Akzo Nobel 2018

604 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
AkzoNobel en Gasunie starten onderzoek naar productie groene waterstof
Waterstof kan worden gebruikt voor diverse doeleinden.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel en Gasunie starten een onderzoek naar de mogelijkheden voor het omzetten van duurzame elektriciteit in groene waterstof. Dit maakte het verf- en chemiebedrijf uit Amsterdam dinsdag bekend.

Daartoe starten AkzoNobels Specialty Chemicals divisie en Gasunie New Energy een project op het Chemie Park Delfzijl.

De waterstof kan worden ingezet voor verduurzaming van de chemische industrie, energievoorziening en het aandrijven van voertuigen.

De bedrijven willen een installatie ontwikkelen die met behulp van een 20 megawatt waterelektrolyse-unit, de grootste in Europa, elektriciteit omzet in 3 kiloton groene waterstof per jaar. Dit is bijvoorbeeld voldoende om 300 waterstofbussen te laten rijden. Een definitief besluit over de bouw van de installatie wordt in 2019 verwacht.

De geplande faciliteit van 20 megawatt is een volgende stap in het verder opschalen van de elektrolysetechnologie. De tot nu toe grootste geplande elektrolyse-unit in Nederland heeft een capaciteit van 1 megawatt. Het doel is om uiteindelijk installaties te kunnen bouwen die op nog grotere schaal duurzame stroom converteren en opslaan in de vorm van waterstof.

Het project moet bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Het overgrote deel van de ruim 800.000 ton waterstof die de Nederlandse industrie per jaar gebruikt, wordt nu nog gemaakt met behulp van aardgas.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
zalwel
0
quote:

investorben schreef op 9 januari 2018 14:54:


Ik geloof er niet meer in dat het nog wat gaat worden met Akzo.
Opruiming gehouden, verlies genomen en ga weer wat anders beginnen.


Dat noemen ze op het juiste moment eruit. Zullen morgen wel bekend maken wat de verkoop van chemie gaat opleveren.
Myfirstmillionbefore30
0
'Lanxess naar tweede ronde om chemietak Akzo'

Gepubliceerd op 9 jan 2018 om 20:27

Akzo Nobel 17:35
74,94 +0,74 (+1,00%)

FRANKFURT (AFN) - Vier geïnteresseerde partijen waaronder het Duitse speciaalchemiebedrijf Lanxess zijn naar verluidt door naar de tweede ronde in het biedingsproces rond de speciaalchemietak van AkzoNobel. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
Akzo is bezig de chemiedivisie af te splitsen. Deze zou zijn gewaardeerd op circa 10 miljard euro. Er zijn volgens Bloomberg meerdere kapers op de kust. Lanxess trekt waarschijnlijk samen op met de Amerikaanse investeerder Apollo. Tot de bieders zouden onder meer ook investeerder Carlyle en een consortium van Advent International en Bain Capital horen.
AkzoNobel bevestigde aan het persbureau dat er nu vier bieders over zijn, maar wie dat zijn wilde een zegsman niet zeggen. Ook de andere genoemde partijen onthielden zich van commentaar.
Broer Konijn
0
quote:

zalwel schreef op 9 januari 2018 17:41:


[...]

Dat noemen ze op het juiste moment eruit. Zullen morgen wel bekend maken wat de verkoop van chemie gaat opleveren.Dat gaat nog wel wat langer duren. Slot op dayhigh boven €74,80is technisch niet onaardig.
Helaas nog veel weerstand tot boven de €76 (€80).
Broer Konijn
0
Nico PR Bakker
@TheDailyTurbo
AKZO probeert op de weekkaart een uptrend te starten vanaf de SMA op 74,40. Wacht op witte candle voor EL kansen naar 80...
dieter van eis
@dietervaneis
@TheDailyTurbo Ik krijg geen duidelijk beeld bij Akzo kunt u ons helpen
5:24 p.m. · 9 jan. 2018
ressiva_
0
Waarom vertellen ze nu nooit eens wat?
Ze zouden zo openlijk worden t.o. de aandeelhouder.
Allemaal leugens. Ze zijn nog net zo vaag als altijd!
voda
0
HAL ook in de race voor chemietak Akzo - media
Samen met Lanxess, Apollo en Carlyle Group.

(ABM FN-Dow Jones) Akzo Nobel heeft vier kandidaten geselecteerd uit de bieders op zijn chemiebedrijf, met het Nederlandse HAL Investments als opvallende nieuwe naam naast Lanxess, Apollo en Carlyle Group. Dat meldde persbureau Bloomberg woensdag op basis van bronnen.

Het Duitse chemieconcern Lanxess, dat in 2005 werd afgesplitst van Bayer, en private equity-firma Apollo Global trekken samen op in het overnameplan. Lanxess kocht in 2010 ook al een onderdeel van DSM.

Carlyle Group is een partnerschap tussen Advent International en Bain Capital. HAL Investments is een onderdeel van het Nederlandse beursgenoteerde investeringsfonds HAL Trust.

Het consortium van KKR en CVC Capital Partners ziet volgens Bloomberg af van de overname.

Akzo Nobel heeft nog niet besloten of het chemiebedrijf zal worden verkocht of naar de beurs zal worden gebracht. De divisie moet zo'n 10 miljard euro opbrengen, aldus Bloomberg.

Het concern staat onder druk nadat het vorig jaar een overnamebod van 29 miljard dollar van PPG Industries afwees. Het van oorsprong Nederlandse verf- en chemiebedrijf is op de beurs momenteel krap 19 miljard euro waard.

Akzo Nobel noteerde woensdag 1,1 procent lager op 74,08 euro.

HAL Trust verloor 0,5 procent op 158,60 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
rene66
0
Dit zou een mooie slag zijn voor Hal. Die kunnen gewoon niet van hun geld afkomen. Ik blijf echter hopen op een beursgang voor de chemietak. Dat levert de aandeelhouders op termijn meer op.
ressiva_
0
Het is toch ronduit schandelijk dat Bloomberg wat over de voortgang van het biedingsproces meedeelt, terwijl de leiding van AKZO niks wil vertellen!!
Broer Konijn
0
Wat Bloomberg brengt is allemaal off the record en wordt bewust gelekt door partijen die daar belang bij hebben. Akzo kan alleen iets melden als het definitief en officieel is.
rene66
0
Dit is ook nog een stukje van het Bloomberg verhaal


“We had very strong interest in the first round,” Akzo Nobel spokesman Leslie McGibbon said by phone on Tuesday. “We’re progressing now with four of the bidders. The dual-track process remains on track.”

Vanlancker has said keeping both the sale and spin off options on the table helps maintain “competitive tension” in the bidding process. Should offers fall short, Akzo Nobel could still walk away from the auction. That’s unlikely to be the preferred option of Elliott Management, which is upholding a truce called in August after taking legal action to try and force Akzo Nobel into negotiating with PPG.

PPG’s Options

A separation of the chemicals division would also have implications for PPG, should it seek to rekindle its pursuit of Akzo Nobel. The U.S. company would face a tax expense -- which the people familiar with the matter estimated at as much as $2.5 billion -- if it acquired its Dutch peer before the so-called cross-indemnity had elapsed. The same would go for any company targeting the separated chemicals division.

Although PPG indicated in November that it expects more coatings industry deal making over the next 12 to 18 months, CEO Michael McGarry has said he’s moved on from targeting Akzo Nobel. The Pittsburgh-based company, which has been an acquisition machine for years, has had to reflect on what went wrong with its approach on Akzo Nobel.

www.bloomberg.com/news/articles/2018-...
Broer Konijn
0
FD.

Vier bieders Akzo Chemie naar tweede ronde
Van de zeven partijen die hebben geboden op de chemietak van AkzoNobel, zijn er vier door naar de tweede ronde. Dat zegt AkzoNobel-woordvoerder Leslie McGibbon woensdag tegen persbureau Bloomberg. 'We zijn veel belangstelling tegengekomen in de eerste ronde', aldus McGibbon. 'We gaan nu door met vier bieders.'

Deadline
De tweede ronde van het biedingsproces is deze week begonnen en loopt tot eind maart.

De tweede ronde van het biedingsproces is deze week begonnen en loopt tot eind maart, aldus een ingewijde tegen het FD. 'Dan wordt er een beslissing genomen.' De biedingen zijn volgens de bron nu 'meer formeel en meer gedetailleerd' dan in de eerste ronde.

'Apollo en Lanxess meest serieus'

Een van de partijen die naar verluidt nog steeds meedingt is de combinatie van private-equityhuis Apollo Global Management en het Duitse chemieconcern Lanxess uit Keulen, vroeger onderdeel van Bayer. Apollo heeft veel kennis van de chemiesector. Eerder participeerde het in LyondellBasell, een chemieconcern dat ook vestigingen in Nederland heeft. Ingewijden duiden deze tandem tegenover Bloomberg als het meest serieus aan.

Ook de Britse private-equitypartij Carlyle Group zou nog steeds in de race zijn, net als de combinatie van Advent International Corporation en Bain Capital, twee in Boston gevestigde kapitaalverstrekkers.

Nieuw is de naam van de Europese investeerder HAL Investments. Detail: Hans Wijers, voormalig president-directeur van AkzoNobel (2003-2012) en oud-minister van economische zaken van 1994-1998 is commissaris bij Hal Holding, moederbedrijf van Hal Investments.

HAL Investments
Nieuw in de tweede ronde van het biedingsproces is de naam van de Nederlandse investeerder HAL Investments.

Carlyle is de voormalige eigenaar van de Amerikaanse coatingsproducent Axalta, dat het overnam van chemiebedrijf DuPont. AkzoNobel voerde eind vorig jaar nog fusiegesprekken met Axalta. Die gesprekken werden afgebroken, maar beide geliefden lonken nog steeds naar elkaar.

CVC en KKR vallen af

De combinatie van CVC Capital Partners en KKR & Co, die in eerdere berichtgeving werd genoemd als bieder, doet volgens ingewijden niet meer mee. Ook de namen van Blackstone en BC Partners worden niet meer genoemd.

De omzet van AkzoNobel Specialty Chemicals is ongeveer €5 mrd, iets meer dan een derde van de totale concernomzet. Akzo wil zijn chemietak uiterlijk in april hebben afgestoten. Het concern voert hierbij een tweesporenbeleid: of het bedrijfsonderdeel wordt verkocht aan private equity of een strategische bieder, of het krijgt een aparte beursnotering. De waarde van de chemietak wordt geraamd op circa €10 mrd.

AkzoNobel wil zich volledig concentreren op verf en coatings. Het bedrijf zal naar verwachting beter worden gewaardeerd op de beurs als het zijn status van 'conglomeraat' kwijt is.
mm20
0
Winst pakken vandaag lijkt me een logisch gevolg met als resultaat een dalende koers
moneymaker_BX
0
rentmeester
0
quote:

J.Inv schreef op 11 januari 2018 12:23:


Gewoon een upgrade van BOFML. Zie liveblog.


Hoi Bofml kan je het bericht omschrijven of een linkje posten.
Gr.Rentmeester
604 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jun 2020 16:04
Koers 74,980
Verschil +1,380 (+1,88%)
Hoog 75,060
Laag 73,880
Volume 153.501
Volume gemiddeld 1.263.696
Volume gisteren 1.192.170

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group