Forum: Koffiekamer » Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur | Beursduivel.be

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

4.019 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 196 197 198 199 200 201 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rationeel
1
Het milieu moeten we losgekoppeld zien van het klimaat.

Het klimaat eventueel redden door het milieu totaal te vervuilen? Zie de schadelijke gevolgen die FLOSZ:) opsomt: flosz 24 apr 2019 om 22:20.

Subsidie voor milieu vervuilende maatregelen? Hoe zot wil je het hebben.
rationeel
2
Hoe kan het dat intelligente mensen zich zo laten misleiden door de informatie voorziening van de MSM?

Dat het vertrouwen er op niet geschaad wordt door voor iedereen waar te nemen feiten.

Nu weer die vreselijke aanslag door Moslim extremisten. Leidt dit tot het aanpassen van het vreemdelingen beleid? Nee, nog weet men de bevolking wijs te maken dat er rustig doorgegaan kan worden met het toelatingen beleid.

De linkse indoctrinatie heeft blijkbaar zo'n impact op de bevolking dat er geen ontkomen aan is.

Het indoctrineren moet dus gestopt worden.

De enige die dat van plan is, is FVD:)

Sanering van de NPO:)

josti5
1
Baudet had het gisteravond bij Jensen over een missie: de vele in de politiek teleurgestelden en onverschillig geworden burgers re-activeren.
Ik denk, dat éérst re-animatie nodig is, voordat er aan re-activeren kan worden begonnen.
Of, na Fortuyn/LPF en Wilders/PVV, het nu met FvD wél gaat lukken?
We gaan het zien.
De eerste scheurtjes zijn helaas al weer zichtbaar.
OK: kinderziektes.

Maar ik had Otten en Baudet graag samen een persconferentie zien geven over de personele wijzigingen.

Nu hebben ze alle ruimte gegeven aan MSM, om twijfel te zaaien.

Beetje dom.

En de kliek VVD/PvdA/CDA/GL/D666/CU is inmiddels een bastion, waarbij 50+ niet te vertrouwen is, en de SP, bij forse groei van FvD, zó maar in de armen van de kliek kan vallen.

Dat houdt mensen moedeloos.

rationeel
0
De kliek is bezig om zz op te heffen.
De restanten? Wie zal daarin over blijven?

Wij kennen nog niet alle kwaliteiten van FvD:) Wie sluiten aan, of wie zijn al aangesloten. Zodat de Besten kunnen regeren.

Door kleinzielige middelmatigen willen we niet geregeerd worden.

En de slavernij is toch afgeschaft?
rationeel
1
Wynia’s week: RutteDrie valt in zelf gegraven klimaatkuil.

www.youtube.com/watch?v=v9BrA66JqGI

Het werkt niet, het is niet te betalen en het jaagt kiezers weg. De regeringspartijen begonnen naïef en een beetje dom aan de ambitie om van Nederland ‘klimaatkoploper’ van de wereld te maken. En toen begonnen de tegenslagen. Vooral het gasverbod voor woningen blijkt onbetaalbaar en dan heeft het klimaat er ook nog eens niets aan. Ooit van GGF gehoord? Dat was een truc van klimaatgoeroes Diederik Samsom en Ed Nijpels om aan burgers hypotheken te slijten waarmee ze hun huizen van het gas kunnen halen. Maar dat kan helemaal niet, want garanties dat de energierekening beduidend lager wordt zijn er niet. Denk ook aan de CO2-heffing voor bedrijven, denk aan het op kosten van burgers onder de zeebodem stoppen van CO2, denk aan zwaar gesubsidieerde Tesla’s, denk aan aardwarmte die voor aardbevingen zorgt. Het klimaatbeleid van RutteDrie is niet te verkopen. Het komt als een boemerang terug bij de bedenkers. Het klimaatbeleid wordt het grootste obstakel voor het kabinet.

rationeel
1
Chris Schoneveld

Ik woon in Frankrijk en heb zojuist een nieuwe gasketel aangeschaft waarvoor ik 30% subsidie heb ontvangen.?
rationeel
1

Mirjam Heijn

Ik ging ooit van deur tot deur om energie te verkopen. Voor nuon, de grijste energie die er was. De meeste mensen kon het niks schelen hoe groen die energie was, alleen de prijs. De paar dames (altijd dames) die het wel wat kon schelen zaten nooit bij een goedkope groene oplossing maar altijd bij de duurste. In praktijk was dat niks waard, want dat betekende slechts dat ze certificaten van zoveel groene energie moesten hebben, en die kochten die energieleveranciers dan weer in Noorwegen. Die hoefde immers niet aan hen burgers te overtuigen dat het groen was, aangezien de meeste energie uit water komt, dus die konnen de certificaten allemaal verkopen. Weer een van die slimme EU constructies.?
rationeel
1
Mirjam Heijn

Er vanuit gaande dat deze claims kloppen, heeft Thierry weer eens gelijk gekregen.?
rationeel
1
Acurafill Filip

Gas! Het grote strijdpunt in NL: de hele wereld gaat over op gas omdat dit toch minder klimaat belastend is. NL politici werpen dan op dat het gas uit landen moet komen waarvan we de leiders of regeringen niet willen steunen (Rusland, Midden Oosten Enz...) Nou, wat denken jullie bijv van Canada? Gas-producerend Alberta heeft net de linkse regering (die de economie al 4 jaar gijzelt met oa Carbon tax en inperken van de gas industrie) er uit gegooid en de nieuw premier Jason Kenney maakt aan de wereld bekend “Alberta is open for business”?
rationeel
1
Bavo Dekker

De klimaatgekte in simpele getallen:
Onze atmosfeer bestaat voor 0,038 % uit C02 (koolstofdioxide), daarvan is 96 % natuurlijk, en 4 % wordt door de mens veroorzaakt (antropogeen).
Het door de mens geproduceerde aandeel CO2 in de aardatmosfeer is dus 0,00152 % wereldwijd. Het aandeel van Nederland hierin is slechts, let op 0,2 % = 0,000304 % !!?
rationeel
1
Um­stel­lung von L- auf H-Gas

Die sogenannte Marktraumumstellung (MRU) ist 2015 angelaufen und wird bis 2030 sukzessive Netzgebiete im Nordwesten und Westen Deutschlands erreichen.

bokkenrijder172

p.s. in Duitsland is men juist bezig om de complete infrastructuur om te bouwen van "L-gas" (low calorific gas, het gas gewonnen in Nederland en Duitsland) naar H-gas (high calorific gas, gas afkomstig uit Rusland, Noorwegen en het VK):

www.bundesnetzagentur.de/DE/Sachgebie...
rationeel
1

bokkenrijder172

Laten we hopen dat Rutte3 zo snel mogelijk voltooid verleden tijd is! Weg met die neo-communistische Maakbare Samenlevingsflauwekul, gefinancierd met belastingsgeld!
rationeel
1

Willem Verhoeven

Ik ben nu 44 jaar kiesgerechtigd en heb nooit zulke ongelooflijke krankzinnigheid vanuit het binnenhof mogen aanhoren. Ze zijn echt de weg kwijt. Iedereen ziet het, behalve zijzelf.
rationeel
1
Remko Jerphanion

Ik wist het. Zodra je aan de portemonnee van de Nederlander komt dan pas word ie wakker. Dan pas gaan de "gutmenschen" van Nederland pruttelen en nadenken of het allemaal we zo'n goed idee om de aarde met 0,00007 graden af te koelen;)?
rationeel
1
HushemFlupskluk

Het klimaatbeleid staat op instorten. Wat een verrassing! Het is geen verrassing want bijna niemand geeft om het klimaat en bijna niemand gelooft in de veronderstelde catastrofale opwarming veroorzaakt door de mensheid.
voda
0
Onderzoek over duurzame warmte bij woningcorporaties: ‘Kansen voor zonneboiler met warmtepomp’

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) hebben de kansen voor duurzame warmte bij woningcorporaties in kaart laten brengen.

De onderzoekers van W/E Adviseurs stellen dat de potentie groot is. Tegelijkertijd constateren ze dat duurzame warmtetechnieken nog te weinig worden toegepast in de huursector. Er zijn volgens hen verschillende redenen voor de geringe toepassing van warmtepompen, zonneboilers en biomassaketels. Het huidige aandeel van de genoemde duurzame warmtetechnieken (red. gemeten tot en met 2017) in de huursector is naar inschatting van de onderzoekers slechts enkele procenten. ‘Zonneboilers en -warmte is een ‘sympathieke’, schone en duurzame techniek, die echter door economische aspecten (lange terugverdientijd, ingrijpend) nog steeds geen vlucht neemt’, aldus het rapport. Dit terwijl adviesbureau Atriensis in 2017 in het zogenoemde 5PJ-plan voor de woningcorporatiesector het potentieel voor zonneboilers op circa 15.000 woningen per jaar schatte tot aan 2021. Voor warmtepompen bedroeg dit zelfs 50.000 woningen per jaar.

Warmtetransitieplannen
Woningcorporaties richten zich volgens W/E Adviseurs eerst op isolatie, ventilatie en zonnestroom. Zonder warmtetechnieken kunnen ze hun woningen daarmee verbeteren tot energielabel B. Ook onduidelijkheid over regionale energiestrategieën en warmtetransitieplannen dragen bij aan de geringe toepassing. Hierdoor investeren woningcorporaties namelijk niet snel in kleinschalige duurzame warmtetechnieken.

Het rapport doet aanbevelingen om de potentie van de warmtetechnieken wel in beeld te krijgen. Niet alleen duidelijke regionale energiestrategieën en warmtetransitieplannen helpen daarbij. Maar bijvoorbeeld ook stapsgewijze routekaarten gericht op minder CO2-uitstoot. Er zijn 3 routekaarten opgesteld: de stapsgewijze, gebiedsgewijze en sprongsgewijze route.

Weinig populair, kansen bij warmtepomp
De gebiedsgewijze route staat voor de beschikbaarheid en toepassing van een grootschalige warmte- en/of energievoorziening zoals warmtenetten. De sprongsgewijze route staat voor de aanpak die middels het toepassen van een integraal pakket aan maatregelen de woning in 1 sprong energiezuiniger of zelfs energieneutraal maakt. ‘Het toepassen van kleinschalige duurzame warmtetechnieken zoals warmtepompen en een zonneboiler is in feite integraal onderdeel van deze route, zoals ook blijkt uit het aanbod van diverse (concept)ontwikkelende bouwers en leveranciers’, aldus het rapport.

De stapsgewijze route verbeeldt de alternatieve route voor als er geen gebiedsgewijze of sprongsgewijze weg bewandeld wordt. Bij deze stapsgewijze route schrijft men het volgende over zonneboilers: ‘Zonnewarmtesystemen, en/of zonneboilers (b)lijken de laatste halte op de stapsgewijze route. Bij een grote warm tapwaterbehoefte rendeert het systeem het best. 85 procent van de sociale huurwoningen wordt echter bewoond door 1 of 2- persoonshuishoudens. Ondanks de schone en effectieve techniek valt het financieel rendement in de praktijk dan (te) vaak tegen volgens de geïnterviewden. De benodigde ruimte voor het boilervat, een voor na-verwarming geschikt verwarmingssysteem en het benodigd distributieleidingwerk en onderhoud daaraan maken de zonneboiler tot een weinig populaire toepassing in de huursector. Kansen voor zonnewarmte lijken er desalniettemin te liggen in combinatie met een warmtepomp, ruimteverwarming en collectieve opslag.’

Door Edwin van Gastel, Marco de Jonge Baas

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
objectief
0
Bij Baudet was erenkele dagen geleden een stroomstoring en nu zit ie thuis wegens voedselvergiftiging; komt dit door het slechte klimaat onder de FvD bestuurders?
flosz
0
quote:

voda schreef op 25 apr 2019 om 18:49:


Onderzoek over duurzame warmte bij woningcorporaties: ‘Kansen voor zonneboiler met warmtepomp’

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) hebben de kansen voor duurzame warmte bij woningcorporaties in kaart laten brengen.

De onderzoekers van W/E Adviseurs stellen dat de potentie groot is. Tegelijkertijd constateren ze dat duurzame warmtetechnieken nog te weinig worden toegepast in de huursector. Er zijn volgens hen verschillende redenen voor de geringe toepassing van warmtepompen, zonneboilers en biomassaketels. Het huidige aandeel van de genoemde duurzame warmtetechnieken (red. gemeten tot en met 2017) in de huursector is naar inschatting van de onderzoekers slechts enkele procenten. ‘Zonneboilers en -warmte is een ‘sympathieke’, schone en duurzame techniek, die echter door economische aspecten (lange terugverdientijd, ingrijpend) nog steeds geen vlucht neemt’, aldus het rapport. Dit terwijl adviesbureau Atriensis in 2017 in het zogenoemde 5PJ-plan voor de woningcorporatiesector het potentieel voor zonneboilers op circa 15.000 woningen per jaar schatte tot aan 2021. Voor warmtepompen bedroeg dit zelfs 50.000 woningen per jaar.

Warmtetransitieplannen
Woningcorporaties richten zich volgens W/E Adviseurs eerst op isolatie, ventilatie en zonnestroom. Zonder warmtetechnieken kunnen ze hun woningen daarmee verbeteren tot energielabel B. Ook onduidelijkheid over regionale energiestrategieën en warmtetransitieplannen dragen bij aan de geringe toepassing. Hierdoor investeren woningcorporaties namelijk niet snel in kleinschalige duurzame warmtetechnieken.

Het rapport doet aanbevelingen om de potentie van de warmtetechnieken wel in beeld te krijgen. Niet alleen duidelijke regionale energiestrategieën en warmtetransitieplannen helpen daarbij. Maar bijvoorbeeld ook stapsgewijze routekaarten gericht op minder CO2-uitstoot. Er zijn 3 routekaarten opgesteld: de stapsgewijze, gebiedsgewijze en sprongsgewijze route.solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...


Komen ook weer met extreem vervuilende en gesubsidieerde biomassaketels en pelletkachels...... www.rvo.nl/sites/default/files/2019/0...
www.rvo.nl/actueel/nieuws/duurzame-wa...
Houtstook is niet duurzaam.
4.019 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 196 197 198 199 200 201 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

BEL 20 3.713,72 -38,48 -1,03% 25 apr
BRX20-24h 3.701,62 -12,10 -0,33% 25 apr
BEL 20 GR 10.191,41 -49,79 -0,49% 25 apr
BEL Mid 5.445,19 -17,12 -0,31% 25 apr
AEX 567,59 -0,82 -0,14% 25 apr
AMS25-24h 567,01 -0,58 -0,10% 25 apr
Dutch15-index 15.782,11 -11,43 -0,07% 25 apr
France40# 5.560,14 +2,47 +0,04% 25 apr
Germany30^ 12.294,50 +11,90 +0,10% 00:21
Europe50^ 3.500,80 +8,88 +0,25% 25 apr
Euro30-index 17.936,40 -22,07 -0,12% 25 apr
Nasd100# 7.780,03 -36,89 -0,47% 25 apr
Japan225# 22.188,48 -119,10 -0,53% 25 apr
US30# 26.432,60 -27,00 -0,10% 25 apr
Brent Crude Oi... 74,29 -0,28 -0,38% 25 apr
Gold World Spo... 1.277,67 +2,31 +0,18% 00:21
EUR/USD 1,1136 -0,0020 -0,18% 00:22
US500# 2.921,49 -6,49 -0,22% 25 apr
WTI Crude Oil ... 65,14 -0,75 -1,14% 00:20

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
arGEN-X 108,400 +0,600 +0,56% 25 apr
Ontex 21,220 +0,020 +0,09% 25 apr
UCB 70,200 +0,040 +0,06% 25 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
Aperam 27,850 -1,220 -4,20% 25 apr
WDP 135,000 -5,000 -3,57% 25 apr
ING 11,330 -0,404 -3,44% 25 apr

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group