Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Artikelen Terug naar discussie overzicht

En Shell heeft het weer gedaan

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. zonnedaal 4 april 2018 15:11
    Wanneer de bouw van 1600 nieuwe kolencentrales doorgaan, kunnen alle plannen in Nederland om het CO2 te verminderen in de shredder.
  2. EdVdiE 4 april 2018 15:15
    Zolang diezelfde mensen van milieudefensie nog steeds stroom gebruiken. Waar praten we dan over. We kunnen met zijn allen toch niet terug naar het stenentijdperk.

    Damn, we moesten daar ook vuur maken om warm te blijven. Dat mag ook al niet meer.
  3. taurus86 4 april 2018 15:58
    Milieudefensie en andere Groene goeroes, durven geen extra energiebelasting te eisen. Dat zou de huidige coalitie niet slikken en de milieubevorderaars in een schel daglicht plaatsen. Dus is de omweg om het aan de bedrijven op te leggen (etiketten zat om die erop te plakken) en vervolgens dromen, dat de aandeelhouders en de werknemers deze kosten zullen absorberen.
    Zo niet? Ja, dan moet helaas de klant er voor opdraaien en dan heet het dus geen belasting meer maar iets als 'marktwerking'.
    En vrolijk fluitend op hun kinderbakfiets, die door loonslaven in China e.o. gemaakt is, rijdt men door Amsterdam's dreven. Vingertjes heffend naar de automobilisten en vrachtwagens. Want hun 'Groene' voedsel komt direct, zonder vervoer, licht en water, gekookt op hun bordje terecht.
    De 'Lieverdjes' anno 2018. Hoe vernieuwend, hoe vermoeiend.
  4. a160674 4 april 2018 16:00
    De lucht in Nederland moet beter zegt Milieudefensie. Wat zijn die zielig bezig zeg. Als er 1600 kolencentrales gebouwd worden wat is de inbreng van Milieudefensie? Ze zijn beperkt tot Nederland en klieren de bevolking om dat beetje luchtvervuiling dat zo weer wegwaait
  5. forum rang 7 boldie 4 april 2018 16:03
    laten ze maar verplichten bij nieuwbouwhuizen direct zonnepanelen in de pannen. als je kijkt wat er nog niet worden gebouwd dan kan dit direct energie neutraal gedaan worden maar ja dan verdiend de overheid natuurlijk niks meer dus zal niet snel voorgesteld worden
  6. Falcone 4 april 2018 16:05
    De milieumaffia slaat weer toe. Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Die milieugroepen hebben een tien maal zo grote carbon print als de gemiddelde Nederlander. Al die overbodige klimaat conferenties.
    Dus geen pretreisjes meer op kosten van de Ned. Belastingbetalers.
    Shell zorgt ervoor dat bejaardentehuizen en schoolklassen fatsoenlijk
    Verwarmd werden. Dank daarvoor.
  7. Wanderer 4 april 2018 16:09
    Ach Shell weet dit soort acties wel op de juiste waarde te schatten en kan hier als de beste mee omgaan. Een beetje druk op de ketel kan geen kwaad, ook al is dat niet altijd op realistische gronden. Maar we hebben toch maar mooi een beweging naar een schoner milieu gezien de laatste decennia. We zijn toch allemaal blij met een schonere wereld? Bij de transitie is een energiemix nodig waar Shell nog vele decennia goed aan kan verdienen.
  8. [verwijderd] 4 april 2018 16:11
    quote:

    EdVdiE schreef op 4 april 2018 15:15:

    Zolang diezelfde mensen van milieudefensie nog steeds stroom gebruiken. Waar praten we dan over. We kunnen met zijn allen toch niet terug naar het stenentijdperk.

    Damn, we moesten daar ook vuur maken om warm te blijven. Dat mag ook al niet meer.
    Ehh, als stroomleverancier stelt Shell echt helemaal niets voor hoor (een klein beetje wind en zon).
    Dus je bedoelt zeker "zolang die mensen van Milieudefensie nog benzine en gas gebruiken". Dat verkoopt Shell namelijk wel een boel ;-)
    Kan natuurlijk zijn dat sommige van 'diezelfde mensen' geen auto hebben of hun huis met groene stroom verwarmen. Dan gaat het bovenstaande niet op....
  9. forum rang 5 theo1 4 april 2018 16:17
    Het is tegenwoordig nogal populair om dit soort kansloze rechtszaken te beginnen puur om de publiciteit. Ze zouden er een hoge boete voor moeten krijgen. Zoals je ook geel krijgt voor een schwalbe.
  10. Mr AHA 4 april 2018 17:18
    Het wordt de hoogste tijd dat de subsidie kranen aan al die linkse hobbyclubjes dicht gedraaid worden. Moet je zien hoe snel ze verstommen, moeten ze hun geld echt gaan verdienen.
    Dit soort schreeuwers kosten veel te veel energie.
    Indien ze de globe voor zich zouden nemen weten ze Nederland niet eens te vinden.
    Maar ja, Amsterdam is dan ook hun enige wereld, vandaar ook die enorme hang naar het elektrisch autorijden.
    En dat, terwijl de brandstofcel al onderweg is......
    Domme hard schreeuwende verongelijkte figuren, die jammer genoeg nog een media podium krijgen ook en waar de onnozelen in de politiek ook nog naar luisteren.
  11. Stiefan 4 april 2018 20:20
    Man man, wat een reacties hier. Zelfs het bericht van IEX vindt ik te kort doen. Je legt niet eens uit wat er aan de hand is, en klapt maar in de verdedigende houding dat Shell mag doen en laten wat ze willen, dat niemand ze zou mogen aanklagen om het effect wat zij (en dus ook wij) hebben op ons ecosysteem, zolang jij je 6% dividend maar krijgt. En vervolgens post je maar een link naar dat China een bulk aan kolencentrales neerzet, onder het mom van "als zij slecht bezig zijn, mogen wij dat ook".

    Lees het boek Sapiens eens, dan krijg je een goed beeld over hoe verneukeratief wij als mensheid zijn op ons ecosysteem. Ik vind ook dat we "boiling a frog" beter kunnen omdopen tot "living like a human being".
  12. [verwijderd] 4 april 2018 20:42
    Het wordt tijd voor een onderzoek naar alle leden van milieudefensie. Als ze doen wat hun organisatie propageert, rijden ze allemaal full-elektrisch en dus niet hybride of Oh jee met fossiel. Hun huizen zijn allemaal 0-energiehuizen met eigen warmtepomp, zonnepanelen en natuurlijk gebouwd met natuurlijke materialen. Ze gaan nooit op vakantie met een niet-elektrisch vliegtuig. Eisen van het openbaar vervoer dat dit volledig groen is en eten natuurlijk biologisch en nauwelijks dierlijke producten. Hun kleding is volledig biologisch afbreekbaar en elektrische apparatuur als mobielen en computers kan écht niet wegens de kwalijke wijze van delfstoffenwinning.
  13. Bonost 4 april 2018 21:45
    Nieuwe kolencentrales zijn helaas voor China onontkoombaar. De energievraag is dermate groot dat dit niet door alternatieve elektriciteitsopwekking kan worden aangeleverd. Percentueel gezien gaat de bijdrage van de kolencentrales wel naar beneden. Dit percentage wordt langzamerhand door wind, zon en waterkracht ingevuld. Het heeft in deze echter meer met capaciteit van de duurzame energieopwekking te maken. Die is gewoon nog niet groot genoeg. Maar China wekt al wel ongeveer de helft van de duurzame energie van de wereld op.
    Ik kan me ook voorstellen dat oudere centrales worden vervangen door nieuwe en dat levert dan ook minder vervuiling op. Dus al met al nog niet ideaal, maar ze werken er wel hard door naar verbetering.

    Dat kunnen we in ons landje nog niet zeggen.
  14. Bonost 4 april 2018 21:49
    Als energie leveranciers moet Shell zich ook voor de toekomst gaan richten op duurzame energie. Dus zo erg is het niet dat daar op wordt gewezen. Trouwens dat weet Shell ook wel.
    Maar het gaat te ver om een bedrijf vast te ketenen aan wereldlijke afspraken. Als wij onze energie schoon willen hebben zal Shell er heus wel voor zorgen dat zij dat gaan aanleveren. Kwestie van vraag en aanbod.
  15. forum rang 7 rene l 4 april 2018 22:07
    quote:

    Wanderer schreef op 4 april 2018 16:09:

    Ach Shell weet dit soort acties wel op de juiste waarde te schatten en kan hier als de beste mee omgaan. Een beetje druk op de ketel kan geen kwaad, ook al is dat niet altijd op realistische gronden.

