juli 2018: Stuiter mee met AMG

230 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Umi1
0
quote:

Blanco rolling schreef op 4 juli 2018 11:11:


@ Umi1.
Dat is een mooie berekening. Ik neem aan dat AMG op basis van langer lopende contracten verkoopt. Dan stijgt mi de winst pas op een later moment bij aangaan van nieuwe contracten


Daar communiceren ze niet over. Maar gezien USA een import-markt is & AMG de enige producer, lijkt het me dat ze aan 'spot-prices' (geen spotprijzen :D ) kunnen verkopen. AMG Vanadium ligt ook ideaal met veel staalindustrie in de 'nabije omgeving' met oa Pittsburgh & lake michigan. & er loopt een spoorweg voor hun deur.
Feit dat AMG snel kan leveren, lage transportkosten heeft, NA een importmarkt is & AMG uiteraard geen importtaksen moet betalen,... zorgt ervoor dat de NA prijzen een stuk hoger liggen dan die in Europa & China.

Naast FeV recycleert AMG ook FeNiMo; Nickel & Molybdeen dus... en daar zit ook nog wel wat potentieel in.
Nikkelprijzen zijn afgelopen jaren uit het dal geklommen, maar er wordt verwacht dat deze nog de hoogte in zullen gaan de komende jaren. Het grootste deel van de kathode van een LiB bestaat namelijk uit Nickel! & er wordt voorlopig weinig extra productie verwacht!

ivm Molybdeen;
“The trend over the next 5 years is one of very low supply growth from by-product sources. In the early-2020s, we will need to see primary mines reopened to keep the market balanced,” he noted.

investingnews.com/daily/resource-inve...
Umi1
0
quote:

Topperke schreef op 4 juli 2018 10:46:


Mooi Umi, dat zijn ook mijn verwachtingen!
Na de H1 cijfers, ga ik een excell bestandje maken met mijn verwachtingen voor de komende jaren (zonder ineenstorting van de economie).
Ik denk dat ik achterover zal vallen als ik de bijhorende koersdoelen zie ;)


In mijn excel gaat dat van 50 tot 180 euro (2021-22 scenario). De waarheid zal ergens in het midden zitten zeker :)
geldmaker
0
Mooie info Umi en Topperke, meestal geeft ook Viper een mooi voorzetje voor de cijfers. Zal inderdaad nog lang duren voor de cijfers 2e kwartaal komen.
Maar Umi gooi je exelbestand maar gewoon in de groep, krijgen we een mooie discussie zo tussen de wedstrijden en de huidige stilte...
viper one
0
quote:

geldmaker schreef op 4 juli 2018 14:03:


Mooie info Umi en Topperke, meestal geeft ook Viper een mooi voorzetje voor de cijfers. Zal inderdaad nog lang duren voor de cijfers 2e kwartaal komen.
Maar Umi gooi je exelbestand maar gewoon in de groep, krijgen we een mooie discussie zo tussen de wedstrijden en de huidige stilte...

goedemiddag Geldmaker, Je hebt gelijk dat ik soms ook een duit in het zakje doe, maar daar is momenteel absoluut geen reden toe. Alles gaat goed met AMG. Ze gaan alle targets ruimschoots halen en zelfs royaal overstijgen. De grondstofprijzen van de materialen waar ze inzitten zorgen voor een verdere hefboom in de goede richting dus ik maak me nergens zorgen over. Ik vertrek vrijdag voor drie weekjes naar Slovenie om wat te relaxen voor de cijfers en het kan heel goed zijn dat ik de beurs daar helemaal niet op de voet ga volgen. De momentele schommelingen in de koers hebben absoluut niets met het bedrijf te maken dus maak ik me daar ook geen zorgen in. Ik vergelijk dagelijks de slotkoers met die van AM. Beide bedrijven hebben niets met elkaar te maken, maar AM is wel de ideale graadmeter voor het beursklimaat met één groot verschil... De schommelingen zijn minstens even groot op dagbasis, maar waar AMG langzaam van een hoge top aan het consolideren is, is dat bij AM zeker niet het geval want die zijn nog serieus aan het opkrabbelen uit een diep dal. Nu kan je zeggen dat AM terug rond 24€ staat en verleden jaar rond de 8€ hing, maar dat komt enkel door de reverse split 3/1 die ze doorgevoerd hebben. Als je deze beide bedrijven vergelijkt, dan zie je duidelijk het verschil tussen een bedrijf in volle bloei en een bedrijf dat nog steeds kampt met de veranderende situatie op globaal vlak, met beleggers die elk probleem uitvergroten om de angst te vergroten...
geldmaker
0
Duimpje Viper. Toch ook wel weer een mooie info. Inderdaad nu erg stil.Wat betreft AM ik denk dat we vanuit die hoek wel beleggers kunnen verwachten. Houden net als Aperam toch wel zicht op elkaar. De synergie van de grondstoffen sector. Mooie vakantie man ...
aandeeltje!
0
Eens Viper. Ik neem overigens wel weet grote posities in in AM en AMG. Het huidige sentiment doet mij even niets en kan gewoon weer lager instappen.
Umi1
0
quote:

geldmaker schreef op 4 juli 2018 14:03:


Mooie info Umi en Topperke, meestal geeft ook Viper een mooi voorzetje voor de cijfers. Zal inderdaad nog lang duren voor de cijfers 2e kwartaal komen.
Maar Umi gooi je exelbestand maar gewoon in de groep, krijgen we een mooie discussie zo tussen de wedstrijden en de huidige stilte...


Die ga ik toch voor mezelf houden, dat is jaren werk dat daar in steekt!
Tabblad gaat van A tot Q en van 1 tot 120, dus met een paar screenshots kom je ook niet toe :D
De excel gaat niet enkel over AMG hoor, er zijn ook enkele blanco regels :P & wat memo's, links & assumpties mbt Lithium vraag & aanbod,...

geldmaker
0
Begrijp het UMI was maar een vraag.
Denk dat we nog een lange maand voor de boeg hebben voor de cijfers.
Het constant hier posten zal de boel niet opschudden.
Alleen het nader bekendmaken zoals de deal met de SHELL dochter Criterion
vanuit AMG zal door de zittende aandeelhouders als erg prettig worden ervaren. Dit houdt ons in de picture...
Dat de prijzen van grondstoffen zoals o.a. vanadium prima oplopen worden helaas niet erg buiten dit forum waargenomen.
lanciared
1
AMG erbij , bij de Hollandse aandelenavond van BNP Paribas, van woe 4 juli.
Genoemd als 1e bij Royce Tostrams (moest zijn 3 favorieten vertellen)
Koersdoel 66 euro.

Goed zo. Prima.
LR

viper one
0
5/07/2018 8:23:58
Beursblik: weinig kans om aan mondiale handelsoorlog te ontsnappen
(ABM FN-Dow Jones) De wereld staat aan de vooravond van een echte handelsoorlog en er zijn maar weinig mogelijkheden om hier nog aan te ontsnappen. Dit stelde econoom Raoul Leering van ING.
Volgens Leering kan een oorlog alleen worden afgewend als de handelspartners van de Verenigde Staten zich vlot overgeven of als de kiezers van Donald Trump luid protesteren tegen de maatregelen die de Amerikaanse president treft. "Er zijn weinig signalen dat dit op korte termijn zal gebeuren", aldus Leering.
Er is recent veel veranderd, zo benadrukte de econoom van ING. Partners die aanvankelijk leken te worden uitgesloten van importheffingen kregen het deksel op de neus en de door China geboden concessies bleken onvoldoende.
Op vrijdag 6 juli zullen de Verenigde Staten een importheffing van 25 procent zetten op 50 miljard dollar aan Chinese goederen. En China, de EU, Canada en Mexico zullen terugslaan, aldus Leering, die vreest voor wat er nog komen gaat.
Vermoedelijk zal China vrijdag reageren met tegenheffingen. Trump waarschuwde al dat hij dan een heffing van 10 procent zet op nog eens 200 miljard dollar aan goederen. En elke reactie van China zal hij blijven straffen met nieuwe heffingen.
De EU is in gesprek met de VS over een heffing op Europese auto’s van 20 procent. "Maar veel hordes moeten nog worden genomen voor het zover is", waarschuwde Leering.
Het is volgens ING onmogelijk om te weten hoe de handelsoorlog zich vanaf vrijdag zal ontwikkelen. Leering werkte drie scenario’s uit waarbij in het meest extreme scenario het mondiale bruto binnenlands product met 0,8 procent wordt gedrukt.
Tevens laten de scenario's van ING zien dat China harder wordt geraakt door een handelsoorlog dan de EU.
Ondanks deze vooruitzichten denkt Leering dat de wereld voorbereid moet zijn op een escalatie in de komende maanden. Vooralsnog blijven de kiezers achter Trump staan en met tussentijdse verkiezingen in het vooruitzicht is volgens ING de kans klein dat de president zal inbinden. Als tegen het einde van het jaar de effecten van de handelsoorlog op de Amerikaanse economie merkbaar worden, zou dit kunnen leiden tot een heroverweging van het handelsbeleid, zo denkt Leering.
Door: ABM Financial News.

Goedemorgen iedereen. Het is eigenlijk niet zo moeilijk op te lossen. Als Europa Amerika gewoon links laat liggen en zich concentreert op handelsrelaties met China, dan zal dat volgens mij veel meer effect hebben dan al die dreigementen die over en weer vliegen...Laat Amerika dan maar wat handel drijven met zijn beste vriend Engeland...
lanciared
1
@ Wired, Wil ik niet ontkennen, maar is in principe elke dag mogelijk.
(ook wat verder naar omlaag zou ook mogelijk geweest zijn. maar dus al niet op een dag dat Arcelor Mittal + 2,5 % doet - dan mogen we ook mee omhoog)

Waar is trouwens de tijd dat een aandeel dat belangstelling kreeg van de één of andere analist, of waarover geschreven werd in o.a. Beleggers Belangen (was er meer dan 10 jaar abonnee van) vlot heel veel naar boven schoot ?

Gisteren dus AMG in het verhaal van Royce Tostrams in de Hollandse aandelenavond, georganiseerd door BNP Paribas in Amsterdam (als 1e van zijn TOP 3 favoriete, aanbevolen Nl aandelen)
En ja, de omzet is niet zo hoog, maar we doen het dus terug goed.
Een koers van rond de 48/50 euro geeft trouwens een mooie springplank om naar hogere regionen verder te stijgen, bij goed nieuws.

Mag eigenlijk wel, want verleden week in TA aandelen/invest (Belgisch beleggingsboekje, uitgegeven door Test Aankoop) gelezen dat Umicore (die andere Technologie Materialen Groep uit Belgie, en bij hun steevast en reeds een hele tijd op kopen) , - en nu komt het :
- in 2020 een winst per aandeel kan behalen van 2 euro per aandeel !

- Voor Umi : Ja, ieder is over Umicore (koers rond de 50 euro) vrij enthousiast er over, en de toekomst ziet er goed uit, maar ik herhaal dus nog even : een winst van 2 euro per aandeel kan behaald worden in 2020 !

AMG niet helemaal er mee te vergelijken, maar met een bedrijfsresultaat van dit jaar reeds (2018) van 200/ 215 miljoen euro ; dan is dit toch andere koek, en beslist heel wat lager gewaardeerd.
Eveneens met goede vooruitzichten, en (mag dan toch ook wat hoger toch ?)
LR
Just lucky
0
Wat een aanfluiting weer dit koesverloop. Net als gisteren, op hoge omzet flink omhoog, omzet valt weg en de koers valt direct bij totaal geen omzet helemaal terug.
Trader T
0
quote:

Just lucky schreef op 6 juli 2018 11:43:


Wat een aanfluiting weer dit koesverloop. Net als gisteren, op hoge omzet flink omhoog, omzet valt weg en de koers valt direct bij totaal geen omzet helemaal terug.


Vreemd verloop idd, daghandel vaart er wel bij, vandaag op day high verkocht, is me nog nooit gelukt, echt de eerste keer. Straks maar weer instappen.
Stuiteren doen we zeker!!
Just lucky
0
Na een ruime euro winst bij hoge omzet (circa 100k stukken), nu in de min gedrukt met circa 15k stukken.....
Trader T
0
quote:

Just lucky schreef op 6 juli 2018 11:57:


Na een ruime euro winst bij hoge omzet (circa 100k stukken), nu in de min gedrukt met circa 15k stukken.....


Tja is triest, maar wees blij dat je niet in Bam, Fugro of SBM zit, potentie blijft bij AMG. Over een jaar zijn we dit koers niveau allang vergeten.
Umi1
2
Chinese spotprijs zou 6% gestegen zijn gisteren!!!
Dan zal US ook wel volgen de komende dagen..

Ferrovanadium 50% spot index is 265000 rmb/ton, up 6.43% from yesterday, up 10.88% week-on-week, up 33.50% month-on-month, and up 167.68% year-on-year.

Daarnaast zou de vraag tem 2028 met 5% per jaar groeien! Productie moet maw omhoog -> Ohio 2
www.vanadiumprice.com/china-to-domina...
230 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 5 jun 2020 17:35
Koers 18,370
Verschil +0,600 (+3,38%)
Hoog 18,575
Laag 17,845
Volume 791.185
Volume gemiddeld 497.858
Volume gisteren 605.400

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group