TomTom Februari 2018

2.606 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
*Natte krant*
2
quote:

ketchup of catch-up schreef op 26 februari 2018 09:16:@ Tatje

" een lage koers ter bescherming tegen overnames ?"
een lage koers trekt juist interesse aan

neen, een lage koers om vooral geen speculatieve long posities in het aandeel te krijgen
ze willen bij TT total control, zodat ze op het juiste tijdstip het van de beurs kunnen halen of laten halen
en dat staat mi ook te gebeuren

het enige wat wij kunnen doen is proberen door te dringen via een VEB (hopelijk) dat ze ook in control kunnen blijven en tegelijkertijd aandeelhouderswaarde ontsluiten

maar persoonlijk denk ik dat het al te laat is, TT gaat van de beurs.

Precies.
Nog even 1,5 miljard bij elkaar sprokkelen en het is zover.
Het inmiddels bekende verhaal over de aankoop teleatlas tegen €56 en de daar op volgende emissie €5 duiden er op dat Goddijn en consorte niet te veel willen neertellen.
Tegen die achtergrond is de koersval van de afgelopen 2 jaar en met name de koersval vanaf nov 2017. Goed te verklaren.
Meryntje
2
quote:

Halte schreef op 26 februari 2018 07:17:


is het misschien ook niet handig om een ingevoerd journalist van bijv. het FD of de DFT te benaderen met de ontdekte onrechtmatigheden; ik denk niet dat HG , Wakkie en c.s. dit soort publiciteit in de media kunnen negeren en in ieder geval dan met een reactie moeten komen iets dat bij een Ava vaak niet direct gebeurd !
a

Ja, doe maar. Tevens AB.

Groet uit Grunn.
moneymaker_BX
0
*Natte krant*
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 26 februari 2018 10:02:


Wanneer begint autoshow Geneve waar het dan uiteindelijk allemaal moet gebeuren?

8 maart
pwijsneus
0
quote:

*Natte krant* schreef op 26 februari 2018 10:04:


[...]
8 maart


Press days zijn 6 & 7 maart.
groeibriljant
0
quote:

pwijsneus schreef op 26 februari 2018 09:32:


[...]

Kun je die berichten dan ook even plaatsen, put up or shut up :)

Zonder concrete berichten/persberichten zijn dergelijke suggestieve comments waardeloos. Sorry dat ik het zo hard stel, maar afgelopen jaren zijn er al heel wat deals gesuggereerd. Zonder bevestiging vanuit TT zelf.www.iex.nl/Forum/Topic/1337677/TomTom...


Er zijn al geruime tijd meldingen van Tesla-betatesters die TomTom-data hebben geconstateerd in nieuwe software.
Mogelijk is er een link met Elektrobit, maar dat was meer een vraag. Wellicht weet er hier iemand wat meer.

Voor de USA zou het ook over Ford kunnen gaan:

ebcareersusa.elektrobit.com/


Opvallend dat dit persbericht nu al komt. Men gaat in Genève wellicht groter nieuws kan brengen.
tatje
0
Houden we vandaag de 8, dan komt Harold er denkelijk genadig vanaf, maar als de koers .................. dan...............

Leuk is anders.

De oplossing links of rechtsom, lost alle vragen op.

pwijsneus
0
quote:

groeibriljant schreef op 26 februari 2018 10:37:


[...]


www.iex.nl/Forum/Topic/1337677/TomTom...


Er zijn al geruime tijd meldingen van Tesla-betatesters die TomTom-data hebben geconstateerd in nieuwe software.
Mogelijk is er een link met Elektrobit, maar dat was meer een vraag. Wellicht weet er hier iemand wat meer.

Voor de USA zou het ook over Ford kunnen gaan:

ebcareersusa.elektrobit.com/


Opvallend dat dit persbericht nu al komt. Men gaat in Genève wellicht groter nieuws kan brengen.


Dank voor je reactie, voor zover ik weet spelen er 2 zaken rondom Tesla.

1. Mapping update tav indash navigatie.
2. Autopilot 2.0

1. Op dit moment zuigt de in-dash navigatie van Tesla. Zelf erkennen ze dit in andere bewoordingen, iets in de trend van dat er verbetering mogelijk is. Het antwoord is dan ook weer des-Tesla's. Binnenkort kom er een mayor update. Deze "industry-revolutionary" update zal lichtjaren voor lopen op de concurrentie. Leg de lat maar lekker hoog zou ik zeggen (of verhul wat voor 'n zooitje het nu is).

Geen idee of TomTom hierin een rol speelt. Nog geen enkel persbericht gezien.

2. Autopilot 2.0. Op dit moment hoor je overal in de media dat Tesla links en rechts wordt ingehaald op het gebied van highly of fully automated driving. Elon Musk is zo'n beetje de enige in de industrie die claimt geen HD_maps en Lidar nodig te hebben voor de SDC.

Dus welke rol gaat TomTom hier nu precies in spelen? Of is Tesla van zijn geloof gevallen, en gaan ze toch maps gebruiken net als de rest van het speelveld?!
harrysnel
10
quote:

ketchup of catch-up schreef op 26 februari 2018 09:42:


[...]

Tatje

HG heeft zijn opleiding gekregen in de financiële wereld , die hoef je niet te vertellen hoe een front neer te zetten , waar de goegemeente nooit achterkomt wie wat voor belang waar heeft.

helemaal niemand gaat bij TT aan de schandpaal als TT voor 12 euro van de beurs gaat
asset Managers zullen dit bij een koers van 8 euro als fair bestempelen en het gaat dan aan 3,5 x boekwaarde, geen kip die ernaar kraait -
analisten zijn grotendeels al afgehaakt ,er komt praktisch geen feedback meer uit roadshows , enkel nog wat men wenst te delen bij grote events zoals autosalons of tech beurzen

HG en de Founders hebben gewoon gewonnen, die hebben een 10 jaren plan perfect voor henzelf tot uitvoering gebracht, ze zijn naar de beurs gegaan toen het nodig was om een groot gedeelte van hun privé kapitaal veilig te stellen, ze hebben de beurs gebruikt om de transitie te volbrengen toen de nood hoog was na de GooGle afstraffing , ze hebben zich in die tussen periode verder verrijkt door hun machtspositie en nu is het tijd om afscheid te nemen van de muppets die dit allemaal hebben mogelijk gemaakt.

voor sommigen ingehuurd of niet is dit allemaal geweldig wat HG heeft gedaan
nu nog even de vraag en " wat ben jij ermee opgeschoten ? "Wies, je slaat wat mij betreft de spijker op zijn kop.

Vooral het afhaken van de analisten vind ik zorgelijk voor de belegger die mee is gegaan in het “zelfstandige scenario” van TomTom met idee van een toekomstige WPA van >E1. Die belegger zit te wachten op waardering van bv 20X die winst. Rond verkoop van Here gaf Goddijn aan dat opsplitsing/verkoop niet de optimale strategie was maar het vertolken van de rol als enige overgebleven onafhankelijke aanbieder.....daar lagen de kansen. ABN en ING, om twee analisten te noemen, gingen mee met dit verhaal en waren bereid om voorbij de korte termijn cijfers te kijken.

Zolang deze analisten koersdoelen van rond de E15 hebben staan is een exitbod van E12 niet makkelijk haalbaar mochten de Founders dat willen. En dat geeft de belegger wat bescherming tegen dit soort plannen als investment case van deze banken aansluit bij die van de belegger die wacht op >E1 WPA.

Nu zette ING onlangs TomTom op de favorietenlijst. De zorgen over bv deelname van Continental in Here waren volgens ING analist niet voldoende rechtvaardiging voor koersdaling van net onder E10 met iets van 20%. En dat lijkt mij terecht gezien feit dat Continental nu via dochter Elektrobit met TomTom in zee gaat. Ook na hun deelname in Here.

Maar:

1) het moment dat de strategie van TomTom zich moet gaan vertalen in cijfers gaat TomTom de manier van boekhouden aanpassen. Het leidt ertoe dat de ING analist TomTom meteen weer moet verwijderen van favorietenlijst met neerwaartse bijstelling van koersdoel. Dat is funest voor je reputatie als analist. Ik lees een Justin die stelt “misschien wilde TomTom gewoon niet een te hoge winst per aandeel rapporteren”. Waanzin. Als je een lange termijn strategie aanhangt waarbij je onafhankelijk wilt blijven dan ben je ook verplicht om deze voortgang in cijfers te laten zien. Dat ben je verplicht aan de belegger van wie je het vertrouwen hebt gekregen toen er rond de Here verkoop gekozen werd om geen assetwaarde te ontsluiten. En nu dan het potje deferred revenue voor winstgroei zou moeten gaan zorgen pas je de rapportage aan. Neem je nu opeens een extra afschrijving van E60 mln om de cijfers te drukken. Webcast over de IFRS aanpassing.....totale onzin als je weer verandert qua EPS definitie. Je raakt op deze manier niet alleen de belegger kwijt maar ok de analist die voorheen meeging in je verhaal. M.i. met opzet.

2) het moment dat orderboek aangeeft dat je positie tov Here steeds sterker wordt ga je weigeren om een uitspraak te doen over marktaandeel tov Here. Begin je over feit dat 2018 een minder jaar wordt qua orders. Die waren toch te “lumpy” om in te schatten? En je gebruikt Consumer bij cijferpresentatie om focus van orderboek/winnen VS klant te halen.

3) het moment dat Goddijn met interview komt na de cijfers heeft hij het over “een lange weg voor TomTom.


Duidelijker kun je het wat mij betreft niet hebben. Het koersverloop van TomTom is afgelopen twee jaar voortdurend geregisseerd geweest om de koers niet teveel te laten oplopen. Maar: rond verkoop van Fleetmatics en Here moesten de voordelen van zelfstandig blijven van TomTom benadrukt worden.......en juist dan kwamen de analyses van ABN en ING van pas. Moment dat de koers te ver opliep (eind december 2015) moest Goddijn vol aan de bak om te remmen en kwam hij met “TomTom is niet te koop”, werd er tijdens CES 2016 niets gedaan om de dreiging van MobilEye te weerleggen, kwam er geen persbericht uit over toevoeging Harman platform, noemde Goddijn E8 “faire prijs” etc. Op het forum zijn de mooie toekomstbeelden voor TomTom geschetst. Goddijn is echter zelf zo sluw geweest om zich nooit uit te spreken over WPA op lange termijn. En de endgame waarover gesproken werd...daar hoor je niet meer over.

In feite zijn, zoals ik het zie, de analisten ook “gebruikt” door TomTom door de roep om “het verzilveren van de assets” te counteren met een lange termijn investment case. Lullig voor de analist maar zijn werkgever zal mogelijk profiteren van de volgende stap die Goddijn zet.

De afgelopen webcast had ik het idee dat Goddijn zijn doel heeft bereikt. Analisten zijn nu niet meer nodig het is tijd voor de pluk.
[verwijderd]
2
quote:

harrysnel schreef op 26 februari 2018 11:31:


[...]

Wies, je slaat wat mij betreft de spijker op zijn kop.

...................
De afgelopen webcast had ik het idee dat Goddijn zijn doel heeft bereikt. Analisten zijn nu niet meer nodig het is tijd voor de pluk.


wederom AB, maar vooral de vraag\verzoek aan zowel HarrySnel als Wies (met een belang van een paar 100k's een zinvolle investering ?) om aanwezig te zijn bij de AVA en jullie gedachtes\vragen\kritiek voor het voetlicht te brengen aangezien er niemand anders is die het zo precies kan verwoorden en bediscussieren.


tatje
0
Kan het helemaal eens zijn met Harry en Ketchup.

maar als taco jan 2017 zegt, er komt geen dirty van de founders, kunnen de founders dan in 2018 Tom Tom van de beurs halen.

Dat Harold de waarheid niet zo nauw neemt, of helemaal om de waarheid heen draait, daar ben ik het mee eens.

Bij de Webcast Q3 2017 vroeg een analist naar het marktaandeel in automotive.
Harold: dan ga ik zeggen bij Q4 en FY 2017.

Bij de webcast Q4 zei Harold, marktaandeel heb ik niet voorhanden, vinden we niet belangrijk.

Als er iets is dat Harold belangrijk vindt, dat is het wel marktaandeel.

Als Tom Tom wil je dat zeker weten.

Had nog kunnen spelen met cijfers.

Tussen 20 en 30, tussen 30 en 40, tussen 40 en 50% !

Ze willen geen hogere koers, dat kunnen we met wel 100 items aantonen.

Maar waarom willen ze geen hogere koers, daar zijn de meningen toch over verdeeld.

- willen een dity
- lage koers voor de opties
- lage koers, houdt partijen ver weg.
- lage koers en winst, geen dividend.
- downplayen de assets.
- 3 jaar minimaal.

Misschien nog wat meningen.
tatje
0
Ik kan het niet vinden !

Peter Wakkie 2 termijnen als commissaris bij Tom Tom van 2009 tot 2017.

In 2017 benoemd voor 2 jaar tot in 2019.

Waarom 2 jaar.

Lees je minutes, dan zeggen ze Peter houdt zich voor nog 2 jaar beschikbaar.

Waarom 2 jaar en geen 4 jaar !
ketchup
6
quote:

GLMF schreef op 26 februari 2018 11:48:


[...]
wederom AB, maar vooral de vraag\verzoek aan zowel HarrySnel als Wies (met een belang van een paar 100k's een zinvolle investering ?) om aanwezig te zijn bij de AVA en jullie gedachtes\vragen\kritiek voor het voetlicht te brengen aangezien er niemand anders is die het zo precies kan verwoorden en bediscussieren.

wat mij betreft , ik geef VEB volmacht voor mijn aandelen pakket

maar één ding wil ik wel nog even duidelijk maken, ik zoek GEEN actie tegen TT, want ik wens geen bloedbad op het aandeel, ik zoek actie die tot een toenadering kan leiden waarbij de Bestuurders aansprakelijk gesteld worden voor dit beleid wat overduidelijk ten faveure gaat van die aandeelhouders en werknemers die bij TT in dienst zijn versus de reguliere aandeelhouders die in TT investeren

ik hoop dat er een mogelijkheid gevonden kan worden waarbij de VEB druk kan zetten, liefst gesponsord door een activistisch ingestelde aanmerkelijk belanghebbende, zodat er een dialoog kan komen waar HG nu zijn belofte nakomt waar kortere termijn aandeelhouders verwachting een gerechtvaardigde balans krijgt versus de lange termijn doelen van het Bestuur.

HG schuurt langs het toelaatbare en mi is het mogelijk om met de juiste insteek iets te kunnen forceren

aan de huidige waarde van 8 euro per aandeel, is het aandeel heel kwetsbaar voor 'boze-opzet' en HG kan met de verkoop van Telematics , een indrukwekkend inkoop programma neerzetten, waarbij het aantal uitstaande aandelen fors gereduceerd kan worden aan zeer aantrekkelijke waardes en het betalen van dividend kan dan elke mogelijke kaping verijdelen.
Het zou een enorme boost geven voor de onderliggende waarde en ik denk dat het aandeel in no-time naar 12 euro plus gaat, de Founders blijven de Bestuurders en blijven in control, maar wij krijgen wel genoegdoening voor onze investering - wij hebben recht op rendement na 13 jaar aan de beurs, dat is geen optie, dat is gewoon een verplichting die elk beursgenoteerd bedrijf heeft.

het lijkt hier bij TT wel een soort van zegen als we ooit iets krijgen, het is de normaalste zaak van de wereld dat je je investeerders een return geeft.

ben enkel bang dat dit reeds een gepasseerd station is en dat mogelijk een 'geheime agenda ' nu de overhand neemt en dat dit tot een delisting gaat leiden, maar niets doen is ook geen optie, dus we moeten wat - hebben we er in ieder geval wat aangedaan.

dus Ja, ik loop mee met de VEB en hoop voor het beste.

dan nog even off-topic over Apple, hoe die de eps ( wpa) blijven opvoeren

huidige situatie:
- cashreserve van 285 miljard $ ( grotendeels overzee)
- éénmalige repatriëring tax van 15,5%
- schulden vanwege inkoop programma 122 miljard $ ( omdat ze overzee niet wensten te transfereren en dit blijkt een juiste conclusie te zijn geweest)

huidige beurswaarde 900 miljard $
Apple wil cash neutraal
overweegt nu extra 125 miljard $ aan inkoop eigen aandelen en reduceert het aantal uitstaande aandelen met 15%

met de nieuwe lagere belastingpercentage en de mogelijke inkoop eigen aandelen bij een onveranderde performance voor winst voor belasting gaan de earnings per share met 35% omhoog

de wpa afgelopen jaar bedroeg 9,70 per aandeel, op nieuwe basis geeft dit dan iets meer dan 13$ per aandeel
dat geeft een multiple van X 13/14 - dat is de helft waarvoor een MSFT of GooGle gaat

koersdoel Apple 18 maand 225$ - LT 3 jaar plus kan Apple naar 300-350$


dit geeft maar even aan wat TT zou kunnen bereiken indien zij Telematics zouden verkopen, eigen aandelen inkopen en dividend gaan betalen
met de winst mogelijkheden in Automotive kan TT dan echt over 3 jaar boven de 20 euro staan

vraag is enkel, mogen wij nog meedoen, of is dit een scenario voor na ons.

ps: overweeg maar wat Apple op dips te kopen, WB heeft er voor 30 miljard $ inzitten
Stille vennoot
2
maar als er een exit zou komen...wat is dan een mooi tijdstip...nu ? Geneve ? Juist na Geneve ? Zomer ? Je zou zeggen eerder nu op korte termijn want er komt steeds meer afkeer...en er gaat steeds meer in de cijfers lopen...
Andere kant, ze hebben de koers zo lang kunnen drukken, kan nog wel een jaar ...
Ik zou zeggen: Duk er volop via Twitter, AVA, internet etc etc, dan zal de exit wsl sneller gaan ?
Van mij mag het, liever vandaag 12 dan over een jaar 8 of 15 !
Executive
0
Muppet_Waldorf
0
quote:

Executive schreef op 26 februari 2018 13:42:


8.022 alweer.. De huisshorter stelt even orde op zaken. Mag natuurlijk niet omhoog.


Ja, sorry, maar wij van GS moeten aan onze shortbelangen denken.
*Natte krant*
0
quote:

Executive schreef op 26 februari 2018 13:42:


8.022 alweer.. De huisshorter stelt even orde op zaken. Mag natuurlijk niet omhoog.

Hij pakt het met fluwelen handschoenen aan. Wil de gemoederen niet gelijk hoog op laten lopen door de koers onder de 8 te laten vallen. Dat kan altijd nog. Net zoals er al weer een dubbeltjes af is van DH.
En zo ga je nog dagen, weken en maanden krijgen.
Executive
0
quote:

*Natte krant* schreef op 26 februari 2018 13:56:


[...]
Hij pakt het met fluwelen handschoenen aan. Wil de gemoederen niet gelijk hoog op laten lopen door de koers onder de 8 te laten vallen. Dat kan altijd nog. Net zoals er al weer een dubbeltjes af is van DH.
En zo ga je nog dagen, weken en maanden krijgen.


Tsja... Koersen in opdracht laten vallen. Wat een baan heb je dan.
2.606 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 6 apr 2020 17:35
Koers 7,555
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 7,620
Laag 7,210
Volume 450.573
Volume gemiddeld 827.533
Volume gisteren 450.573

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group