    Zo denk ik er eigenlijk ook over, zelf probeer ik ook zoveel mogelijk milieu bewust te leven, er zijn echter wel grenzen.

    Vergeet niet dat de meeste mensen die bij milieudefensie werken links georienteerd zijn, het zijn over het algemeen geen types die pragmatisch denken, laat staan dat ze verstand van zaken hebben.

    Milieudefensie is daarnaast een club die haar bestaansrecht heeft op basis van subsidies van de overheid en sponsorgelden van de loterij.
    Kijk voor de grap eens in het jaarverslag van 2016.
    De vorige directeur die eind 2014 ziek geworden is staat nog steeds in de boeken voor hetzelfde salaris als de huidige directeur.
    Ze hebben dus min of een 2-koppige directie.

    Laten we maar oppassen in Nederland, op de wereldkaart zijn we slechts een speldenprik, wel willen ze ons de meest enge regels door de strot duwen om het beste jongetje van de klas te zijn.

    Zie het verbieden van de huidige cv ketel, het is een apparaat die zeer compact is en zelfs in een verborgen hoekje geplaatst kan worden.

    Nu willen ze ons een systeem door de strot heen duwen wat enorm kostbaar is, vele mensen weten het nog niet, maar je hele huis zal op de kop gezet moeten, de kosten zullen de spuigaten uitlopen, en daarnaast heb je thuis een soort van machinekamer nodig waar alle apparatuur geplaatst moet worden, de meesten hebben deze ruimte niet, laat staan het geld.

    Zonne- en windenergie zullen daarnaast nooit toereikend zijn omdat de capaciteit niet toereikend is en de levering niet constant is.
    Het is niets anders dan slechts een hulpmiddel.

    Kolencentrales zullen bij ons altijd nodig zijn, net als gas, en laat je niet in de luren leggen door milieukikkers die technisch geen enkel benul hebben van hoe het werkt in de echte wereld.

    Laat Shell maar schuiven, hun zijn zeker bezig met het milieu, maar hun weten ook dat je ijzer niet met handen kunt breken.
    Het is net als een olietanker, richting verandering gaat heel erg langzaam.

    En als we milieudefensie de vrije hand geven, dan weet ik zeker dat we t.z.t. in de kou staan.

  16. ljjls 4 april 2018 22:32
    quote:

    zonnedaal schreef op 4 april 2018 15:11:

    Wanneer de bouw van 1600 nieuwe kolencentrales doorgaan, kunnen alle plannen in Nederland om het CO2 te verminderen in de shredder.
    Dat kon zowiezo, haha, alle gedoe hier over CO2 uitstoot is religie(waanzin dus)
  17. ljjls 4 april 2018 22:34
    quote:

    Jeroen Buis schreef op 4 april 2018 16:11:

    [...]

    Ehh, als stroomleverancier stelt Shell echt helemaal niets voor hoor (een klein beetje wind en zon).
    Dus je bedoelt zeker "zolang die mensen van Milieudefensie nog benzine en gas gebruiken". Dat verkoopt Shell namelijk wel een boel ;-)
    Kan natuurlijk zijn dat sommige van 'diezelfde mensen' geen auto hebben of hun huis met groene stroom verwarmen. Dan gaat het bovenstaande niet op....
    Mensen van milieudefensie stappen net zo vaak in het vliegtuig als elke andere NL der, alleen de afrikanen doen het beter
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.280
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 45.987
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.854
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.140
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.978
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.731
ageas 5.843 109.774
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.975
Air France - KLM 1.024 34.299
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.675
Alfen 12 15.754
Allfunds Group 3 1.109
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 321
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.753
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.105
AMG 965 125.529
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.511
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 378
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.086
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.544
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.058
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.245
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.501
ASML 1.762 76.010
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.555
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht