Forum: Koffiekamer » Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ??? » Pagina: 781 | Beursduivel.be

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

22.484 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 ... 1121 1122 1123 1124 1125 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rationeel
0
quote:

Henk.L. schreef op 25 mei 2019 om 12:36:


[...]


Ik krijg steeds meer de indruk dat jij te lui bent om na te denken.


Het is niet alleen de luiheid en de vooringenomenheid, maar vooral het onwetenschappelijke denken.

De cijfers zijn er dankzij GEEN STIJL...HULDE! Voor het particulier initiatief. Maurice de HOND:) was er de hele avond en nacht om de cijfers aan een analyse te onderwerpen, en nog krijg je al die domme interpretaties van mensen die die blijkbaar geen snars begrijpen van statistiek, en in plaats van hun domme mond te houden, weer kans zien om de nog dommere luisteraars onzin te vertellen.

Onderwijs moet beter, zodat de burger zelf tot een oordeel kan komen.
DeZwarteRidder
0
quote:

Henk.L. schreef op 25 mei 2019 om 12:36:


[...]Ik krijg steeds meer de indruk dat jij te lui bent om na te denken.

Heb jij dan een betere verklaring waarom de meeste FvD-stemmers thuis gebleven zijn....???
rationeel
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 25 mei 2019 om 13:02:


[...]
Heb jij dan een betere verklaring waarom de meeste FvD-stemmers thuis gebleven zijn....???


IK zeg het 2 keer achter elkaar. Lees eens wat een ander schrijft. En niet alleen je eigen vnl ONZIN.
DeZwarteRidder
0
quote:

rationeel schreef op 25 mei 2019 om 13:04:


[...]IK zeg het 2 keer achter elkaar. Lees eens wat een ander schrijft. En niet alleen je eigen vnl ONZIN.

Is dit geen Onzin dan:

Het is niet alleen de luiheid en de vooringenomenheid, maar vooral het onwetenschappelijke denken.
Chiddix
0
quote:

rationeel schreef op 25 mei 2019 om 12:50:


[...]

Hij heeft die peilingen de hele avond en nacht;) doorgegeven! Met de interpretaties!

Heb je niet gekeken? Erg inzichtgevend. Een kanjer die Maurice en die jonge gast! Zulke jongeren zijn er dus ook nog:)

Er zijn de grafiekjes van de thuisbijvers hoor! Hij zuigt niets uit zijn duim. Klopt allemaal als een bus.
Op NPO vertelde iemand , een zogenaamde kenner, FVD is aan het imploderen. Maar de Hond heeft er beter zicht op.
rationeel
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 25 mei 2019 om 13:11:


[...]
Is dit geen Onzin dan:

Het is niet alleen de luiheid en de vooringenomenheid, maar vooral het onwetenschappelijke denken.


Dat is precies de vinger op de zere plek!

Ga nu maar lezen en nadenken.
DeZwarteRidder
0
quote:

Chiddix schreef op 25 mei 2019 om 13:15:


[...]Op NPO vertelde iemand , een zogenaamde kenner, FVD is aan het imploderen. Maar de Hond heeft er beter zicht op.

Het hoogtepunt van Bodet is al geweest.

De kiezers beginnen door te krijgen dat Bodet een ijdele windbuil is, die totaal niet in staat is om een land te besturen.

Sterker nog; hij is niet eens in staat om z'n eigen partij te besturen.
rationeel
0
Vier Hollandse ridders van de droevige figuur

door Eduard Bomhoff

Wynia’s Week wees dit jaar al op de overmaat aan lobbyisten in de Eerste Kamer. Zwaargewichten in de Eerste Kamer vertegenwoordigen vaak niet zo zeer het volk maar de machten van het middenveld. Shell, Unilever, Akzo en DSM, de lobby van de gemeenten, de werkgevers in de bouw, ze hebben allemaal hun regenten in de Kamer. Het corporatisme dat in Nederland leek te verzwakken na de bouwfraude, het verdwijnen van de meeste ‘schappen’, het einde van het drukkerskartel en de verminderde rol van het algemeen verbindend verklaren van cao’s is nu met de ‘klimaattafels’ en al die lobbyisten bezig aan een comeback.

Het is slecht voor de democratie en ook slecht voor de efficiëntie van de economie. Een heel actueel voorbeeld: aan de klimaattafels is geen plaats voor een vertegenwoordiger van de Nederlanders als belastingbetaler en als consument. Een simpele maar doeltreffende aanpak van het CO2-probleem via een hogere CO2-heffing voor heel de EU maakt minder kans dan allerlei gerichte subsidies voor wind, zon en houtsnippers, want dan hebben insiders meer kans om te slurpen uit de trog van het overheidsgeld.

Maar het is ook slecht om de reden dat corporatisme de private sector wel haast dwingt om in te zetten op lobbyisten. Hoe meer de kansen voor een bedrijf afhangen van ‘akkoorden’, gesloten aan ‘overlegtafels’, des te meer moeten die bedrijven wel investeren in lobbywerk om op tijd te zijn wanneer de buit wordt verdeeld. En dan valt te begrijpen dat ze soms kiezen voor oud-ministers, zelfs al missen die elke specifieke deskundigheid, zolang ze maar weten hoe ze de Hofvijver moeten overzwemmen. Of dat bedrijven meewerken aan outplacement van Haagse insiders die worden geparachuteerd zonder deskundigheid op hun nieuwe werkterrein. Soms loopt dat verkeerd af wanneer die regenten cruciale deskundigheid missen.
rationeel
0
Ik geef vier voorbeelden – een oud-minister van defensie die opeens verantwoordelijk werd voor de tarieven van de ziekenhuizen, een advocaat zonder ervaring in research die hoofd werd van onze oudste universiteit, een oud-minister van onderwijs die spreekbuis werd voor het midden- en kleinbedrijf, hoewel hij daar ook naar eigen zeggen niets van af wist, en een oud-minister van milieu die een kennis die hij nog kende van Schiphol benoemde tot directeur van een groot pensioenfonds.

1 Frank de Grave.

Oud-minister van defensie (VVD) die zich verveelde in de Tweede Kamer omdat Gerit Zalm de macht niet genoeg deelde. Kreeg toen een mooie baan als eerste baas van de Zorgautoriteit, verantwoordelijk voor de tarieven in de gezondheidszorg. Miste elke deskundigheid en ervaring op dat lastige terrein. Resultaat: ziekenhuizen betaalden dure adviseurs om de nota’s te ‘upgraden’ voordat ze naar de verzekeraars gaan. Tests werden onnodig herhaald om meer te kunnen declareren. Patiënten misten elk inzicht in de werkelijke kosten. De Grave vertrok weer zonder die problemen aan te pakken.

2 Anne-Willem Kist.

Eerste baas van de Mededingingsautoriteit. Moest daar weg vanwege het missen van de bouwfraude. Kon terecht als hoofd van de Leidse Universiteit. Beweerde zonder goed na te denken: ‘Leiden heeft gekozen voor onderzoek. We hebben niet de ambitie om qua onderwijs tot de absolute top te horen.’ Kwaadheid bij de Leidse docenten over die gratuite belediging. Vertrok kort daarna. Volgens de hoofdredacteur van het universiteitsblad Mare: ‘De verkeerde man op de verkeerde plaats’.
rationeel
0
3 Loek Hermans.

Oud-minister van Onderwijs. Na de verkiezingsnederlaag van zijn VVD in 2002 nerveus omdat hij te lang moest wachten op een nieuwe functie. Werd geholpen met baan als hoofd van het Midden- en Kleinbedrijf. De Telegraaf: ‘Bent U deskundig en hebt U ervaring met het MKB?’ Hermans: ‘Nee, maar ik heb een heel goed netwerk in de VVD.’ Zijn opvolger bij het MKB – wel een ondernemer – kwam snel tot de conclusie dat ‘ex-politici, beroepsvergaderaars, eigenlijk alles bij het oude willen houden’. Onder Hermans verzwakte het eigen MKB-geluid door een misplaatste bijna-fusie met de multinationals van VNO-NCW die nooit in het belang kon zijn van de kleinere werkgevers.

4 Hans Alders

Oud-minister van milieu en later Commissaris der Koningin in Groningen. Werd in 2001 voorzitter van pensioenfonds PGGM, hoewel zonder opleiding of ervaring in beleggingen. Medeverantwoordelijk voor de aansturing van NIB Capital dat in 2005 wegens slecht rendement moest worden afgestoten. Benoemde Karel Noordzij, onbekend in de pensioenwereld, maar kennis van Alders door zijn werk voor Schiphol, tot directeur van het pensioenfonds. Noordzij vertrok na twee jaar met 600.000 euro gouden handdruk uit de pot bedoeld voor de pensioenen van verpleegkundigen.
rationeel
0
Deze mannen misten elke deskundigheid en maakten grote en vermijdbare fouten. Waarschijnlijk beseften ze het zelf ook nog pas te laat, want wie zo’n groot netwerk heeft is natuurlijk sociaal heel vaardig en gaat geloven in de eigen overtuigingskracht. Van Alders weet ik uit eigen ervaring hoe charmant hij kon zijn. De andere drie kende ik oppervlakkig maar ik heb geen twijfel dat ze zich in Den Haag bewogen als vissen in de vijver.

Het gevaar van overschatte sociale vaardigheden dreigt overigens zelfs bij oud-politici die gaan werken in een sector waar ze wel enige deskundigheid hebben. Gerrit Zalm – wiens bulderende lach ik vaak genoeg heb meegemaakt – was daarvan een voorbeeld. Hij zou de Scheringa-bank gezond gaan maken en later zou hij de ABN Amro weer terugbrengen in de private sector. Hij had economie gestudeerd en kon zeker een balans lezen, maar faalde om meer karakterologische redenen

Politici zijn nog geen managers. En ondeskundige politici beseffen niet dat ze daarbij ook nog ondeskundig zijn, wanneer ze leven in de roes van bewondering met hun indrukwekkende netwerk. Maar bedrijven hebben helaas lobbyisten nodig en kiezen dan soms een ondeskundige mooiprater. Hoe meer corporatisme, hoe groter dat risico.
rationeel
0
Kennis ...kunde...wijsheid.

Dat is gebaseerd op intelligentie, kennis, openheid, werklust, zelfstandigheid, goede genen.
DeZwarteRidder
0
quote:

rationeel schreef op 25 mei 2019 om 13:51:


Deze mannen misten elke deskundigheid en maakten grote en vermijdbare fouten. Waarschijnlijk beseften ze het zelf ook nog pas te laat, want wie zo’n groot netwerk heeft is natuurlijk sociaal heel vaardig en gaat geloven in de eigen overtuigingskracht. Van Alders weet ik uit eigen ervaring hoe charmant hij kon zijn. De andere drie kende ik oppervlakkig maar ik heb geen twijfel dat ze zich in Den Haag bewogen als vissen in de vijver.

Het gevaar van overschatte sociale vaardigheden dreigt overigens zelfs bij oud-politici die gaan werken in een sector waar ze wel enige deskundigheid hebben. Gerrit Zalm – wiens bulderende lach ik vaak genoeg heb meegemaakt – was daarvan een voorbeeld. Hij zou de Scheringa-bank gezond gaan maken en later zou hij de ABN Amro weer terugbrengen in de private sector. Hij had economie gestudeerd en kon zeker een balans lezen, maar faalde om meer karakterologische redenen

Politici zijn nog geen managers. En ondeskundige politici beseffen niet dat ze daarbij ook nog ondeskundig zijn, wanneer ze leven in de roes van bewondering met hun indrukwekkende netwerk. Maar bedrijven hebben helaas lobbyisten nodig en kiezen dan soms een ondeskundige mooiprater. Hoe meer corporatisme, hoe groter dat risico.

