Akzo Nobel 2018

604 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Broer Konijn
0
AkzoNobel blijft erbij: geen pensioenstorting
Verf- en coatingsconcern AkzoNobel heeft vrijdag in een interne brief zijn werknemers nog eens voorgehouden dat het niet kan en zal bijstorten in het bedrijfspensioenfonds. De door de bonden, het AkzoNobel Pensioenfonds (APF) en gepensioneerden gevraagde, al dan niet tijdelijke, storting van €400 mln in het pensioenfonds, blijft de onderneming afwijzen.

'Hier willen we als AkzoNobel heel duidelijk zijn, dat dit onmogelijk is en dat er niet op zal worden ingegaan', stelt het concern in zijn brief. In 2005 is het APF op afstand gezet en sindsdien committeert het verf- en chemieconcern zich aan een vaste jaarlijkse bijdrage aan het pensioenfonds.

Tegelijkertijd zegt AkzoNobel in de brief dat het betreurt dat er door een blokkade door de vakbonden geen nieuwe cao kan worden afgesloten. Terwijl het concern toch 'een hartstikke mooi bod' heeft gedaan, aldus een woordvoerder in een toelichting. De bonden FNV Procesindustrie, CNV Vakgenoten en VMHP hebben tot nu toe louter en alleen ingezet op bijstorting in het pensioenfonds en het eerste en tweede loonbod van AkzoNobel afgelopen maanden alleen maar ter kennisgeving aangenomen.

'Impasse'

Akzo biedt de werknemers in de Paints & Coatings-divisie gemiddeld €3000 in 2018 en de werknemers in de chemietak €4000, aldus het concern. Daarmee behoort het bod 'tot de beste in Nederland.'

In de brief stelt Akzo: 'Over de nieuwe cao is al veel gezegd en geschreven. Maar helaas is deze cao er nog niet. En dat is jammer'. De cao-onderhandelingen zitten 'in een impasse', aldus de woordvoerder van AkzoNobel vrijdag.

Nauwelijks indexatie

Bonden, APF en gepensioneerden eisen van Akzo bijstorting omdat het fonds al jaren de pensioenen niet of zeer gedeeltelijk indexeert wegens een te lage dekkingsgraad. En het geld is er bij Akzo, aldus de bonden, verwijzend naar de €7,5 mrd die het concern netto ontvangt voor de verkoop van de chemietak AkzoNobel Specialty Chemicals. Maar dat geld is aan de aandeelhouders toegezegd, aldus Akzo.

Oud-ceo's: help pensioenfonds

Om die storting af te dwingen hebben werknemers in de tweede week van juli bij diverse vestigingen van Akzo Nobel gestaakt. Akzo zou met zijn loonvoorstellen 'de aandacht proberen af te leiden van het veel grotere pensioenprobleem', aldus de bonden. Ook de oud-bestuursvoorzitters van AkzoNobel, Aernout Loudon en Kees van Lede hebben medio juli Akzo opgeroepen het APF te versterken.

6,25% meer salaris in 2,5 jaar

Voor de werknemers van de verftak biedt AkzoNobel in totaal 6,25% extra salaris bij een looptijd van 2,5 jaar tot eind 2020. Eerder bood Akzo 5% over twee jaar tot juli 2020. Een geboden eenmalige uitkering van €2000 blijft staan. Daarbovenop biedt Akzo nog een uitkering afhankelijk van het halen van de winstdoelstelling (in termen van winstmarge): in 2018 €500, in 2019 €750 en in 2020 €1000.

De werknemers van de afgesplitste chemietak, die in het vierde kwartaal van dit jaar wordt overgedragen aan het Amerikaanse private-equityfonds Carlyle, biedt AkzoNobel een salarisverhoging van in totaal 7,5% over 2,5 jaar. En de hun geboden eenmalige uitkering wordt met €500 verhoogd tot €3000.
Biobert
0
Ik wacht op het dividend van de verkoop van Special Chemicals.
Hoeveel wordt dat, wat denken jullie?
voda
0
EU akkoord met overname chemietak AkzoNobel

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie is akkoord gegaan met de overname van AkzoNobel Specialty Chemicals door de Carlyle Group. Dit maakte het Europese orgaan dinsdag bekend.

Volgens de Commissie komt de concurrentie niet in het geding door de overname, gezien de beperkte overlap in de activiteiten van beide ondernemingen.

In maart van dit jaar werd bekend dat AkzoNobel zijn Specialty Chemicals tak voor ruim 10 miljard euro verkoopt aan de Carlyle Group en GIC. De overname wordt vermoedelijk nog voor het eind van dit jaar afgerond.Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
AkzoNobel levert coatings voor Westminster Abbey

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft zijn coatingsproducten geleverd voor een uitbreiding van Westminster Abbey in Londen. Dit maakte het bedrijf dinsdag bekend, zonder financiële details te noemen.

De nieuwe Weston Tower van 23 miljoen pond heeft 500 ramen en kozijnen die zijn voorzien van de Interpon coatings van AkzoNobel.

Eerder leverde AkzoNobel al producten voor onder meer de London Eye, The Shard en het Wembley-stadion.

Het aandeel AkzoNobel koerste dinsdagochtend 0,7 procent hoger op 80,70 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Broer Konijn
0
quote:

Biobert schreef op 27 augustus 2018 18:29:


Ik wacht op het dividend van de verkoop van Special Chemicals.
Hoeveel wordt dat, wat denken jullie?


Valt niet veel over te zeggen. Wordt combi van cash en aandelen inkoop. Verhouding wordt afgestemd met grootaandeelhouders.

Mooie dag weer.
VP 1958
0
quote:

Broer Konijn schreef op 29 augustus 2018 19:39:


[...]

Valt niet veel over te zeggen. Wordt combi van cash en aandelen inkoop. Verhouding wordt afgestemd met grootaandeelhouders.

Mooie dag weer.
zeker mooie dag en mss mede door uitspraak van de CEO van Axalta over de consolidatie binnen de verfsector in de komende 2 Jaar hebben we 2 scenarioos of Akzo wordt overgenomen of Akzo doet grote overname cq samengaan
Broer Konijn
0
FD

Akzo-personeel gaat nieuwe stakingen niet uit de weg
Er is nog steeds bereidheid bij vestigingen van verf- en chemieconcern AkzoNobelAKZA€80,74+0,27% om 'verregaande actie te voeren'. Dat zegt Erik de Vries, bestuurder bij FNV Procesindustrie, maandag na afloop van een overleg met kaderleden van de verschillende Nederlandse Akzo-vestigingen in Deventer.

De bonden willen de draad weer oppakken, nadat er in juli al op diverse Akzo-locaties in estafette 24 uur is gestaakt. 'We hebben een pauze gehad, maar we zijn niet gestopt', aldus De Vries. Volgende week maandag is er weer een overleg.

Bijdrage aan pensioenfonds

AkzoNobel wil graag een nieuwe cao afsluiten, maar zegt geen extra donatie te kunnen en willen doen aan het APF.
AkzoNobel wil graag een nieuwe cao afsluiten, maar zegt geen extra donatie te kunnen en willen doen aan het APF.Foto: Harold Versteeg/Hollandse Hoogte
Inzet van de vakbondsacties is een al dan niet tijdelijke extra bijdrage van AkzoNobel aan het AkzoNobel Pensioenfonds (APF). De bonden (FNV Procesindustrie, CNV Vakmensen en VMHP), het APF en de gepensioneerden vragen Akzo om een donatie van €400 mln. Zolang AkzoNobel niet over de brug komt, willen de bonden niet ingaan op een loonbod dat Akzo de afgelopen maanden heeft gedaan, om een per juli 2018 ingaande nieuwe cao af te sluiten.

AkzoNobel wil naar eigen zeggen graag een nieuwe cao afsluiten, met een jaarlijkse loonstijging van €3000 (verftak) of €4000 (chemietak) per werknemer, maar het zegt geen extra donatie te kunnen en willen doen aan het APF. Het al in 2005 overeengekomen nieuwe pensioenregime - met een vaste bijdrage per werknemer in plaats van een gegarandeerd pensioen - laat dat volgens het concern niet toe.

AkzoNobel heeft maandag werknemers en bonden bericht dat de cao-onderhandelingen namens Akzo nu via twee afzonderlijke teams lopen. Dit als voorbereiding op de definitieve overdracht van de chemietak AkzoNobel Special Chemicals aan de nieuwe eigenaar, het Amerikaanse Carlyle, verderop dit jaar. 'De verkoop van Specialty Chemicals is vorige week door Brussel goedgekeurd', zegt een woordvoerder. 'En er is, zoals bericht, inmiddels een nieuwe ceo voor de chemietak aangesteld, Charles Shaver van het Amerikaanse coatingsconcern Axalta. Dan is dit de volgende stap in de afsplitsing.'

Zaak van AkzoNobel

€400 mln
De bonden, het APF en de gepensioneerden vragen Akzo om een donatie van €400 mln.
Vooralsnog werken beide teams volgens Akzo nog onder de verantwoordelijkheid van het concern. Na de definitieve overdracht moeten de bonden zaken doen met Akzo en het door Carlyle aangestuurde aparte chemiebedrijf. Wat dat betekent is onduidelijk. '“Met welke toko onderhandelen we en met welk mandaat?” wordt onze vraag', reageert FNV-bestuurder De Vries.

Volgens de bonden blijft de gevraagde injectie in het APF een zaak van AkzoNobel en niet van Carlyle. AkzoNobel draagt de verantwoordelijkheid voor de huidige zwakke staat van het fonds en heeft geld, verwijzen de bonden naar de €7,5 mrd uit de verkoop van de chemietak. Carlyle draagt bij aan het APF omdat het geen eigen pensioenfonds heeft. 'Maar dat is alleen het toekomstig reguliere deel, de werkgeversbijdrage', aldus De Vries.
Broer Konijn
0
Vertraagde overname Monsanto speelt chemiegigant Bayer parten
Het Duitse chemieconcern Bayer heeft woensdag een winstwaarschuwing gegeven. De winst komt dit jaar lager uit dan het bedrijf eerder had verwacht, onder meer omdat de overname van Monsanto later is afgerond dan verwacht.

Het onkruidverdelgingsmiddel Roundup van Monsanto is omstreden omdat het kanker zou veroorzaken.
Het onkruidverdelgingsmiddel Roundup van Monsanto is omstreden omdat het kanker zou veroorzaken.Foto Benoit Tessier/Reuters
Bayer nam begin juli de Amerikaanse agrogigant Monanto over voor circa $63 mln. Het is de grootste overname ooit af in de Duitse bedrijfsgeschiedenis. De internationale kartelautoriteiten hadden veel tijd nodig om tot een goedkeurende beslissing te komen. Volgens Bayer-topman Werner Baumann is de omzet van Monsanto en ook de winst die het agro-bedrijf maakt groter dan die van het chemieconcern zelf. Nu de overname later is afgerond dan gepland, profiteert Bayer minder.

Schadevergoeding

De winst per aandeel zal dit jaar waarschijnlijk uitkomen op tussen de €5,70 en €5,90 per aandeel, zo maakte de Duitse chemiegigant woensdag bekend. Analisten, geraadpleegd door financieel persbureau Bloomberg, waren uitgegaan van een winst per aandeel van €6,22.

Bayer heeft Monsanto onder meer gekocht vanwege zijn kennis en productie van landbouwzaden, maar de gigantische transactie wordt al enige tijd overschaduwd door een rechtszaak in Amerika over het gebruik van het onkruidverdelgingsmiddel Roundup. Dit middel is omstreden, omdat het kanker zou veroorzaken. Terreinknecht Lee Johnson had een rechtszaak aangespannen tegen Monsanto omdat hij lymfeklierkanker zou hebben opgelopen door Roundup. Hij had het middel jarenlang onbeschermd gebruikt bij het bespuiten van schoolterreinen. Johnson is door zijn artsen opgegeven.

Een jury in Californië kende eerder deze maand de terreinknecht een schadevergoeding toe van $39 mln (€34 mln) met een boete van $250 mln (€219 mln) voor Monsanto.
Broer Konijn
0
IEX vandaag:

inShare
11:14 - UBS verhoogt advies op Akzo
Akzo Nobel 17:29
80,60 +0,60 (+0,75%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - AkzoNobel slaagt er met zijn prijzen- en kostenbeleid in de winstgevendheid op te voeren, ondanks gestegen inkoopprijzen. Dat schrijft UBS in een analistenrapport over het verfconcern. De bank verhoogt zijn advies voor het aandeel van neutral naar buy.
Volgens de marktvorsers is AkzoNobel in staat het bedrijfsresultaat (ebit) volgend jaar met circa 26 procent op te voeren en met 14 procent in 2020. Het aandeel verdient om die reden een hogere waardering dan vergelijkbare fondsen uit de Verenigde Staten, aldus UBS. De bank schroeft ook het koersdoel met 20 procent op tot 95 euro per aandeel.
Het aandeel AkzoNobel stond woensdagochtend omstreeks 11.00 uur 0,5 procent hoger op 80,40 euro.
Broer Konijn
0
quote:

voda schreef op 15 augustus 2018 15:16:


UBS vergroot belang in AkzoNobel

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het kapitaalbelang in AkzoNobel vergroot. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 9 augustus 2018.

UBS meldde een kapitaalbelang van 5,88 procent bij eenzelfde stemrecht. Het belang wordt deels middellijk reëel en deels middellijk potentieel gehouden.

Op 3 mei dit jaar meldde UBS nog een kapitaalbelang van 1,15 procent bij een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserve


Grappig deze UBS melding van 15 augustus. Zeker als je kijkt naar het belang op 3 mei.
UBS heeft redelijk wat knaken verdiend.......

Mooi om te zien dat Goldman nu navolging krijgt van andere huizen. Dat hadden ze toch als eerste goed gezien.
voda
0
Akzo en partner bouwen 'fotosynthese-fabriek'

Gepubliceerd op 7 sep 2018 om 10:37 | Views: 975

Akzo Nobel 16:17
82,08 +0,56 (+0,69%)

AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel Specialty Chemicals en partner Photanol gaan een fabriek in Delfzijl bouwen waar chemicaliën worden gemaakt uit zonlicht en CO2. De demonstratiefabriek moet in 2020 klaar zijn. AkzoNobel Specialty Chemicals en Photanol werken al sinds 2014 samen

De fabriek maakt gebruik van een door Photanol ontwikkelde techniek die lijkt op fotosynthese, de techniek waarmee planten CO2 omzetten in andere stoffen. Met de techniek wil Photanol chemicaliën maken die gebruikt kunnen worden voor biologisch afbreekbare plastics, producten voor persoonlijke verzorging en als grondstoffen voor de chemische industrie.

Voor AkzoNobel Specialty Chemicals betekent de Photanol-fabriek een nieuwe bron van goedkope chemicaliën. ,,Hierdoor kunnen we stappen zetten op het gebied van winstgevendheid en productkwaliteit'', vertelt techniekdirecteur Peter Nieuwenhuizen van het chemiebedrijf.

De fabriek is mede mogelijk gemaakt door nieuwe investering in Photanol. Het bedrijf kreeg geld van GROEIfonds, Innovatiefonds Noord-Nederland en Investeringsfonds Groningen.
voda
0
FNV kondigt stakingen aan bij AkzoNobel

Gepubliceerd op 17 sep 2018 om 16:06 | Views: 53

Akzo Nobel 16:04
80,74 +0,26 (+0,32%)

WAPENVELD (AFN) - Werknemers van AkzoNobel gaan staken. Medewerkers op vier locaties van het verfbedrijf leggen vanaf volgende week maandag om de beurt voor 48 uur het werk neer, zo laat FNV weten.

De vakbonden dringen al langer aan op een nieuwe cao en een oplossing voor een pensioenconflict. De afgelopen tijd staakte het personeel van Akzo al enkele malen. ,,Het bedrijf reageerde niet afdoende op het in juli gestelde ultimatum en ook de zomervakantie heeft AkzoNobel niet tot inkeer gebracht", zegt bondsbestuurder Erik de Vries. ,,Er rest de werknemers niets anders dan opnieuw te staken."

FNV zet in op een loonsverhoging van 3,5 procent en afspraken over duurzame inzetbaarheid. AkzoNobel liet eerder al weten te willen praten over de cao, maar een oplossing voor de pensioenen zou er niet in zitten. De bonden menen dat AkzoNobel met een bijstorting van 400 miljoen euro pensioentekorten zou kunnen oplossen.

De locatie in Wapenveld trapt maandag af met de stakingen. De vestigingen die aansluiten zijn in Sassenheim, Hengelo en Arnhem.
voda
0
Beursblik: AkzoNobel vangt hogere kosten op

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel verwacht met prijsverhogingen in het vierde kwartaal de inmiddels stabiliserende grondstoffenkosten dit jaar geheel te kunnen opvangen. Dit concludeerde JP Morgan na een telefonische vergadering met topman Thierry Vanlancker van het verfconcern.

Terwijl de kosten van grondstoffen in 2017 en 2018 met 600 miljoen euro stegen, heeft AkzoNobel zijn verkoopprijzen agressief verhoogd, aldus de topman. Alleen in China is dat moeilijk, waar klanten prijsbewust zijn en lokale spelers de prijzen scherp houden.

Met de huidige kostenbesparingsplannen is een EBIT-marge van 17 procent haalbaar maar AkzoNobel bouwt een buffer in door te mikken op 15 procent, bleek ook uit het gesprek.

Over het marktklimaat wist Vanlancker te melden dat de Britse markt dit jaar aantrekt en Europa weer bescheiden groei laat zien. In China is de markt momenteel wat minder sterk maar Zuidoost-Azië doet het goed. Marine herstelt voorzichtig en Protective coatings profiteert van meer projecten in de olie- en aardgaswinning.

Grote overnames staan niet op de agenda en beleggers kunnen waarschijnlijk begin 2019 een teruggave van de verkoopopbrengst van Specialty Chemicals verwachten, via aandeleninkoop of dividend.

JP Morgan heeft geen advies op het aandeel, dat maandag sloot op 80,64 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Broer Konijn
0
AkzoNobel lijft Spaanse branchegenoot in

Gepubliceerd op 20 sep 2018 om 14:58 | Views: 39 |
Akzo Nobel 14:50

83,38 +1,56 (+1,91%)


AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel heeft zijn Spaanse branchegenoot Xylazel overgenomen. Een overnamebedrag is niet genoemd, maar Xylazel had vorig jaar een omzet van ongeveer 20 miljoen euro.

Met de overname wordt AkzoNobel leider op de Spaanse markt voor decoratieve verven en houtverzorging. Ook versterkt het zijn positie op de markt voor metaalverzorging. Akzo-topman Thierry Vanlancker spreekt van een aanvullende overname.

Xylazel telt ongeveer honderd medewerkers en heeft één productielocatie in de plaats Porriño, in de buurt van Vigo.
VP 1958
0
quote:

Broer Konijn schreef op 20 september 2018 15:09:


€90

Nog 11% tot het laatste bod van PPG.....
Wanneer zie je dat gebeuren;nu ATH 82,7 is nog best een stuk te gaan dan. Wel teleurstellend dat het speciale dividend cq aandelentoekennen van de Chemie verkoop nog tot voorjaar 2019 duurt pff
Broer Konijn
0
quote:

VP 1958 schreef op 20 september 2018 19:21:


[...] Wanneer zie je dat gebeuren;nu ATH 82,7 is nog best een stuk te gaan dan. Wel teleurstellend dat het speciale dividend cq aandelentoekennen van de Chemie verkoop nog tot voorjaar 2019 duurt pff


Nee hoor, bod was inclusief die €6,50 dividend die is uitgekeerd. Die €90 stond er gisteren al.

Trend ziet er niet verkeerd uit.....
www.nicoprbakker.nl/chart-service/aex...
VP 1958
0
quote:

Broer Konijn schreef op 21 september 2018 09:43:


[...]

Nee hoor, bod was inclusief die €6,50 dividend die is uitgekeerd. Die €90 stond er gisteren al.

Trend ziet er niet verkeerd uit.....
www.nicoprbakker.nl/chart-service/aex...
Ja zo klopt de rekensom wel en idd het oogt positief.Waardeer je grote berichtgeving samen met Voda goed weekend
eaf
0
AkzoNobel heeft de opwaartse trend verbroken, signaleert Investtech.

“Dit voorspelt een nog snellere stijging, maar de sterke stijging kan neerwaartse reacties geven voor de korte termijn. Het aandeel heeft ook de weerstand van het rechthoekpatroon op 82,37 euro verbroken. Een verdere stijging valt te verwachten. Het aandeel heeft steun bij ongeveer 77,20 euro. Volumetoppen komen overeen met koersbodems en volumebodems komen overeen met koerstoppen. Dit verzwakt de stijgende trend en kan een vroeg signaal zijn voor een aanstaande trendbreuk. Het aandeel is totaal gezien technisch positief voor de middellange termijn.”
604 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jun 2020 15:41
Koers 75,000
Verschil +1,400 (+1,90%)
Hoog 75,000
Laag 73,880
Volume 144.275
Volume gemiddeld 1.263.696
Volume gisteren 1.192.170

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group