Forum: Alfen » Forum Alfen geopend » Laatste pagina | Beursduivel.be

Forum Alfen geopend

479 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
zuunige zeeuw
0
quote:

havik of duif schreef op 30 apr 2019 om 10:02:


[...]Ik dacht dat ze alleen met jaarcijfers komen en niet per kwartaal??


Ah bedankt, ik kon ook al nergens wat vinden van een agenda. Maar dat verklaart dan ook waarom :)
Nuchtere Kijk Op
0
Politiek, energie opslag, accu's, Europa, er wordt weer volop gesproken. Achterkamertjes? Voorkamertjes? Waar gaat deze energie transitie heen? Is NL wel wakker? Wordt er nu al e.e.a. getracht te verdelen tussen Duitsland en Frankrijk?

tweakers.net/nieuws/152198/frankrijk-...

www.faz.net/aktuell/wirtschaft/untern...
Nuchtere Kijk Op
0
De verwachte bodem van 11 euro (om 09.39 u. gebroken intraday 30-4) hield goed en mogelijk vandaar is er e.e.a. opgepikt ;-)

Gem. 17K vandaag verhandeld 40.725
havik of duif
0
quote:

effegenoeg schreef op 2 mei 2019 om 13:41:


ex-dividend? :-))
Er wordt volgens mij geen dividend uitgekeerd, bedrijf is nog maar kort op de beurs genoteerd en heeft alleen nog maar geïnvesteerd in groei voor de komende jaren, winst voor dividend komt pas later.
HollanderinPolen
0
Inderdaad nog geen dividend en denk dat dat er de komende jaren ook nog niet in zit. Maargoed, het is ook een groeiaandeel en het is daarom begrijpelijk en positief dat ze investeren in de (toekomstige) groei van het bedrijf in plaats van het geld uit te keren aan de aandeelhouders als dividend. Redenen voor de grote koersuitslagen op en neer zijn moeilijk te vinden, hoort bij zo'n volatiel aandeel zullen we maar zeggen.
Nuchtere Kijk Op
0
En vandaag ALFEN weer steevast in het rijtje met grootste dalers op iex. Plek 3,4 en 5. Net na 15.25 u. wel uit het rijtje dalers gevallen ;-) Benieuwd of de bodem van 11 euro voorlopig echt de onderkant blijkt te zijn. Ik heb er tussen de 11 en 12 euro wat opgepikt, met de bedoeling ze lange tijd in de kast te leggen.
Net als je bv bij SIF kan zien, ineens gaat het lopen bij die aandelen die baat hebben met deze energie transitie naar duurzaam. Maar ik koop ze dus niet voor snelle dividenden enz. Wel hopelijk dat ze qua koers doorgroeien en betere cijfers gaan vertonen d.m.v. de kansen in deze groeimarkt. Als dit soort fondsen in zo'n markt niet goed kunnen groeien, tja dan moet je ze niet hebben want van dividenden verwacht ik voorlopig niet veel. Puur vertrouwen in snel stijgende omzet/marktaandeel en hopelijk later nog eens die dividenden. Zolang ze maar geen emissie(s) gaan doen om groei te bekostigen, want dan krijg je zeker met dit soort fondsen de bekende mokerslag in de koersontwikkeling. Voor de lange termijn gekocht dus en we gaan het t.z.t. beleven.
aextracker
0
Een omzetgroeiversnelling met beheersing van kosten kan de koers van Alfen NV snel een zet in de goede richting geven. Helaas is dat nog niet het geval bij Alfen NV.
Juist in de kostenbeheersing en incidentele kosten i.r.t. de groei zat bij Alfen NV de adder onder het gras en daarmee de invloed op het resultaat.
Dat zegt iets over de focus en control van het management en de gevoeligheid van externe factoren die het resultaat boven gemiddeld kunnen beinvloeden.

Dat zien beleggers niet graag.

Met de oplopende olieprijs komen de kosten electrificering \ vergroening van de energie behoefte echter wederom stapjes dichterbij.
De kansrijkheid van de waardegroei van het aandeel lijkt mij alszodanig en in algemene zin niet in het geding.

Beetje meer tijd nodig en eens bezien hoe Alfen NV reageert in wat mindere beursdagen.

Tracker
Nuchtere Kijk Op
0
Gaat de 11 euro weer opnieuw houden of gebroken worden? We gaan het zien en ondanks deze sentimenten leg ik ze langdurig weg in de kast.
aextracker
0
Bleef wonderwel op niveau rond 11 euro's liggen in een weekje met wat "druk van buitenaf".
Jelle R
0
De K/W berekenen bij Alfen heeft geen zin, het is beter om de price to sales ratio te berekenen omdat Alfen een groeibedrijf is dat hard investeert en dus nog geen grote winsten boekt. De price to sales ratio bij Alfen is 1,6 en zit perfect tussen de 1 en 2 dat aanzien wordt als zeer goed voor groeibedrijven.
havik of duif
0
Wat is de reden dat er vandaag vier maal meer aandelen dan een normaal daggemiddelde zijn verhandeld? Iemand enig idee?
Dota4Keeps
0
Dat gebeurt vaker, er is vrij weinig handel in dit aandeel en soms wil een grotere partij iets kopen of verkopen. Een tijdje geleden werd er ineens veel gehandeld en steeg de koers fors. Blijkbaar vandaag een partij die wat aandelen kwijt wilde. Wie precies en waarom kom je nooit achter, tenzij het bekend gemaakt wordt (al dan niet verplicht).
Nuchtere Kijk Op
0
Hoge volumes? Overname? Er staan nog geen 7500 stukken op de teller? Als je hier iets van een beetje positie wilt opbouwen of afbouwen, tja dan kans op grotere koersverschillen in dit relatief kleine fonds. Niets bijzonders lijkt mij.
havik of duif
0
Wereldwijd dalen de beurzen sterk vandaag en zie Alfen sluit met een plus in het groen. Prima.
479 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24-mei-19 17:35
Koers 10,900
Verschil +0,060 (+0,55%)
Hoog 10,900
Laag 10,740
Volume 8.718
Volume gemiddeld 15.313
Volume gisteren 12.572

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group