Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,980
  • Verschill

    -0,205 -3,31%
  • Volume

    668.949 Gem. (3M) 301,7K
  • Bied

    5,960  
  • Laat

    6,120  
+ Toevoegen aan watchlist

John de Mol voor VELE MILJOENEN in TomTom en op GROOT VERLIES en toch Horen we Hem Niet Rara Waarom NIET?

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 februari 2018 00:03
    Ik vermoed het meest voor de hand liggende. Dat de Mol zich comfortabel voelt met zijn positie in TT en Goddijn zijn vertrouwen heeft gewonnen over de koers van TomTom. Dus dat dat 'meepraten' (zie link) www.businessinsider.nl/de-mol-wil-mee... echt heeft plaatsgevonden en
    TT stappen zet die hij ondersteunt. Vraag is alleen of TT ook mee wil in de laatste zin van de link: het afstoten van Telematics, ten behoeve van investeringen in automotive/enterprise content, sw en diensten.
  2. forum rang 7 ketchup 23 februari 2018 07:40

    JdM kan er ook wel eens naast zitten, net als wij
    WB nam ooit een groot belang in Tesco en zei later " mijn slechtste beslissing ooit " het duurde wel jaren voordat hij zijn belang afbouwde
    IBM het zelfde, jaren was WB groot sponsor van IBM
    later stelde hij " ben veel te lang erin blijven hangen en heb daarom verzaakt in bedrijven als AMZN en APPLE te investeren
    hij heeft dat nu rechtgezet door zijn belang in IBM af te bouwen en een groot belang in Apple op te bouwen
    en denk nou niet dat WB niet wist wat er speelde bij Tesco en IBM, maar deze mensen investeren niet voor één dag, dit zijn lange termijn spelers, dus geven ze management tijd en ruimte, maar kunnen ze over tijd niet leveren dan duurt het even voordat ze van koers veranderen, maar uiteindelijk doen ze wel wat moet, want ze gaan altijd voor rendement.

    de reden dat TT nu aan 8 noteert ipv aan 10 is puur vanwege het feit dat HG bij cijferpresentatie ( niet de eerste X trouwens ) na al het mooie van 2017 het aandeel voor 2018 heeft verziekt

    en dat is om je kapot aan te ergeren als investeerder en dus haakt men af, men is TT moe en HG zat
    valt trouwens ook op dat er praktisch geen feedback meer komt van analisten over roadshows, en aangezien TT zelf ook zeer weinig te melden heeft, krijgen we nu enkel nog maar wat te horen als het de Hoge Heren uitkomt op een super event als een motorshow of een techbeurs

    het is een grof schandaal hoe men omgaat met de reguliere aandeelhouder, zeker vanwege het feit dat de uitvoerende Managers in dit bedrijf ook de grootaandeelhouders zijn zouden ze juist meer openheid moeten geven dan andere bedrijven om het gevoel van preferente aandeelhouder/informatie weg te nemen.

    zit er spijtig genoeg te diep in en heb vol geloof in de onderwaardering, maar zou ze eigenlijk moeten laten gaan, is absoluut een shit-bedrijf om in te investeren, ondanks dat het prachtige en zeer waardevolle assets heeft en dat komt omdat dit Bestuur NIET ter verantwoording geroepen kan worden, zelfs niet door de eigen commissarissen , die zitten er blijkbaar enkel om het remuneratie beleid af te stempelen.

  3. [verwijderd] 23 februari 2018 11:37
    quote:

    ketchup of catch-up schreef op 23 februari 2018 07:40:

    JdM kan er ook wel eens naast zitten, net als wij
    WB nam ooit een groot belang in Tesco en zei later " mijn slechtste beslissing ooit "


    Dat is een heel ander type investeerder

    Warren Buffet is een ultra-langetermijn belegger (tientallen jaren) die zich baseert op harde financiele gegevens, bedrijven die rocksolid ogen in niet al te spannende sectoren. Hij is dus niet iemand die ergens in gaat en gaat roepen om change en daarover contact wil met het bestuur. Eerder bedrijven die gewoon immer gerade aus gaan.

    De Mol is meer op korte termijn gericht en ging wel voor change en baseert zijn hold beslissing denk ik op contacten met het bestuur van TT.

    Zonder druk van buiten - als TT wel van de beurs was gegaan - had mw Vigreux misschien nog wel twee jaar extra tijd gekregen om met Consumer sports aan te rommelen. Nu wordt het opgedoekt en komt er full focus op TT als business to business bedrijf. In de cijfers van 2017 zitten wat kostenposten (reorganisatielast en afschrijving goodwill en afschrijving op marges consumerproducys) om daar op voor te sorteren en met een schoon boek 2018 in te gaan. Desondanks was de EPS outlook gewoon gerealiseerd. Zonder die bijzondere lasten was de EPS voorspelling ruim overtroffen. Wat aantoont dat TT het onderliggend wel goed doet.

    Met de EPS outlook van dit jaar is ook niks mis, wetende dat daar een 60 miljoen non-cash afschrijving ineens wel wordt meegeteld. Op die keuze is wel van alles aan te merken imho en daar dus volledig met je eens. Dat was een onnodige party spoiler.
5 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht