Forum: Alfen » Forum Alfen geopend » Pagina: 23 | Beursduivel.be

Forum Alfen geopend

572 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
aextracker
0
@Nuchtere Kijk Op,
Het gaat mij er niet om wie er gelijk heeft.
We hebben beiden een visie op Alfen NV en interesse in dit "verduurzamende beursgenoteerde fonds".
Ik vind enkele de trackrecord qua kostenmanagement niet overtuigend genoeg en vraag me af hoe goed Alfane extreme groei blijft managen in een wat "uitbollend bullish beursklimaat".

M.a.w. ; Ik verwacht binnen 6 maanden een beurscorrectie met betere instapmomenten. met het risico dat Alfen tegendraads reageert, maar dat risico neem ik op de koop toe.
Soortgelijke visie heb ik op Accsys, hoewel daar vnl. de capaciteitsgroei , vertraging in investeringen en de Brexit eerder de beperkende factoren vormen om erin te stappen.


Het moet gezegd worden, dat ik de actuele onzekerheden eerder van "gestuurde geopolitieke aard" acht door machtsgeile wereldleiders met interesse in eigen agenda's, meer dan dat er gebrek aan moneyflow wereldwijd is" weke geinvesteerd dient te worden. Dat maakt de balans bijzonder dun om te beslissen om wel\niet actueel meer in aandelen te investeren.
Tracker
Nuchtere Kijk Op
0
quote:

Japio_ schreef op 17 apr 2019 om 07:22:


Wat Fastned doet is niet relevant voor de business van Alfen.


Beetje overlap zit er natuurlijk wel in met die laadpalen.
Nuchtere Kijk Op
0
Pfff toch weer te vroeg gekocht ;-) 1 na grootste daler vandaag.

Kopie iex:

Dalers *
PostNL
-4,44%
Alfen N.V.
-2,81%
ADYEN NV
-2,59%
VolkerWessels
-2,56%
Vopak
-1,97%

Wel erg kleine omzet vandaag.
Mijn Vriend
0
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 18 apr 2019 om 17:57:


Pfff toch weer te vroeg gekocht ;-) 1 na grootste daler vandaag.


Alfen N.V.
-2,81%

Wel erg kleine omzet vandaag.


Koers in het laatste half uur pas naar beneden door een klein dumpaantal; een partij die de koers naar beneden wil werken zonder dat er nieuwe info is, helemaal niets aan de hand en kan ook positief worden uitgelegd.
aextracker
0
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 17 apr 2019 om 15:31:


[...]

Beetje overlap zit er natuurlijk wel in met die laadpalen.
Groei van Fastned is volledig gekoppeld aan toename electrisch aangedreven mobiliteit. De stations in Nederland blijven echter "nagenoeg leeg", zo vaak als ik er diesel gestookt langscruise.

Alfen bestrijkt daarentegen veel meer terreinen, dan enkel het gebied van electrische mobiliteit, zo ook andere alternatieve energievoorziening , opslagsystemen en infrastructuur behorend bij wind- en zonneenergie.

Momenteel is de (gesubsidieerde) groei naar vergroenende energievoorziening t.g.v. een politieke bestuurlijke visie aan het exploderen.
Zodra blijkt, dat de infrastructuur (het energienet) dit niet aankan en de overheidsfondsen oververhit raken, zal de groei normaliseren, daar de rekening aan de gebruikers doorvertaald gaat worden.

Ik schat binnen 2 jaar reeds aan de orde. Tot die tijd geldt; Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan !

Tracker
Nuchtere Kijk Op
0
quote:

havik of duif schreef op 19 apr 2019 om 21:40:


Wie kent de strekking van het Premium artikel van 19-4-2019?


Positief stuk al met al ;-) Maar idd doe wel aan spreiding ! Ze hebben de komende jaren de markt mee, maar voor beleggers die vooral alleen korte termijn winsten
nastreven, kan het wel eens gaan tegenvallen. M.a.w. positief naar de toekomst toe.
alrob
0
Tja ik ben toch wel enthousuast geworden door het artikel en ook wel door het t.a.-plaatje.
Dus deze week maar een instapmoment bepalen.
Stephan010
0
quote:

Mijn Vriend schreef op 19 apr 2019 om 21:17:


[...]

Koers in het laatste half uur pas naar beneden door een klein dumpaantal; een partij die de koers naar beneden wil werken zonder dat er nieuwe info is, helemaal niets aan de hand en kan ook positief worden uitgelegd.Je weet wat er gebeurt als een koers van een aandeel alleen maar lager en lager gehouden wordt?
Denk hierbij aan Kasbank, Binckbank, Wessanen etc
Topperke
0
Ikzelf ben me ook aan het inlezen in Alfen. Het lijkt me een mooi bedrijf met een enorm groeipotentieel.
3 dingen waar ik mijn mening over kwijt wil:

1. Het zagen over een 'torenhoge waardering' en 'hoogste waardering van de Amsterdamse markt' op dit forum slaagt nergens op.
Alfen heeft gewoonweg enorm geïnvesteerd in de toekomst. Moesten ze bv. geen extra personeel hebben aangenomen in 2018, zouden ze 7mil (!) extra winst gemaakt hebben. Dan zou de waardering van 30x de winst plots 'goedkoop' zijn voor een groeiaandeel.
Daarbij is een deel van de omzet verschoven van 2018 naar 2019, wat de inkomsten nog wat drukten.
Daar bovenop komt ook nog eens dat ze in 2018 serieuze investeringen hebben gedaan in nieuwe producten, wat in de toekomst veel geld in het laatje zal brengen.
Voor een groeiaandeel is waardering echt niets waar je over moet praten. Wel naar de mogelijke groei en marges in de toekomst. En daar zit het bij Alfen echt wel snor volgens mij.

2. Nog een fout op dit forum is dat er enkel nadruk wordt gelegd op de laadpalen van Alfen. Er wordt gezegd dat ze hier niet veel geld mee gaan verdienen.
Dan moet je eens verder kijken dan je neus lang is & zal je zien dat deze business maar voor 10% van de omzet van Alfen deel uitmaakt. Ook de reden waarom je Alfen totaal niet kan vergelijken met bv. een Fastned.
De omzet en groei zal vooral komen van de energie opslagsystemen. Een markt die serieus 'booming' is. De toekomst gaat 100% naar groene energie en daarbij is energieopslag enorm belangrijk. Die groei van Alfen gaat dus echt nog enorm hard gaan imo.

3. Wat wel een gevaar vormt, zijn de schulden van Alfen. Ik zie hier een beetje mismanagement. Het werkkapitaal is niet goed beheerd (weer +6mil in 2018) waardoor ze boven de grens van de bankconvenanten zijn gegaan.
Ook dit jaar kunnen die schulden nog stijgen. Geen gevolg van een slechte groei, in tegendeel het gevolg dat Alfen 'te hard' groeit. Te veel personeelskosten en een te hoog werkkapitaal.
Imo moet Alfen een kapitaalverhoging doen om 'safe' te zitten. Daar zit ik nu op te wachten, wat dit kan de koers nog wat drukken.
Maar het zou echter als heel positief moeten worden gezien, aangezien Alfen dan de komende jaren aan de enorme vraag zal kunnen voldoen.
Die winstgevendheid moet dan pas na 2020 komen. Pas dan kan je Alfen obv koers/winst of EV/ebitda verhoudingen waarderen. Nu moet je uitgaan van de enorme omzetgroei en de booming business.
DeZwarteRidder
0
Alfen is een een veel te duur flutbedrijf; als ze nu geen geld kunnen verdienen kunnen ze het nooit.

Niet voor niks verkopen de insiders; het lijkt Sif wel.....!!!
effegenoeg
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 23 apr 2019 om 14:40:


Alfen is een een veel te duur flutbedrijf; als ze nu geen geld kunnen verdienen kunnen ze het nooit.


Je blaast nu toch wel er hoog van de toren vriend.
HollanderinPolen
0
ALMERE (AFN) - Alfen gaat twee zonneparken van Ecorus aansluiten. De fabrikant van onder meer laadpalen voor elektrische auto's verzorgt voor de parken in het Zeeuwse Tholen en Leeksterveld in Groningen een micronetwerk en de aansluiting op het centrale elektriciteitsnet. Financiële details maakte Alfen niet bekend.

Het zonnepark in Tholen krijgt een capaciteit van 17 Megawatt piekvermogen, dat in Leeksterveld levert maximaal 10 Megawatt. Beide parken zijn naar verwachting in het derde kwartaal operationeel.

Alfen werkte al eerder met Ecorus samen voor zonneparken in Purmerend en Heerhugowaard.
havik of duif
0
quote:

zuunige zeeuw schreef op 29 apr 2019 om 21:33:


Weet iemand wanneer Alfen met Q1 cijfers komt?
Ik dacht dat ze alleen met jaarcijfers komen en niet per kwartaal??
572 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19-aug-19 17:35
Koers 10,280
Verschil +0,060 (+0,59%)
Hoog 10,480
Laag 10,180
Volume 12.412
Volume gemiddeld 13.159
Volume gisteren 10.640

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group