Akzo Nobel 2018

604 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Broer Konijn
0
Akzo wees Defensie op alternatief chroom-6
Gepubliceerd op 7 nov 2018 om 10:04 | Views: 1.318

Artikel
Reacties (4)
Gerelateerde instrumenten
Akzo Nobel 16:25
74,34 +0,66 (+0,90%)

AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse verffabrikant AkzoNobel heeft Defensie al in 2012 gewezen op een chroomvrije verf die gebruikt zou kunnen worden in plaats van een verf waar de giftige stof chroom-6 wel in zit, meldt de NOS. Onlangs bleek dat Defensie in dat jaar een verf invoerde met een hoger percentage chroom-6 dan de oude verf die uit het assortiment verdween.

De verf waar de kankerverwekkende stof in zit wordt al tientallen jaren gebruikt door Defensiemedewerkers, voornamelijk bij de Luchtmacht. Veel oud-medewerkers zijn ziek geworden door het werken met de verf. Woensdag debatteert de Tweede Kamer over chroom-6.

Uit een uitgelekte interne mail van AkzoNobel aan Defensie zou blijken dat de verffabrikant Defensie in 2012 al wees op een chroomvrije verf.
voda
0
Actie bij aandeelhoudersvergadering AkzoNobel

Gepubliceerd op 8 nov 2018 om 10:00 | Views: 730

Akzo Nobel 16:32
74,74 +0,32 (+0,43%)

AMSTERDAM (AFN) - Medewerkers van verfreus AkzoNobel gaan op 13 november actievoeren bij de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf in Amsterdam. Dat meldt vakbond CNV. Het personeel eist van de werkgever nog altijd een bijstorting van 400 miljoen euro in het pensioenfonds. Ook moeten de lonen bij het bedrijf omhoog.

Eerder legden medewerkers van Akzo al het werk neer. De bijstorting in het pensioenfonds kan de onderneming betalen uit de opbrengst van de eerder afgeronde verkoop van Specialty Chemicals, menen de bond. ,,Akzo beschikt over voldoende geld om die deuk te repareren", aldus CNV. Verder eist de bond een loonsverhoging van twee keer 3,5 procent in twee jaar, afspraken over duurzame inzetbaarheid en een verlenging van het sociale plan.

AkzoNobel heeft al vaker geroepen dat er valt te praten over de cao. Een oplossing voor de pensioenen zou er volgens het bedrijf echter niet in zitten.
voda
1
Miljarden-uitkering aan aandeelhouders AkzoNobel goedgekeurd

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft dinsdag tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering goedkeuring gekregen voor de uitkering van 6,5 miljard euro aan zijn aandeelhouders, volgend op de verkoop van de tak Specialty Chemicals. Dit maakte de coatings- en verffabrikant na afloop van de bijeenkomst bekend.

De aandeelhouders gaven hun goedkeuring aan een speciaal dividend in contanten ter waarde van 1 miljard euro. Daarnaast keurden zij een inkoopprogramma van eigen aandelen ter waarde van 2,5 miljard euro goed.

Eerder werd al een voorschot van 1 miljard euro in de vorm van een speciaal dividend in contanten uitgekeerd.

In totaal vloeit er, ook dankzij een omgekeerde aandelensplitsing, 6,5 miljard euro terug naar de aandeelhouders van AkzoNobel.

Het aandeel noteerde dinsdag op een groen Damrak vlak op 73,80 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Akkoord over CAO Nouryon

(ABM FN-Dow Jones) Nouryon, het voormalige AkzoNobel Specialty Chemicals, heeft een cao-overeenkomst bereikt met de vakbonden. Dit meldde onder meer FNV donderdagmiddag.

Ongeveer 2.500 medewerkers krijgen een loonsverhoging van 7,5 procent in 2,5 jaar tijd en een eenmalige uitkering van 3.000 euro.

Ook over de pensioenen zijn afspraken gemaakt. Daarnaast wordt het bestaande sociaal plan van AkzoNobel ook van toepassing op de medewerkers van Nouryon en wordt dit verlengd tot 2022. Het resultaat wordt binnenkort aan de leden voorgelegd.

