IEX Group « Terug naar discussie overzicht

IEX Group 2018

21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
Kosten gaan voor baat uit bij IEX Group

Gepubliceerd op 30 apr 2018 om 18:15 | Views: 221

IEX Group 27 apr
4,00 -0,02 (-0,50%)

AMSTERDAM (AFN) - Leverancier van online beleggersinformatie heeft zijn omzet vorig jaar met meer dan een tiende opgekrikt. De kosten gingen evenwel voor de baat uit, want het beursgenoteerde bedrijf zette wel weer een verlies in de boeken.

De opbrengsten bedroegen 3,3 miljoen euro. Dat is 12 procent meer dan in 2016 in de boeken ging. De omzetgroei was onder meer te danken aan investeringen die IEX deed bovenop de kosten voor de normale bedrijfsvoering. Dit heeft wel geleid tot een negatief resultaat na belastingen van 998.000 euro.

IEX rekent voor 2018 op verdere omzetgroei en verbetering van de bedrijfswinst (ebitda). Het bedrijf houdt wat betreft de ebitda onverminderd vast aan de doelstelling van 2 miljoen euro voor 2020.

Beleggingsoplossingen

Naar eigen zeggen heeft de onderneming in het boekjaar 2017 de ,,eerste concrete stappen'' gezet voor het uitvoeren van zijn ingezette nieuwe strategie. Naast de traditionele media-activiteiten ontwikkelt IEX zich als financiële dienstverlener, door op een toegankelijke manier direct toepasbare beleggingsinformatie en beleggingsoplossingen aan te bieden.

In 2018 volgen ook weer verdere investeringen voor de groei op het vlak van premium abonnementen en de ontwikkeling van financiële diensten en mediaproducten. Ook worden volgende stappen gezet in de ontwikkeling van een nieuw platform dat het mogelijk maakt om content, transacties en portefeuilles te combineren. Voor verdere financiering van de investeringen is IEX van plan om een obligatielening uit te schrijven, zo maakte het bedrijf tevens bekend.
DeZwarteRidder
0
Meer omzet levert IEX geen zwarte cijfers op
Verdere groei in 2018 voorzien.

(ABM FN-Dow Jones) IEX Group heeft in 2018 meer omzet behaald, maar boekte door investeringen toch een negatief resultaat. Dit maakte de uitgever van beleggingswebsites maandag nabeurs bekend.

De omzet steeg met 12 procent naar 3,3 miljoen euro, waarvan 3 miljoen euro afkomstig is uit advertenties. Onder de streep restte evenwel een verlies van 1,0 miljoen euro. Dit verlies schreef IEX toe aan investeringen. "De kosten gaan voor de baat uit", aldus de onderneming, die meent een stevig fundament te hebben gelegd voor de komende jaren.

IEX verwacht dat in 2018 de omzet verder zal stijgen en er wordt onverminderd gerekend op een EBITDA van 2 miljoen euro in 2020. Om dit te bereiken blijft IEX investeren in IEX Premium. Ook moet er een nieuw platform komen dat het mogelijk maakt om content, transacties en portefeuilles te combineren.

Om de groei te kunnen financieren wil IEX een obligatielening uitgeven. "Indachtig het eigen motto 'van beleggers voor beleggers' zal deze obligatie in eerste instantie worden aangeboden aan de eigen community van beleggers."

Het aandeel IEX Group sloot maandag op 4,00 euro.

Door: ABM Financial News.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved
voda
0
IEX geeft obligatie uit

(ABM FN-Dow Jones) IEX Group gaat een obligatie uitgeven. Dit maakte de aanbieder van beleggingsinformatie maandag nabeurs bekend, nadat in het verleden al meermaals werd gezegd dat er aan een dergelijke lening werd gewerkt.

Met de uitgifte wil IEX tussen 1 miljoen en 4,99 miljoen euro ophalen. De obligatie biedt participaties van 2.500 euro per stuk. De looptijd bedraagt vijf jaar en de effectieve rente is 6,3 procent.

IEX liet weten de eigen beleggerscommunity in eerste instantie de kans te geven om in te schrijven op de lening. De opbrengst wordt gebruikt voor financiering van de groeiambities van het mediabedrijf.

Onder meer versterking van het platform, investeringen in marketing en nieuwe producten wil IEX met behulp van de lening financieren.

Het aandeel IEX Group sloot maandag 6,9 procent lager op 3,80 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
Dikke Durk
0
Dit is wat de IEX-group zelf zegt ( www.iexgroup.nl/ ):

De opbrengst van de lening wordt aangewend voor de financiering van de groeiambities van IEX Group. Een belangrijk deel zal worden aangewend om de ontsluiting van de content op de IEX-platforms verder te optimaliseren alsmede voor de versterking van het (mobiele) platform zelf. Ook wordt er verder geïnvesteerd in marketing en versterking van de organisatie. IEX werkt aan een productenrange om tailormade content-dienstverlening te bieden bij het doen van transacties en het beheer van beleggingsportefeuilles.

Om IEX verder uit te bouwen wordt er ook geïnvesteerd in de ontwikkeling van het bestaande platform en toe te voegen additionele producten en diensten. Een belangrijke groeipijler is de in 2017 geïntroduceerde Premium betaaldienst van IEX. IEX heeft momenteel ruim 5.500 betalende leden met IEX Premium, Tostrams en Behr.nl en verwacht mede door de investeringen verdere groei van de opbrengsten.

Meer informatie over de obligatielening en inschrijvingen is te vinden op:
obligaties.iex.nl/
voda
0
IEX wil voor de zomer 1 miljoen euro ophalen

(ABM FN-Dow Jones) IEX Group hoopt voor de zomer al een miljoen euro op te halen met de uitgifte van een obligatie. Dit zei CEO Peter van Sommeren woensdag tegen ABM Financial News.

Eerder deze week meldde de aanbieder van beleggersinformatie een lening uit te geven die maximaal 5 miljoen euro zal opbrengen. De eigen beleggerscommunity krijgt in eerste instantie de kans om in te schrijven. IEX begint vandaag met een mediacampagne. Daarna is de obligatie ook toegankelijk voor andere beleggers in Nederland.

"We hopen voor de zomer 1 miljoen euro op te halen", zei Van Sommeren. De CEO gaf aan dat er reeds circa 20 aanvragen binnen zijn gekomen.

De obligatie biedt participaties van 2.500 euro per stuk. De looptijd bedraagt vijf jaar en de coupon bedraagt 7 procent, of 6,3 procent effectief. Aan het einde van de looptijd wordt de lening afgelost.

Van Sommeren zei dat de lening in de eerste plaats wordt gebruikt om de groeiambities te financieren. Zo wil IEX zijn platform versterken en investeren in marketing en nieuwe producten.

Indien er veel vraag is naar de lening kan IEX de opbrengst ook gebruiken om een lening af te lossen aan grootaandeelhouder Value8, dat een belang van 56 procent bezit. "Als we die 1 miljoen euro ophalen zijn we tevreden en kunnen we in groei investeren. Mocht de opbrengst oplopen naar 2,5 miljoen euro dan kunnen we echt doorpakken en als we daarboven komen kunnen we eventueel aflossen", zei Van Sommeren woensdag.

IEX Group heeft een achtergestelde lening van ongeveer 2 miljoen euro in de boeken staan van Value8, blijkt uit het jaarverslag over 2017 van Value8. Deze lening bestaat uit een vastgoedlening van 800.000 euro met een rente van 4 procent. Het resterende deel van circa 1,2 miljoen euro heeft een rente van 9 procent. Deze resterende lening dient vanaf 1 januari 2019 in 24 gelijke maandtermijnen te worden afgelost.

Het aandeel IEX Group noteerde woensdag vlak op 3,80 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
grins
0
Volgensmij speelt er bij Geert Schaaij ook een zekere afgunst.. Volgensmij is daar bij hem een sigaar uit eigen doos niet onbekend.
bartvde
0
quote:

grins schreef op 10 juli 2018 14:16:

Volgensmij speelt er bij Geert Schaaij ook een zekere afgunst.. Volgensmij is daar bij hem een sigaar uit eigen doos niet onbekend.
dat zal zeker waar zijn, maar ik zou zelf ook geen cent in die IEX obligatie durven steken
[verwijderd]
0
voda
0
IEX zet leningen in de markt

Gepubliceerd op 27 jul 2018 om 08:28 | Views: 248

IEX Group 25 jul
3,50 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - IEX heeft met de plaatsing van een eerste tranche IEX Obligaties ruim een miljoen euro opgehaald. De aanbieder van beleggersinformatie zette de leningen in de de markt tegen een rente van 7 procent.

De obligaties zijn uitgeschreven om de toekomstige groei van IEX te financieren. Het opgehaalde geld wordt geïnvesteerd in doorontwikkeling van betaalde contentdiensten en de ontwikkeling van aanvullende financiële producten en diensten.
Dikke Durk
0
quote:

voda schreef op 27 juli 2018 08:51:

AMSTERDAM (AFN) - IEX heeft met de plaatsing van een eerste tranche IEX Obligaties ruim een miljoen euro opgehaald. De aanbieder van beleggersinformatie zette de leningen in de de markt tegen een rente van 7 procent.
Mooi, dan kunnen ze nog een paar jaar de CEO en COO betalen: img.iex.nl/iexgroup/ir/Corporate_Gove...
Koning Insinuatie
0

Jaarrekening 2017 eens doorgespit. Wat me niet bevalt zijn de hoge kosten voor advocaat 55k, operational lease kosten voor de auto, hoge post aan goodwill en de verhoogde man fee aan bestuurders. Ik vind de toko nog onvoldoende levensvatbaar. Ook is het erg afhankelijk van de financiering door Value 8.Deze steun is financieel gemaximeerd op aanvullend 950.000. Vandaar de obligaties denk ik. Ook snap ik de overnamesom op Tostrams niet van 100k. De toko was maar 22k waard, dus een goodwill van 78. Waarom zoveel goodwill betalen? Kortom: verdienmodel moet zich nogb bewijzen, te hoog kostenpatroon en erg afhankelijk van Value 8.

Koning Insinuatie
0
pietje-2005
0
Nou, wat krijg ik nu allemaal weer voor sch..t-recalmes van Premium, en zo.
Al geklikt voor "niet meer" maar hebben ook al geen verstand van IT of zoiets.
Kleutezooi, ondanks een AdBlocker!
Goede site, maar die kleute-popups mogen ausradiert worden, please !?
[verwijderd]
0
Ik weet niet waar ik de vraag moet neerleggen, maar telkens als ik van pagina verwissel op de IEX site, komt de pagina snel te voorschijn en wordt dan zeker 2 seconden blanco en komt dan weer opnieuw op. Ook op de laptop van mijn vriendin treed hetzelfde verschijnsel op.
Waar ligt dit aan, wat kan ik eraan doen?
DeZwarteRidder
0
IEX wil verhandelbaarheid aandelen verbeteren

Door ANP Producties
45 min geleden in FINANCIEEL

Amsterdam - IEX gaat zijn aandelen A omzetten in aandelen B. Daarmee wil de aanbieder van beleggersinformatie de verhandelbaarheid verbeteren. Beide aandelen zijn evenveel waard. Ook het aantal geplaatste aandelen blijft gelijk op 3.661.113 stuks.

De aandelen A van het bedrijf zijn op naam, die van B zijn aan toonder of op naam. Dat mag de houder zelf kiezen. Houders van aandelen A konden tot nu toe zelf kiezen om hun aandelen in aandelen B om te laten zetten.
voda
0
Omzetgroei levert IEX nog geen zwarte cijfers op

(ABM FN-Dow Jones) IEX Group heeft in de eerste zes maanden van 2018 flink meer omzet behaald, maar eindigde desondanks in het rood. Dit bleek vrijdag uit de halfjaarcijfers van het mediabedrijf.

De omzet steeg afgelopen halfjaar met 45 procent naar 2,2 miljoen euro. De betaalde content die IEX biedt, maakt volgens de onderneming "een forse groei" door, maar ook de overige activiteiten lieten stijgingen zien. Zo stegen de advertentie-inkomsten.

De EBITDA kwam ondanks deze omzetgroei uit op 0,4 miljoen euro negatief. "De kosten voor groei drukken de winstgevendheid op korte termijn", verklaarde IEX.

In heel 2018 verwacht IEX dan ook verlieslatend te zijn. Wel rekent de onderneming op een hogere omzet en een "goede winstgevendheid" van de traditionele media-activiteiten.

In de tweede jaarhelft ligt de focus op de versterking van IEX Premium. "Bovendien wordt geïnvesteerd om het gebruiksgemak en de toegankelijkheid van de platforms te vergroten en nieuwe producten en diensten te ontwikkelen", zei de onderneming.

Armslag

Ter financiering van de groei haalde IEX geld op met de uitgifte van een obligatielening. Op 1 augustus meldde het mediabedrijf dat 1 miljoen euro was opgehaald. De bedoeling is om een tweede tranche te plaatsen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
The Duck Master
0
Ben ik de enige die het opgevallen is dat het eigen vermogen van IEX negatief is geworden per 30-6? Vroeger ging je dan als bedrijf het strafbankje op...
BASF en BAYER kopen
0
IEX-obligatie, wij vrezen met grote vreze
===============================
Geplaatst door Beursgenoten op 9 juli 2018 17:57:05 CEST

Onderwerpen:

IEX

Beursgenoten

Junkbond2-1Beleggers die abonnee zijn van Beursgenoten kunnen vragen stellen op de vraagbaak. Er word veel waarde gehecht aan onze mening. Ons enige belang is dat abonnees een goed rendement hebben. U kent ons van de parels die we vaak hebben en beleggers veel winsten hebben gebracht. Maar ook het behoeden van een verkeerde beleggingsbeslissing heeft veel verdriet voorkomen. Stap vandaag nog in de wereld van Beursgenoten en word lid, want beleggen doen je samen!

Waarom ontvangt Peter Paul de Vries 9% aan rente terwijl hij voor meer dan de helft eigenaar is van IEX, en worden de particuliere beleggers opgescheept met een IEX-obligatie waarvoor ze een substantiële lagere rentevergoeding ontvangen? Wij krijgen veel vragen van beleggers over de geldlening die de IEX uitgeeft. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: een nieuwe junkbond lijkt geboren! Te veel risico’s en te veel kruisverbanden die op zichzelf ook weer risico’s betekenen. Onze conclusie is dat het bedrijf zonder deze broodnodige lening in grote moeilijkheden kan komen. Wij raden investeerders deze obligatiebelegging dan ook met klem af. Vraag uzelf af of u in een vergelijkbare situatie aan uw eigen familie geld zou lenen.
Value8, waar Peter Paul de Vries aan de touwtjes trekt, is voor 56% aandeelhouder van IEX, een klein beursgenoteerd fonds. Value8 bracht IEX in 2016 - via een ‘reverse listing’ - naar de beurs. Sindsdien groeide de omzet flink, maar de personeelskosten stegen nog veel sneller. Mede daardoor leed IEX in 2017 voor afschrijvingen, rente en belastingen (ebitda) een groot verlies van €894.000. Peter Pauls Value8 leende €1 miljoen aan IEX en de gelijknamige site tegen een rentevergoeding van 9% en een aflossingsperiode van 24 maanden. De beleggingssite zal de komende tijd aan zijn grootaandeelhouder af moeten lossen en moeten vechten om het hoofd boven water te houden.
Particuliere beleggers krijgen nu de unieke kans om tegen een lagere rente geld te lenen aan IEX. Voor een periode van vijf jaar ontvangen ze een rente van 7%, maar vanwege een opgeld bedraagt het effectieve rendement 6,3%. De beleggers moeten vervolgens nog maar afwachten of het beursfonds wel in staat is zijn verplichtingen na te komen, laat staan aan hen af te lossen. Wij denken dat het zeer twijfelachtig is of er überhaupt gaat worden terugbetaald.
IEX is best een mooi bedrijf, maar weet de juiste weg niet te vinden. Het is op zijn minst vreemd dat een grootaandeelhouder - een pure insider - 9% rente wil ontvangen, terwijl u als buitenstaander genoegen moet nemen met 7%, effectief slechts 6,3%, rente voor wat we gerust een junkbond mogen noemen. Omdat IEX er ook nog eens voor kiest om onder de €5 miljoen te plaatsen, omzeilt het bedrijf de prospectusplicht.
Dat het hemd nader is dan de rok blijkt wel uit het feit dat zowel de media als de VEB erg stil zijn. De schrijvende financiële media met zijn vele vertakkingen wil de IEX niet te narrig maken denken wij. Beursgenoten wil u wel waarschuwen voor een gevaarlijke beleggingsbeslissing. Onze mening is namelijk dat IEX zonder deze lening nu op een doodlopende weg afstormt. Ook wanneer het geld wel wordt opgehaald blijft het een hachelijke business! Of het IEX-aandeel of deze IEX-obligatie iets voor u is, bepaalt u zelf. Beursgenoten wikt, maar u beschikt!
Laten we even in de cijfers duiken
Value8 verstrekte IEX een vastgoedlening van €800.000, waarvan €100.000 een oneindige looptijd heeft. Het overige bedrag wordt tot eind 2021 geleend, maar wanneer moet worden gestart met aflossen is onduidelijk. Er geldt een rente van 4% per jaar. Verder leende Value8 aan IEX €240.000 voor overnames, waarvan eind vorig jaar nog €171.000 over was. Vervolgens werd er nog een additionele financiering gedaan van €990.000. Per 1 januari 2018 zijn de acquisitiefinanciering en de aanvullende financiering samengevoegd tot één lening waarover jaarlijks 9% rente moet worden betaald. Daarmee komen de rentekosten voor IEX dit jaar uit op ruim €100.000. Samen met de vastgoedlening betekent dit dat IEX dit jaar circa €130.000 aan rentekosten moet betalen. Value8 wil niet alleen dat IEX rente betaalt, maar het wil ook dat de lening van 9% vanaf 1 januari 2019 in 24 maanden wordt afgelost. Hoewel de exacte condities onduidelijk zijn, gaat Beursgenoten ervan uit dat de maandelijkse kosten bij aanvang ongeveer €50.000 zullen bedragen. Door deze maandelijkse aflossing dalen de rentekosten voor IEX op termijn uiteraard wel.
BASF en BAYER kopen
0
Deel 2

Bartjens van het Financiële dagblad
Hoewel Bartjens binnen het FD altijd een mooi en helder geluid heeft, was ze deze keer mild of cynisch… Daar zijn wij bij Beursgenoten niet uit; we denken en hopen het laatste. We beginnen even aan de achterkant van de schuld te redeneren. De €5 miljoen die ze van u lenen - als u zo naïef bent op het aanbod in te gaan - zal over vijf jaar moeten worden ingelost. Het FD is daar zoals gezegd in het door Bartjens geschreven artikel mild of cynisch over. Gewoon opnieuw lenen over vijf jaar schrijft ze, doorrollen zoals we dat in het vak noemen. De IEX-obligatiebelegger weet - zo stelt het FD - intussen dat zijn lidmaatschapsgeld deels garant staat voor zijn eigen rente. Het is dus een voorwaarde dat wanneer u allen klant bent geworden van IEX dat ook blijft, anders is uw geld verloren. Inleggen kan vanaf €2.500,-. Wanneer u drie of meer obligaties neemt vanaf €7500, krijgt u van het bedrijf een speciale klantenkorting van 25% zolang de lening loopt. Een belegger die zijn geld in de IEX-lening steekt, is de architect van zijn eigen rendement schrijft het FD. Hoe? Door klant te worden. Dus als u allen besluit dat u niet langer klant wilt zijn bij deze internetsite en u ermee uit wilt scheiden, dan mag u niet zeuren dat u straks uw geld kwijt bent: eigen schuld dikke bult!
IEX had al besloten om vanaf 2018 het betaalde lidmaatschap in te voeren. Moederbedrijf Value8, dat zoals eerder geschreven 56% van de aandelen IEX heeft, dichtte intussen het financiële gat. Daardoor liep de schuld van IEX aan Value8 wel op tot bijna €2 miljoen. En het zou het investeringsfonds van Peter Paul de Vries heel goed uitkomen als IEX dat inlost.
Value8 moet namelijk zelf voor mei volgend jaar €5 miljoen terugbetalen aan de Rabobank. Die IEX-obligatie komt Value8 dus ook goed uit. Zeker als het IEX lukt om het volle pond binnen te halen. IEX mikt op een opbrengst van €1 tot (bijna) €5 miljoen. De eerste €1 miljoen steekt IEX in het eigen bedrijf en wanneer het meer ophaalt, kan Value8 ook worden afbetaald. Het zijn in feite allemaal (negatieve) communicerende vaten die van de investering een soort tombola maken.
Stel dat er €5 miljoen binnenkomt en daar de investering en de Value8-lening van af wordt getrokken, blijft er €2 miljoen over. Vervolgens moet IEX over dat bedrag van €5 miljoen de rente van 7% betalen, zodat er in het eerste jaar van de lening €1,65 miljoen overblijft. De 5.500 abonnees van IEX zouden op basis van een ‘normaal’ abonnement jaarlijks €825.000,- in de kassa kunnen brengen. Wij menen echter dat er aanbiedingen en lopende verplichtingen vanuit overgenomen entiteiten zijn. Op basis daarvan schatten we dat het bedrag zeker 30% lager zal zijn.
Wanneer we kijken naar het enorme ebitda-verlies van €894.000,- in 2017 verwachten we dat er ook in 2018 een dikke min geschreven gaat worden. Dat verlies zal zelfs nog groter worden als de personeelskosten stijgen en IEX verder investeert. Dat laatste zal volgens ons ook zeker het geval zijn, want het bedrijf heeft immers al verkondigd daar geld voor nodig te hebben.
Hoe zullen de rentebetalingen op de lening plaatsvinden? De bekende sigaar uit uw eigen doos. Na het inlossen van alle schulden blijft er nog een batig saldo op de IEX-rekening over waaruit kan worden geput. Het wordt gevaarlijk als de beurzen gaan dalen, of wanneer de gegeven adviezen niet de toegevoegde waarde blijken te hebben die de leden ervan verwachten, of als de prijs voor het lidmaatschap niet in verhouding staat tot hetgeen de leden dachten ervoor te krijgen. Als dan uw medebeleggers hun abonnement opzeggen of u doet dat zelf, maakt u uw eigen obligatie waardeloos: eigen schuld, dikke bult.

21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jun 2023 11:30
Koers 1,760
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 754
Volume gisteren 17

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront