Hydratec Industries (v/h Nyloplast) « Terug naar discussie overzicht

Hydratec 2018

22 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Arie S
0
nieuw draadje voor wetenswaardigheden en discussie voor 2018. Alle aandeelhouders een goed en gezond 2018 toegewenst en dat het een mooi jaar wordt voor Hydratec
koe_lio
0
Binnenkort cijfers, misschien dat er dan wat animo komt in de koers en op het forum.
Vind alvast dat Aangenendt/Hydratec goed bezig is, en de waardering is erg karig. Hydratec is niet zo verhandelbaar natuurlijk, zal er ook wel wat mee te maken hebben.
RT2014
0
Sterke resultaten voor Hydratec bij alle werkmaatschappijen: €5,60 winst per aandeel. Dividend wordt verhoogd van €1,70 naar €2,25.

De omzet van Hydratec was met € 169 miljoen licht hoger dan vorig jaar (€ 162 miljoen). De omzet steeg met name bij de Agri & Food bedrijven. De brutomarge was met 52,9% gestegen ten opzichte van vorig jaar (52,4%). Het bedrijfsresultaat bedroeg € 8,3 miljoen en was iets hoger dan 2016, maar toen was sprake van € 0,8 miljoen eenmalige baten. Als gevolg van lagere financierings- en belastinglasten steeg het nettoresultaat toe te rekenen aan aandeelhouders van € 5,9 miljoen naar € 7,1 miljoen in 2017. Het eigen vermogen steeg van € 48,4 miljoen naar € 53,4 miljoen, de solvabiliteit kwam uit op 38,6%. De winst per aandeel bedroeg € 5,60.

Bart Aangenendt (CEO) over het afgelopen jaar:
“In 2017 hebben alle bedrijven binnen Hydratec hun resultaat verbeterd. Bovendien is er in 2017 flink geïnvesteerd in product-, productie- en marktontwikkeling, waarmee we goed voorbereid zijn voor verdere groei.”

Aan de aandeelhouders zal in de jaarvergadering van 30 mei worden voorgesteld een dividend uit te keren van € 2,25 per aandeel, conform het beleid om jaarlijks ten minste 40% van de nettowinst aan aandeelhouders uit te keren (exclusief eenmalige baten). Dit is een stijging van 32% ten opzichte van vorig jaar (€ 1,70).

Verwachting 2018
De orderintake is bemoedigend en het orderboek is goed gevuld. Als altijd hebben macro economische ontwikkelingen zoals volatiele valutakoersen en bijvoorbeeld de Brexit, effect op de vraag naar onze producten. Wij achten het mede daarom nog te vroeg om nu uitspraken te doen over het mogelijke resultaat voor 2018.
RT2014
0
Het is nog even wachten tot 5 april voor de volledige jaarcijfers. Ik ben benieuwd hoe de kasstroom is geweest en hoe de afzonderlijke werkmaatschappijen het hebben gedaan.
voda
0
Licht hogere resultaten Hydratec
Dividend omhoog.

(ABM FN-Dow Jones)Hydratec heeft in 2017 licht hogere resultaten behaald en verhoogde het dividend. Dit maakte de industriële groep donderdag nabeurs bekend.

De omzet steeg van 162 miljoen euro in 2016 naar 169 miljoen euro afgelopen jaar. Het bedrijfsresultaat steeg licht, van 8,2 miljoen naar 8,3 miljoen. In 2016 was echter sprake van een éénmalige bate van 800.000 euro.

Vanwege lagere financierings- en belastinglasten steeg de nettowinst met 1,2 miljoen euro naar 7,1 miljoen euro.

Hydratec stelt een dividend voor van 2,25 euro per aandeel. Over 2016 werd 1,70 euro uitgekeerd.

"In 2017 hebben alle bedrijven binnen Hydratec hun resultaat verbeterd. Bovendien is er in 2017 flink geïnvesteerd in product-, productie- en marktontwikkeling, waarmee we goed voorbereid zijn voor verdere groei", zei CEO Bart Aangenendt.

De topman vindt het echter nog te vroeg om uitspraken te doen over het mogelijke resultaat dit jaar.

