Akzo Nobel 2018

604 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Erny
0
Op de site van Akzo staat hierover helemaal niets vermeld in de dividend agenda. Wanneer worden de ex datums bekend gemaakt dan ?
Broer Konijn
0
AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Exane hervat het volgen van AkzoNobel als 'top pick'. Volgens de Franse investeerder en vermogensbeheerder is AkzoNobel minder gevoelig voor de wereldwijde handelsspanningen en macro-economische onzekerheid, met lage blootstelling aan de auto-industrie.

Exane geeft aan voorkeur te geven aan chemiebedrijven met een sterke kapitaalstructuur die ruimte hebben om aandeelhouders te belonen. Ook kunstmestbedrijf OCI wordt door Exane als een sterke speler gezien. Het advies voor OCI is outperform.

AkzoNobel noteerde dinsdag omstreeks 10.40 uur een plus van 0,3 procent op 79,76 euro. OCI daalde 0,4 procent tot 27,52 euro.
Broer Konijn
0
AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel verrast niet met de uitkering van meer dan de helft van de opbrengst uit de verkoop van Specialty Chemicals aan de aandeelhouders. Dat constateren analisten van KBC Securities dinsdag in een reactie.

Het concern keert 5,5 miljard euro extra uit aan aandeelhouders, nu de verkoop van de divisie klaar is. De uitkering zal plaatsvinden via onder meer een speciaal dividend in contanten. Ook zal Akzo eigen aandelen gaan inkopen. Het verfbedrijf had volgens de kenners eerder al aangegeven dat dit waarschijnlijk op deze manier zou gebeuren.

Volgens KBC gaat alle aandacht nu weer uit naar de voortgang die AkzoNobel maakt met zijn ,,ambitieuze'' doelstellingen voor 2020. Ook ING noemt de uitkering zoals verwacht.

KBC als ING hebben een hold-advies en koersdoel van 80 euro op het aandeel. AkzoNobel stond dinsdag omstreeks 09.45 uur 0,6 procent hoger op 79,98 euro.
Witpen
1
quote:

Brabanttrade schreef op 2 oktober 2018 11:28:


Stomme vraag misschien... maar ik heb ook aandelen Akzo en ik vroeg mij af hoe en wanneer je dividend uitbetaald krijgt? (Dus krijg je dat automatisch gestort op je beleggingsaccount?) Heb nog nooit dividend ontvangen haha

Op een bepaalde dag gaat een fonds ex-dividend. Alle aandeelhouder aan het begin van de dag, dus voor de handel open gaat, krijgen een dividend recht. Dan start de handel, alle aandelen die dan nog gekocht worden krijgen geen dividend. Alle houders van het recht op dividend krijgen dat een tijd later, meestal een week of 3-4 later uitgekeerd in contanten of soms in aandelen.
Erny
0
quote:

Erny schreef op 2 oktober 2018 12:26:


Op de site van Akzo staat hierover helemaal niets vermeld in de dividend agenda. Wanneer worden de ex datums bekend gemaakt dan ?
Witpen
0
quote:

Erny schreef op 2 oktober 2018 15:03:


[...]

De aandeelhouders moeten dit allemaal nog goedkeuren. Pas daarna worden data bekendgemaakt.
Witpen
0
Net een kentering in het koersverloop. Volgens mij een beslissende die er voor zal zorgen dat de 83,10 gaat sneuvelen op korte termijn waardoor veel ruimte naar boven ontstaat.
Witpen
0
voda
0
Beursblik: extra uitkering AkzoNobel iets minder dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) De extra uitkering van 5,5 miljard euro aan de aandeelhouders van AkzoNobel is minder dan de 6 miljard euro die UBS had verwacht. Dit stellen analisten van de Zwitserse zakenbank dinsdag.

AkzoNobel maakte bekend dat een meerderheid van de verkoopopbrengsten van de Speciality Chemicals naar onder meer een superdividend en een inkoop van eigen aandelen gaat. In december vorig jaar werd al een speciaal dividend van 1 miljard euro aan de aandeelhouders uitgekeerd.

UBS heeft een koersdoel van 95,00 euro voor het aandeel. Dat is volgens de analisten samengesteld uit 66,00 euro voor een reële waardering van het verf- en coatingsbedrijf en uit 29,00 euro voor de aangekondigde uitkering van de opbrengsten van de chemiedivisie.

UBS houdt vast aan het koopadvies voor het aandeel.

AkzoNobel stond dinsdag 0,4 procent hoger op 79,78 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Erny
0
quote:

Witpen schreef op 2 oktober 2018 15:17:


[...]
De aandeelhouders moeten dit allemaal nog goedkeuren. Pas daarna worden data bekendgemaakt.

OK, dank, dat maakt het voor mij wat inzichtelijker.
Broer Konijn
0
quote:

Broer Konijn schreef op 2 oktober 2018 12:52:


AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Exane hervat het volgen van AkzoNobel als 'top pick'. Volgens de Franse investeerder en vermogensbeheerder is AkzoNobel minder gevoelig voor de wereldwijde handelsspanningen en macro-economische onzekerheid, met lage blootstelling aan de auto-industrie.

Exane geeft aan voorkeur te geven aan chemiebedrijven met een sterke kapitaalstructuur die ruimte hebben om aandeelhouders te belonen. Ook kunstmestbedrijf OCI wordt door Exane als een sterke speler gezien. Het advies voor OCI is outperform.

AkzoNobel noteerde dinsdag omstreeks 10.40 uur een plus van 0,3 procent op 79,76 euro. OCI daalde 0,4 procent tot 27,52 euro.Door VODA gepost in het koersdoelendraadje:

www.iex.nl/Forum/Topic/1162184/20/Koe...

Beursblik: Exane BNP start met volgen van diverse Nederlandse aandelen - media

(ABM FN-Dow Jones) Exane BNP Paribas is dinsdag begonnen met het volgen van diverse Nederlandse aandelen, waaronder AkzoNobel en OCI. Dit schreef persbureau Reuters.

Exane BNP plakte een Outperform advies op OCI met een koersdoel van 35,00 euro. Ook AkzoNobel kreeg een Outperform advies met een koersdoel van 99,00 euro. Het chemieconcern keert na afronding van de verkoop van de Specialty Chemical-tak een extra 5,5 miljard euro aan zijn aandeelhouders uit. De uitkering vindt deels in contanten en deels in de vorm van een omgekeerde aandelensplitsing plaats.

Exane BNP gaat ook IMCD volgen met een Underperform advies met een koersdoel van 70,00 euro.

Op een rood Damrak koerste AkzoNobel dinsdag 0,2 procent lager op 79,40 euro, terwijl IMCD 1,5 procent minder waard werd op 66,95 euro. OCI maakte een pas op de plaats op 27,62 euro.

Door: ABM Financial News.
Mindsetter
0
S&P verlaagt kredietwaardigheid AkzoNobel
Gepubliceerd op 2 okt 2018 om 17:39 | Views: 0

Artikel
Reacties
Gerelateerde instrumenten
Akzo Nobel 17:28
79,80 +0,28 (+0,35%)

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) verlaagt het oordeel over de kredietwaardigheid van verfproducent AkzoNobel van A- naar BBB+. Het vooruitzicht voor de kredietbeoordeling gaat van negatief naar stabiel.

Eerder op de dag werd bekend dat Akzo 5,5 miljard euro extra uitkeert aan aandeelhouders, nu de verkoop van de tak Specialty Chemicals klaar is. De uitkering zal plaatsvinden via onder meer een speciaal dividend in contanten. Ook zal het bedrijf eigen aandelen gaan inkopen. De 5,5 miljard euro komt bovenop een eerdere uitbetaling van in totaal 1 miljard euro aan speciaal dividend. Op 13 november is het aan de aandeelhouders om over het nieuwe voornemen van Akzo te stemmen.

COMMUNITY TREND
Zoveel vragen
0
Zou iemand mij exact kunnen toelichten waar 2 miljard aan cash proceeds zal worden uitgegeven (tussen onderstaande net cash proceeds en distribution to shareholders). Er is gesproken over pension top-up and other pre annouced liabilities maar heeft iemand exacte nummers? 2bn lijkt mij wat extreem of ben ik de enige die suspicious is? Ook geen enkele analyst die hier vragen over lijkt te stellen. Indien ik was mis hoor ik dit graag.

Cash Received: +8.9bn
Belastingen en fees: -0.4bn
Cash na eerdere divend betaling -1.0bn
Net Cash Proceeds +7.5bn
Kan iemand dit exact toelichten -2.0bn
Cash to shareholder +5.5bn

Dank
Broer Konijn
0
Broer Konijn
0
Nico PR Bakker? @TheDailyTurbo
Nico PR Bakker heeft geretweet willem meurer

AKZO in negatieve overgang op de dagkaart en correctiestand op de weekkaart. Dippen naar 78 tot 76 om dan weer koopkansen te zien.....

willem meurer @willemrembrandt
@TheDailyTurbo moge nico en akzo graag

00:47 - 5 okt. 2018
TOMA
0
Kenneljk zit er een flinke staking aan te komen volgens de berichten.
Lijkt me geen goede ontwikkeling voor de beurskoers.
voda
0
Personeel AkzoNobel staakt opnieuw

Gepubliceerd op 8 okt 2018 om 10:02 | Views: 965

Akzo Nobel 16:26
78,42 -1,56 (-1,95%)

AMSTERDAM (AFN) - Bij AkzoNobel wordt deze week opnieuw gestaakt. Het personeel van de verffabrieken in Sassenheim en Wapenveld legt woensdag het werk voor 72 uur neer, kondigde vakbond FNV aan. Ook bij de verkochte tak Specialty Chemicals wordt gestaakt. Bij de vestiging in de Botlek worden vanaf woensdag een week lang stiptheidsacties gehouden.

De medewerkers hebben de afgelopen periode al meermaals gestaakt. Zij willen dat Akzo een bijstorting doet om het pensioentekort bij het bedrijf op te lossen. Dat kan de onderneming betalen uit de opbrengst van de verkoop van Specialty Chemicals, stelt FNV. Van die opbrengst keert Akzo wel 5,5 miljard euro uit aan zijn aandeelhouders. ,,Het is echt heel zuur dat het bedrijf nauwelijks iets over heeft voor zijn eigen medewerkers'', zegt FNV-bestuurder Erik de Vries.

De bonden eisen bij beide bedrijven verder een loonsverhoging van 3,5 procent, afspraken over duurzame inzetbaarheid en een verlenging van het sociale plan. Werknemers van Specialty Chemicals zouden bovendien een werkgelegenheidsgarantie voor vijf jaar moeten krijgen. Die divisie werd overgenomen door investeerders Carlyle en GIC. Het personeel is bang dat de nieuwe eigenaren een reorganisatie aan zullen kondigen, zegt De Vries.
voda
0
Beursblik: AkzoNobel blijft koopwaardig ondanks winstwaarschuwing PPG

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel zal de prijs/mix dit jaar met 6 procent weten te verbeteren en dat is genoeg om de hogere kosten in de afgelopen twee jaar te compenseren. Dit stelden analisten van UBS dinsdag nadat sectorgenoot PPG maandagavond met een winstwaarschuwing kwam.

In 2019 zal AkzoNobel volgens UBS nog eens profiteren van een 3 procent betere prijs/mix.

PPG, de oude belager van AkzoNobel, waarschuwde onder meer voor hogere inkoopkosten, een zwakkere Chinese markt en tegenzittende wisselkoersen.

In tegenstelling tot PPG handhaafde sectorgenoot Axalta juist de outlook.

De inkoopkosten van AkzoNobel zullen in de tweede helft van 2018 nog eens met 5 procent stijgen, maar in het tweede kwartaal van 2019 is er nog nauwelijks sprake van kosteninflatie, denken de analisten. Dat betekent wel dat de olieprijs niet significant moet stijgen vanaf het huidige niveau.

UBS handhaafde de koopaanbeveling op AkzoNobel met een koersdoel van 95,00 euro. Het aandeel daalde dinsdag 1,9 procent naar 77,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Oude chemiepoot van AkzoNobel verder als Nouryon

(ABM FN-Dow Jones) De voormalige Specialty Chemicalstak van AkzoNobel, die nu in handen is van The Carlyle Group, gaat verder onder de naam Nouryon. Dit heeft Nouryon dinsdag bekend gemaakt.

De naamsverandering vloeide voort uit de recente verkoop van het bedrijf door AkzoNobel aan The Carlyle Group. De verfspecialist bereikte in maart een akkoord met de kopers over een verkoop van de divisie voor 10,1 miljard euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
PPG waarschuwt voor winstdruk

(ABM FN-Dow Jones) PPG heeft in het derde kwartaal vermoedelijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder, terwijl de omzet op peil bleef. Dit bleek uit een update die de voormalige belager van het Nederlandse AkzoNobel maandagavond uitstuurde.

In het derde kwartaal bleef PPG naar eigen zeggen last ondervinden van hoge grondstofprijzen en logistieke kosteninflatie. "We hebben het hoogste niveau van kosteninflatie ervaren sinds de cyclus twee jaar geleden inzette", zei CEO Michael McGarry in een toelichting.

Daarbij zag PPG ook de vraag uit China afzwakken, net als die van de auto-industrie. En tot slot zaten de valutamarkten tegen, vooral in de opkomende landen.

"We zijn teleurgesteld in de winst in het derde kwartaal", besloot McGarry, die tracht door het verhogen van de prijzen de tegenwind te pareren.

PPG verwacht voor het derde kwartaal een omzet van ongeveer 3,8 miljard dollar. Daarmee zou de omzet gelijk zijn aan die in het derde kwartaal van 2017.

De winst per aandeel uit voortgezette activiteiten was afgelopen kwartaal vermoedelijk 1,47 tot 1,51 dollar en aangepast bedroeg de winst 1,41 tot 1,45 dollar. Vorig jaar in dezelfde periode kwam de aangepaste winst uit op 1,52 dollar per aandeel.

PPG maakt op 18 oktober de definitieve cijfers over het derde kwartaal bekend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
604 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jun 2020 15:41
Koers 75,000
Verschil +1,400 (+1,90%)
Hoog 75,000
Laag 73,880
Volume 144.275
Volume gemiddeld 1.263.696
Volume gisteren 1.192.170

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group