Kendrion 2018

188 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
conradus
0
ABM FN-Dow Jones) FIL heeft een eerste belang in Kendrion gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 15 augustus 2018.

FIL meldde een kapitaalbelang van 4,18 procent met een stemrecht van 2,70 procent.

Wet op het financieel toezicht

Bob777
0
Dus:
- advies kopen doel 45,50
- goede cijfers H1
- een grote partij als FIL meld zich
En het aandeel daalt?
Digit
0
quote:

Bob777 schreef op 17 augustus 2018 11:29:


Dus:
- advies kopen doel 45,50
- goede cijfers H1
- een grote partij als FIL meld zich
En het aandeel daalt?Goed opgemerkt.
Marktprijs is nog steeds te hoog.. iets met fair company at a wonderful price.
Zit je er al in.. lekker zitten blijven, laag bijkopen. Mooi bedrijf.
Bob777
0
FF iets wat ik niet snap. FIL meld een belang van 4,18% dat zijn 567.600 stuks aandelen de gemiddelde omzet ligt op zo'n 20K stuks. Bij 3% hadden ze moeten melden dan zijn die aandelen nooit op de beurs gekocht. Ze melden op 15 augustus. Toe ging de koers van 38,25 naar 33,60 dus ook al hebben ze deze aandelen tegen 33,60 verkregen dan nog zit er opwaarts potentieel in. Ik denk namelijk niet dat ze het tegen een lagere koers weer weg willen doen. Een andere grote Tesling melden bij een koers van 34 a 35 euro. Dus dat die koers opeens 8 euro inzakt is me nog steeds een raadsel.
conradus
1
ABM FN-Dow Jones) Kendrion presenteerde afgelopen woensdag kwartaalresultaten die volgens de analisten van ING "conform verwachting waren".

De bank sprak van weinig vuurwerk bij de cijfers van de producent van elektromagnetische componenten. De omzet van 119 miljoen euro was ongeveer 2 procent minder dan ING had voorzien, maar de onderliggende EBITDA en EBIT waren met 17,4 miljoen en 11,6 miljoen euro exact conform de ramingen van de analisten.

Kendrion zelf sprak van "solide resultaten". Tegen ABM Financial News zei CEO Joep van Beurden dat Kendrion inmiddels veel beter gepositioneerd is en dat hij trots is dat de beloofde marge van 10 procent "in zicht is".

Kendrion herhaalde woensdag de verwachting van een EBITA-marge van 10 procent vanaf het einde van 2018. Toch heeft de koers van het aandeel de laatste dagen een aanblik, die doet denken aan een glijbaan. Het aandeel heeft op weekbasis 18 procent van zijn waarde verloren. Het daalde van circa 38 euro tot bijna 31 euro.

Volgens de analisten van Berenberg heeft de forse koersdaling van het aandeel Kendrion voor een belangrijk deel met de uitspraken van Kendrion op de beleggersdag van het bedrijf te maken. Deze beleggersdag vond aansluitend aan de presentatie van de kwartaalresultaten plaats.

Overreactie

Berenberg stelt dat het management sterke presentaties op de beleggersdag hield, maar dat het ook lager dan verwachte doelstellingen voor de vijfjaars periode tot 2023 gaf. “Deze lager dan verwachte targets hadden tot gevolg dat de aandelen afgelopen woensdag met 11 procent daalden”, meent Berenberg.

De marktvorsers vinden dit een overdreven reactie, gezien het succesvol nastreven door het management van winstgevende targets, de bevestiging dat de groei zal toenemen en de duidelijke focus van het management van het Zeister bedrijf op waardecreatie. De analisten denken dat de koersdaling een uitstekende koopgelegenheid voor het aandeel Kendrion biedt.

Berenberg meent dat er drie redenen voor de koersval van Kendrion zijn: de zwakte in het autosegment, het ontbreken van een bepaald omzetgroeidoel en de behoudende outlook voor de marge.

Tegenwind

De autobranche is goed is voor circa tweederde van de omzet van Kendrion. Het bedrijf doet onder meer zaken met merken zoals Volkswagen, Daimler en Hyundai en hun toeleveranciers, zoals Delphi. De componenten van Kendrion worden bijvoorbeeld gebruikt in diesel- en benzinemotoren en koelsystemen voor de motor.

