Qualcomm « Terug naar discussie overzicht

QUALCOMM nieuws 2018

16 Posts
spacetime
0
Broadcom lanceert fors hoger bod op Qualcomm!

NEW YORK (AFN) - Broadcom heeft zijn bod op branchegenoot Qualcomm verhoogd naar $82 per aandeel. Dat maakte het Amerikaanse chipbedrijf vanmiddag bekend.

Qualcomm had een eerder voorstel van 70 dollar per aandeel van Broadcom afgeslagen. Dat bod was volgens Qualcomm niet eens het overwegen waard. Het concern is beter af als opzichzelfstaand bedrijf, zo liet Qualcomm vorige maand nog weten aan zijn aandeelhouders.

Qualcomm is op zijn beurt bezig om het Nederlandse NXP over te nemen.

-- Ben benieuwd hoe hier op gereageerd wordt, overname NXP schiet voorlopig niet echt op.
spacetime
0
Chipfabrikant Qualcomm wijst Broadcoms bod van 121 miljard dollar af

Het Amerikaanse chipbedrijf Qualcomm heeft het bod van 121 miljard dollar van zijn Amerikaanse branchegenoot Broadcom afgewezen.

Qualcomm vindt het bod van 82 dollar per aandeel in contanten en aandelen te laag, laat het concern vrijdag weten. Bovendien zou het huidige bod te risicovol zijn en daarom niet in het belang van de aandeelhouders.

Wel noemt het bedrijf het overleg met Broadcom van afgelopen woensdag "constructief". Qualcomm zegt dan ook open te staan voor verdere gesprekken.

Het bedrijf noemt het positief dat Broadcom tegemoet wil komen aan mogelijke desinvesteringen die nodig zijn om aan de mededingingsregels te voldoen.

Tegelijkertijd zou Broadcom weigeren andere mogelijke eisen van de toezichthouders in te willigen. Ook is het onduidelijk hoe het bedrijf zou willen omgaan met het uitgeven van licenties. Dit maakt het moeilijk om in te schatten welke eisen toezichthouders hieraan zullen stellen, oordeelt Qualcomm.

Bovendien zou Broadcom erop aandringen belangrijke beslissingen over de uitgifte van licenties van Qualcomm te nemen in de periode tussen het tekenen van de deal en de afronding van de overname. "Dit zou problematisch zijn en niet worden toegestaan volgens de mededingingsregels", meent Qualcomm.
Beschermen

Het bestuur van Qualcomm zegt de eigen aandeelhouders te willen beschermen tegen de "aanzienlijke risico's van instemmen met een transactie die niet door kan gaan". De compensatie die Broadcom belooft bij het afketsen van de overname, zou deze risico's bij lange na niet dekken.

Qualcomm heeft onlangs al een bod van 105 miljard dollar afgewezen. Dit bod van 70 dollar per aandeel was volgens het bedrijf niet eens het overwegen waard.

Het concern zei begin dit jaar sowieso als zelfstandig bedrijf beter af te zijn. Nu stelt Qualcomm de waarde voor aandeelhouders te willen verhogen, ongeacht of dit nou als zelfstandig concern of als onderdeel van een ander bedrijf bereikt kan worden.

Qualcomm is zelf bezig met een overname van het Nederlandse bedrijf NXP Semiconductors. De Europese Commissie heeft hier een aantal voorwaarden aan gesteld, maar is in principe akkoord met de overname voor een bedrag van zo'n 47 miljard dollar.
spacetime
0
Qualcomm biedt miljarden meer voor NXP

Voor het oorspronkelijke bod leken veel aandeelhouders van NXP nog niet erg warm te lopen. Met name de activistische investeerder Elliott dringt al langer aan op een verhoging. Qualcomm heeft de afgelopen tijd gesproken met diverse aandeelhouders. Het bedrijf weet zich daardoor verzekerd van de steun van niet alleen NXP zelf, maar ook van partijen die samen een belang van 28 procent bezitten.

Qualcomm wijst onder meer op sterker dan verwachte financiële prestaties van NXP in het afgelopen jaar. Ook de goede groeivooruitzichten voor met de name de autosector, een belangrijke markt voor beide bedrijven, rechtvaardigen volgens de chipreus een hogere overnamepremie. De overname gaat als Qualcomm minimaal 70 procent van de aandelen in handen kan krijgen. Eerder was die lat bij 80 procent gelegd.

Door de voormalige chipdivisie van Philips voor een hogere prijs in te lijven kan Qualcomm mogelijk voorkomen dat het zelf wordt opgeslokt door branchegenoot Broadcom. Die heeft een ongevraagd bod gedaan van 121 miljard dollar. Voorwaarde is wel de overname van NXP wordt afgerond onder de oorspronkelijke voorwaarden, of helemaal wordt afgeblazen.
spacetime
0
Ex-topman werkt aan overname Qualcomm

Voormalig Qualcomm-topman Paul Jacobs is bezig investeerders te ronselen die hem willen helpen de chipfabrikant van de beurs te halen. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times (FT) op gezag van bronnen rond het bestuur van het technologiebedrijf.

www.telegraaf.nl/financieel/1796964/e...
spacetime
0
Qualcomm presenteert eerste nieuwe smartwatch-chip in tweeënhalf jaar

Chipmaker Qualcomm heeft een nieuwe chip voor smartwatches aangekondigd. De nieuwe Snapdragon Wear 3100 is onder meer zuiniger dan zijn voorganger.

De voorloper van de Wear 3100 verscheen begin 2016 en zit in het gros van alle Android Wear-horloges die sindsdien op de markt kwamen.

De Snapdragon Wear 3100 is toegespitst op een langere batterijduur, ook bij en beeldscherm dat altijd aanstaat. Daarnaast is de chip beter geschikt voor smartwatches met allerlei sensoren voor sport en gezondheid.

Een nieuwe co-processor zorgt voor die nieuwe mogelijkheden. Naast een snelle hoofdprocessor is er een tragere en energiezuinige processor, die het horloge aandrijft wanneer de gebruiker er niet actief mee bezig is.

De co-processor drijft onder meer de sensoren van een smartwatch aan, net als de wijzerplaat van een smartwatch. Daarmee wordt tot twintig keer minder energie verbruikt dan wanneer de hoofdprocessor die taken op zich zou moeten nemen.
Met bijna lege accu toch nog een week gebruik

Gemiddeld gebruiken mensen hun smartwatch maar 5 tot 10 procent van de dag actief, concludeert Qualcomm na onderzoek onder zijn klanten. De andere 90 tot 95 procent van de tijd kijken gebruikers alleen maar hoe laat het is of willen ze dat de sensoren bijvoorbeeld hun bewegingen of hartslag bijhouden.

Afhankelijk van het soort horloge en het gebruik, hebben smartwatches met de Snapdragon Wear 3100 volgens Qualcomm een accuduur die vier tot twaalf uur langer is dan bij horloges met de voorgaande chip.

Gebruikers die hun horloge vergeten op te laden, kunnen een smartwatch met de nieuwe chip tot een week blijven gebruiken op een bijna lege accu. Het horloge draait dan in Traditional Watch Mode en laat enkel de tijd zien.

De Snapdragon Wear 3100 komt in ieder geval in toekomstige smartwatches van Fossil Group, Louis Vuitton en Montblanc. De eerste horloges met de chip worden eind dit jaar verwacht.
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 sep 2022 21:59
Koers 121,210
Verschil -2,470 (-2,00%)
Hoog 122,680
Laag 119,050
Volume 10.681.286
Volume gemiddeld 7.881.859
Volume gisteren 13.818.496

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront