Forum: Koffiekamer » Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ??? » Pagina: 777 | Beursduivel.be

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

22.640 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 ... 1128 1129 1130 1131 1132 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
JP Samosa
0
quote:

Chiddix schreef op 23 mei 2019 om 16:00:


[...]

Op de keeper beschouwd zijn onderwerpen als Nexit of uit de euro geen actuele onderwerpen die spelen. Ook niet zaken die op termijn een rol gaan spelen indien bv het kabinet voortijdig valt of de rit uitzit.
Stel dat het FVD om wat voor redenen in 2021 de grootste partij wordt en een kabinet mag vormen, zijn Nexit en uit de euro maar bijzaken die echt niet op de agenda komen bij coalitievorming. Het FVD zet zich buitenspel in besprekingen met andere partijen als men referendums wil.
Rutte blies het op gisteren alsof Nederland met FVD uit de EU raakt. Maar hij wil het volk bang maken , om zetels af te snoepen van het FVD.


Ik zie dat inmiddels ook anders.
Baudet brengt me wat aan het twijfelen inzake nexit. Misschien is het In de toekomst toch n optie.
Zijn opmerkingen over inflatie,ecb,transfer noord-zuid, griekenland............daar had rutte niet van terug

beurszeur
0
Wat een aanfluiting was het debat gisterenavond. Oude koek die al meerdere keren op de tv zijn besproken.

Als FvD echt democratisch is, dan zouden ze voor iedere stemronde het volk raadplegen en stemmen zoals de meerderheid dit wil.
Op deze manier zouden ze bij de volgende verkiezingen 76+ zetels kunnen halen, en hebben we een bindend referendum zonder grondwetswijziging.
rationeel
0
quote:

Señor Acero schreef op 23 mei 2019 om 17:21:


[...]

Ik zie dat inmiddels ook anders.
Baudet brengt me wat aan het twijfelen inzake nexit. Misschien is het In de toekomst toch n optie.
Zijn opmerkingen over inflatie,ecb,transfer noord-zuid, griekenland............daar had rutte niet van terug




Waar heeft hij wel van terug?
Het hele EU project is niet in het belang van de Nederlandse burger.
beurszeur
0
quote:

rationeel schreef op 23 mei 2019 om 18:02:


[...]

Waar heeft hij wel van terug?
Het hele EU project is niet in het belang van de Nederlandse burger.


Dat is ook nooit beweerd. Het is goed voor bedrijven in NL.

Alleen werkgelegenheid zou een voordeel kunnen zijn, als goedkope krachten uit het Oostblok niet gebruikt zouden worden.
rationeel
0
quote:

beurszeur schreef op 23 mei 2019 om 18:07:


[...]

Dat is ook nooit beweerd. Het is goed voor bedrijven in NL.

Alleen werkgelegenheid zou een voordeel kunnen zijn, als goedkope krachten uit het Oostblok niet gebruikt zouden worden.


Bedrijven die exporteren zouden dat beter over de hele wereld kunnen doen. De interessantste eruit zoeken.
En importeren? De voordeligste, beste en betrouwbaarste.
DeZwarteRidder
0
Het ’Timmermans-effect’
PvdA grote winnaar Europese verkiezingen
Updated 1 min geleden
48 min geleden in BINNENLAND

Den Haag - De PvdA lijkt de grote winnaar geworden van de verkiezing voor het nieuwe Europees Parlement. Tweede is de VVD. Dat blijkt uit de exitpoll van de NOS.

De PvdA van Eurocommissaris Frans Timmermans haalt met 18,1% van de stemmen nu vijf (van de 26) zetels (was drie), CDA (12,3%, min één zetel) en VVD (15,0 %, plus één) hebben er vier, dan volgen Forum (11,0%) en GroenLinks (10,5%) met drie plekken in het Europees Parlement.

De verbinding SGP en Christenunie komt op twee zetels uit.
Grote verliezer PVV

Grote verliezer is de PVV (4,1%), die drie van de vier zetels in het Europees Parlement kwijtraakt. D66 (6,3%, was 15,5 % in 2014) wist de kiezer evenmin te overtuigen en halveert van vier naar twee zetels.

De SP, die opvallend hard campagne voerde tegen PvdA-lijsttrekker Timmermans, verliest een zetel en houdt er nog een over.
Dierenpartij naar nul

50PLUS heeft eveneens een zetel behaald (4,1%). Vijf jaar geleden kwam de ouderenpartij net tekort voor een plekje in het Europees Parlement. De Partij voor de Dieren (3,6%) daarentegen raakt haar enige zetel kwijt.

’Bizarre comeback’

Wat een bizarre comeback, zegt PvdA-leider Asscher in een eerste emotionele reactie. Zijn partij is in één klap de grootste. Vooral Frans Timmermans had de gunfactor bij de kiezers, zo bleek uit eerder onderzoek. PvdA-Kamerlid Attje Kuiken blijft voorzichtig. „Laten we bescheiden blijven”.
Timmermans

Frans Timmermans dankte de kiezers in een eerste reactie voor het vertrouwen. „Ik hoop dat de sociaal democraten in veel landen de wind in de zeilen krijgen”. Volgens hem wil een meerderheid in Nederland Europa behouden en uitbreiden. „Het is onze taak heel Nederland te overtuigen dat een hervormde Europese Unie hard nodig is”.
Opkomst

De opkomst was 41,2 procent van de stemgerechtigden. In 2014 was dat 37,3 procent.
Reactie VVD

VVD lijsttrekker Azmani spreekt in een eerste reactie van een ’mooie uitslag’ voor de liberalen.

In totaal kwam ruim 34 procent van de stemgerechtigden in ons land naar het stemhokje. In 2014 was dat 32 procent, in 2009 was dat 33.

De eerste exitpoll is van 21 uur, de defintieve komt om 21.30 uur. Zondagavond om 23 uur is de definitieve uitslag als de stembussen in Italië dichtgaan.
Chiddix
0
De truc van Rutte heeft optimaal gewerkt om een debat met Baudet te houden een dag voor de Europese verkiezingen. FVD krijgt 3 zetels in de exit polls en VVD 4 zetels. Doel van Rutte is bereikt. FVD mocht niet de grootste worden bij deze verkiezingen. In 2017 lukte hem dat ook met de PVV(TK verkiezingen).
Frans Timmermans blijkt plotseling de grote winnaar te zijn geworden. PvdA van 3 zetels naar 5 zetels(voorlopige uitslag).
hirshi
0
Uit een reconstructie zal blijken dat vooral op Timmermans gestemd is uit afkeer van een Nexit. Rond 80% van de Nederlanders is daartegen. Hier in Spanje, maar ook in Duitsland is het percentage stemmers dat in de EU wil blijven nog hoger. Hier in Spanje wordt pas zondag gestemd. Hier wordt overduidelijk een grote overwinning door de socialisten voorspeld. De PSOE van Pedro Sanches zou zelfs de grootste partij met een meerderheid kunnen worden.
Chiddix
0
quote:

hirshi schreef op 23 mei 2019 om 22:58:


Uit een reconstructie zal blijken dat vooral op Timmermans gestemd is uit afkeer van een Nexit. Rond 80% van de Nederlanders is daartegen.


Met Nexit als slogan een verkiezing winnen werkt niet. Zie 2012 toen Wilders onderuit ging met zijn Nexit. FVD heeft het afgevlakt bij deze verkiezingen en legde de nadruk op bevoegdheden terughalen uit Brussel en voorkomen dat meer bevoegdheden naar Brussel gaan , migratie en klimaat thema s.
Nexit was niet de inzet van deze verkiezingen of de slogan. Dat Rutte dat ervan heeft gemaakt was een geniale truc in het debat met Baudet. Was te verwachten.
izdp
0
Ik geloof niet in het Timmermans-effect.
Ik geloof veel eerder dat het te vinden is in de uitslagen van de vele stemwijzers die mensen hebben gebruikt.
In mijn omgeving waren er bijzonder veel verrast dat na invulling de pvda op nr. 1 stond.
Gezien het vele niet weten over de EU kan het best zo zijn dat de stemwijzers leidend zijn geweest.
Opus135
1
Grote teleurstelling alhier. Ik sprak de hoop uit op een EU-kritische stem. Dit is geen EU-kritische stem. Dit is legitimatie om vooral door te gaan op de ingeslagen weg. De mooie woorden over hervormingen zullen snel vergeten zijn, dat was vier jaar geleden precies hetzelfde.

Timmermans behoort tot team Juncker. Een club die zich uit de aard richt op vergroting van de EU-macht ten koste van de Natiestaten. Een man met een fantasieverhaal over MH-17 (grootheidswaanzin). Heel tevreden met zichzelf. Zichzelf verheffend boven andersdenkenden. Hoe kon uitgerekend deze man zoveel stemmen trekken naar de plat geslagen PvdA?

Het moet zo zijn dat de bangmakerij van Rutte heeft gewerkt. Ook al zo onbegrijpelijk. Ook kan het zijn dat de PvdA al door het dieptepunt was gezakt: vroegere stemmers keren terug nu de partij weer in de oppositie is. De interne ruzie in het Forum zal ook enigszins negatief hebben uitgewerkt. Ten slotte werkt de lage opkomst in het nadeel van de teleurgestelden, de geslagenen, zij die in de loop der jaren afgehaakt zijn. Die komen alleen nog op als ze een beetje het idee hebben dat het zin heeft. Hiervoor dus niet. En dus winnen de gemotiveerden, zij die het al goed gaat, en nog verder willen opgaan in de vaart der volkeren, zoals zij dat tenminste zien.

VVD trouwens totaal geen last van het zoveelste integriteitsprobleem (Eerste Kamer) en ook niet van de verdoezeling onder Harbers. Kan de beste man niet gewoon terugkomen, vraag ik me af (maar ik hoorde geluiden dat hij de functie sowieso al niet meer zag zitten).

Zondag dan maar even het UK afwachten. Farage rond 35% en Tories/Labour gemarginaliseerd? Dat zou nog eens andere koek zijn. En duidelijk een afstraffing van de gedachte dat het UK maar een tweede referendum moet houden, waarbij Brexit dan "logischerwijs" weggestemd zou worden.
asti
0
quote:

rationeel schreef op 23 mei 2019 om 12:01:


[...]

Je bent wel een beetje ouderwets Peter:)
Ofwel Nederland ontwent. Op de Nederlandse tv worden alle lichaamsfuncties uitgebreid besproken. Verleden week nog het orgasme bij Indonesische vrouwen en hun masturberen. Ik heb me daaraan geergerd, niet om dit gebeuren, maar om de schijnheiligheid van het zgn "progressieve"gedrag in deze, omdat totaal niet aan de orde kwam; het besnijden van de meisjes babies! Daar word je toch helemaal misselijk van. Dat is OOK de ISLAM, ASTI:)

De vraag werd gesteld om even terug te gaan naar het debat, wat zou je nu eens graag van de ander willen weten. Ja de persoonlijke zaken, wat anders? Ik zou graag wel eens willen weten, of ONZE premier wel eens een liefdesrelatie heeft gehad, want bij mij komt hij over als een levende pilaar robot, nog meer dan de D66 "leider".
Zoals Baudet:) over komt als een echt warm mens, zie ik daar bij Rutte 0,0 van.

Ik heb totaal GEEN goed gevoel bij hem. Hij houdt niet van Nederland. Het lijkt mij een voorwaarde dat iemand met hart en ziel de Nederlandse belangen behartigt, omdat hij van Nederland houdt!

Besnijdenis staat voor zo ver ik weet niet in de Koran voorgeschreven.

Over het debat van gisteren. Ik heb het inmiddels gezien en ik denk dat Rutte het beste uit de verf kwam. Overduidelijk. Toch liet hij vind ik wel een paar steken vallen.

Toen het ging om vluchtelingen en grensbewaking refereerde Baudet naar de haven. Kennelijk weet hij niet hoe lek de haven wel niet is. Rutte had hier m.i. toch even duidelijk op in kunnen gaan. Had in slechts een zin of twee makkelijk gekund.

Verder lachte Rutte de bewering dat je zonder euro geen crisis had gehad weg. Had hij ook wat steviger op in kunnen gaan.

Maar deze twee puntjes vielen in het niet bij het volgende. Eigenlijk gewoon een blunder, en het sluit aan op wat jij zegt over het gevoel voor Nederland.

Toen het ging over Rusland en MH17 zei Baudet dat er natuurlijk wel eens ''dingen gebeuren'' in de wereld. Tot twee keer toe. Twee kansen had Rutte.

Rutte had zich toen boos moeten maken. Echt boos. Een andere, minder behouden kant van zichzelf laten zien. Daarbij het precieze aantal Nederlandse slachtoffers noemen of iets dergelijks.

Ja, sommigen zouden zeggen dat het scoren is over de rug van slachtoffers. Wat dat betreft risicovol. Maar ik ben ervan overtuigd dat het een bepalend moment zou zijn, in het voordeel van Rutte.

Als een VVD'er met connecties dit leest. Via IEX kunnen jullie asti bereiken. Ik ben bereid om tegen betaling, eeuwige dankbaarheid en politieke gunsten uit te leggen hoe en wat met het volgende debat.
rationeel
0
quote:

Opus135 schreef op 24 mei 2019 om 00:18:


Grote teleurstelling alhier. Ik sprak de hoop uit op een EU-kritische stem. Dit is geen EU-kritische stem. Dit is legitimatie om vooral door te gaan op de ingeslagen weg. De mooie woorden over hervormingen zullen snel vergeten zijn, dat was vier jaar geleden precies hetzelfde.

Timmermans behoort tot team Juncker. Een club die zich uit de aard richt op vergroting van de EU-macht ten koste van de Natiestaten. Een man met een fantasieverhaal over MH-17 (grootheidswaanzin). Heel tevreden met zichzelf. Zichzelf verheffend boven andersdenkenden. Hoe kon uitgerekend deze man zoveel stemmen trekken naar de plat geslagen PvdA?

Het moet zo zijn dat de bangmakerij van Rutte heeft gewerkt. Ook al zo onbegrijpelijk. Ook kan het zijn dat de PvdA al door het dieptepunt was gezakt: vroegere stemmers keren terug nu de partij weer in de oppositie is. De interne ruzie in het Forum zal ook enigszins negatief hebben uitgewerkt. Ten slotte werkt de lage opkomst in het nadeel van de teleurgestelden, de geslagenen, zij die in de loop der jaren afgehaakt zijn. Die komen alleen nog op als ze een beetje het idee hebben dat het zin heeft. Hiervoor dus niet. En dus winnen de gemotiveerden, zij die het al goed gaat, en nog verder willen opgaan in de vaart der volkeren, zoals zij dat tenminste zien.

VVD trouwens totaal geen last van het zoveelste integriteitsprobleem (Eerste Kamer) en ook niet van de verdoezeling onder Harbers. Kan de beste man niet gewoon terugkomen, vraag ik me af (maar ik hoorde geluiden dat hij de functie sowieso al niet meer zag zitten).

Zondag dan maar even het UK afwachten. Farage rond 35% en Tories/Labour gemarginaliseerd? Dat zou nog eens andere koek zijn. En duidelijk een afstraffing van de gedachte dat het UK maar een tweede referendum moet houden, waarbij Brexit dan "logischerwijs" weggestemd zou worden.

Ik heb veel vertrouwen in de HOND:) Zijn analyse was, dat FVD:) kiezers niet voldoende waren op komen dagen, en dat de PVDA de winst aan Timmermans te danken had.

Rest van de EU afwachten. Als het 3 stemmen zouden worden voor Forum is dat toch niet niets.

Belangrijkste blijven toch de mannetjes en de argumenten:)

Zijn idee was, dat Rutte effect is uitgewerkt, en dat het wel eens uit kan lopen op nieuwe verkiezingen, en dan moeten we er alles aan doen dat FVD:) de grootste wordt:)
rationeel
0
quote:

asti schreef op 24 mei 2019 om 00:29:


[...]
Besnijdenis staat voor zo ver ik weet niet in de Koran voorgeschreven.

Over het debat van gisteren. Ik heb het inmiddels gezien en ik denk dat Rutte het beste uit de verf kwam. Overduidelijk. Toch liet hij vind ik wel een paar steken vallen.

Toen het ging om vluchtelingen en grensbewaking refereerde Baudet naar de haven. Kennelijk weet hij niet hoe lek de haven wel niet is. Rutte had hier m.i. toch even duidelijk op in kunnen gaan. Had in slechts een zin of twee makkelijk gekund.

Verder lachte Rutte de bewering dat je zonder euro geen crisis had gehad weg. Had hij ook wat steviger op in kunnen gaan.

Maar deze twee puntjes vielen in het niet bij het volgende. Eigenlijk gewoon een blunder, en het sluit aan op wat jij zegt over het gevoel voor Nederland.

Toen het ging over Rusland en MH17 zei Baudet dat er natuurlijk wel eens ''dingen gebeuren'' in de wereld. Tot twee keer toe. Twee kansen had Rutte.

Rutte had zich toen boos moeten maken. Echt boos. Een andere, minder behouden kant van zichzelf laten zien. Daarbij het precieze aantal Nederlandse slachtoffers noemen of iets dergelijks.

Ja, sommigen zouden zeggen dat het scoren is over de rug van slachtoffers. Wat dat betreft risicovol. Maar ik ben ervan overtuigd dat het een bepalend moment zou zijn, in het voordeel van Rutte.

Als een VVD'er met connecties dit leest. Via IEX kunnen jullie asti bereiken. Ik ben bereid om tegen betaling, eeuwige dankbaarheid en politieke gunsten uit te leggen hoe en wat met het volgende debat.


Heb je je verleden gewist, ASTI:)
Of ben je een ander?
Chiddix
0
Exit polls Europese verkiezingen: 23/5

PvdA- 5/6(+2)- 18,1%(stemmers))
VVD-4(+1)-15%
CDA-4(-1)-12,3%
GL-3(+1)-10,5%
FVD-3(+3)-11%
CU/SGP-2(0)-7,9%
50Plus-1(+1)-4,1%
SP-1(-1)-3,9%
PVV-1(-3)-4,1%
PvDD-0(-1)-3,6%
DENK-0(0)

Mogelijkheid nog aanwezig, dat PVV,50Plus en SP op 0 zetels uitkomen. Maurice de Hond telt 6 zetels nu voor de PvdA.
objectief
0
Ja, de stemmen van de PVV zijn naar de FvD gegaan. De aanhang van de anti partijen PVV en FvD is gelijk gebleven.

De VVD en het CDA zijn de constante factors in Nederland en GL is in opkomst; GL groeit minder door het tijdelijk effect van Frans Timmermans.
JP Samosa
0
quote:

izdp schreef op 23 mei 2019 om 23:41:


Ik geloof niet in het Timmermans-effect.
Ik geloof veel eerder dat het te vinden is in de uitslagen van de vele stemwijzers die mensen hebben gebruikt.
In mijn omgeving waren er bijzonder veel verrast dat na invulling de pvda op nr. 1 stond.
Gezien het vele niet weten over de EU kan het best zo zijn dat de stemwijzers leidend zijn geweest.


Daar zou je wel eens gelijk in kunnen hebben.
Ik heb er diverse ingevuld. Elke keer met andere winnaars ( waar ik never nooit op zou stemmen)

Helaas werden een aantal relevante vragen niet gesteld.
( bijvoorbeeld , wilt u meer of juist minder bevoegdheden van europa)
22.640 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 ... 1128 1129 1130 1131 1132 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

BEL 20 4.004,29 +25,99 +0,65% 17:29
BRX20-24h 4.003,80 +25,50 +0,64% 17:29
BEL 20 GR 11.324,26 +103,56 +0,92% 17:14
BEL Mid 6.158,58 +51,59 +0,84% 17:14
AEX 614,38 +8,76 +1,45% 17:29
AMS25-24h 614,43 +8,81 +1,45% 17:29
Dutch15-index 16.866,32 +258,10 +1,55% 17:14
France40# 6.019,60 +47,81 +0,80% 17:29
Germany30^ 13.569,50 +181,08 +1,35% 17:29
Europe50^ 3.778,78 +41,93 +1,12% 17:28
Euro30-index 19.542,56 +255,93 +1,33% 17:14
Nasd100# 9.213,78 -3,20 -0,03% 17:29
Japan225# 23.726,10 -69,34 -0,29% 17:29
US30# 29.121,00 -49,90 -0,17% 17:29
Brent 59,64 -1,62 -2,64% 17:29
Gold World Spo... 1.572,85 +9,60 +0,61% 17:29
EUR/USD 1,1027 -0,0029 -0,26% 17:29
US500# 3.313,81 -13,24 -0,40% 17:29
WTI 53,97 -1,59 -2,86% 17:29

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Umicore 43,130 +1,280 +3,06% 17:10
Colruyt 45,540 +0,660 +1,47% 17:10
Ontex 15,750 +0,220 +1,42% 17:10
Dalers Laatst +/- % tijd
arGEN-X 133,800 -1,900 -1,40% 17:11
ING 10,250 -0,004 -0,04% 17:10
Sofina 214,500 +1,000 +0,47% 17:11

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group