Forum: Nyrstar » Nyrstar 2018 | Beursduivel.be

Nyrstar 2018

3.608 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 176 177 178 179 180 181 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
JdeFL
1
Kleine aandeelhouders Nyrstar bijten in het zand.
De kleine aandeelhouders van Nyrstar verliezen hun kortgeding. Volgens de Antwerpse rechtbank werden de rechten van de minderheidsaandeelhouders wel degelijk gerespecteerd.

Nyrstar en zijn advocaat Benoit Allemeersch halen hun slag thuis tegen de minderheidsaandeelhouders. Er komt geen voorlopig bewindvoerder en of andere bewarende maatregelen. De rechter wijst alle vorderingen van de eisende partijen af. De bekendste onder hen is Kris Vansanten van Quanteus Group die zelf een belastend rapport had gemaakt.
Daarin gaf hij aan dat de Zwitserse grondstoffenreus Trafigura zich de kroonjuwelen van Nyrstar had toegeëigend via een koekoeks-strategie. Maar de rechtbank volgde die analyse niet. De herstructurering was noodwendig en de rechten van de minderheidsaandeelhouders werden gerespecteerd.
De uitspraak is een tegenslag voor de minderheidsaandeelhouders maar niemand die verwacht dat daarmee de zaak achter de rug is. De claim ten gronde van de minderheidsaandeelhouders moet nog neergelegd worden. (dS)
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 7 jan 2020 om 19:20:

De herstructurering was noodwendig

Niet alleen dat, maar The Sore Losers met commerciële advocaten hadden en hebben ook geen constructief alternatief voor zo'n door een rechter zorgvuldig afgewogen algemeen belang. Een failliet Nyrstar had gekund, maar dat is nog niet het begin van een serieus en concurrerend voorstel aan een curator. Het verhaaltje over een vogeltje zal angry white men aanspreken, lang leve de vrije uiting van juridisch eigenlijk irrelevante en dure calimero-meningen, maar déze stap was tamelijk zinloos. Geldverkwisterij, mogelijk door achter iemand aan te lopen die vertelt wat sommigen graag wilden horen en vervolgens de redder tevergeefs ging aanvallen: www.urbandictionary.com/define.php?te...
JdeFL
0
Eigenlijk heb je als aandeelhouder altijd 2 wegen. Met de voeten stampen (= aandeel verkopen) of klagen en blijven zitten.
Aan het cijferwerk kon je lang geleden al aflezen dat er iets niet pluis was. Zelfde omgevingsfactorren (zinkprijs, $, smeltvergoeding) en in het ene jaar (voor intrede Traf) een ebitda van dikke 200M tot 450M, en de laatste jaren 110 tot nul.
Klagen had veel vroeger gemoeten, als dat de gekozen weg was. Ze zijn minstens 2 jaar te laat begonnen.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 8 jan 2020 om 09:58:

Aan het cijferwerk kon je lang geleden al aflezen dat er iets niet pluis was. Zelfde omgevingsfactorren (zinkprijs, $, smeltvergoeding) en in het ene jaar (voor intrede Traf) een ebitda van dikke 200M tot 450M, en de laatste jaren 110 tot nul.

En dan is 110 weinig, omdat dat de EBITDA van een schuldenaar is. Ach, als er veel fout gaat met zulke grote en dure bedrijfsonderdelen, dan is er ook altijd iets om op te gaan hopen. Veelbelovendheid. De allerlaatste keer was het hopen op PP. Als PP, dan ...! Idealiter zou je moeten willen dat zoiets de slagroom op de koffie is, in plaats van iets waarvan je het moet hebben om overeind te blijven en dat PP dan vooral niet de problemen mag ergeren. Vaak onopgeloste problemen, zoals die schuld. Met de daling heb ik niets gedaan, ondanks de bijna verdacht uitsloverige communicatie.

Ik weet niet of het gelukt zou zijn om jaren eerder vriendelijk alarm te slaan, omdat er altijd wel weer nieuwe hoop was. Prijzen ongunstig? Dan wordt dat ongetwijfeld beter, en is een KV van honderden miljoenen nu onnodig en verwaterend. Iets met konijnen en koplampen, en/of het jezelf in de voet schieten. En er is de Belgische allergie om gekochte groei in goede tijden vooral niet met genoeg nieuwe aandelen te gaan financieren. Dat is ook slecht voor het innig geliefde dividend.

Sommigen hopen nu niet meer op honderden miljoenen van PP, maar op honderden miljoenen via een commerciële advocaat. Er blijft zo telkens iets om op te blijven hopen. Een (niet door mij erkende) nieuwe aanpak, naast beleggen, gokken, handelen en speculeren. In dit geval ook met wraakzucht van Angryu Birds als populistisch excuus voor going cuckoo. Ik schat in dat een Nederlandse analist, M. Ducrot, Nyrstar hét aandeel van de hoop zou kunnen noemen.
JdeFL
1
Een reden voor die optisch hoge koers: een van de klagers blijkt zijn belang tot boven de 5% gebracht te hebben.
www.beursduivel.be/Beursnieuws/502387...

Leefloon
1
Maakt m.i. weinig uit, wanneer bijvoorbeeld een liquidatie van Nyrstar weinig met uitroken te maken heeft. Dan kan Nyrstar na een terugbetaling een waardeloos aandeel worden, dat pro forma nog een jaar genoteerd blijft en misschien de speelbal van anderen kan worden. 5,01% kan genoeg zijn voor invloed, maar ook dan heeft de activist waarschijnlijk geen interessante, realistische alternatieven. Mogelijk heeft Trafigura deze strategie van slechte verliezers ook al ingecalculeerd, met de overnamepoging van activa in plaats van een Spadel-achtig bod op Nyrstar als signaal daarvoor.
3.608 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 176 177 178 179 180 181 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24-jan-20 17:29
Koers 0,182
Verschil +0,000 (+0,05%)
Hoog 0,186
Laag 0,182
Volume 72.100
Volume gemiddeld 249.153
Volume gisteren 70.972

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group