"Voor de medewerkers is het belangrijk dat Nouryon nu eindelijk onderkent dat er überhaupt een probleem bestaat rond het pensioenfonds van AkzoNobel", aldus FNV.

Met het akkoord komt voorlopig een einde aan de stakingen. In juli begonnen de medewerkers bij AkzoNobel met eendaagse stakingen, in september werden dat tweedaagse stakingen en in oktober volgden zelfs driedaagse stakingen, ook bij de locaties van Specialty Chemicals, het huidige Nouryon. De cao Nouryon geldt voor de 2500 medewerkers in Nederland en loopt van 1 juli 2018 tot 31 december 2020. De leden van de vakbonden mogen nog stemmen over dit onderhandelingsresultaat.

Voor de circa 2.200 medewerkers van het huidige AkzoNobel zijn vooralsnog geen afspraken gemaakt, wel legde het bedrijf eerder deze week een hernieuwd eindbod neer voor de cao.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
Broer Konijn
0
Nico Bakker is nog redelijk positief bij de recente malaise. Zelf begin ik de moed een beetje te verliezen.......
www.nicoprbakker.nl/assets/pdf/Chart_...
Medicus
0
Ruim 2 miljard inkoop en een dividend van € 4 lijkt mij een mix van stijging voor de komende half jaar. Inkoop van aandelen betekent meer dan 10 % van de uitstaande aandelen wordt ingekocht!
Medicus
0
Ik zie dat dit in Q1 gaat plastsvinden(cash dividend van 1 miljard) en inkoop aandelen eveneens(2019 - 2020).
Broer Konijn
0
Update IEX 29 november:

Update 09:30 uur: Advies

Goedemorgen, dit is alles tot dusverre vandaag:
•AkzoNobel: starten met outperform - Macquarie
•DSM: starten met outperform - Macquarie
•Royal Dutch Shell: naar 2800p van 3250p - JP Morgan
voda
0
Beursblik: Akzo, ASML, Mittal, Philips en ING op favorietenlijst Goldman

(ABM FN-Dow Jones) Verschillende Nederlands aandelen staan op de favorietenlijst van Goldman Sachs.

In de chemie en industrie staat AkzoNobel op de favorietenlijst en in technologie is dat ASML.

"We menen dat de huidige waarde van Akzo de versimpeling van de portefeuille, de maatregelen die worden genomen en de winstvooruitzichten niet correct weergeeft", aldus de analist van Goldman Sachs. Het koersdoel is 97,00 euro.

ASML beschikt volgens de zakenbank over een "unieke" marktpositie. Daarbij is de nieuwe technologie EUV een centrale pijler. Het koersdoel is 221,00 euro.

Bij grondstoffen zien de analisten kansen voor ArcelorMittal en in Healthcare wordt Philips genoemd.

Ondanks de daling zijn de mondiale staalprijzen nog altijd "gezond". Daarbij zal de Braziliaanse staalmarkt blijven verbeteren in 2019. Het koersdoel voor ArcelorMittal is 35,50 euro.

Volgens Goldman Sachs heeft Philips een succesvolle transformatie achter de rug, waardoor het nu een gefocuste speler in Healthtech is. Koerspotentie is er volgens de analisten tot 42,00 euro.

Van de Nederlandse financials weet ING Groep zich verzekerd van een plekje op de favorietenlijst van Goldman Sachs. De analisten wezen op de scherpe koersdaling van het aandeel ING in eerste negen maanden van dit jaar. Daarmee presteert ING slechter dan grote Italiaanse banken en sectorgenoten met veel blootstelling aan Turkije en opkomende markten. Toch blijven de analisten positief over ING na deze afstraffing, wijzend op de toekomstige prestaties en de solide fundamenten van ING. Het koersdoel is 16,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
Broer Konijn
0
quote:

voda schreef op 29 november 2018 17:13:


Beursblik: Akzo, ASML, Mittal, Philips en ING op favorietenlijst Goldman

(ABM FN-Dow Jones) Verschillende Nederlands aandelen staan op de favorietenlijst van Goldman Sachs.

In de chemie en industrie staat AkzoNobel op de favorietenlijst en in technologie is dat ASML.

"We menen dat de huidige waarde van Akzo de versimpeling van de portefeuille, de maatregelen die worden genomen en de winstvooruitzichten niet correct weergeeft", aldus de analist van Goldman Sachs. Het koersdoel is 97,00 euro.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved


Had deze gemist, thanks VODA!
Broer Konijn
0
Nico Bakker in de Chart Nvigator:

Akzo Nobel - Stabiel net onder de SMA
De beren houden grip op de chart met
enkele candles nipt onder de SMA lijn,
terwijl de swingteller op -3 staat en de
RSI op de OS-lijn plakt. Er is sprake van
een Down status op het Dashbord, dus
de beren kunnen de druk gaan opvoeren.
De downtrend kan aan kracht winnen als
de steunstrepen op 71+ en 70+ worden
weggeslagen. Maar de RSI stuurt aan op
bodemvorming, dus een vrije koersval lijkt
minder aannemelijk. Maar eens bezien of
bodemstampers terugkeren. Vooralsnog
dus stabilisatie net onder de SMA lijn.
Conditie: Down.
Coaching: even de kat uit de boom kijken,
een zijlijnpositie is te overwegen.

www.bnpparibasmarkets.nl/globalassets...
Broer Konijn
0
IEX

Analistenadvies luidt als volgt en verhip, dit zijn upgrades. Niet gezien, maar dit betekent bijna automatisch dat die analisten de verwachtingen verhogen in plaats van verlagen? Zomaar een gedachte, maar als we een recessie inprijzen die er niet komt, kan het wel eens koopjes jagen worden op de beurs.

AkzoNobel: naar buy van hold en naar €86 van €84 - Jefferies
KPN: naar outperform van neutral en naar €4,10 van €2,65 - Credit Suisse
Broer Konijn
0
AkzoNobel zet stap in China

Gepubliceerd op 13 dec 2018 om 09:21 AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel heeft het minderheidsbelang van Swire Industrial Limited in de samenwerking AkzoNobel Swire Paints (ANSP) overgenomen. Daarmee heeft het verfbedrijf het volledige eigendom verkregen, zo werd donderdag bekendgemaakt. Financiële details werden niet verstrekt.

Akzo had sinds 1989 het meerderheidsbelang in het samenwerkingsverband voor decoratieve verven. Met de deal versterkt AkzoNobel naar eigen zeggen zijn leidende positie in de Chinese markt. ANSP produceert en distribueert de verven voornamelijk onder het merk Dulux. Er zijn productiefaciliteiten gevestigd in Guangzhou, Shanghai, Langfang en Chengdu.

Ook Swire geeft in een verklaring geen verkoopsom prijs. Wel voorziet de onderneming op de verkoop van het belang een boekwinst van 2,7 miljard Hongkong dollar. Dat is omgerekend bijna 304 miljoen euro.
Broer Konijn
0
Wat een drama weer vandaag...... Verschrikkelijk ........

IEX
Update 11:00 uur: Advies
AkzoNobel: naar €66 van €70 - Kepler Cheuvreux
DSM: naar €98 van €108 - Kepler Cheuvreux
KPN: naar €3,30 van €3 - Morgan Stanley
ForFarmers: naar €9,50 van €11 - Kepler Cheuvreux
Broer Konijn
0
Nico PR Bakker
@TheDailyTurbo
·
34 m
AKZO in daily downtrend en weekly negatieve overgang tot mogelijk 67 of 65, dan een pullback naar 75 om de trendbreuk te valideren.
Tweet citeren
JP Dhondt
@jp_dhondt
@TheDailyTurbo Nico,laat je licht eens schijnen op AKZO NOBEL.
604 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jun 2020 16:04
Koers 74,980
Verschil +1,380 (+1,88%)
Hoog 75,060
Laag 73,880
Volume 153.501
Volume gemiddeld 1.263.696
Volume gisteren 1.192.170

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group