Kendrion heeft al langer last van tegenwind bij zijn afdeling voor passagiersvoertuigen. Bij de afdeling Commercial Vehicles lopen de zaken wel naar wens. In het tweede kwartaal ging de omzet en de winst bij de divisie voor passagiersvoertuigen omlaag. Voor de tweede helft van 2018 wordt nog geen verbetering verwacht en daarom grijpt Kendrion opnieuw in.

Maatregelen zijn nodig om de tak beter te laten presteren, zei topman Joep van Beurden in een toelichting op de halfjaarcijfers. Het gaat onder meer om het terugdringen van het aantal "niet-directe" medewerkers bij Passenger Cars Research & Development, oftewel werknemers die niet direct verantwoordelijk zijn voor productie.

Ook kondigde Kendrion aan een onderzoeksvestiging te sluiten in het Duitsle Ilmenau. Maatregelen bij de tak moeten jaarlijkse kostenbesparingen van 4,2 miljoen euro opleveren, maar gaan wel gepaard met een kostenpost van 5,9 miljoen in het eerste halfjaar.

Berenberg stelt echter dat een steeds groter deel van de autoportfolio komt van snelgroeiende niet-motor gerelateerde producten. Dit percentage ligt al boven de 35 procent en daarom zijn de zorgen rond het automotive segment volgens de analisten overdreven.

Volgens Berenberg lijken de targets van Kendrion zeer voorzichtig, maar leggen ze ook de nadruk op stabiliteit en waardecreatie boven kortetermijngewin. Dit geeft de analisten vertrouwen voor het langetermijntraject van Kendrion.

Winnaar

Berenberg verlaagt de verwachtingen voor Kendrion voor 2018 en 2010, vanwege de zwakte bij de autodivisie en vertragingen. De margeprognoses in 2018 voor automotive gaan terug van 8 naar 7 procent. De margevoorspellingen voor de industriële tak worden echter omhoog bijgesteld van 11 procent naar 12,7 procent. De analisten van Berenberg houden vast aan de verwachtingen na 2020.

Het koersdoel van 45 euro van Berenberg voor het AScX-aandeel blijft onveranderd, wat een opwaarts potentieel van 44 procent betekent.

Berenberg vindt de reactie van beleggers afgelopen week overdreven en betitelt Kendrion als een langetermijnwinnaar.

Door: ABM Financial News.

maci
0
Beursbericht van Alex:

Uitgelicht: Kendrion

Ook Kendrion werd hard afgestraft voor de kwartaalresultaten. De koers kelderde afgelopen week met 18%.

Een analist van ING sprak van weinig vuurwerk bij de cijfers van de producent van elektromagnetische componenten. De omzet was ongeveer 2% minder dan hij had voorzien, maar de onderliggende EBITDA en EBIT waren exact conform de ramingen van de analisten.

Kendrion zelf sprak van "solide resultaten". Volgens CEO Joep van Beurden is Kendrion inmiddels veel beter gepositioneerd. Hij is trots dat de beloofde marge van 10% in zicht is.

'Overreactie'
Desondanks daalde de koers met 18% naar bijna 31 euro. Volgens een analist van Berenberg heeft dit voor een belangrijk deel te maken met de uitspraken van Kendrion op de beleggersdag van het bedrijf, aansluitend op de cijferpresentatie. Hier gaf het concern lager dan verwachte doelstellingen voor de vijfjaars periode tot 2023 af.

De analist vindt de marktreactie overdreven, gezien het succesvol nastreven door het management van winstgevende targets, de bevestiging dat de groei zal toenemen en de duidelijke focus van het management op waardecreatie.

De analist ziet in de koersdaling een uitstekende koopgelegenheid voor het aandeel. Hij hanteert een koersdoel van 45 euro, wat een opwaarts potentieel van 44% betekent.

Tegenwind
De autobranche is goed is voor circa tweederde van de omzet van Kendrion. De componenten van Kendrion worden bijvoorbeeld gebruikt in diesel- en benzinemotoren en koelsystemen voor de motor.

Bij de afdeling Commercial Vehicles lopen de zaken naar wens. Maar bij de afdeling voor passagiersvoertuigen kampt Kendrion al langer met tegenwind. In het tweede kwartaal daalden de omzet en winst daar. Voor de tweede helft van 2018 wordt nog geen verbetering verwacht en daarom grijpt Kendrion opnieuw in.

Kostenbesparingen
Zo schrapt het bedrijf daar banen en wil het bedrijf een onderzoeksvestiging in Duitsland sluiten. De ingrepen moeten jaarlijkse kostenbesparingen van 4,2 miljoen euro opleveren, maar gaan wel gepaard met een kostenpost van 5,9 miljoen in het eerste halfjaar.

Berenberg wijst erop dat een steeds groter deel van de autoportfolio afkomstig is van snelgroeiende niet-motor gerelateerde producten. Dit percentage ligt al boven de 35%. Daarom zijn de zorgen rond het automotive segment volgens de analist overdreven.

Lange termijn
Volgens Berenberg lijken de targets van Kendrion zeer voorzichtig, maar leggen ze ook de nadruk op stabiliteit en waardecreatie boven kortetermijngewin. Dit geeft de analist vertrouwen in het langetermijntraject van Kendrion.

Bob777
0
Een slot boven de 32,00 zou mooi zijn ter afsluiting van een prima week. Aandeel hersteld goed. Omzet mag wel iets omhoog het is nog niet echt druk.
maci
0
Kendrion CFO Frank Sonnemans steps down per 1 January 2019, after nearly 6 years.

Bijlage:
Bob777
0
Bob777
0
quote:

Sjakie techneut schreef op 5 september 2018 11:53:


Kleine daling vandaag.

Morgen weer groen.


Precies maar op basis van de cijfers mag het nog wel iets groener.

De positie gisteren maar iets verder uitgebreid ze waren tenslotte in de aanbieding.
maci
0
11-9-2018 09:07:01

Beursblik: NIBC verlaagt koersdoel Kendrion
(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft dinsdag het koersdoel voor Kendrion verlaagd van 43,00 naar 33,50 euro bij handhaving van het Accumuleren advies, nadat de resultaten en de financiële doelen voor de komende vijf jaar tegenvielen.

Op basis van de lagere verwachtingen voor de winst stelde NIBC het koersdoel neerwaarts bij.

"Na een aantal positieve verrassingen in de afgelopen twee jaar, waren de recente resultaten van Kendrion beneden verwachting", stelden de analisten. "De nieuwe financiële doelen weerspiegelen ook niet de positieve toon van het management van de afgelopen paar jaar."

NIBC verwacht dat Kendrion het doel voor de EBITA-marge van 15 procent voor 2023 al zal halen in 2020. Het rendementsdoel van 20 procent is uitdagender en vereist een snellere autonome omzetgroei.

De vraag is of die groei duidelijk boven 5 procent zal uitkomen, zoals NIBC eerder inschatte. Zo groeit de divisie Automotive dit jaar naar verwachting met een bescheiden 1 procent en zal de dieselgerelateerde omzet sneller dalen dan eerder verwacht. NIBC rekent daarom voorlopig op een autonome omzetgroei van 4 procent in 2019 en 4,5 procent in 2020, waar de bank eerder nog voor beide jaren op 7 procent rekende.

De vooruitzichten voor het bedrijf blijven overigens wel positief, stelde NIBC, door trends zoals elektrificatie, industriële automatisering en robotica.

Het aandeel Kendrion stond dinsdag 0,2 procent lager op 29,55.

Door: ABM Financial News.
Bob777
0
quote:

G 60. schreef op 11 september 2018 10:04:


Koers gaat helemaal door het putje ;-(

Nou daar hebben ze dan lang over moeten doen om met een advies te komen.
En het aandeel was voor dit verhaal al afgestraft.
Kan nu eigenlijk alleen maar beter worden.
188 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 6 apr 2020 17:35
Koers 9,630
Verschil +0,130 (+1,37%)
Hoog 9,910
Laag 9,530
Volume 11.573
Volume gemiddeld 20.910
Volume gisteren 7.561

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group