Forum: Koffiekamer » Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ??? | Beursduivel.be

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

23.677 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1179 1180 1181 1182 1183 1184 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
gokker
0
NewKidInTown
0
quote:

hirshi schreef op 16 februari 2020 23:00:


...,.Nederlandse vrouwen zijn plomp en weinig elegant.
Autochtone vrouwelijke werknemers zijn dik en niet om aan te zien.
allochtonen vrouwen zijn aantrekkijker, minder plomp en veeleisend en daarom komt mijn vrouw van de andere kant van de aardbol.

Tjong jonge, wat een over een kam scheren, stereotyperingen, generaliseren. Ik ga het geen racisme noemen.

Hoe zit het met het IQ van je vrouw, komt ze uit Afrika of bepaalde delen van Zuid-Oost-Azie ? Hoe zit het volgens jou met het IQ van mensen uit genoemde werelddelen ? Komen daar geen dikkerds vandaan met kort (pittig) kapsel ?
Hoe groot schat jij de kans in op een duurzame relatie met iemand van de andere kant van de aardbol, met andere cultuur, normen en waarden, religie, opleiding, leeftijd en welvaart ?
rationeel
0
quote:

hirshi schreef op 16 februari 2020 23:13:


[...]

Een inactief welvaartskind uit Capelle aan de IJssel moet zich schamen om zulke taal uit te slaan.

Dure vliegreisjes naar de Antillen en dan nog klagen. Hoe durft een mens in een welvaartstaat zo te klagen en de oorsprong van zijn welvaart te ontkennen.

Daar moet wel een diepe frustratie van een mislukte carrière aan ten grondslag liggen. Anders is het niet te verklaren.

Eerst een overtuigd socialist, stalinist bijna, dan een overtuigd PVV-er. Dan een aanhanger van Otten, dan een aanhanger van Baudet.

Als de zwalkende onvrede maar protest over ontevredenheid is. Het is een diep gewortelde ontevredenheid dat hem drijft. Een akelige zoektocht naar geluk die hij nooit zal vinden zolang hij de samenleving niet accepteert zoals hij is.

Het is niet zijn lot maar zijn noodlot.


Wie zoekt zal vinden.

Gelukkig heeft JONAS:) de partij gevonden waar hij vertrouwen in kan hebben.

Als je het goed met je medemens meent, ben je daar blij om.
rationeel
0
quote:

NewKidInTown schreef op 17 februari 2020 10:01:


[...]
Tjong jonge, wat een over een kam scheren, stereotyperingen, generaliseren. Ik ga het geen racisme noemen.

Hoe zit het met het IQ van je vrouw, komt ze uit Afrika of bepaalde delen van Zuid-Oost-Azie ? Hoe zit het volgens jou met het IQ van mensen uit genoemde werelddelen ? Komen daar geen dikkerds vandaan met kort (pittig) kapsel ?
Hoe groot schat jij de kans in op een duurzame relatie met iemand van de andere kant van de aardbol, met andere cultuur, normen en waarden, religie, opleiding, leeftijd en welvaart ?


Je kunt in ieder geval Doutzen Kroes niet dik noemen;)

www.instagram.com/doutzen/?hl=nl
rationeel
0
quote:

JP Samosa schreef op 17 februari 2020 08:53:


[...]

Zet de Nederlandse meebrul smartlap tegenover de flamengo,
En je weet wat je te doen staat


Andere zender zoeken?
leek2018
2
quote:

hirshi schreef op 16 februari 2020 23:00:


[...]

Meneer hishi is een oorlogskind en heeft de verhalen van de hongerwinter goed in zijn oren geknoopt.

Hoe mijn vader in de hongerwinter om voedsel ging naar Noord Brabant. Hij hield een dagboek bij en alle ontberingen zijn dus opgetekend.
hij kwam na eenop zijn fiets terug na alle ontberingen en stalde zijn fietstas in de kruipkelder om enkele dagen later te ontdekken dat de ratten alle voorraad hadden opgevreten.

Dat verhaal heb ik talloze malen gehoord en greep me elke keer weer bij de keel.
ook het verhaal dat een ongehuwde tante haar rantsoen uitspaarde om mij te eten te geven.

Jij jonas hebt geen benul van dergelijke ervaringen.
en je zult ook nooit begrijpen dat het het leven van een mens zo kan tekenen.
Daarom moet ik wel persoonlijk worden.
Dat recht onthoud ik mezelf niet.

En ja

Nederlandse vrouwen zijn plomp en weinig elegant.
Autochtone vrouwelijke werknemers zijn dik en niet om aan te zien.
allochtonen vrouwen zijn aantrekkijker, minder plomp en veeleisend en daarom komt mijn vrouw van de andere kant van de aardbol.Volgens mij klopt er iets niet in je verhaal. In de hongerwinter was Brabant al bevrijd. Het lijkt me sterk dat je vader door de linies fietste en het water overzwom. Het halen van voedsel in de hongerwinter bij boeren gebeurde voornamelijk vanuit het westen bij boeren in het noorden en oosten.
objectief
1
quote:

leek2018 schreef op 17 februari 2020 10:31:


[...]
Volgens mij klopt er iets niet in je verhaal. In de hongerwinter was Brabant al bevrijd. Het lijkt me sterk dat je vader door de linies fietste en het water overzwom. Het halen van voedsel in de hongerwinter bij boeren gebeurde voornamelijk vanuit het westen bij boeren in het noorden en oosten.


Verhaal klopt wel; de Zuidelijke provincies waren in d ehongerwinter deels bevrijd en deels niet.
Het is wel zinvol je beter in te lezen, dan een losse mening uit de pols te geven.
leek2018
1
quote:

objectief schreef op 17 februari 2020 10:46:


[...]

Verhaal klopt wel; de Zuidelijke provincies waren in d ehongerwinter deels bevrijd en deels niet.
Het is wel zinvol je beter in te lezen, dan een losse mening uit de pols te geven.

In de hongerwinter was Brabant al bevrijd. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat je als burger van bezet gebied (hongerwiner) naar bevrijd gebied kon verplaatsen en weer terug. Ik geef zeker geen mening uit de losse pols.
rationeel
0
Van alle Brusselse afkortingen is het politiek de explosiefste: MFK, het Meerjarig Financieel Kader. Het is de EU-begroting voor zeven jaar. En als het om honderden miljarden gaat worden de messen geslepen. Deze week moet er op een speciale EU-top een akkoord komen over het nieuwe MFK (2021-2027). Regeringsleiders worden opgeroepen om extra schoon ondergoed mee te nemen. NRC Europa trekt de MFK-klerenkast alvast open...
Goochelen met cijfers Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat het je nu gaat duizelen, dus niet boos worden. Ruim 1.136 miljard euro is het volume van de huidige meerjarenbegroting (2014-2020). Daarmee keren we elkaar in de EU geld uit, ter ondersteuning van landbouw, armere regio’s, enzovoort. Inzet van de top, donderdag en vrijdag: een akkoord over het nieuwe MFK (2021-2027). De Europese Commissie stelt 1.135 miljard voor, wat neerkomt op 1,11 procent van het gezamenlijke nationaal inkomen in de EU. Bijna hetzelfde volume dus. Huh? Maar we zijn toch met mínder, na het vertrek van de Britten? Landen als Nederland – in een groep van ‘vrekken’, met Oostenrijk, Zweden en Denemarken - vinden dat het dus met minder geld kan: 1 procent is hun plafond. Het 1,11-kamp versus het 1-kamp. Of wacht, er is nóg een kamp. Het Europees Parlement, mede-onderhandelaar over MFK, wil 1,3 procent. De impasse is, je was gewaarschuwd, duizelingwekkend.

Handjeklap Om de zeven jaar garandeert een MKF-top politiek vuurwerk, en dit keer zal het niet anders zijn. Het 1,11-kamp redeneert: Brexit slaat een gat in de begroting en de nieuwe ambities - Green Deal-klimaatplannen, Frontex-grensbewaking, digitalisering, Europese defensie - zijn duur. Het 1-kamp ondersteunt die ambities, maar zegt: financier ze door geld weg te halen bij landbouw en regiosteun (het ‘cohesiegeld’). Maar dat is weer tegen het zere been van landen waar boeren sterk afhankelijk zijn van EU-subsidies. En in Zuid- en Oost-Europese landen behouden ze graag de cohesiemiljarden. Nooit eerder was de strijd zo fel, en premier Mark Rutte voelt de bui al weer hangen: rijkere landen, zoals Nederland, moeten het gat dichten. Het wordt ,,handjeklap”, zeggen bronnen in Brussel. Welkom op de Turkse bazaar, zoals de Belgische ex-premier Guy Verhofstadt de MFK-onderhandelingen ooit noemde.
Ruttes wisselgeld En op die bazaar moet je wisselgeld op zak hebben. Rutte gooit ‘conditionaliteit’ in de strijd: strengere voorwaarden bij het uitkeren van EU-geld. Landen zoals Polen en Hongarije, die het niet nauw nemen met onafhankelijke rechtspraak en media, moeten gestraft kunnen worden middels het stopzetten van EU-geldstromen. Is het voorstel haalbaar? Aan de vooravond van de top heeft EU-Raadspresident Charles Michel, die de vergadering leidt, het conditionaliteitsvoorstel al afgezwakt: een gekwalificeerde meerderheid van landen moet het voorstel steunen, wat Ruttes kansen verkleint. Oorspronkelijk was het andersom en was een meerderheid nodig om het te blokkeren. Michels doekje voor Ruttes bloeden is zijn voorstel om het Brexit-gat deels te dichten door de EU ‘eigen middelen’ toe te kennen: Europese belastingen op digitale handel en CO2-importheffingen. Voor het totale MFK-volume stelt Michel nu als startbod 1.100 miljard euro voor, ofwel 1,07 procent. Dat zweeft lekker tussen de 1, 1,11 en 1,3. Nu moet het alleen nog gaan landen.
Rel rond EU-subsidie voor MFK-‘juichpodcast’ In zijn podcast Betrouwbare Bronnen spreekt de Haagse journalist Jaap Jansen een uur lang met de Nederlandse topambtenaar Gert Jan Koopman, bij de Europese Commissie belast met de EU-begroting. In Brussel wekte het al verbazing dat Koopman op juichende toon het Commissievoorstel voor het MFK mocht presenteren – in het verleden hield de Commissie zich in MFK-onderhandelingen onpartijdig en afzijdig. Maar de kritiek zwol extra aan toen bleek dat de podcast is gesponsord door de Commissie. Tegen de Britse krant Daily Express, die het verhaal bracht, zegt VVD’er Anne Mulder: ,,Dat de Commissie zelfs geld over heeft om podcasts te betalen bewijst dat de EU-begroting te ruim is.”

rationeel
0
Filmpje! Wat had EU-Raadspresident Charles Michel precies op het oog, toen hij zijn campagneteam dit filmpje liet maken? De MFK-plannen komen in ieder geval – per drone, zeer hip! - uit de lucht vallen. Nu het geld nog, moet Michel hebben gedacht. Leuke opsteker voor die andere eeuwige optimist, zijn liberale vriend Mark Rutte…

door
Tijn Sadée

NRC
asti
0
quote:

leek2018 schreef op 17 februari 2020 10:31:


[...]
Volgens mij klopt er iets niet in je verhaal. In de hongerwinter was Brabant al bevrijd. Het lijkt me sterk dat je vader door de linies fietste en het water overzwom. Het halen van voedsel in de hongerwinter bij boeren gebeurde voornamelijk vanuit het westen bij boeren in het noorden en oosten.

Je weet helemaal niet wat de situatie precies was en maakt iemand toch voor leugenaar uit.
rationeel
0
quote:

asti schreef op 17 februari 2020 11:49:


[...]
Je weet helemaal niet wat de situatie precies was en maakt iemand toch voor leugenaar uit.


Sommige mensen zijn te vertrouwen en sommige niet;)

Ik weet wel wie ik niet vertrouw in deze;)

O>>>O>>>O
jonas
0

De komende verkiezingen zullen moeten gaan over de vraag: ben je wel of niet voor opheffing Nederland als zelfstandig land?

Ik denk dat een Superstaat onwenselijk is. Culturele verschillen en Brusselsgegraai en gewoon gevoel van trots op je land.

Mooi om nu eens te zien hoeveel we terug krijgen van de EU. Immers minder deelnemers is minder geld voor de club toch? Tja en dan die grenspolitie?
Ach waarom? EU is zo lek als een mandje met al die rare wetsuitleg door dat wereldvreemde Europese Hof. Dus eerst maar eens goed uitzetting van illegale vreemdelingen uit veilige landen zoals Syrië regelen.

www.hansonexperience.com/blog/files/d...

Groet, Jonas

PS redeneert gewoon simpel: De Britten eruit en dat is dus minder overhead in Brussel en minder bijdrage van Nederland!

Wat mij betreft gaat de grote kliek weer stemmen op de gevestigde kliek en is dat dus meer immigratie, meer huizen tekort, meer segregatie, meer criminaliteit, slechter onderwijs. Prima, maar ik overweeg dan wel in een ander land te gaan wonen dan een Nederland dat mijn Nederland niet meer is.
Jos2233
0
De voordelen van een sterke EU zijn duidelijk. De klimaat transitie kan je beter Europees uitvoeren dan ieder land voor zich.
Dankzij de EU gaat het in Nederland ongekend goed.
Nederland heeft een ongekend lage staatsschuld en profiteert van een sterke EU.
De werkeloosheid is ongekend laag.
CAO loonstijgingen van 3,4% zoals nu de norm is hebben wij in tientallen jaren niet gezien in Nederland.
De inflatie is zeer gering.
De koopkracht stijgt fors.
Meer bevoegdheden naar Brussel, dus minder overhead in Den Haag.

jonas
0

Wat een onzin Jos.

Die klimaattransitie moet je al helemaal niet uitvoeren op deze manier met natuurvernietiging en zonder kernenergie en ook stopt het klimaat niet bij de Europese grenzen Jos.

Ondanks de EU gaat het hier beter, maar in sociaal opzicht toch slecht. Staatsschuld laag? Ziet er toch vrij pittig uit! Werkeloosheid zal bij huidig D'66, GroenLinks beleid erg kunnen gaan toenemen.

De signalen in de bouw met deze doorgedraaide Brusselse D"66 parachute minister Stientje van Veldhoven (ex voorzitster van Brusselse afdeling met allerlei zakkenvullers in Brussel).

Wat over loonstijgingen van 3.4%? Wie krigen die eigenlijk en zijn de BTW bijvoorbeeld en vooral die energiekosten niet flink verhoogd. Wat is trouwens inflatie met niet correct meegenomen woonlasten.

Meer bevoegdheden naar Brussel is minder Nederland en meer graaiers in Brussel!

Je krijgt van mij de prijs voor minst zelf nadenkende naloper van EU-propaganda Jos. Gefeliciteerd!!

Groet, Jonas
Kees1
1
quote:

Jos2233 schreef op 17 februari 2020 16:23:


De voordelen van een sterke EU zijn duidelijk. De klimaat transitie kan je beter Europees uitvoeren dan ieder land voor zich.
Dankzij de EU gaat het in Nederland ongekend goed.
Nederland heeft een ongekend lage staatsschuld en profiteert van een sterke EU.
De werkeloosheid is ongekend laag.
CAO loonstijgingen van 3,4% zoals nu de norm is hebben wij in tientallen jaren niet gezien in Nederland.
De inflatie is zeer gering.
De koopkracht stijgt fors.
Meer bevoegdheden naar Brussel, dus minder overhead in Den Haag.
Wat een onzin! Zwitserland en Noorwegen zijn de meest welvarende landen van Europa en zij zijn geen lid van de EU. Zij hebben nauwe banden met de EU, maar niet meer dan dat. Heel belangrijk: zij hebben de euro niet!.
ffff
0
De inflatie, plots, ineens 2,6 procent vond ik toch ook een tegenvaller. Uiteraard niet voor de van schulden uitpuilende overheden. Hoe meer inflatie, des te vlotter de schulden eigenlijk verminderd zijn. En wie blijft met de afgewaardeerde tegoeden zitten…: precies: de moderne slaven. Je hele leven fors belasting betalen en op het vermogen dat desondanks bij elkaar gespaard wordt, toch weer de afschraapmachinerie zetten.

Peter
23.677 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1179 1180 1181 1182 1183 1184 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

BEL 20 4.193,11 +7,67 +0,18% 17:01
BRX20-24h 4.193,68 +8,24 +0,20% 17:00
BEL 20 GR 11.822,95 +18,01 +0,15% 16:46
BEL Mid 6.402,20 -5,09 -0,08% 16:46
AEX 628,62 -0,61 -0,10% 17:01
AMS25-24h 628,69 -0,55 -0,09% 17:00
Dutch15-index 17.142,56 -17,54 -0,10% 16:46
France40# 6.083,97 +14,62 +0,24% 17:00
Germany30^ 13.787,40 +43,19 +0,31% 17:00
Europe50^ 3.856,62 +15,65 +0,41% 16:59
Euro30-index 19.777,07 +37,92 +0,19% 16:46
Nasd100# 9.658,83 +35,25 +0,37% 17:00
Japan225# 23.530,69 -156,90 -0,66% 17:00
US30# 29.472,38 +78,68 +0,27% 17:00
Brent 57,23 -0,11 -0,19% 17:01
Gold World Spo... 1.581,45 -2,35 -0,15% 17:01
EUR/USD 1,0831 -0,0009 -0,08% 17:01
US500# 3.388,25 +9,58 +0,28% 17:00
WTI 52,33 -0,03 -0,06% 17:01

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
KBC Groep 73,080 +0,620 +0,86% 16:37
Cofinimmo 156,200 +1,200 +0,77% 16:41
Ackermans & v.H 148,200 +1,100 +0,75% 16:34
Dalers Laatst +/- % tijd
Ontex 15,560 -0,200 -1,27% 16:39
Barco 234,000 -3,000 -1,27% 16:34
Telenet Group 40,960 -0,320 -0,78% 16:41

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group