Forum: Adyen » Forum Adyen geopend » Pagina: 16 | Beursduivel.be

Forum Adyen geopend

1.141 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 54 55 56 57 58 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
maci
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 16 jun 2018 om 08:23:


Wat betekent de komst van Adyen voor Beursplein 5?

[Knip]Een stuk waar geen nieuws in staat wordt door het FD gebracht als nieuws.
Dat moet je wel erg verlegen zitten om nieuws...

Overigens is het wel zo netje als je je bron vermeld DZR.
DeZwarteRidder
0
Rob GR
2
Inmiddels staat adyen 3 dagen op de beurs, de eerste rook is weggetrokken, in de media heb ik de afgelopen weer heel veel onzin gehoord over dit enorm mooie bedrijf.

Persoonlijk zou ik graag een shortpositie opbouwen in dit bedrijf om een aantal redenen. Helaas lukt dat nog niet op het moment bij de meeste brokers. Waarom?

Adyen is wel een bank, maar niet vernieuwend.
adyen heeft een bankvergunning maar wat ze doen is niet nieuw, sterker nog, adyen is ontwikkeld naar voorbeeld van het nederlandse samenwerkingsverband van banken voor online betalingen: ideal. Adyen heeft dat idee gebruikt om een wereldwijd platform te maken, wat prima werkt, alle platformen worden gekoppeld waardoor je 1 aanspreekpunt hebt maar wel duurder is dan de individuele oplossingen.

Adyen gebruikt de betaalmethoden van de tradionele sectoren, zo verdiend mastercard nog altijd veel meer aan de creditcardbetaling van adyen dan adyen zelf, idem voor ideal enz..kortom de marges zijn flinterdun.

adyen heeft een b2b model, willen ze dit uitbreiden naar bijvoorbeeld kopen op afbetaling dan zullen ze gigantisch moeten gaan investeren in een b2c/backoffice model.


Ricico's

Adyen weet heel weinig van de eindgebruiker voor wie ze de betaling verwerken, dit vormt een risico voor witwassen, daarop zijn in europa ernorme boetes. (evenals zaken doen met personen die op de sanctielijst van de eu en us staan)

Adyen werkt met een paar hele grote klanten, deze zullen jaarlijks vragen om lagere tarieven en anders dreigen met opstappen. Dat vormt een risico voor de lange termijn winstgevendheid.

Adyen is 1 single api, wat een risico vormt voor ddos attacks en webfilters, zo probeerde ik vanmorgen iets te bestellen via een website (sotch&soda) die adyen gebruikt, bij de betaling liep deze vast voor dat mijn adblokker (adblock+) de adyen api blokkeerde.

Tot slot, er zijn enorm weinig aandelen verhandelbaar wat de koers heeft doen exploderen, de rest van de aandelen wordt vanaf september verhandelbaar, we hebben grote kans dat we rond die tijd dus weer rond de 250 euro staan.
DeZwarteRidder
0
De groeimogelijkheden van Adyen zijn bijna onbeperkt; behalve factoring aanbieden aan verkopers, kunnen ze b.v. ook een eigen creditcard gaan uitgeven, waardoor de marges nog veel groter worden
Ook kunnen ze de creditcard-uitgevers onder druk zetten om de winstmarge te delen.
Rob GR
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 17 jun 2018 om 15:46:


De groeimogelijkheden van Adyen zijn bijna onbeperkt; behalve factoring aanbieden aan verkopers, kunnen ze b.v. ook een eigen creditcard gaan uitgeven, waardoor de marges nog veel groter worden
Ook kunnen ze de creditcard-uitgevers onder druk zetten om de winstmarge te delen.


Dat kan, maar zo'n credit kan je dan enkel gebruiken bij adyen terminals. De vraag die is dan waarom zou een consument een adyen creditcard aanvragen. Je kan ook de vraag stellen, waarom google of paypal nooit een eigen creditcard hebben uitgegeven. Dat is precies om dezelfde reden.
De opa van Juul
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 16 jun 2018 om 12:57:


Adyen is een on-Nederlands aandeel en daar zullen nog veel mensen aan moeten wennen.


Voorlopig zit jij met een dik verlies, ondanks al je posts om de koers omhoog te blazen. Je moet nog maar afwachten of je dat verlies nog weggepoetst krijgt, want je hebt uiteraard nog niet verkocht neem ik aan.

pff
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 16 jun 2018 om 12:57:


Adyen is een on-Nederlands aandeel en daar zullen nog veel mensen aan moeten wennen.


Jij blijkbaar ook. Ingetrapt in de oplichting van de grote jongens, die lekker winst maken over je rug. De lucht wordt langzaam uit het aandeel geblazen, zij hebben immers al 100% winst, waarbij ze niks voor hoefden te doen.Koers gaat rustig richting de 200 de komende maanden. Nee geen Adyen voor mij. Momenteel ben ik lekker aan het genieten van mijn PostNL aandelen ;) en daar zit nog veel meer in!
De opa van Juul
0
DeZwarteRidder wordt altijd erg stil als hij het weer eens bij het verkeerde eind heeft. Heb hem nog niet kunnen betrappen, dat hij toegeeft er volledig naast te zitten. En ja zoals ieder verwacht bij dit aandeel gaat de koers richting introductiekoers. Maar ja wij hebben er geen verstand van natuurlijk
rekeozsejtlerap ed
0
Blijft op de radar, gaat er pas vanaf als de significant is gezakt naar een oppakniveau....
Rob GR
0
Handel is enorm dun, weer een flinke daling vandaag, de bid ask spread is er groot, kortom ik verwacht dat we nog wel even blijven dalen.
BrightSight
0
Bid/Ask spread is groot omdat hij puur door Algo's op gang gehouden wordt, die maken dat gat om daartussen te kunnen in/verkopen... Vaak zul je zien dat als je een order inlegt dat ze dan ineens nog verspringen naar hoger of lager waarden om je te lokken naar een nog betere koers voor ze...
Je ziet dat ook op de Borsse Frankfurt veel...
Tom Riddle®
0
DeZwarteRidder
0
DeZwarteRidder
0
quote:

Tom Riddle® schreef op 18 jun 2018 om 18:03:


7 resp 2 ton, vind ik niet "zeer" groot

Ik denk dat het orders zijn van grote beleggers.
De opa van Juul
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 18 jun 2018 om 17:56:


Er zijn zeer grote kopers in het spel; ik zie 2 orders van 17.600 en 5100 stuks.


Ik zie de koers weer lager vandaag en je verlies wordt nu wel heel erg groot kun je niet beter je verlies pakken, kan je misschien lager instappen als je nog zo enthousiast bent. Je weet maar nooit
Tom Riddle®
0
quote:

Tom Riddle® id=10889260 date=15 jun 2018 om 14:02 schreef:


[...]
Er zijn er hier niet veel die durven schrijven wat ze ze tegen welke koers doen, al helemaal niet als ze (flink) in de min zitten.
Succesverhalen worden altijd wél als een speer neergepend.
ciao Tom

En sommigen hebben gewoon helemaal geen positie

Grtz Tom (die kocht en nog heeft op €438 -/_ slot vandaag €411, dus 6.2% in de min zit) Nog niet veel voor een belegging, maar wel veel voor een speculatie. Voor mij het eerste dus en kan nog wel wat hebben, al heb ik wél een sl ingebouwd ;-)
pff
0
quote:

Tom Riddle® schreef op 18 jun 2018 om 20:29:


[...]
En sommigen hebben gewoon helemaal geen positie

Grtz Tom (die kocht en nog heeft op €438 -/_ slot vandaag €411, dus 6.2% in de min zit) Nog niet veel voor een belegging, maar wel veel voor een speculatie. Voor mij het eerste dus en kan nog wel wat hebben, al heb ik wél een sl ingebouwd ;-)Als je nu slim bent neem je je verlies en stap je in een aandeel die meer potentie heeft. Dit aandeel gaat gewoon richting de 250 euro. Al die grote beleggers die als eerste mochten instappen kunnen hun winsten prima verzilveren.
1.141 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 54 55 56 57 58 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17-jul-19 09:59
Koers 686,200
Verschil +0,200 (+0,03%)
Hoog 688,600
Laag 681,200
Volume 10.679
Volume gemiddeld 92.346
Volume gisteren 81.539

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group