Nedap verkoopt dochterbedrijf Nsecure

Donderdag 16 november 2017 18:21

Netto-opbrengst van circa 25 miljoen euro voor aandeleninkoop en dividendverhoging.

(ABM FN-Dow Jones) Nedap verkoopt dochterbedrijf Nsecure aan Unica. Dit meldde het technologiebedrijf uit Groenlo donderdag na het sluiten van de Amsterdamse beurs.
"Met deze transactie zet Nedap een volgende stap in haar strategie om zich te focussen op het ontwikkelen en vermarkten van eigen producten en oplossingen", lichtte het concern het besluit toe in een persbericht. De transactie wordt naar verwachting op korte termijn afgerond.
Dochterbedrijf Nsecure wordt met de opbrengst gewaardeerd op circa 10 keer het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) in 2016. De netto-opbrengst voor Nedap bedraagt ongeveer 25 miljoen euro en de verwachte boekwinst op de transactie is zeker 15 miljoen euro, aldus het bedrijf. Nsecure had in 2016 een omzet van 25,2 miljoen euro.
Opbrengst gebruikt voor aandeleninkoop en eenmalige dividendverhoging
De opbrengst wordt gedeeltelijk gebruikt om maximaal 5 procent van het aantal uitstaande aandelen terug te kopen, zei het bedrijf. Het resterende bedrag wordt aangewend om het dividend over 2017 eenmalig te verhogen. Hoeveel het dividend omhoog gaat, wordt bekend bij de jaarcijfers, die op 15 februari 2018 gepubliceerd worden.
Het aandeel Nedap sloot donderdag 0,7 procent hoger op 39,28 euro.

Door: ABM Financial News.