Maart. Best Q1 ever

2.123 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 103 104 105 106 107 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
erikbeurs
1
Wat een drepri stemming hier. Waarom? Omdat er wat winst wordt genomen? Omdet het algemene sentiment een hoger volatiel gehalte heeft?
Welkom op de moderne (gestuurde) aandelen markt!
Er zijn dagen dat het echt niet om het bedrijf maar om een stemming gaat.
Je vertrouwd een bedrijf en zijn producten en investeerd in dat bedrijf.
Beleggen is lange termijn. Gokken doe je op de korte termijn.
If you cannot stand the heat, stay out of the kitchen.
rene66
0
quote:

dasD schreef op 1 maart 2018 19:44:


Winstnemingen net voor de cijfers doe je normaal niet!
Blijft vreemd
Ik denk dat er een partij bewust aan het drukken is.

Morgan Stanley zou er een kunnen zij .
Die hebben zo weer lekker kunnen inkopen

Want zij weten ook dat er te hslen vslt bij Amg

@dasD, Ik heb het verhaal waar ik net de link van plaatste twee keer goed gelezen en mijn conclusie is dat de vraag echt mega groot gaat worden. De nieuwe projecten die op stapel staan zijn leuk, maar moeten eerst nog gerealiseerd gaan worden en die zullen ook gewoon nodig zijn om ook maar enigszins aan de wereldwijde vraag te kunnen voldoen.

Ik ben ervan overtuigd dat partijen geruchten in de wereld brengen om koersen van Lithium gerelateerde bedrijven wereldwijd te drukken, door zelf aandelen te verkopen in dit soort bedrijven komen hun geruchten ook nog uit in eerste instantie. Als de aandelen goedkoop genoeg zijn gaan ze daarna relatief gezien goedkoop heel veel aandelen binnen halen. Ik blijf dan ook lekker in AMG zitten de komende jaren en ga mij niet gek laten maken door Goldman Sachs en dergelijke.
aandeeltje!
0
quote:

bloff schreef op 1 maart 2018 19:22:


Cijfers AMG kunnen waarschijnlijk geen goed doen. De markt heeft vandaag al besloten afscheid te nemen. Veel beleggers hebben met AMG een geweldige rit gemaakt en willen verzilveren, nu het beurssentiment volatieler wordt en lijkt te verslechteren. Er zijn er ook nog genoeg die hopen op de cijfers... Maar dat is gevaarlijk. Die moeten alweer een stuk beter zijn dan inmiddels verwacht wordt, om de koers nog een impuls te geven. Als het volgens verwachting is, zal het negatief uitpakken. Dan loopt de fantasie uit het aandeel. Het moet supertop zijn met een prikkelende outlook. Is dat het niet, zullen er nog veel meer door de achterdeur eruit willen. Allemaal tegelijk. Maar wie weet valt het mee. Succes en duimen


Ik neem aan dat je dan de rest can het jaar nergens meer in gaat beleggen?
aandeeltje!
0
quote:

rene66 schreef op 1 maart 2018 19:57:


[...]
@dasD, Ik heb het verhaal waar ik net de link van plaatste twee keer goed gelezen en mijn conclusie is dat de vraag echt mega groot gaat worden. De nieuwe projecten die op stapel staan zijn leuk, maar moeten eerst nog gerealiseerd gaan worden en die zullen ook gewoon nodig zijn om ook maar enigszins aan de wereldwijde vraag te kunnen voldoen.

Ik ben ervan overtuigd dat partijen geruchten in de wereld brengen om koersen van Lithium gerelateerde bedrijven wereldwijd t2e drukken, door zelf aandelen te verkopen in dit soort bedrijven komen hun geruchten ook nog uit in eerste instantie. Als de aandelen goedkoop genoeg zijn gaan ze daarna relatief gezien goedkoop heel veel aandelen binnen halen. Ik blijf dan ook lekker in AMG zitten de komende jaren en ga mij niet gek laten maken door Goldman Sachs en dergelijke.


De lithiummarkt staat natuurlijk helemaal niet aan zijn top. De vraag moet nog echt op gang komen. In 2024 of zo aal ef topvorming zijn. Nu is het allemaal nog spelerij.
bloff
0
Morgen kijken wat er gebeurd. Als AMG weer veel harder daalt dan het gemiddelde met bovengemiddelde omzetten, kun je je best zorgen maken voor de kortte termijn. Eens met erikbeurs dat je prima kunt blijven zitten als je fundamenteel gelooft in AMG.
rene66
0
Als je kijk wat voor plannen er allemaal zijn met elektrische auto's, bussen, vrachtwagens, schepen en thuis accu's en grootschalige opslag voor PV en windturbines en dat wereldwijd dan ben ik ervan overtuigd dat de vraag gewoon blijft groeien de komende decennia.

Wellicht zal er over een jaar of 15 een mogelijk alternatief bedacht worden, maar dat moet ik ook eerst zien alvorens ik het geloof. Er is nog een mega hoeveelheid lithium nodig de komende decennia waarbij hergebruik ook gewoon keihard nodig is.
rene66
0
Dit stond bij de links al één van de reacties van Edwin de Jonge
|
Quoting: Joe Lowry Lithium analyst
"Morgan Stanley's predictions of an additional 200K MT of supply from Chile by 2025 and a steep price price decline is another demonstration of the "big name" analysts not understanding lithium supply, demand or the cost curve. Albemarle's LaNegra II expansion taking years to ramp up is just one example of the difficulty bringing new capacity on-line. SQM has little incentive to expand beyond the ~50K MT required in their new agreement. The statement that 500K MT of new capacity will be online by 2025 is well off the mark"

But these kind of articles have impact on the current lithium stock valuations.
rene66
0
Een andere reactie bij dezelfde link van Keynes1929 die dus ook Morgan Stanley verdenkt voor spelletjes.

Tend to agree with observation that Morgan Stanley may be shorting Albemarle. One investment site, bit.ly/2F6JevB, whose reliability I have no idea about published following comment on Albemarle short positions

"Albemarle’s short interest
As of January 31, 2018, Albemarle’s (ALB) short interest had increased in a big way since its 3Q17 earnings announcement on November 8, 2017, which indicates bearishness. Between November 8 and January 31, ALB’s short interest as a percentage of outstanding shares rose to 8.2% from 5.4%, and its stock price fell from $140.84 to $111.59."

They attributed this to SQM deal with Chilean government to increase allowed levels of production but MS may well be trying to amplify the impact by their announcement today
Diegy
0
quote:

Diegy schreef op 1 maart 2018 19:45:


We kunnen dus wel concluderen dat de koers van amg de komende dagen nog flink gaat zakken en dan is het sentiment ook nog eens heel slecht. Dus dan gaat amg heel hard naar beneden zoals vandaag het geval was. Morgen dus weer zo hard.

Amerika zakt nu helemaal door zijn hoeven. Dat word morgen onder de 35 euro.
rene66
0
In deze link staat er ook nog een schitterende schertsende opmerking gericht aan Morgan Stanley. Het is gewoon koersmanipulatie van ze.

www.linkedin.com/feed/update/urn:li:a...

Joe Lowry One of the World's Leading Lithium Market Experts

It is hard to imagine how the large team from Morgan Stanley that worked on the just released lithium forecast could get things so wrong.

It is not easy to forecast the lithium market in 2025. What I tell people who ask me to forecast that far out is "all I know is that whatever number I publish it will be wrong but I hope it is close". Morgan Stanley's numbers will not be close.

I should say "thank you" to MS for creating work for me though. There will be hours of expert calls resulting from all the nonsense in their report. They may replace the CEO of Albemarle as the greatest generator of expert calls.
rendement_zoeker
0
Opvallend dat er bij een flinke daling opeens allemaal andere mensen het woord nemen. Iedereen heeft het al aan zien komen en lithium heeft opeens niet meer de toekomst. Zou allemaal kunnen. Alles kan natuurlijk naar beneden. Maar ik denk dat de koers van AMG, zonder lithium al tussen de 33 en 35 euro waard is. Vraag maar aan UMI1. Lithium kan misschien gewonnen worden uit zee, maar echt niet met een schepnetje. Ik denk dat de ZwarteRidder dit beter toe kan lichten. Daarnaast zijn er contracten met een bodemprijs afgesproken. Kortom, de nieuwkomers hebben nu even gelijk. 7% is niet niks. Maar de fundamenten zijn er wel degelijk. Of dat ook in de koers is terug te vinden aankomende week, kan ik niet zeggen. Zeker niet als men 'dumpt', omdat men denkt dat AMG alleen maar Lithium is.

We gaan het zien...
rene66
0
quote:

Diegy schreef op 1 maart 2018 20:23:


[...]
Amerika zakt nu helemaal door zijn hoeven. Dat word morgen onder de 35 euro.
@Diegy het maakt mij als lange termijn belegger helemaal niet uit hoe hoog of hoe laag het aandeel morgen staat. Voor mij is belangrijker hoe hoog het aandeel over een paar jaar staat. Ik geloof in AMG en in de toekomst van het bedrijf en in de giga vraag die nog gaat komen en AMG is veel meer dan alleen lithium.
rendement_zoeker
0
Owja, voor de mensen die het even niet meer zien zitten. Ik heb de laatste 5 koersdoelen van de AMG website er even afgehaald.
Stijn Demeester ING BUY €55 January 17, 2018
Frank Claassen Degroof Petercam BUY €50 January 5, 2018
Henk Veerman Kempen & Co. BUY €51 November 21, 2017
Ephrem Ravi Citi BUY €55 November 7, 2017
Philip Ngotho ABN AMRO BUY €51 November 7, 2017

amg-nv.com/investors/

Succes allen!
toontjeavanti
0
Even een terugblik in de tijd: speciaal voor de mensen die vandaag verkochten of plannen hebben om dat te gaan doen omdat ze niet meer in AMG geloven.AMG voorziet winstsprong in komende jaren
04 MEI 2017
AMSTERDAM (AFN) - Advanced Metallurgical Group (AMG) verwacht zijn bedrijfsresultaat binnen vijf jaar te kunnen verdubbelen naar meer dan 200 miljoen dollar. Dat stelde bestuursvoorzitter Heinz Schimmelbusch donderdag tijdens de aandeelhoudersvergadering van de producent van specialistische materialen.


AMG baseert zijn optimisme over het resultaat (ebitda) onder meer op de ontwikkelingen op het gebied van lithium. Het Braziliaanse dochterbedrijf van AMG kreeg in maart een belangrijke, langjarige opdracht voor de levering van lithiumconcentraat en bleek begin april over grotere reserves aan lithium te kunnen beschikken dan eerder werd gedacht. Het bedrijf heeft zich tot doel gesteld om zijn productiecapaciteit van lithiumconcentraat te verdubbelen in de periode tot 2020.


AMG boekte vorig jaar een ebitda van 100 miljoen dollar
Diegy
0
Bij de laatste cijfers stelde amg ook al teleur. Volgende week weer?


Cijfers AMG aan zwakke kant'
Gepubliceerd op 2 nov 2017 om 09:52 | Views: 6.114


AMSTERDAM (AFN) - De kwartaalcijfers van metalenspecialist AMG waren ietwat aan de zwakke kant, met een bedrijfsresultaat dat iets lager uitkwam dan gedacht. Dat meldde ING
easy56
0
quote:

Diegy schreef op 1 maart 2018 21:15:


Cijfers AMG aan zwakke kant'
Gepubliceerd op 2 nov 2017 om 09:52 | Views: 6.114


AMSTERDAM (AFN) - De kwartaalcijfers van metalenspecialist AMG waren ietwat aan de zwakke kant, met een bedrijfsresultaat dat iets lager uitkwam dan gedacht. Dat meldde ING
zinloos wat jy constant post.

Maar als er wat van gezegd wordt krijgen anderen waarschuwing van mod!
Bully58
0
Er is meer dan alleen Lithium...........voor diegene die het artikel nog niet gelezen hebben. (13 januari 18)

www.telegraaf.nl/financieel/1536638/a...
Stephan010
0
quote:

easy56 schreef op 1 maart 2018 21:18:


[...]zinloos wat jy constant post.

Maar als er wat van gezegd wordt krijgen anderen waarschuwing van mod!


Gewoon Negeren AMG koers veert weer terug. Zie binnen jaar de €50,- aantikken.
gerrit 69
1
quote:

rene66 schreef op 1 maart 2018 20:29:


[...]@Diegy het maakt mij als lange termijn belegger helemaal niet uit hoe hoog of hoe laag het aandeel morgen staat. Voor mij is belangrijker hoe hoog het aandeel over een paar jaar staat. Ik geloof in AMG en in de toekomst van het bedrijf en in de giga vraag die nog gaat komen en AMG is veel meer dan alleen lithium.

Die rampverhalen van Diegy neem ik maar met een korreltje zout
Soms is het af en toe verstandig om winst te nemen als de hemel nog onbewolkt is.
Vaak zijn beleggers echter bang om dan later weer duurder terug te kopen.
Verschillende keren is AMG ruim boven de € 40,00 gestegen maar ook ruim er onder.
Voorlopig heeft AMG op een koers rond de € 47,20 een top gemaakt naar mijn mening.
De vraag is of de groei van de wereld economie ook niet tijdelijk een top heeft bereikt.
De maatregelen van Trump om eigen staal industrie te beschermen met import tarieven, kan zich uiteindelijk tegen hem keren met tegenmaatregelen en dan zijn we verder van huis.
Onze AEX dobbert nu in een twijfelfase tussen de 520 en de 540 en dat geld ook voor AMG.
Mocht de AEX echter onder de 506 dalen, dan zitten we zelfs in een bearmarket.
Als je gelooft in een bedrijf, dan is de Warren Buffett stijl wel verantwoord.
2411phk
0
Zal morgen wel weer een zware dag worden, ik baal van AMG dat ze niet eerder komen met hun jaarcijfers 2017. Ben wel voorzichtig een deel van mijn aandelen AMG om te zetten naar iets anders. Ik zit in AMG al vanaf 2011. Ik wil toch wel een deel van mijn koerswinst veilig stellen. Succes morgen.

Lager dan 37 wordt een ramp.2.123 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 103 104 105 106 107 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 apr 2020 17:35
Koers 14,620
Verschil +0,495 (+3,50%)
Hoog 14,865
Laag 14,320
Volume 348.670
Volume gemiddeld 576.211
Volume gisteren 323.253

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group