Forum: Koffiekamer » Koffiepraatjes | Beursduivel.be

Koffiepraatjes

964 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 47 48 49 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
‘Oplichter eet jaar lang gratis bij Kentucky Fried Chicken’

updateEen 27-jarige student uit de Zuid-Afrikaanse stad Durban zou er op slinkse wijze in zijn geslaagd zeker een jaar lang gratis te eten bij een vestiging van kiprestaurant Kentucky Fried Chicken. De man, die deze week tegen de lamp zou zijn gelopen en gearresteerd, deed zich voor als kwaliteitscontroleur. Het personeel had kennelijk niets in de gaten, omdat de ‘KFC-bobo’ altijd keurig gekleed was, legitimatie en visitekaartjes van de keten bij zich had en werd afgezet door luxe wagens.
Tom Tates 16-05-19, 08:19 Laatste update: 13:19

De student, zo melden Zuid-Afrikaanse media althans, at bijna dagelijks bij het restaurant. Voordat hij dat deed, wandelde hij meestal door de keuken waar hij medewerkers streng om monsters van het eten vroeg. ,,We wisten niet beter dan dat de man bij ons kwam om de kwaliteit van het voedsel te controleren en bewaken. Als we hem aan zagen komen, ging iedereen direct met extra toewijding aan het werk”, aldus een personeelslid na de aanhouding.

Ontkenning

Het hoofdkantoor van KFC in Zuid-Afrika ontkent in alle toonaarden dat ooit sprake is geweest van een dergelijk incident. Het bedrijf spreekt over nepnieuws. ,,We volgen en houden ons aan strikte operationele processen. Het is onmogelijk dat onbekende individuen die zich voordoen als personeel binnen kunnen komen. Als dat gebeurt, worden die er snel uitgepikt”, stelt KFC in een officiële reactie. Op sociale media wordt getwijfeld aan die bewering. ,,Dat zou ik in zo'n situatie ook zeggen”, reageert iemand.

De man kon, zo stellen media in tegenstelling tot de KFC-directie, lang zijn gang gaan, omdat hij zijn truc ook regelmatig bij andere KFC-vestigingen in de stad zou hebben toegepast. ,,Hij stond bij al het personeel in Durban bekend als erkend controleur die je zijn zin moest geven. Er was werkelijk niemand die argwaan kreeg. De man handelde altijd uiterst zelfverzekerd en overtuigend.” De student viel uiteindelijk door de mand, omdat een echt directielid van Kentucky Fried Chicken nog nooit van de ‘controleur’ had gehoord. Vervolgens werd de oplichter, de eerstvolgende keer dat hij zich weer bij het restaurant meldde, opgepakt.

De oplichter moet binnenkort voorkomen. Zeer waarschijnlijk moet hij een fiks geldbedrag aan KFC betalen en verdwijnt hij voor langere tijd achter de tralies. Ook zijn handlanger - een parttime limousinechauffeur - is aangehouden. Hij zette de student bijna dagelijks af bij de betreffende keten en at ook regelmatig gratis mee.
Op sociale media worden de aangehouden mannen inmiddels ‘helden’ genoemd, omdat ze er vrij simpel in slaagden de kluit te belazeren. ,,De verdachten moeten niet worden gestraft, maar juist geridderd”, meent iemand. Een ander kan de humor er wel van inzien. ,,Deze man is de ultieme held zonder cape en door eigen toedoen nu al een legendarische proever.” Of: ,,De student was in elk geval slimmer dan het dienstdoende KFC-personeel.”

Hoe ziet een oplichter eruit? Prof. dr. Daniël Wigboldus van de Radboud Universiteit Nijmegen legt in dit college uit hoe dat zit:
StudentFSM
0
Beste forumleden,

Mijn naam is Manish Thakoersingh en ik ben vierdejaarsstudent in de richting Financial Services Management aan de Hogeschool van Amsterdam.

In het kader van mijn scriptie wil ik middels een enquête de behoefte van particuliere beleggers in kaart brengen. Ik zou het erg waarderen als u enkele minuten vrij zou willen maken om deze korte enquête te beantwoorden. U blijft volledig anoniem. Uw gegevens worden niet doorgegeven noch openbaar gemaakt.

Middels de volgende link kunt u deelnemen aan de enquête: www.enquetesmaken.com/s/e259dca

Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,

Manish Thakoersingh
DeZwarteRidder
0
‘Het laten van een scheet in de lift en bus is hier officieel verboden’

De huisman Niek Druijff (42) verruilt het Nederlandse platteland voor Singapore. Als huisman tussen de expats schrijft hij wekelijks over zijn belevenissen. Vandaag: lange nagels, scheten en boeren.
Niek Druijff 21-05-19, 14:00 Laatste update: 14:17

Eén van de voordelen van het wonen in het buitenland is dat ik mijn kinderen kan leren hoe je anders tegen de zaken aan kan kijken. En dat ze op die manier meer begrip voor een ander krijgen. Veel problemen in de wereld worden veroorzaakt door onbegrip. ‘Ik mot jou niet, want je stinkt naar knoflook’. Of omdat je richting het Oosten bidt. Of in mijn geval, vanwege mijn prachtig ontwikkelde Drentse accent.

Jullie hebben wellicht het programma Frans Bauer in China gekeken dus dan weet je dat er hier in Azië nogal wat zaken anders gaan dan in Nederland. Een paar voorbeelden: sommige (vooral oudere) mannen laten de nagel van hun pink lang groeien. Persoonlijk vind ik dat er nogal vies uitzien en leg ik aan mijn kinderen uit dat kortgeknipte nagels een teken zijn van goede verzorging. Maar bij die Aziatische man is zo’n lange nagel een teken van status, want hij hoeft blijkbaar niet met z’n handen te werken. Zij vinden het dus prachtig en in de kroeg ben je vast dé man met zo’n mooi bruin geworden, kromgetrokken, lange nagel. ,,Lekker makkelijk om mee in je neus te peuteren”, zei een van mijn kinderen laatst. Verder dan dat wil ik de zaken niet visualiseren.

Boeren en scheten

Ook het laten van scheten en boeren in het openbaar is in veel Aziatische landen de gewoonste zaak van de wereld. Sterker, het is een teken van goede manieren om tijdens het eten een mooie, luide boer te laten. Zo van: ,,Het smaakt heerlijk ober. Buurpp.” Vooral als mama er niet bij is, bedanken mijn kinderen mij op deze manier weleens voor het avondeten. ,,Teken van beschaving, papa.”

Het laten van een scheet in een lift is hier officieel verboden. En nu heeft de firma van de schoolbus het ook op de lijst van verboden activiteiten geplaatst. Want beschaving of niet, deze vorm van chemische oorlogvoering is niet meer van deze tijd. Dan heb je maar kramp in je buik of eet je wat minder bonen. De buschauffeuse, vaak al met mondkapje, kan nu eindelijk opgelucht ademhalen. Het is me nog niet duidelijk wat de sanctie is als er bij de kinderen toch eentje ontsnapt, maar het werd ze goed duidelijk gemaakt dat het niet meer mocht.

Het is een serieuze zaak. Toch moet ik nog elke ochtend lachen als ik de bus zie voorrijden en het poppetje op de sticker zie. Want als je zo krom moet gaan staan om een scheet te laten, snap ik dat je het strafbaar maakt.
DeZwarteRidder
0
Versleutelde berichten over moord crimineel Lomp schetsen luguber beeld
22 mei 2019 14:20 Laatste update: 45 minuten geleden
8

Uit de versleutelde berichten over de voorbereiding van de moord op Eaneas Lomp is woensdag in de rechtbank een luguber beeld gerezen. De crimineel werd in november 2015 doodgeschoten toen hij op weg was naar de woning van zijn vriendin in Krommenie.

Deze zogenoemde PGP-berichten (Pretty Good Privacy) werden door het Openbaar Ministerie (OM) toegeschreven aan drie verdachten die donderdag terechtstonden voor hun betrokkenheid bij de liquidatie.

Omar L. (28) wordt door justitie gezien als de opdrachtgever. Hicham M. (25) zou de schutter zijn geweest en Daniël M. (39) degene die de schutters heeft getipt.

Ook waren er berichten die afkomstig zouden zijn van Nabil Amzieb, die ook als een van de schutters wordt beschouwd. Het hoofd van de 23-jarige Amzieb werd op 9 maart 2016 op straat aangetroffen voor waterpijpcafé Fayrouz in Amsterdam. Zijn lichaam werd een dag eerder elders in Amsterdam gevonden.

Daniël M. gaf na zijn arrestatie in oktober 2017 toe dat hij op 6 november 2015 met Lomp op stap was in Amsterdam. Lomp werd in de nacht van 6 op 7 november doodgeschoten.

Verdachte beriep zich na verklaring op zwijgrecht

Woensdag in de rechtbank beriep hij zich op zijn zwijgrecht toen de rechtbank Gelderland hem hiernaar vroeg. Dit had mogelijk te maken met de PGP-berichten die aan hem werden toegeschreven. Daaruit rees de verdenking dat hij degene was die de gereedstaande schutters minutieus op de hoogte hield van de laatste stappen van Lomp.

"Hij gaat nu van huis, die bitch", luidt een bericht dat wordt verstuurd als Lomp richting Amsterdam vertrekt. "Ik zet hem zelf op de trein en dan moet je klaarstaan", wordt later die nacht verstuurd. Camerabeelden van Amsterdam Centraal in de avond van 6 november bevestigen dat Daniël M. bij Lomp was.

"Laat hem zuipen, dan is zijn bloed dun en bloedt hij snel dood. De kankerrat", is een van de sommaties aan het toestel dat van Daniël M. zou zijn. "We staan klaar voor hem."

Lomp reisde die avond met de trein van Amsterdam Centraal naar station Krommenie-Assendelft. Daar werd hij opgewacht door de schutters. Daniël M. zou de mannen hebben gewaarschuwd dat Lomp een kogelwerend vest droeg.

Verdachte zou schutters op hart drukken niet te falen

De rol van L. als opdrachtgever blijkt volgens het OM eveneens uit communicatie tussen telefoons die worden toegeschreven aan hem en Amzieb. L. zou Amzieb op het hart gedrukt hebben dat hij moest slagen. "Pop (schiet hem dood, red,) hem. Deze kans krijg ik niet meer", stond in een van de berichten.

"Zeg ze dat ze allemaal hun magazijnen moeten legen", bericht hetzelfde toestel. "Door het hoofd, de armen, benen, nagels, tenen en ballen als het kan."

Na de schietpartij zou L. aan Amzieb hebben gevraagd of de moord gelukt was. "Is hij dood?", luidt een van de berichten. "Heb mijn negen (pistool, red.) op hem geleegd en Furbie rende achter mij aan met zijn kalasj (kalasjnikov, red.)", was het antwoord van Amzieb. Met de bijnaam 'Furbie' zou hij volgens het OM Hicham M. hebben bedoeld.

"Ik heb hem niet in zijn hoofd kunnen raken broer", zou Amzieb hebben laten weten. "Hij rende weg." Later lezen ze via de media dat de man dood is. "Het is gefixt."

Lomp werd ondanks zijn kogelwerend vest dodelijk geraakt in zijn zij. Lomp droeg het vest, omdat hij wist dat hij gevaar liep. De man had aan zijn omgeving laten weten dat hij werd gevolgd.

Lomp verdacht van rol bij plannen moord op Omar L.

Lomp werd gerekend tot het kamp van de in 2014 geliquideerde topcrimineel Gwenette Martha. Zijn liquidatie heeft te maken met een onderwereldoorlog tussen criminele groeperingen met aan de ene kant Houssine A. en Benaouf A. en aan de andere kant Martha.

L. behoort tot de groep van Houssine A. en Benaouf A. en was zelf doelwit van een aanslag in 2014. Door een vergissing werd echter Stefan Regalo Eggermont doodgeschoten. Hij reed in een auto die op die van L. leek. Lomp werd enige tijd als verdachte gezien in die vergismoord.

De dood van Lomp is het vierde dossier dat in dit liquidatieproces werd behandeld. L. en Hicham M. staan in al die zaken terecht, maar ontkennen alle betrokkenheid.

Maandag de strafeisen uitgesproken

Justitie stipte aan dat er mogelijk ook plannen waren om Jason L. (bekend als rapper JayJay) en Soufiane B. (de broer van Anouar B. die terechtstaat voor zijn rol bij de liquidaties in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt in 2012) om te brengen.

De broer van Omar L. was een van de twee dodelijke slachtoffers van de schietpartij in de Staatsliedenbuurt. De zaak gaat maandag verder met het requisitoir waarin de officier op de laatstgenoemde zaken zal terugkomen, gevolgd door de strafeis.
964 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 47 48 49 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

BEL 20 3.480,04 +7,70 +0,22% 10:13
BRX20-24h 3.481,48 +9,14 +0,26% 09:05
BEL 20 GR 9.749,39 +89,98 +0,93% 09:58
BEL Mid 5.321,31 +20,05 +0,38% 09:58
AEX 549,79 +2,58 +0,47% 10:13
AMS25-24h 549,85 +2,64 +0,48% 09:05
Dutch15-index 15.401,27 0,00 0,00% 24 mei
France40# 5.340,52 +24,01 +0,45% 10:13
Germany30^ 12.067,50 +56,46 +0,47% 10:12
Europe50^ 3.369,70 +19,00 +0,57% 10:12
Euro30-index 17.219,25 0,00 0,00% 24 mei
Nasd100# 7.319,22 +18,26 +0,25% 10:13
Japan225# 21.210,41 +93,19 +0,44% 10:13
US30# 25.653,36 +75,06 +0,29% 10:12
Brent Crude Oi... 69,24 +1,48 +2,18% 24 mei
Gold World Spo... 1.286,85 +1,91 +0,15% 10:13
EUR/USD 1,1193 -0,0017 -0,15% 10:13
US500# 2.833,38 +5,43 +0,19% 10:13
WTI Crude Oil ... 58,39 +0,48 +0,83% 06:13

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Aperam 22,230 +0,410 +1,88% 09:55
AB InBev 74,630 +1,100 +1,50% 09:56
Proximus 25,390 +0,340 +1,36% 09:51
Dalers Laatst +/- % tijd
Ageas 43,560 -1,600 -3,54% 09:56
BEL 20 3.479,46 +7,12 +0,21% 10:12
Colruyt 65,820 +0,180 +0,27% 09:56

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group