes with those who believe in an impending apocalypse. She points out that, although these are essentially two different phenomena, certain apocalyptic beliefs are also at the heart of conspiracy theories—for example, the belief that government agencies know about an impending disaster and are intentionally hiding this fact to prevent panic.

rationeel
0
"One trait I see linking the two is the feeling of powerlessness, often connected to a mistrust in authority," Douglas says. Among conspiracy theorists, these convictions of mistrust and impotence make their conspiracies more precious—and real. "People feel like they have knowledge that others do not."

Relatively few studies exist on the individuals who start and propagate these theories. Douglas points out that research into the psychology of persuasion has found that those who believe most are also most motivated to broadcast their beliefs. In the Internet age, that's an easier feat than ever before.

25.064 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1195 1196 1197 1198 1199 1200 1201 1202 1203 1204 1205 ... 1250 1251 1252 1253 1254 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

BEL 20 3.092,39 +37,07 +1,21% 18:05
BRX20-24h^ 3.081,78 +26,46 +0,87% 22:15
BEL 20 GR 8.723,80 +104,57 +1,21% 18:05
BEL Mid 5.101,43 +29,85 +0,59% 18:05
AEX 508,04 +7,33 +1,46% 18:05
AMS25-24h^ 508,64 +7,93 +1,58% 22:15
Dutch15-index 14.259,39 +319,28 +2,29% 17:29
France40 4.506,85 +64,10 +1,44% 18:05
Germany30^ 10.684,80 +351,91 +3,41% 22:00
Europe50^ 2.910,94 +59,67 +2,09% 22:00
Euro30-index 14.815,80 +245,71 +1,69% 17:29
US30^ 23.715,26 +292,88 +1,25% 21:59
US500^ 2.787,10 +40,26 +1,47% 21:59
Nasd100^ 8.231,15 +10,85 +0,13% 21:59
Japan225^ 19.479,07 +297,30 +1,55% 21:59
Gold spot 1.683,70 +37,20 +2,26% 23:06
EUR/USD 1,0932 +0,0076 +0,70% 23:15
BTC/USD 7.301,0100 -33,1900 -0,45% 23:15
WTI 23,62 -2,71 -10,29% 22:00
Brent 32,07 -1,51 -4,50% 22:00
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Solvay 72,640 +3,420 +4,94% 17:38
Barco 158,400 +7,400 +4,90% 17:35
Aedifica 99,700 +4,300 +4,51% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
Telenet Group 33,980 -1,260 -3,58% 17:35
Colruyt 53,500 -1,160 -2,12% 17:35
Sofina 202,500 -3,500 -1,70% 17:35

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group