Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

crash op komst?

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. speedy0070 20 juni 2018 03:25
    De huidige economie laat veel te wensen over mag men er in nederland niet veel van merken maar in andere landen zijn de verkoopcijfers zeer sterk gedaald. Bedrijven fuseren om zich samen sterk te maken wat eigenlijk weinig zin heeft omdat competentie eeuwig zal duren. De weerzinwekkende schuldenberg van de VS plus de enorme schuldenberg van aandelen die gekocht zijn met geleend geld zullen dus ook verkocht worden als de rente stijgt. En zitten we niet in een techbubbel of hypotheekbubbel mag het duidelijk zijn dat we een flinke kredietcrisis hebben met eerste fikse signalen in italie. De olie word kunstmatig hoog gehouden in het monopolyspel van de OPEC maar of dat anderen zich er aan gaan houden is zeer de twijfel omdat er poen nodig is. Venezuela, Mexico, rusland en anderen zullen daar een grote speler in zijn.Aandelen zijn over de hele linie zwaar overgewaardeerd of zelfs super over gewaardeerd. En handelsoorlog of niet heeft daar weinig mee te maken. Meneer trump kan doen wat hij wil maar vergeet echt wat de echte amerikaan wil. En vergeet ook echt wat china zoal kan doen als groot industrieel in deze wereld.Dat er klappen gaan vallen is zeer duidelijk en zelfs zeer zware klappen.
    Apart zijn techaandelen zwaar overgewaardeerd en het gevaarlijke industriele TESLA ziet er niet uit zoals dat hoort te zijn. Azie zal niet wachten om een elektrische auto te bouwen beter en goedkoper. Waar Tesla zware klappen zal krijgen.De huidige consument wereldwijd heeft steeds minder om uit te geven dus automatisch minder verkoop en minder winst moge duidelijk zijn. Volgens mijn berekeningen in simple wiskunde staan we werkelijk aan de rand van de afgrond en zou ik niet raar opkijken van een crash zoals eind jaren twintig tot 1932 en kan heftiger uitpakken als de grote brookers hun verplichtingen niet kunnen nakomen. Wat een financiele crisis teweeg brengt zonder weerga. Wie een klein beetje heeft opgelet heeft de AEX sinds 1 jan weinig uitgevoerd en zijn er flinke verliezen geweest in aandelen en moge duidelijk zijn daar komt nog veel meer. Zelf heb ik hier op het prikbord derde week oktober 2018 waar de eerste dreun word uitgedeeld met tweede dreun jan/feb 2019 de reeks zal doorzetten tot mogelijks 2022 maar hoort te stoppen medio 2021 Het zou betekenen dat van de AEX een zielige 89 punten over blijft. Laten we hopen van niet. Maar ik denk zelf dat redding te laat is. Banken en brookers hebben te lang alles in de doofpot gestopt. Daar zit de kneep. Opletten is de boodschap.
  2. forum rang 9 objectief 20 juni 2018 07:34
    quote:

    speedy0070 schreef op 20 juni 2018 03:25:

    Opletten is de boodschap.
    Opletten..dat doe je als belegger altijd...maar om dit bericht nu om 3.25 uur te gaan posten!!!
  3. forum rang 6 pietje-2005 20 juni 2018 07:39
    Er is altijd een crash op komst !.
    Timing is dan altijd ook steeds weer het probleem geweest.
    Van de 30 miljoen "deskundige" en "professionele" voorspellers, al dan niet met een aparte agenda, hebben er misschien wel een handvol gelijk.
  4. [verwijderd] 20 juni 2018 13:12
    Er is inderdaad iets op komst, zo vertellen de aandelenindex grafieken, vooral US, toppen zijn bereikt, of staan op het punt van..

    Kon in veel mindere woorden!

    Maar als je een combi maakt van economie, fundamentele denkwijze, afgewerkt met wat beurs niveau's, wordt het een lang, en langdradig verhaal!..
  5. forum rang 6 pietje-2005 20 juni 2018 22:23
    Heb je dat allemaal gelezen, dan, haha ;-)
    Reageerde alleen op de kop, en ja, het verhaal leek mee al een beetje lang.
  6. forum rang 4 New dawn 21 juni 2018 07:37
    Wanneer is een aandeel te duur, is het nooit te duur ? Wanneer praat je over een investering en wanneer wordt het een speculatie ?

    Is bv de prijs van een rijtjeswoning voor 500.000 euro nu normaal ?

    Ik weet het follow the trend. (till the end)

    De K/W verhouding is tenminste een maatstaf.
  7. forum rang 5 Ed Verbeek 21 juni 2018 12:21
    quote:

    speedy0070 schreef op 20 juni 2018 03:25:

    ... Zelf heb ik hier op het prikbord derde week oktober 2018 waar de eerste dreun word uitgedeeld met tweede dreun jan/feb 2019 de reeks zal doorzetten tot mogelijks 2022 maar hoort te stoppen medio 2021
    Daar ben ik natuurlijk helemaal vóór,
    maar als datum houd ik het was algemener: voor eind 2020 AEX < 275, S&P500 < 1500.
  8. speedy0070 22 juni 2018 22:46
    Zoals ik zie zien de jongens het verhaal als langdradig goed om effe kort te wezen was ik de eerste in spanje om te vertellen dat de inmobilienwereld zou instorten en aangaf dat verschillende banken en konstrukteurs de geest zouden geven kwam dus daadwerkelijk uit. Met de val van de torens in newyork was ik de eerste die alles maar dan ook alles verkocht wat volgen ABN Amro destijds onzin was, ABN verloor 80% ik niks. Kwam dus ook uit. Ben echt geen profeet maar bereken alles op KW waardes, krediet waardes, en verkoop gegevens wereldwijd. Heb eigenlijk nooit gezien dat mijn berekeningen faalden het sisteem is door mij zelf ontworpen werk dus niet met platformen van brookers. Ik zeg altijd maar geen hond die informatie geeft want dat komt brookers en banken simpelweg niet uit. je word simpelweg voor de gek gehouden. Dat vertellen ze er niet bij. Ooit een brooker gezien die je 10% per jaar kan garanderen? Zonder je handjes of geld te verbranden? Geloof mij nou maar dat doe je dus niet op de beurs!! Daar zit de kneep. Zal een brooker of bank je nooit vertellen.
  9. speedy0070 22 juni 2018 23:05
    een rijtjeswoning van 500000 euro is gewoonweg waanzinnig en er zijn altijd mensen die gewoon prettig gestoord zijn om zoiets te kopen. nederland staat al jaren op zijn kop en je word geleefd. De vrijheid van de jaren tachtig is totaal verdwenen.
    En volgens de belasting is alles prettig geregeld juist ja!! voor de staatskas of voor de gemeente maar niet voor de mensen. Het is sinds lang een politiestaat geworden die je voor welk eender akkefietje een boete wilt opleggen. Wisten ze ook dat half amsterdam wilt emigreren? Probleem is dat ze niet weten waar naar toe,
    lijkt makkelijk maar is niet zo makkelijk als men denkt. Taal en beginkapitaal is vereist om dit te bewerkstelligen. Ben al heel lang weg en maar goed ook nooit geen spijt van gehad. Had simpelweg schoon genoeg van het belastingklimaat. Kan je twee dingen doen of acepteren of wegwezen ik nam de tweede optie.Want geld verdienen kun je waar danook ter wereld. heb je nederland niet voor nodig.
  10. speedy0070 22 juni 2018 23:14
    ja hallo fred om 3uur en zoiets gepost kan wel zijn komt er van als iemand op de andere kant van de planeet loopt heb je een beetje tijdsverschil lol hahahahaha
  11. speedy0070 22 juni 2018 23:29
    heb je opmerking op mijn prikbord gezet Ed en dus afwachten maar wie gelijk heeft. Zelf zit ik volledig in de money dus heb niks uitstaan op de beurs. Wacht lekker af op de smak dan is het tijd om vrolijk de ondergewaardeerden te kopen.
  12. [verwijderd] 24 juni 2018 12:21
    quote:

    pietje-2005 schreef op 20 juni 2018 22:23:

    Heb je dat allemaal gelezen, dan, haha ;-)
    Reageerde alleen op de kop, en ja, het verhaal leek mee al een beetje lang.
    Nee natuurlijk niet, bij zo'n kop en meer dan twee zinnen is het al klaar voor mij..,zag dit aan en het was klaar.. Het fundamente heeft er altijd meer nodig, dat komt door al die 'verklaringen', wat dat betreft is TA een stuk rustiger, en korter.., om te schrijven, en te lezen. Maargoed, zou zo zeggen, verkoop, je kunt het maar éen keer goed fout doen, of voor een tweede keer als je ook meedraaide in de periode 2008-2009….
  13. speedy0070 25 juni 2018 17:44
    heb de link gelezen New Dam en ja het is duidelijk wat ik aangaf de charts liegen er niet om.jammer dat ik geen charts kan posten hier van mijn berekeningen die gaan over de afgelopen 100 jaar zou zie je meer vergelijkenissen en redenen van zware crashes. Een zeer goede link voor wie engels kan lezen.
  14. speedy0070 25 juni 2018 17:54
    Vandaag 25 juni 2018 weer flink raak op de beurs ja zeggen ze dat de techaandeeltjes onder druk staan vanwege de handelsoorlog. Zouden ze nou niet effe erbij zeggen dat de troep over gewaardeerd is? Neem de simple KW waardes of stockprijs t.o.v. dividend en je bent er snel uit.Moge duidelijk zijn!
  15. simidoc 26 juni 2018 08:58
    Toen de koersen op Wall Street dreigden verder door te zakken kwam een zekere Navarro toch maar eventjes snel zeggen,'dat het toch niet zo een vaart zou lopen met de handelsoorlog tussen VS en China'.
  16. forum rang 5 Ed Verbeek 26 juni 2018 10:18
    quote:

    simidoc schreef op 26 juni 2018 08:58:

    Toen de koersen op Wall Street dreigden verder door te zakken kwam een zekere Navarro toch maar eventjes snel zeggen,'dat het toch niet zo een vaart zou lopen met de handelsoorlog tussen VS en China'.
    Hahaha, zodra de beurzen een dalende reactie te zien geven,
    schijten Trump c.s. meteen in hun broek
    en proberen hun keutel in te trekken.

    Maakt geen sterke indruk; gevolg: opnieuw minder vertrouwen in de Trumponomics
  17. speedy0070 27 juni 2018 03:06
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 26 juni 2018 10:18:

    [...]
    Hahaha, zodra de beurzen een dalende reactie te zien geven,
    schijten Trump c.s. meteen in hun broek
    en proberen hun keutel in te trekken.

    Maakt geen sterke indruk; gevolg: opnieuw minder vertrouwen in de Trumponomics
    hahahaha trumpomomics leuk uit gedrukt Ed. De handelsoorlog zogezegd is om alles te verduisteren wat er dus echt speelt. Als het een echte handelsoorlog zou worden krijgt Trump China en EU in zijn nek kan ie niet tegen op.De Krediet crisis spreken ze weinig over maar de charts laten andere beelden zien de krediet crisis is hoger actueel als 2007-2008 en zelfs hoger als 1928-1932 nogen we dus op een flinke recessie rekenen. De alarmbel is duidelijk. Daar een handelsoorlog bovenop is het hek van de dam. Staat er dus niet zo fleurig voor als ze vertellen in de media.
  18. speedy0070 27 juni 2018 03:11
    Vandaag was er geen richting te vinden wachten de bui af valt weinig te vieren. opwinding is er altijd het is wachten op de verkoopsgolf om over te gaan in obligaties of goud.
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.083
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.870
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.735
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.000
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.155
AMG 965 125.587
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 381
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.103
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.575
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.092
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.248
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.532
ASML 1.762 76.467
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht