Kendrion 2018

188 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
maci
0
Dank je! Ik had een verkeerde zoekterm ingevoerd.

Opvallend is dat ze er grote haast mee lijken te maken.
Als ik het me goed herinner deden ze vorig jaar de laatste aankopen in december. Nu hebben ze na 15 dagen al 37 % binnengehaald v/d bijna 179K die ze moeten kopen.
Gemiddelde koers was € 35,68
Dat doen ze niet zomaar zo snel lijkt me?

Bijlage:
Triple- T
0
quote:

maci schreef op 7 juni 2018 13:38:


Dank je! Ik had een verkeerde zoekterm ingevoerd.

Opvallend is dat ze er grote haast mee lijken te maken.
Als ik het me goed herinner deden ze vorig jaar de laatste aankopen in december. Nu hebben ze na 15 dagen al 37 % binnengehaald v/d bijna 179K die ze moeten kopen.
Gemiddelde koers was € 35,68
Dat doen ze niet zomaar zo snel lijkt me?
Ze schuiven gewoon met geld op dit moment, (omdat de prijs laag is) vaak ook om de aandeelhouders tevreden te houden. Gunstig voor ons, uitstaande aandelen vermindert, dus winst per aandeel stijgt :)

Niet teveel achter zoeken lijkt mij, of heeft iemand een andere analyse?
conradus
0
[quote alias=Triple- T id=10875085 date=201806080857]
[...]

Ze schuiven gewoon met geld op dit moment, (omdat de prijs laag is) vaak ook om de aandeelhouders tevreden te houden. Gunstig voor ons, uitstaande aandelen vermindert, dus winst per aandeel stijgt :)

Niet teveel achter zoeken lijkt mij, of heeft iemand een andere analyse?
[In hun ogen zijn de aandelen nu te goedkoop/quote]
maci
0
quote:

Triple- T schreef op 8 juni 2018 08:57:


[...]

Ze schuiven gewoon met geld op dit moment, (omdat de prijs laag is) vaak ook om de aandeelhouders tevreden te houden. Gunstig voor ons, uitstaande aandelen vermindert, dus winst per aandeel stijgt :)

Niet teveel achter zoeken lijkt mij, of heeft iemand een andere analyse?


Inkoop eigen aandelen wordt alleen gedaan om komend jaar stockdividend mee te kunnen afrekenen. Zo wordt het verwateringseffect geneutraliseerd.
Dat hebben ze al vaker op deze manier gedaan.
maci
0
Vorige week is er driftig verder ingekocht.
Inmiddels zijn ze al ruim over de helft van het programma.

Het kan er op duiden dat de H1 cijfers sterk zullen zijn en dat men een koersverhoging inschat.
Als dat zo is wil Kendrion, voordat de gesloten in-verkooppriode voorafgaand aan de H1 cijfers ingaat, klaar zijn met inkopen.
Bijlage:
jaar2018
0
Uit Maandbericht Add Value over Q1Na een minder Q4 2017 herstelde de opgaande lijn zich bij elektromagnetenproducent Kendrion in het eerste kwartaal 2018. CEO Joep van Beurden sprak van een solide start van het jaar, waarbij de onderliggende omzetgroei van 4% werd gedrukt door valuta-invloeden (en daarmee uitkwam op +2%) en waarbij tevens werd vergeleken met een sterke Q1 2017-periode. Met name de industriële activiteiten presteerden sterk met een omzettoename van 6,7%.
De omzet in Automotive daalde met 0,6%, maar steeg exclusief valuta-invloeden met 2,3%. De sluiting van de vestiging in India in Q2 2017 zorgt daarbij nog voor een enigszins verstoorde vergelijkingsbasis. De strategie ‘Simplify, Focus en Grow’ werd verder ten uitvoer gebracht.
De ‘Simplify’ maatregelen betreffen de reductie van complexiteit in de organisatie, alsmede het verhogen van de kostenefficiëntie. In dit kader werd de transfer van de productie-activiteiten van het Mexicaanse Toluca naar de vestiging in Shelby in de Verenigde Staten in Q1 2018 nagenoeg afgerond. In het afgelopen kwartaal werd een bedrag van € 1,1 miljoen aan eenmalige herstructureringskosten genomen, waartegenover op jaarbasis besparingen van € 0,5 miljoen staan. Voor geheel 2018 worden eenmalige kosten van circa € 2,5 miljoen voorzien, waaruit een identiek bedrag aan jaarlijkse besparingen wordt verwacht.
Het momentum van omzetgroei werd als uitstekend omschreven, gedreven door de toenemende uitleveringen voor het schokdemperproject van ThyssenKrupp Bilstein en de sterke groei in China, zowel in Industrial als in Automotive.
De balansverhoudingen van Kendrion bleven sterk met een solvabiliteit van 50,2% per eind maart.
Het management herhaalde de prognose voor geheel 2018 van een gemiddelde jaarlijkse omzettoename van 5% en een EBITA-marge van 10% per einde van het lopende boekjaar. Op woensdag 15 augustus a.s. organiseert Kendrion een Capital Markets Day, tegelijk met de publicatie van de halfjaarcijfers. Naar verwachting zullen tijdens deze bijeenkomst nieuwe middellange termijn doelstellingen worden geformuleerd. Daarbij zal het accent ongetwijfeld meer op ‘Focus’ en ‘Grow’ komen te liggen, nu de mogelijkheden voor ‘Simplify’ onderhand zijn benut.
Ofschoon de groei van de groepsomzet met +2% achterbleef bij de interne doelstelling van +5%, menen wij dat Kendrion op jaarbasis wel degelijk in staat zal zijn het streefcijfer te gaan halen. Dit zal met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet voortkomen uit aanvullende acquisities, omdat de combinatie ‘beschikbaarheid/juiste prijs/voldoende toegevoegde waarde voor Kendrion’ buitengewoon lastig te vinden is.
Wij handhaven onze winsttaxatie per aandeel 2018 op € 2,05 (2017: € 1,74). Tegen de huidige beurkoers van € 36,10 wordt daarmee 17,6x de verwachte winst voor de aandelen Kendrion betaald en bedraagt het bijbehorende dividendrendement ruim 3%.
maci
0
Je was me voor jaar2018. ;-)

Het meest opmerkelijke, dat was me niet eerder bekend is:
"Op woensdag 15 augustus a.s. organiseert Kendrion een Capital Markets Day, tegelijk met de publicatie van de halfjaarcijfers. Naar verwachting zullen tijdens deze bijeenkomst nieuwe middellange termijn doelstellingen worden geformuleerd. Daarbij zal het accent ongetwijfeld meer op ‘Focus’ en ‘Grow’ komen te liggen, nu de mogelijkheden voor ‘Simplify’ onderhand zijn benut."

Zie m'n vorige bericht.
maci
0
Nog 5 % te gaan. Volgende week zullen ze wel klaar zijn met het inkoopprogramma.
Bijlage:
Beperktedijkbewaking
0
Het geblaat van de oranje kuif in Washington begint nu kennelijk ook bij de toeleveranciers van de Europese auto-industrie toe te slaan.
maci
0
Melding vanaf de site van Kendrion:

"Share buyback programme
Kendrion has completed the repurchase of 178,852 ordinary shares to neutralise the dilutive effect of the 2017 final stock dividend and share-based incentive plans.

These shares will be held as treasury shares and will be used to pay future stock dividends and share-based incentive plans.

Kendrion repurchased the ordinary shares by engaging a third party to execute the transactions on its behalf.

These transaction commenced on 14 May 2018 and were completed on 29 June 2018. An overview of the transactions is provided...."

Toddemij
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 25 juni 2018 14:10:


Het geblaat van de oranje kuif in Washington begint nu kennelijk ook bij de toeleveranciers van de Europese auto-industrie toe te slaan.Ja handelsoorlog is nu een feit met China na tegenmaatregelen afgelopen vrijdag van China. Trump zal wel weer gaan antwoorden. En zo kan het doorgaan. De wijsheid is in de kan......... Dit gaat de beurzen toch pijn doen vroeg of laat en benieuwd hoe Kendrion hier op reageert. Of gaat Trump toch een akkoord sluiten met Europa ???????? Gewoon beide geen heffingen op auto's....want wat velen niet weten is dat Europa hogere heffingen heeft op Amerikaanse personenauto's dan Amerika op Europese tot nu toe. Maar Amerika daarentegen heft weer hogere importtarieven op Europese vrachtwagens. Mijn idee...weg al die heffingen en gelijke kansen maar wie ben ik....
conradus
0
(ABM FN-Dow Jones) Kendrion heeft de resultaten ook in het tweede kwartaal zien oplopen. Dit verwacht ING in aanloop naar de kwartaalcijfers van de specialist in elektromagnetische componenten.

Bij de cijfers over het eerste kwartaal sprak CEO Joep van Beurden van "een solide start", waarbij vooral het industriële segment het goed deed.

De omzet steeg volgens ING op jaarbasis van 117,3 miljoen naar 121,0 miljoen euro. Daarmee zou de omzet in lijn zijn met de 120,6 miljoen euro in de eerste drie maanden van dit jaar.

Onderliggend steeg de EBITDA op jaarbasis van 15,8 miljoen naar 17,4 miljoen euro en de EBITA ging volgens ING van 10,6 miljoen naar 11,6 miljoen euro. Dit leverde een onderliggende EBITA-marge op van 9,5 procent, 0,4 procentpunt minder op kwartaalbasis, maar een half procentpunt meer op jaarbasis, voorziet analist Tijs Hollestelle van ING.

Versimpeling

Kendrion werkt aan een versimpeling van de organisatie. In het eerste kwartaal leverde dit Kendrion 0,5 miljoen euro aan jaarlijkse kostenbesparingen op.

De reorganisatiekosten zullen dit jaar vermoedelijk 2,5 miljoen euro bedragen, met vergelijkbare jaarlijkse besparingen. Voor het tweede kwartaal rekent ING op 0,5 miljoen euro aan kosten.

In 2016 werden de kosten door Kendrion met 17 miljoen euro teruggebracht, vorig jaar met ongeveer 5 miljoen euro

Hollestelle verwacht dat Kendrion zich positief zal uitlaten bij een update van de strategie.

Outlook

Kendrion herhaalde bij de cijfers over het eerste kwartaal de verwachting van een jaarlijkse omzetgroei van gemiddeld 5 procent en een EBITA-marge van 10 procent vanaf eind 2018.

Kendrion opent woensdag voorbeurs de boeken. Het aandeel noteerde dinsdagmiddag 1,3 procent lager.

Door: ABM Financial News.

maci
0
KENDRION REALISES 9.8% EBITA MARGIN AND 16% PROFIT GROWTH IN SOLID FIRST HALF 2018

- Revenue growth in HY1 2018 of 2% to EUR 239.6 million (HY1 2017: EUR 235.6 million) and 3% at constant rates of exchange
- Normalised EBITA margin in HY1 2018 rises to 9.8% from 9.1% in HY1 2017
- Normalised net profit of EUR 15.8 million in HY1 2018 (HY1 2017: EUR 13.7 million)
- Additional simplification measures in Passenger Cars result in annualised savings of EUR 4.2 million, with corresponding one-off costs of EUR 5.9 million in HY1 2018
- Revenue in Q2 2018 increases by 1% to EUR 119.0 million (Q2 2017: EUR 117.3 million)
- Normalised EBITA growth of 7% to EUR 11.6 million in Q2 2018 (Q2 2017: EUR 10.8 million)
- Normalised EBITA margin increases to 9.7% in Q2 2018 from 9.2% in Q2 2017
- Kendrion announces Mid-Term Plan 2019 - 2023 with a Return on Investment target of at least 20% and an EBITDA margin of more than 15% by 2023


Het hele PB lees je hier:
goo.gl/kYQici

Voor de liefhebbers nog dit:
Audio webcast interim results 2018 and Capital Markets Day
Kendrion CEO Joep van Beurden and CFO Frank Sonnemans will present the interim results on
Wednesday, 15 August 2018 at 11:00 a.m. CET followed by Capital Markets Day presentations.
A live audio webcast will be available via the company website www.kendrion.com with playback facilities
conradus
0
ABM FN-Dow Jones) Kendrion heeft de resultaten in het tweede kwartaal van 2018 iets zien oplopen en presenteerde nieuwe doelen voor de middellange termijn. Dit bleek woensdag voorbeurs uit cijfers van de specialist in elektromagnetische componenten.

Opnieuw sprak CEO Joep van Beurden in een toelichting van "een solide start" van het jaar.

Kendrion zag de omzet op jaarbasis stijgen van 117,3 miljoen naar 119,0 miljoen euro. ING rekende op 121,0 miljoen euro aan omzet. Rekening houdend met wisselkoersen steeg de omzet niet met 2, maar met 3 procent.

Onderliggend steeg de EBITDA van 16,5 miljoen naar 17,4 miljoen euro en de EBITA ging van 10,8 miljoen naar 11,6 miljoen euro. ING rekende ook op respectievelijk 17,4 miljoen en 11,6 miljoen euro.

Daarmee kwam Kendrion uit op een onderliggende EBITA-marge van 9,7 procent. ING mikte op 9,5 procent. In het tweede kwartaal van 2017 zat Kendrion op 9,2 procent.

De nettowinst van Kendrion liep op van 6,8 miljoen naar 7,7 miljoen euro.

Versimpeling

Kendrion werkt aan een versimpeling van de organisatie. Woensdag kondigde het bedrijf extra maatregelen aan voor de activiteiten voor personenauto’s. Die moeten jaarlijks 4,2 miljoen euro aan besparingen gaan opleveren. In de eerste jaarhelft waren er wel 5,9 miljoen euro aan eenmalige kosten.

De reorganisatiekosten zullen in 2018 vermoedelijk 7,0 miljoen euro bedragen, met 5,5 miljoen euro aan jaarlijkse besparingen. Daarmee loopt Kendrion volgens eigen zeggen ruim voor op de eigen verwachtingen.

Outlook

Kendrion herhaalde woensdag de verwachting van een EBITA-marge van 10 procent vanaf het einde van 2018.

Ook kwam Kendrion met nieuwe doelen voor de periode van 2019 tot en met 2023. In 2023 rekent de onderneming op een rendement op de investeringen, de ROI, van tenminste 20 procent met een EBITDA-marge van meer dan 15 procent.

Door: ABM Financial News.

conradus
0
FN-Dow Jones) Kendrion heeft de resultaten in het tweede kwartaal van 2018 iets zien oplopen en presenteerde nieuwe doelen voor de middellange termijn. Dit bleek woensdag voorbeurs uit cijfers van de specialist in elektromagnetische componenten.

Opnieuw sprak CEO Joep van Beurden in een toelichting van "een solide start" van het jaar. Tegen ABM Financial News zei de topman dat Kendrion inmiddels veel beter gepositioneerd is en dat hij trots is dat de beloofde marge van 10 procent "in zicht is".

Kendrion zag de omzet op jaarbasis stijgen van 117,3 miljoen naar 119,0 miljoen euro. ING rekende op 121,0 miljoen euro aan omzet. Rekening houdend met wisselkoersen steeg de omzet niet met 2, maar met 3 procent.

Onderliggend steeg de EBITDA van 16,5 miljoen naar 17,4 miljoen euro en de EBITA ging van 10,8 miljoen naar 11,6 miljoen euro. ING rekende ook op respectievelijk 17,4 miljoen en 11,6 miljoen euro.

Daarmee kwam Kendrion uit op een onderliggende EBITA-marge van 9,7 procent. ING mikte op 9,5 procent. In het tweede kwartaal van 2017 zat Kendrion op 9,2 procent.

De nettowinst van Kendrion liep op van 6,8 miljoen naar 7,7 miljoen euro.

Een nieuwe vijfjarige financiering ter waarde van 150 miljoen euro zal volgens Van Beurden jaarlijks ongeveer een half miljoen euro netto opleveren.

Versimpeling

Kendrion werkt aan een versimpeling van de organisatie. Woensdag kondigde het bedrijf extra maatregelen aan voor de activiteiten voor personenauto’s. Die moeten jaarlijks 4,2 miljoen euro aan besparingen gaan opleveren. In de eerste jaarhelft waren er wel 5,9 miljoen euro aan eenmalige kosten.

De reorganisatiekosten zullen in 2018 vermoedelijk 7,0 miljoen euro bedragen, met 5,5 miljoen euro aan jaarlijkse besparingen. Daarmee loopt Kendrion volgens eigen zeggen ruim voor op de eigen verwachtingen.

Eind dit jaar denkt Van Beurden dat "het laatste stukje simplificatie" achter de rug is. "Dan is er in 2,5 jaar voor 17 miljoen euro aan kosten bespaard."

Outlook

Kendrion herhaalde woensdag de verwachting van een EBITA-marge van 10 procent vanaf het einde van 2018.

De beloofde 5 procent omzetgroei gemiddeld per jaar werd in de afgelopen 2,5 jaar evenwel niet gehaald, erkende Van Beurden. Door bijvoorbeeld het sluiten van fabrieken, tegenwind door het dieselschandaal en de dollarkoers kwam Kendrion uit op zo'n 2 procent.

Kendrion kwam met nieuwe doelen voor de periode van 2019 tot en met 2023. In 2023 rekent de onderneming op een rendement op de investeringen, de ROI, van tenminste 20 procent met een EBITDA-marge van meer dan 15 procent. "Ambitieus", aldus de CEO.

Om deze doelen te kunnen halen zal de omzetgroei bij Kendrion moeten versnellen, benadrukte Van Beurden, aangezien de meeste kostenbesparingen inmiddels wel zijn gerealiseerd.

Op vragen over het escalerende handelsconflict tussen enerzijds de VS en anderzijds China en Europa, zei de CEO dat de directe gevolgen beperkt zijn. Kendrion produceert "lokaal voor lokaal", waardoor importheffingen grotendeels worden vermeden.

Als een handelsoorlog evenwel de mondiale groei raakt, dan ontsnapt ook Kendrion hier niet aan, aldus Van Beurden.

Het aandeel Kendrion daalde woensdag 3,3 procent.

Update: om reactie CEO en koers toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

Toddemij
0
Ondanks dat de beurs wellicht op beter had verwacht is de topman goed bezig met het stroomlijnen van de organisatie. men zal, ook met de nieuwe aangekondigde stroomlijnen bij automotive, zijn organisatie goed neergezet hebben. Ik ben ervan overtuigd dat daarmee het startschot is gegeven om verder te groeien. Een nettowinststijging van rond 10% is keurig. Ik vind op deze koers van rond 35 euro dit aandeel koopwaardig.
188 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 apr 2020 17:35
Koers 9,500
Verschil -0,410 (-4,14%)
Hoog 9,910
Laag 9,440
Volume 7.561
Volume gemiddeld 20.898
Volume gisteren 21.176

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group