Kendrion 2018

188 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
jaar2018
0
quote:

Profitmaker schreef op 7 november 2018 13:48:


Profitmaker gaat long in Kendrion. Aandeel is laatste tijd fors afgestraft. Derde kwartaal viel uiteraard wat tegen gezien de perikelen in de auto-industrie maar komende 5 jaren ziet het er prima uit. PM verwacht dat de koers komende jaren gaat oplopen tot 40-50 euro.
Kendrion lijkt juist nu een mooie lange termijn belegging!Goed gezien PM, alle Kendrion kenners/aandeelhouders hier zijn het hartgrondig met je eens.
Top bedrijf/producten en management !
maci
0
8-11-2018 08:05:56

Beursblik: ING haalt Kendrion van kooplijst
(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het advies voor Kendrion verlaagd van Kopen naar Houden en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 40,00 naar 26,50 euro. Dit bleek donderdag uit een analistenrapport van ING naar aanleiding van de resultaten van Kendrion over het derde kwartaal, die woensdag naar buiten kwamen.

ING verlaagde ook de raming voor de omzet van Kendrion voor 2018 met 6,4 procent en gaat nu uit van een daling van circa 3 procent op jaarbasis.

Voor 2019 gaat de omzetraming bij ING voor Kendrion ook omlaag en wel met 10 procent, waarmee ING voor het volgend jaar nu uitkomt op een omzetgroeitaxatie van ongeveer 1 procent. Ook de raming voor de EBITA-marge voor 2019 werd verlaagd, van 10 procent naar 8,8 procent. De bank verlaagde tevens de taxatie voor het EBITDA voor 2018 en wel met 13,5 procent.

ING wees donderdag op de resultaten over het derde kwartaal die lager uitkwamen dan voorzien. Zolang de onzekerheden in de automotive-industrie aanhouden, verwacht ING niet dat het aandeel wordt onderworpen aan een herziening van de waardering. Kendrion is met zijn omzet voor tweederde afhankelijk van de automotive-sector. ING stelde vast dat het de impact van de onzekerheden in deze sector op de resultaatvorming van Kendrion heeft onderschat.

Het aandeel Kendrion sloot woensdag op een groen Damrak 8,9 procent lager op 25,20 euro.

Door: ABM Financial News.
aandeeltje!
0
Gewoon even aanzien. Voorlopig is groeiperspectief weg, dat is duidelijk. Dus waarom instappen nu?
Op zijn best gaat het wat kabbelen, maar meer waarschijnlijk nog wat verder omlaag. Kun je nog beter even wachten. Zo denk ik erover.
Slnc
0
voda
0
Uitgelicht: Kendrion afgestraft na weerbarstige realiteit

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Kendrion liep deze week flinke averij op en dat had alles te maken met tegenvallende cijfers. De vraag was of het bedrijf daar nu wat aan kon doen.

Als een bedrijf in plaats een verwachte verbetering een verzwakking van zijn resultaten over, in dit geval het derde kwartaal, bekend maakt, dan zou er iets aan de hand kunnen zijn. Dat was en is ook zo, maar had alles te maken met de knop waar Kendrion zelf nu eenmaal niet aan kan draaien: de automotivesector waar de specialist in elektromagneten met zijn omzet voor ongeveer tweederde van afhankelijk is.

Kendrion zag de omzet uit dit segment in het derde kwartaal op jaarbasis met 10,3 procent dalen. De omzet van de totale groep nam op jaarbasis met 8,1 procent af. Dat bracht de omzet en het resultaat op niveaus die ING in zijn ramingen vooraf niet voor mogelijk hield.

"Maar het is geen trend, niets fundamenteels, maar consumenten zijn onzeker over Italië en Brexit en bezorgd over een handelsoorlog. En dan spelen er nog nieuwe regels, gevat onder de noemer Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedures en staan de verkopen van diesels onder druk. We verwachten dat het vierde kwartaal ook nog een lastig kwartaal wordt, maar dan in 2019 het beeld normaliseert", aldus CEO Joep van Beurden woensdag tegen ABM Financial News.

Van Beurden en zijn team hebben vanuit een dynamiek die bepaald wordt door contracten voor de lange termijn ook een strategie voor de lange termijn, wat maakt dat er niet gestuurd wordt op de zogeheten 'actuals' en er geen vestigingen worden gesloten als de huidige trend in de automotivebranche onverhoopt aanhoudt.

"We zien heel veel kansen waar veel gebeurt: de elektrificatie, ook een langetermijnproces, veiligheid, comfort en het zelfstandig laten rijden van auto's", aldus Van Beurden woensdag.

De doelen voor de periode van 2019 tot en met 2023 bleven dan ook staan. In 2023 rekent de onderneming op een rendement op de investeringen, de ROI, van tenminste 20 procent met een EBITDA-marge van meer dan 15 procent.

Het beleid en de visie van Kendrion kon de teleurstelling van de belegger deze week niet wegnemen. Daar zal de outlook van de onderneming vermoedelijk een rol in hebben gespeeld. De onderneming verlaagde woensdag de verwachting van een EBITA-marge van 10 procent vanaf het einde van 2018 naar "meer dan 9 procent". Tevens werd voor de omzet voor het gehele jaar verwacht dat deze licht onder het niveau van 2017 van 461,8 miljoen euro uitkomt, als gevolg van die tegenwind in de automotivesector.

De koers van het aandeel verloor woensdag op het slot 8,9 procent, maar daarmee bleek de daling nog niet ten einde.

ING besloot het koopadvies voor Kendrion in te trekken en het koersdoel te verlagen van 40,00 naar 26,50 euro. ING stelde vast dat het de impact van de onzekerheden in de automotivesector op de resultaatvorming van Kendrion had onderschat.

Vrijdag sloot het aandeel Kendrion op weekbasis 15,6 procent lager op 23,85 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
jaar2018
0
Uit maandbericht Add Value:


Elektromagnetenproducent Kendrion kende een moeizaam derde kwartaal 2018 doordat de markt voor personenauto’s verslechterde in de afgelopen maanden. Achterblijvende autoverkopen in Europa en China hadden een negatieve invloed op het aankoopgedrag van de Automotive-klanten van Kendrion. Daarnaast ontstond er een wachtlijst voor de validatieprocedure van de Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedures (WLTP) als gevolg waarvan ook de
verkopen van dieselauto’s onder druk stonden. In Q3 2018 daalde de omzet in het segment Automotive, waar circa tweederde van de groepsomzet wordt gerealiseerd, met 10,3% en in het segment Industrial (circa een derde groepsomzet) met 4,5% in vergelijking met een zeer sterk Q3 2017. Kendrion implementeert momenteel een pakket maatregelen ter simplificering van de activiteiten in Automotive dat vanaf 1 januari a.s. effect moet sorteren.

Voor geheel 2018 voorziet CEO Joep van Beurden onder de vigerende omstandigheden een licht lagere omzet in vergelijking met FY 2017 bij een EBITA-marge van tenminste 9%. Wij vertalen dit naar een winst per aandeel van circa € 1,52 (2017: € 1,45), waarmee de aandelen Kendrion bij de huidige beurskoers van € 22,50 op 14.8x de getaxeerde winst 2018 worden gewaardeerd. Voor 2019 voorzien wij een hoger resultaat als gevolg van een lagere kostenbasis alsmede door het op een gezond niveau blijven van het activiteitenniveau in Automotive en Industrial.

Kendrion handhaaft de doelstellingen voor de middellange termijn: een rendement op geïnvesteerd kapitaal van tenminste 20% en een EBITDA-marge van tenminste 20%, te realiseren per 2023.
188 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 apr 2020 17:35
Koers 10,200
Verschil +0,140 (+1,39%)
Hoog 10,800
Laag 10,180
Volume 46.588
Volume gemiddeld 21.562
Volume gisteren 37.433

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group