Forum: Koffiekamer » Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ??? » Pagina: 778 | Beursduivel.be

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

22.640 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 ... 1128 1129 1130 1131 1132 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Chiddix
0
Wilders heeft gisteren niet de moeite genomen om in een zaaltje de exit polls te volgen. Hij hield het bij een tweet. De partij kreeg weer een mokerslag te verwerken. Van 4 zetels(2014) naar 1 zetel(2019). Als het tegenzit 0 zetels.
SP zit ook in de hoek waar de klappen vallen. Men veroverde 1 zetel o.v
D66 kreeg ook een dreun(-50%). Van 4 zetels naar 2 zetels.
JP Samosa
1
quote:

objectief schreef op 24 mei 2019 om 08:10:


Ja, de stemmen van de PVV zijn naar de FvD gegaan. De aanhang van de anti partijen PVV en FvD is gelijk gebleven.

De VVD en het CDA zijn de constante factors in Nederland en GL is in opkomst; GL groeit minder door het tijdelijk effect van Frans Timmermans.


Het lichtpunt is. Dat het hier om europse verkiezingen ging en dat nederland zeer weinig zetels heeft.
We moeten het dus van andere landen hebben voor wat minder brussel
Er is nog hoop
rene l
1
quote:

Señor Acero schreef op 23 mei 2019 om 17:21:


[...]

Ik zie dat inmiddels ook anders.
Baudet brengt me wat aan het twijfelen inzake nexit. Misschien is het In de toekomst toch n optie.
Zijn opmerkingen over inflatie,ecb,transfer noord-zuid, griekenland............daar had rutte niet van terug




Dijsselbloem heeft een tijdje terug tijdens een interview door Roderick Velo gewoon gezegd dat ze met de huidige kennis van zaken de Grieken geen cent gegeven zouden hebben.

Het komt gewoon op het volgende neer, de miljardendonatie kun je vergelijken met een eeuwig durende obligatie, de rente is nul, wij als belastingbetalers zijn echter de geldschieter.

Maar het maakt allemaal niet uit, Herr Zimmermanns heeft gewonnen, de ontbinding van Nederland zal in rap tempo verder gaan, totale nivellatie in Europa, nog meer gelukszoekers die welkom geheten worden.
Ik ben er niet blij mee maar heb altijd geleerd dat de meeste stemmen gelden.

En bij ons loopt de inflatie gigantisch op.

Gisteren ook weer een treffend voorbeeld.
Ziggo verhoogt per 1 juli a.s. het basistarief met 2,50.
Toch wederom een verhoging van een slordige 5%.
En eind dit jaar een verhoging van de ziektekostenpremie, ik hoor bedragen die je helemaal niet wil weten omdat je er kots ziek van word.

De milieumaatregelen zullen er nu ook wel in rap tempo doorgedrukt gaan worden, allemaal aan de dure warmtepomp, los van het gas, en een verbod op Russisch gas.

We worden in ons hemd gezet en zullen straks in de kou staan.

Succes en sterkte iederéén vandaag, welkom in de nieuwe wereld van het gratis geld.
Maar een geluk bij een ongeluk, de zon is gelukkig weer opgekomen en het schijnt een prima dag te worden.
zeurpietje
0
quote:

Chiddix schreef op 23 mei 2019 om 22:51:


De truc van Rutte heeft optimaal gewerkt om een debat met Baudet te houden een dag voor de Europese verkiezingen. FVD krijgt 3 zetels in de exit polls en VVD 4 zetels. Doel van Rutte is bereikt. FVD mocht niet de grootste worden bij deze verkiezingen. In 2017 lukte hem dat ook met de PVV(TK verkiezingen).
Frans Timmermans blijkt plotseling de grote winnaar te zijn geworden. PvdA van 3 zetels naar 5 zetels(voorlopige uitslag).
blijkt vlgs mij weer dat mensen op personen stemmen en niet op partijen. Dhr Timmermans geeft bij velen toch een gevoel van een soort van vader die goed op de winkel zal passen, geen blaaskaak maar iemand die rustig zijn punt maakt. Of je het er nou mee eens bent of niet het komt vertrouwenwekkend over. Genant vond ik het dat dhr Asscher stond te juichen en beweerde dat de PvdA weer helemaal terug is terwijl het vlgs mij toch enkel en alleen het Timmermans-effect is.
Chiddix
0
De opkomst 41% was de hoogste in dertig jaar. Wat meespeelde was het Rutte/Baudet debat en het Timmermanseffect. De socialisten voelden zich geschoffeerd en dat had effect. Maar 59% van de kiezers(gerechtigde) bleven gewoon thuis alsof het toch niet uitmaakt of je nu wel of niet naar de stembus gaat voor Europese verkiezingen.
Het interesseert hen geen bal. En straks maar klagen als Brussel weer wat besloten heeft wat het kabinet moet uitvoeren.
up en down
0
De opkomst van de kiezers in nederland was gisteren beschamend waardig laag En de slechtste keuze op een eenmans partij pvda is een grote miskleum die de kiezer die gekozen hebben want wat wil die man nou veranderen in het EU parlement als Duitsland en Frankrijk de dienst blijven uitmaken en hij alleen maar ja mag knikken om zijn hachje te redden,,,,....
Het opkomst percentage van veel minder dan 50% zegt hierover al genoeg dat deze verkiezingen geen reet voorstellen,,,, als alleen propaganda voor een democratisch EU belang dat op kiepen staat....???
Als Engeland eruit wordt geknikkerd,,,, dan zijn de rapen gaar en volgen er meer landen die het toneelspel van brussel zat zijn en alleen maar daar zijn om de kas te spekken en baantjes opeisen aan personen die hun land naar de kloten hebben geholpen.....
Dus waarom gaan stemmen!????? Antwoord:::::: een nep vertoning voor democratie!!!
Voorbeeld in nederland de wet op pr. ???visie!!!! maar de belasting weet alles van je hoe je ervoor staat!!!!!!!!!!!!!
Chiddix
0
objectief
1
quote:

up en down schreef op 24 mei 2019 om 10:32:


De opkomst van de kiezers in nederland was gisteren beschamend waardig laag En de slechtste keuze op een eenmans partij pvda is een grote miskleum die de kiezer die gekozen hebben want wat wil die man nou veranderen in het EU parlement als Duitsland en Frankrijk de dienst blijven uitmaken en hij alleen maar ja mag knikken om zijn hachje te redden,,,,....
Het opkomst percentage van veel minder dan 50% zegt hierover al genoeg dat deze



De opkomst was juist een stuk groter dan de laatste keer; je zit er volledig naast. En natuurlijk gaan Duitsland en Frankrijk de dienst uitmaken, zij zijn de grootste en rijkste landen en de dragers van de EU en onze welvaart.

De PvdA winst, ja aan onze eigen Frans te danken, is de grootste; toon respect voor deze democratische keuze.
Opus135
0
Perfect moment voor Wilders om stokje over te dragen aan bijvoorbeeld Agema. Normaal zou zo'n overgang enorm veel stemmenverlies opleveren, maar nu dan dat bijna niet meer.

Qua EU maar weer wat jaartjes afwachten. Als Timmermans Juncker zou opvolgen, zie ik dat in ieder geval als een verbetering, en op zich mooi om een Nederlander op die plek te hebben (als erkend EU-liefhebbend land). Verder beoordelen op daden en effecten. Tot nu toe heb ik het niet gewaardeerd itt enkele NL-regeringen zoals het economisch-financiële beleid onder Lubbers en het liberale beleid onder Paars.
ffff
1
Uiteindelijk...….. Het is TOCH weer opnieuw een verrassende verkiezingsuitslag.

Je kunt er eindeloos over nakaarten, maar wie had nu verwacht dat de PvdA de grote winnaar zou worden.
Inderdaad: Als er twee vechten om een been, gaat de derde ermee heen....

Zat stilletjes te denken: Jammer voor Jojo dat hij dit niet mee kan maken. Wat zou hij genoten hebben...

Peter
Chiddix
0
quote:

Opus135 schreef op 24 mei 2019 om 11:01:


Perfect moment voor Wilders om stokje over te dragen aan bijvoorbeeld Agema. Normaal zou zo'n overgang enorm veel stemmenverlies opleveren, maar nu dan dat bijna niet meer.



Het FVD lijkt op het eerste gezicht de PVV helemaal leeg te eten. Maar ik denk, dat veel PVV ers gisteren niet naar de stembus zijn gegaan en dat is een veeg teken voor een partij die onafgebroken Nexit roept.
rationeel
0
quote:

ffff schreef op 24 mei 2019 om 11:24:


Uiteindelijk...….. Het is TOCH weer opnieuw een verrassende verkiezingsuitslag.

Je kunt er eindeloos over nakaarten, maar wie had nu verwacht dat de PvdA de grote winnaar zou worden.
Inderdaad: Als er twee vechten om een been, gaat de derde ermee heen....

Zat stilletjes te denken: Jammer voor Jojo dat hij dit niet mee kan maken. Wat zou hij genoten hebben...

Peter


Je hebt blijkbaar niet gekeken naar de uitzending die Geen Stijl verzorgd had.

Daar werden door de kenners de resultaten geanalyseerd.
Interessant om te weten hoe het allemaal werkt. Er was een kleine opkomst. Klein in vergelijking met de tweede kamer verkiezingen.

Sommige partijen profiteren van zo'n kleine opkomst...klein wil zeggen dat veel mensen niet zo gemotiveerd zijn om te stemmen.
De ene partij profiteert daar van en voor de andere partij is dat een nadeel.

Maurice de HOND:) die voortdurend peilt, heeft precies in kaart hoe er gestemd wordt, wanneer iedereen die aangeeft te gaan stemmen inderdaad gaat stemmen.

Nu kan hij dus nagaan met de 400 stembureaus die in kaart werden gebracht gisteren avond welke partij bij de opkomers hoort, en bij welke partij veel thuisblijvers waren.

Dat is 1 effect.

Het tweede effect is het Timmermans effect. Hij is eigenlijk de enige man die erg zichtbaar was tijdens de verkiezingscampagne.

Het is erg interessant zoals altijd ipv mee te lopen met framing te zien hoe het werkt.

Ik vond ook interessant de wizzkid die het model had gemaakt. Dat is een van de jongeren waar eens de aandacht op gevestigd zou moeten worden, ipv de schreeuwers die we voortdurend te zien krijgen, en die niets presteren.

Ik snap nu ook nog weer beter waarom we zo'n verouderd kiessysteem hebben, terwijl het veel doelmatiger en voordeliger is over te gaan op het stemmen van huis uit, en met directe controle van de stemmen.

Men wil dat eenvoudigweg niet, omdat men geen eerlijke stemming wenst!

Het komt de politiek heel goed uit om selectief te vertegenwoordigen.

Ik heb weer heel wat opgestoken. Het particulier initiatief is in staat, een taak te volbrengen die de NPO niet alleen laat liggen, maar waar ze ook de competentie niet voor heeft.

De Nederlandse burgers hebben veel in huis. Laten we zorgen voor een maatschappij waar zij aan bod komen!

Trouwens de winst van Timmermans had DE HOND:) al voorspeld.
Ed Verbeek
0
quote:

rationeel schreef op 14 mei 2019 om 11:54:


FVD:) is gewoon de grootste partij. Wen er maar aan.

Ja hoor, ik ben er aan gewend.
;-)
rationeel
0
Met drie zetels vaart een renaissancesloep binnenkort naar Brusselse wateren, maar de partij had ongetwijfeld op vier of vijf matrozen gerekend in plaats van slechts drie. Waarom het er slechts drie zijn, legt Maurice de Hond vanochtend uit.

Respect voor Maurice de Hond, hoor. Gisteravond tot diep in de nacht verkiezingen zitten duiden met GeenPeil en Salto, en vanochtend al weer fris en fruitig commentaar leveren op de Europese Parlementsverkiezingen bij WNL. Want één van de vragen die je kan opwerpen was: er werd ons een tweestrijd tussen VVD en FVD voorgehouden. Uiteindelijk werden deze niet 1 en 2, maar 2 en 3. Hoe komt dat? Voor Forum voor Democratie legt De Hond uit dat opkomst een bijzonder belangrijke rol heeft gespeeld:

“De opkomst is een kwart minder dan tijdens de Provinciale Statenverkiezingen, aldus De Hond. “En dat heeft vooral consequenties voor Forum voor Democratie. De lage cijfers voor die partij ten opzichte van de Provinciale Staten ligt niet aan het feit dat kiezers weggelopen zijn, maar dat ze thuis gebleven zijn.”

www.dagelijksestandaard.nl/2019/05/vi...

Met filmpje.

Ed Verbeek
0
quote:

rationeel schreef op 15 mei 2019 om 10:36:


Als je denkt te kunnen winnen met leugens en beledigingen, dan onderschat je wel de burgers.

Nederland is Rutte zat.

Je hebt de burgers onderschat; Nederland is Baudet zat.
De over-overgrote meerderheid stemt vóór de EU.
rationeel
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 24 mei 2019 om 14:00:


[...]
Je hebt de burgers onderschat; Nederland is Baudet zat.
De over-overgrote meerderheid stemt vóór de EU.


Als je niet kunt lezen, of wat je leest niet begrijpt, dan is een discussie zinloos.
rationeel
0
Genie Timmermans:

....

...KLIMAAT>>>

In uw begintijd als eurocommissaris, in 2014, noemde u het 'onuitvoerbaar' om vanuit Brussel regels over... plastic tasjes... op te leggen. Bent u nu ....een bekeerling op klimaatgebied?...
'Dat kun je wel zeggen, ja. Ik heb me gewoon in... de feiten verdiept..., in alle analyses die we als Commissie hebben gemaakt. Dan zie je de ...grote bedreiging van plastic... voor onder meer de volksgezondheid. Vergeet niet: het maatschappelijk bewustzijn is ook gekanteld. Vorig jaar kwam ik met een wetsvoorstel over het verbieden van wegwerpplastic als borden en bestek. Binnen een jaar hebben het Europees Parlement en de lidstaten het aangenomen. Voor Brusselse begrippen is dat razendsnel. Normaal duurt zoiets 2,5 jaar. Nu zet ik mijn zinnen op de invoering van een kerosinebelasting. Het is ondraaglijk dat we die nog niet hebben.'

Domheid regeert!

Stemmen op onwetenden. Ja Nederland waar gaat dat heen:(

fd.nl/economie-politiek/1301243/ik-mo...
rationeel
0
MSM: FD...

Een als een gerenommeerde krant bekend staand.

Vaak leugenachtig en dom.

Dit valt dus in de categorie dom...op zijn minst;)
Ed Verbeek
2
quote:

rationeel schreef op 24 mei 2019 om 14:13:


Als je niet kunt lezen, of wat je leest niet begrijpt, dan is een discussie zinloos.

Inderdaad, als je dit niet kunt lezen of niet begrijpt, dan is een discussie zinloos:

"Je hebt de burgers onderschat; Nederland is Baudet zat.
De over-overgrote meerderheid stemt vóór de EU
."
JP Samosa
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 24 mei 2019 om 14:00:


[...]
Je hebt de burgers onderschat; Nederland is Baudet zat.
De over-overgrote meerderheid stemt vóór de EU.


Dat kan je nu nog niet zeggen. Is nog te vroeg,Ed
De volgende tweede kamer verkiezingen wordt het pas echt duidelijk.
Hopelijk komen er nog veel meer van die 1 op 1 debatten van een uur of langer.
(n gouden formule voor John de Mol op veronica.....?.)

En dan zullen we zien of nederland Baudet zat is.
( wordt nog n zware dobber voor hem met een npo en al die christenen,socialisten en klimaatdrammers in nederland om tegen op te boksen)
22.640 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 ... 1128 1129 1130 1131 1132 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

BEL 20 4.008,09 +29,79 +0,75% 17:20
BRX20-24h 4.007,87 +29,57 +0,74% 17:20
BEL 20 GR 11.312,75 +92,05 +0,82% 17:05
BEL Mid 6.152,09 +45,10 +0,74% 17:05
AEX 614,61 +8,99 +1,48% 17:20
AMS25-24h 614,50 +8,88 +1,47% 17:20
Dutch15-index 16.862,32 +254,10 +1,53% 17:05
France40# 6.022,71 +50,92 +0,85% 17:20
Germany30^ 13.574,90 +186,48 +1,39% 17:20
Europe50^ 3.779,18 +42,33 +1,13% 17:20
Euro30-index 19.537,43 +250,80 +1,30% 17:05
Nasd100# 9.224,00 +7,02 +0,08% 17:20
Japan225# 23.735,28 -60,16 -0,25% 17:20
US30# 29.141,67 -29,23 -0,10% 17:20
Brent 59,68 -1,58 -2,58% 17:20
Gold World Spo... 1.571,93 +8,68 +0,56% 17:20
EUR/USD 1,1026 -0,0030 -0,27% 17:20
US500# 3.316,52 -10,53 -0,32% 17:20
WTI 54,03 -1,53 -2,75% 17:20

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Umicore 42,950 +1,100 +2,63% 17:05
Ontex 15,780 +0,250 +1,61% 17:05
Colruyt 45,550 +0,670 +1,49% 17:05
Dalers Laatst +/- % tijd
arGEN-X 133,600 -2,100 -1,55% 17:05
ING 10,244 -0,010 -0,10% 17:05
Sofina 214,000 +0,500 +0,23% 17:00

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group