Tjonge, jonge, jij weet echt alles beter.....!!!

Maar waarom ben jij dan niet de baas in Nederland....???

Het Nederlandse volk zit met smart te wachten op een Grote Baas zoals jij.....!!!

Chiddix
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 25 mei 2019 om 13:24:


[...]
Het hoogtepunt van Bodet is al geweest.

De kiezers beginnen door te krijgen dat Bodet een ijdele windbuil is, die totaal niet in staat is om een land te besturen.

Sterker nog; hij is niet eens in staat om z'n eigen partij te besturen.


Na de verkiezingsoverwinning Provinciale Staten(20 Maart) is er veel voorgevallen wat aan het denken zet. Nu valt het in de peilingen mee. Vorige week nog 27 zetels bij Maurice de Hond.
Maar na het lezen van een artikel in de Volkskrant krijg ik in de gaten dat Henk de Tank een groot effect had op de campagne en hij een flink aandeel had in de verkiezingsoverwinning. Dat Henk geloost is duidelijk te merken in de campagne Europese verkiezingen. Henk probeerde ook Baudet in het gareel te houden want ik zie dat zonder Henk de heer Baudet wat domme dingen doet(debat met Rutte en bijdrage in dat tijdschrift vlak voor verkiezingen) en Hiddema aan het ruzie maken bij Harry etc Er zal dus een nieuwe Henk toegevoegd moeten worden om alles wat te stroomlijnen. Je zit met kiezers van CDA/VVD en PVV bij het FVD. Ook nog wat linkse.
Chiddix
0
Henk de Tank was o.a campagnestrateeg,campagneleider, leider van de verkiezingscampagnes. En hij scoorde hoog. Eigenlijk een onmisbare schakel. Toch kwam hij in botsing met Baudet. Jammer. Al had dat meer te maken met een boeking naar zijn eigen rekening(zakelijk).
rationeel
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 25 mei 2019 om 13:59:


[...]
Tjonge, jonge, jij weet echt alles beter.....!!!

Maar waarom ben jij dan niet de baas in Nederland....???

Het Nederlandse volk zit met smart te wachten op een Grote Baas zoals jij.....!!!
Tjonge jonge wat lees jij toch slecht.
Kun je de NOBEL PRIJS voor slechte lezers voor krijgen!

Het is een artikel, het lezen meer dan waard, geschreven door

Eduard Bomhoff

www.sypwynia.nl/nederland-is-europas-...
rationeel
0
quote:

Chiddix schreef op 25 mei 2019 om 15:06:


[...]

Na de verkiezingsoverwinning Provinciale Staten(20 Maart) is er veel voorgevallen wat aan het denken zet. Nu valt het in de peilingen mee. Vorige week nog 27 zetels bij Maurice de Hond.
Maar na het lezen van een artikel in de Volkskrant krijg ik in de gaten dat Henk de Tank een groot effect had op de campagne en hij een flink aandeel had in de verkiezingsoverwinning. Dat Henk geloost is duidelijk te merken in de campagne Europese verkiezingen. Henk probeerde ook Baudet in het gareel te houden want ik zie dat zonder Henk de heer Baudet wat domme dingen doet(debat met Rutte en bijdrage in dat tijdschrift vlak voor verkiezingen) en Hiddema aan het ruzie maken bij Harry etc Er zal dus een nieuwe Henk toegevoegd moeten worden om alles wat te stroomlijnen. Je zit met kiezers van CDA/VVD en PVV bij het FVD. Ook nog wat linkse.


Wat een onzin!

De volkskrant doet niet anders dan te proberen in hun linkse propaganda blaadje het intellectuele debat te ondermijnen.
Wat Nederland nodig heeft, is vernieuwing, niet meer van hetzelfde en zeker niet LINKS genivelleer.
Met overdracht van ONS vermogen naar de zuidelijke failliete landen.

Het vermogen tot overtuigen, niet links zuigen.

objectief
0
quote:

rationeel schreef op 25 mei 2019 om 16:00:


[...]

Met overdracht van ONS vermogen naar de zuidelijke failliete landen."ONS vermogen, wat bedoel je daarmee??

Zelf heb ik volgens mijn bankoverschrijvingen niks naar de zuidelijke landen overgemaakt en mijn belasting is ook niet hoger geworden; dan vraag ik me af:
Heb jij het voor mij betaald??? Zo ja, bedankt.


rationeel
1
quote:

objectief schreef op 25 mei 2019 om 16:10:


[...]

"ONS vermogen, wat bedoel je daarmee??

Zelf heb ik volgens mijn bankoverschrijvingen niks naar de zuidelijke landen overgemaakt en mijn belasting is ook niet hoger geworden; dan vraag ik me af:
Heb jij het voor mij betaald??? Zo ja, bedankt.

Jij betaalt ook al geen belasting?

Worden er zo wel veel.
Chiddix
0
quote:

rationeel schreef op 25 mei 2019 om 16:00:


[...]

Wat een onzin!

De volkskrant doet niet anders dan te proberen in hun linkse propaganda blaadje het intellectuele debat te ondermijnen.
Wat Nederland nodig heeft, is vernieuwing, niet meer van hetzelfde en zeker niet LINKS genivelleer.
Met overdracht van ONS vermogen naar de zuidelijke failliete landen.

Het vermogen tot overtuigen, niet links zuigen.Los van de mening van de Volkskrant is er van alles voorgevallen na de Provinciale Staten verkiezingen. Wil benadrukken, dat Henk de Tank een grote bijdrage leverde als campagnestrateeg. Hij organiseerde alles en het FVD schoot als een komeet omhoog. Het was een grandioos concept o.a platform businessclass. Maar we moeten ook vooruitkijken.
22.484 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 ... 1121 1122 1123 1124 1125 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

BEL 20 4.007,20 +19,42 +0,49% 17 jan
BRX20-24h 4.007,43 +0,23 +0,01% 17 jan
BEL 20 GR 11.302,20 +54,76 +0,49% 17 jan
BEL Mid 6.151,63 +29,65 +0,48% 17 jan
AEX 615,57 +3,51 +0,57% 17 jan
AMS25-24h 615,30 -0,27 -0,04% 17 jan
Dutch15-index 16.840,74 +131,36 +0,79% 17 jan
France40# 6.096,34 -4,38 -0,07% 17 jan
Germany30^ 13.504,40 +74,97 +0,56% 22:59
Europe50^ 3.812,59 +4,33 +0,11% 17 jan
Euro30-index 19.696,84 +200,13 +1,03% 17 jan
Nasd100# 9.159,49 -14,24 -0,16% 17 jan
Japan225# 24.055,82 +14,56 +0,06% 17 jan
US30# 29.310,47 -36,13 -0,12% 17 jan
Brent oil 65,15 +0,47 +0,72% 17 jan
Gold World Spo... 1.557,30 +4,75 +0,31% 17 jan
EUR/USD 1,1091 +0,0001 +0,01% 22:00
US500# 3.323,14 -6,28 -0,19% 17 jan
Crude oil 58,84 +0,25 +0,43% 17 jan

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Colruyt 45,070 +1,040 +2,36% 17 jan
arGEN-X 138,400 +2,800 +2,06% 17 jan
Galapagos 206,500 +3,300 +1,62% 17 jan
Dalers Laatst +/- % tijd
Ackermans & v.H 148,100 -1,700 -1,13% 17 jan
Solvay 95,200 -0,460 -0,48% 17 jan
Umicore 43,980 -0,210 -0,48% 17 jan

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group