Het aandeel Hydratec sloot donderdag op 57,50 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
ik ben er weer ingestapt. Mooie winsten voor een klein prijsje. Hiervoor zat ik er in voor 33,50 sinds april 2016 en die positie heb ik mei 2017 voor 61,80 van de hand gedaan. Bij deze resultaten lijkt het aandeel nu opnieuw te goedkoop.
RT2014
0
quote:

RW1984 schreef op 23 maart 2018 14:02:

ik ben er weer ingestapt. Mooie winsten voor een klein prijsje. Hiervoor zat ik er in voor 33,50 sinds april 2016 en die positie heb ik mei 2017 voor 61,80 van de hand gedaan. Bij deze resultaten lijkt het aandeel nu opnieuw te goedkoop.
Mooie rit! Ik heb mijn positie licht afgebouwd vorig jaar na de cijfers, maar ben nog steeds overwogen Hydratec. Ik weet niet of Hydratec te goedkoop is. Hydratec is eigenlijk altijd goedkoop vanwege de illiquiditeit en de projectmatige business die grote schommelingen laat zien.
Ik zou graag zien dat de Ten Cates wat winst nemen zodat de free float toeneemt en er meer gehandeld wordt. Dat zal uiteindelijk de waardering ten goede komen.

Ik verwacht overigens dat ook 2018 kansrijk zal zijn gelet op de grote orders die Pas Reform in de VS heeft binnengehaald. Dat kan een opmaat zijn voor meer orders in de VS, terwijl de omzet daar nu nog beperkt is.
Arie S
0
Dit fonds blijft goedkoop. Ik blijf ook zitten in dit aandeel omdat ik belegger ben en geen speculant. Dit bedrijf is gewoon onbekend. Helaas destijds te weinig stukjes gekocht. Maar dit aandeel zal altijd een lage k/w verhouding hebben .
Leeser1959
0


Trading Update Q1 2018

?9 mei 2018|?2018

Omzet belangrijk hoger en acquisities in beide kernactiviteiten.

De omzet van Hydratec is in het eerste kwartaal 2018 belangrijk hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Door de hogere omzet stegen ook het bedrijfsresultaat en het nettoresultaat.

In de kernactiviteit Plastic Components is de omzet vergelijkbaar met vorig jaar en het resultaat licht hoger door een hogere marge. Helvoet heeft de vestiging in Kaniow van zijn voormalige toeleverancier in Polen per 1/1/2018 aan de groep kunnen toevoegen. Dit zal de concurrentie positie van Helvoet verstevigen. Het activiteitenniveau bij Plastic Components zal in het tweede kwartaal naar verwachting vergelijkbaar zijn met eerste kwartaal.

Food & Agri Systems is het jaar goed begonnen met een aanzienlijk hogere omzet en een fors hoger resultaat. Begin 2018 heeft Pas Reform 100% van de aandelen van NatureForm in de USA verworven, waardoor de resultaten dit jaar geconsolideerd zullen worden. Bovendien heeft na Koch Foods ook de grootste pluimvee-integratie in de USA, Tyson Foods, een nieuwe grote broederij bij Pas Reform besteld, waar veel vertrouwen uit blijkt.

Bart Aangenendt, CEO van Hydratec: “Het eerste kwartaal is voor Hydratec goed begonnen met name door het activiteitniveau van de Agri & Food bedrijven. De Plastics bedrijven zullen daarnaast ook in staat moeten zijn om een omzetstijging te realiseren. De orderintake en het orderboek bieden een bemoedigend uitzicht op de 2018 resultaten.”

Mark van den Burg, CFO van Hydratec, heeft te kennen gegeven na 8 jaar zijn carrière per 1 juli 2018 elders te willen voortzetten. Graag willen we Mark bedanken voor zijn stimulerende bijdrage aan de groei van Hydratec en wensen hem veel voorspoed in het vervolg van zijn loopbaan. Inmiddels is begonnen met een search voor de invulling van de ontstane vacature.

Profiel Hydratec Industries NV

Hydratec is een beursgenoteerde wereldwijd actieve specialist in industriële systemen en componenten, met een focus op de markten in Agri & Food, Automotive en Health Tech en heeft twee kernactiviteiten:

Agri & Food Systems: Ontwerp en productie van systemen door:
Pas Reform Hatchery Technologies in Zeddam en
Lan Handling Technologies in Tilburg en Halfweg

Plastic Components: Ontwerp, productie en assemblage van kunststofonderdelen door:
Timmerije in Neede en
Helvoet Rubber & Plastics Technologies met productiefaciliteiten in Hellevoetsluis, Tilburg, Lommel (BE), München (DE), Pune (IN), Kaniow (PL).

Hydratec Industries is genoteerd aan de NYSE Euronext Amsterdam NV (ISIN NL0009391242, ticker: HYDRA.)
Arie S
0
RT2014
0
Sterk eerste halfjaar!

hydratec.nl/20-omzetstijging-en-fors-...

Omzet en resultaten eerste helft 2018:

De geconsolideerde omzet bedroeg € 95,5 miljoen en was daarmee 20% hoger dan vorig jaar. Door deze belangrijk hogere omzet was de brutomarge ook hoger. Dit resulteerde in een fors hoger bedrijfsresultaat (EBIT) van € 6,1 miljoen (€ 3,2 miljoen in 2017). Het nettoresultaat kwam daarmee ook fors hoger uit op € 4,9 miljoen.

Bij Agri & Food Systems was de omzet 50% hoger dan vorig jaar en kwam uit op € 41,3 miljoen Dit heeft geresulteerd in een forse stijging van het bedrijfsresultaat gedurende het eerste halfjaar naar €?3,2 miljoen. De orderintake was ook hoger dan vorig jaar, waardoor het orderboek goed gevuld blijft.

De omzet van Plastic Components is 4% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar en kwam uit op € 54,7 miljoen. Doordat de bruto marge meer steeg dan de vaste kosten nam het bedrijfsresultaat sterk toe naar € 3,6 miljoen.

Bart Aangenendt, CEO van Hydratec: “Wij zijn dit jaar goed begonnen en de verwachtingen voor het hele jaar zijn daarmee positief. Door de onzekerheden in de wereldhandel en de automotive markt vinden we het echter nog te vroeg om concrete uitspaken over het hele jaar te doen.”
RT2014
0
In de ochtendveiling is de laat bijna helemaal weggekocht. Ben benieuwd hoe het in de middagveiling verloopt.
irda3
0
Prachtige halfjaarcijfers!
koersontwikkeling nog matig.

Beleggers Belangen is volgens mij de enige die het aandeel aandachtig volgt.

visje2
0
Hydratec heeft een fantastisch jaar 2018. Bij de interpretatie moet je wel de schaal van Mock erbij nemen om de ontwikkelingen enigszins te kunnen begrijpen. Sterk 25 tot 30% stijging en fors zelfs meer dan 45%.
Mooi dividend voor de boeg en gezien de forse omzetgroei in agri een solide basis voor 2019.
RT2014
0
Sterk gestegen omzet en resultaat

De geconsolideerde omzet van Hydratec is de eerste drie kwartalen sterk gestegen ten opzichte van 2017. Hierdoor is ook het bedrijfsresultaat sterk toegenomen.

Bij Agri & Food Systems is de omzet fors hoger. Ondanks een lagere marge, is het resultaat toch fors gestegen. De groei is voor meer dan de helft autonoom, maar ook heeft de overname van NatureForm (USA) hieraan bijgedragen. De orderintake is hoger dan vorig jaar, waardoor de orderportefeuille goed gevuld is.

De omzet van Plastic Components is licht gestegen ten opzichte van vorig jaar waardoor het bedrijfsresultaat duidelijk steeg. Het overgenomen bedrijf Polmer (PL) draagt vanaf de maand september aan de omzet bij. De resultaten in Nederland zijn beter dan verwacht maar door “dieselgate” en de elektrificering van de automobiel industrie is de omzet in België lager en drukken de hoge loonkosten relatief zwaar op de internationale concurrentiepositie. Maatregelen om de organisatie in België hierop aan te passen zijn in voorbereiding.

Bart Aangenendt, CEO van Hydratec: “Met name de Agri & Food markt maakt een stevige ontwikkeling door. De automotive industrie zit helaas in een moeilijke periode, waardoor terughoudendheid is opgetreden in de orders. Zoals eerder gemeld, is de verwachting dat Hydratec dit jaar operationeel goed zal afsluiten”.
RT2014
0
Geen verkeerde cijfers over het derde kwartaal. Voortzetting van de zeer sterke cijfers in het eerste halfjaar. De outlook is wat minder duidelijk omdat gerept wordt over terughoudendheid bij automotive en reorganisatie in verband daarmee in België. Automotive is de belangrijkste markt voor Helvoet. Totale weging van automotive in de Hydratec portefeuille is mij niet bekend, maar zal substantieel zijn. 2019 zal dus mogelijk minder sterke resultaten brengen.
irda3
0
Waarom geen concrete cijfers??
Dit is een kopie van wat er bij de halfjaarcijfers is gezegd!
22 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 5 aug 2022 11:30
Koers 82,500
Verschil -1,500 (-1,79%)
Hoog 82,500
Laag 82,500
Volume 50
Volume gemiddeld 137
Volume gisteren 3

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront