Galapagos november 2018

2.885 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 141 142 143 144 145 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kelewan
31

Met een luid schallend lied van Gerard Cox sloot uitbater Hans in oktober de strandtent en dat die mooi zomer weer voorbij was, hebben we geweten.

De kermis was vertrokken, maar voor het gevoel waren ze de achtbaan vergeten. Bistro Light mocht op veel belangstelling rekenen, al was er meer belangstelling voor de bar dan voor het menu, menig bezoeker prevelend dat ze al gegeten hadden of de eetlust was vergaan.

Rustig nippend aan een oude klare treffen we daar ook oom Piet, je weet wel, die van “je hoeft niet altijd stil te blijven zitten, maar wel als je toch niet weet waar je goed aan doet”. Met dank aan Egeltje heeft hij er weer een tegelwijsheid bij: “er hoeft niets mis te zijn met een aandeel als je eigen timing slecht is”.

Ondertussen ronkt de fabriek als nooit tevoren, heeft de directeur op voorbeeldige wijze een taai hoofdstuk afgesloten en voor de komende maanden nog wat beloofd. Voor degenen die het gemist hebben, er is alvast een Toledo draadje geopend, met letterlijk en figuurlijk een zwaar aanbevolen post van Maxen.

Een ieder weer veel geluk, geduld en wijsheid toegewenst!

Al Kipone
1
Ik had een tante die had altijd zand in d'r oester, maar nooit een parel.

Veel succes allemaal in de komende toekomst!
asjemenou
0
holenbeer
0
quote:

Sir Chanticleer schreef op 31 oktober 2018 18:36:


Ik had een tante die had altijd zand in d'r oester, maar nooit een parel.

Veel succes allemaal in de komende toekomst!

Da's net als LT in Galapagos zitten: er moet wel eerst waarde opgebouwd worden rond die zandkorrel :-)
lmr
9
Onno van de Stolpe (Galapagos): 'De lat heel hoog leggen, is mijn credo' 31/10/18 om 18:00 - Bijgewerkt om 18:19 Drie vragen aan Onno van de Stolpe
Hoe staat Galapagos er financieel voor?
ONNO VAN DE STOLPE.
"We hebben na de positieve testresultaten voor filgotinib meteen een kapitaalverhoging van 345 miljoen dollar gedaan. Volgend jaar wordt een duur jaar door de vele trials, en dan wil je niet dat mensen twijfelen aan onze liquiditeitspositie. Galapagos is een van de best gekapitaliseerde biotechbedrijven ter wereld, met een oorlogskas van 1,3 tot 1,4 miljard euro. Voor een bedrijf als het onze is het ook heel belangrijk heel veel geld te hebben om in onderhandelingen met farmabedrijven sterk te staan."

Wat is het potentieel van Galapagos?
VAN DE STOLPE. "Dat is enorm, en niet alleen door filgotinib. We hebben nog twee belangrijke programma's, voor IPF (de dodelijke longziekte ideopatische longfibrose, nvdr) en voor artrose. Op dat laatste - naast alzheimer de grootste ziekte die nog niet te behandelen is - hebben we de Amerikaanse rechten. Als twee van de drie programma's er komen, zijn we allicht al meer waard dan UCB. We zijn tegen 7 euro naar de beurs gegaan en nu we dicht bij 100 euro staan, zeggen sommigen dat onze upside weg is. Maar in onze sector werkt dat zo niet. De risico's zijn er deels uit, dus is de upside nog even groot als toen we op 10 euro stonden."

Galapagos moet het grootste biotechbedrijf in Europa worden.
VAN DE STOLPE. "De lat heel hoog leggen, is altijd mijn credo geweest. Dat we als zo'n klein bedrijf en tegen concurrenten als Pfizer, Lilly en AbbVie mogelijk het beste medicijn tegen reuma hebben, is een droom. Dat roepen van 'we willen de grootste van Europa worden', was een ambitie en ook wel de bravoure van een Hollander ( lacht). Maar het is binnen handbereik. En als je kijkt naar de wereldwijde biotech, zitten we in de top dertig, en daarin kunnen we nog een boel plaatsen stijgen."

Wat doet het bedrijf?
De geneesmiddelenontwikkelaar is de vaandeldrager van de biotechsector in België en Nederland, vooral sinds hij in september positieve testresultaten publiceerde voor filgotinib als behandeling van reumatoïde artritis. Daarmee deed Galapagos een grote stap richting een commerciële lancering van filgotinib voor reuma. Analisten schatten dat filgotinib Galapagos op termijn jaarlijks een handvol miljarden euro's kan opleveren, omdat het mogelijk ook kan dienen voor andere ziektes. Bovendien broedt het op andere potentiële blockbusters, medicijnen die jaarlijks minstens een miljard opleveren.

Vandaar de keuze
Van de Stolpe staat al twee decennia erg zichtbaar op de barricaden voor Galapagos en heeft veel geloofwaardigheid in de volatiele biotechsector. Gedrevenheid en vastberadenheid vormen zijn handelsmerk. De welbespraakte CEO kan mensen mobiliseren en is een gewiekste onderhandelaar, die zich nooit van de wijs heeft laten brengen door het afhaken van een machtige farmapartner. Hij slaagde er telkens in een andere partner én een betere deal te versieren.

Het markantste feit van het afgelopen jaar
"De fase 3-testdata voor filgotinib, een enorme mijlpaal", zegt Van de Stolpe. "Vaak lukken trials niet, maar die data waren spectaculair." Volgend jaar volgen meer data over fase 3. "Die zullen waarschijnlijk niet teleurstellen. Wij twijfelen niet aan de effectiviteit van het medicijn, en zijn ervan overtuigd dat het op de markt komt."

De belangrijkste uitdaging
"De cultuur van Galapagos bewaken. We halen veel mensen uit de farmasector en het is mijn taak te zorgen dat die meegaan in de cultuur van Galapagos, dus minder gestructureerd, meer opportunistisch en sneller. En ik wil onze onafhankelijkheid bewaren. Ik vrees dat innovatie verloren gaat als we een onderdeel van een farmaconcern worden. Het is ook in het belang van investeerders: de premie die ze opstrijken bij een overname verbleekt bij de meerwaarde die we kunnen creëren als zelfstandig bedrijf."
Bron: Trends.be

Met dank aan Lieve16 van onze BE vrienden
Sentiment
1
Galapagos kondigt start aan van PINTA Fase 2 studie met GLPG1205 bij patiënten met idiopathische pul
BLOO7
0
Galapagos reports initiation of PINTA Phase 2 trial with GLPG1205 in patients with Idiopathic Pulmonary Fibrosis (IPF)
31 October 2018 at 22:01 CET
Mechelen, Belgium; 31 October 2018; 22:01 CET - Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) reports first dosing in the PINTA Phase 2 trial with its GPR84 antagonist GLPG1205 in patients with idiopathic pulmonary fibrosis (IPF).

PINTA is a randomized, double-blind, placebo-controlled Phase 2 trial investigating a 100 mg once-daily oral dose of GLPG1205 in up to 60 IPF patients. The first patient was dosed in a center opened in Slovakia.

Galapagos currently has three drug candidates with distinct mechanisms of action in its fully proprietary portfolio aimed at building an IPF franchise: GLPG1690 in the ISABELA Phase 3 program, GLPG1205 in the PINTA Phase 2 trial, and GLPG3499, currently in pre-clinical development.

"The first patient dosing in our PINTA Phase 2 trial shows the progress we are making in expanding our IPF franchise," said Dr. Piet Wigerinck, Chief Scientific Officer at Galapagos. "We are strongly committed to the rapid development of our fully proprietary IPF portfolio to address this important unmet medical need."

About GLPG1205
GLPG1205, fully proprietary to Galapagos, is a small molecule selectively antagonizing GPR84. Galapagos identified the GPR84 target using its proprietary target discovery platform and developed GLPG1205 as an antagonist of this target. GLPG1205 showed promising results in relevant pre-clinical models for IPF, and there is growing evidence in scientific literature and in clinical research that GPR84 plays a role in this disease. GLPG1205 successfully completed several Phase 1 trials, showing favorable findings relating to tolerability, and target engagement in healthy volunteers. GLPG1205 showed good tolerability but no activity in ulcerative colitis patients in 2016. GLPG1205 is an investigational drug and its efficacy and safety have not yet been established.

For information about the studies with GLPG1205: www.clinicaltrials.gov (NCT03725852)
For more information about GLPG1205: www.glpg.com/ipf

About IPF
IPF is a chronic, relentlessly progressive fibrotic disorder of the lungs that typically affects adults over the age of 40. There are approximately 200,000 patients with IPF in the U.S. and Europe. As such, IPF is considered a rare disease. The clinical prognosis of patients with IPF is poor as the median survival at diagnosis is 2 to 4 years. Currently, no medical therapies have been found to cure IPF. The medical treatment strategy aims to slow the disease progression and improve the quality of life.

About the PINTA trial
PINTA is a randomized, double-blind, placebo-controlled Phase 2 trial investigating a 100 mg once-daily oral dose of GLPG1205. The drug candidate or placebo will be administered for 26 weeks in up to 60 IPF patients. Patients may remain on their local standard of care as background therapy, whether or not they were previously or currently are treated with Esbriet®[1] (pirfenidone) and Ofev®[2] (nintedanib). The primary objective of the trial is to assess the change from baseline in Forced Vital Capacity (FVC in mL) over 26 weeks compared to placebo. Secondary measures include safety, tolerability, pharmacokinetics and pharmacodynamics, time to major events, changes in functional exercise capacity, and quality of life. Recruitment for PINTA is planned in 10 countries in Europe, North Africa, and the Middle East.
BLOO7
0
BLOO7 schreef op 31 okt 2018 om 08:28:


Stevige koersdoel verhoging door Nomura $140.
Samen met de sterker wordende dollar kan dit eerstdaags wel eens voor een serieus hefboomeffect gaan zorgen bij de steeds sterker wordende dollar. De Amerikanen hebben immers al een paar keer de $120 dollar gezien.
Een positief PBtje daar boven op kan deze positieve evolutie alleen maar versterken.

Hup Gala Hup.

VOORUIT MET DE GEIT !

C200
0
31-10-2018 22:33:10

Galapagos start tweede studie naar longfibrose
(ABM FN-Dow Jones) Galapagos is gestart met een klinisch onderzoek naar zijn middel GPLG1205 bij patiënten met longfibrose. Dat maakte het biotechnologiebedrijf woensdagavond bekend.

In de studie, PINTA fase 2 genaamd, wordt bij maximaal zestig patiënten eenmaal daags 100 milligram van het kandidaatmedicijn toegediend. De eerste patiënt werd behandeld in een ziekenhuis in Slowakije, meldde Galapagos.

GLPG1205 is daarmee het tweede van Galapagos' drie kandidaatmedicijnen voor de aandoening idiopathische longfibrose dat de klinische fase bereikt. Het middel GPLG1690 zit al in een studie van de derde fase. GPLG3499 zit nog in een preklinisch stadium.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Sentiment
0
Als we nu niet duikelen bij opening, kunnen we de 92 proberen te nemen.
Het gaat er allemaal steeds beter voor staan,
Negatieve verwachting CF er uit, dat geeft weer kans op stabiliteit van de koers

Vorige week maandag stond de koers nog in de 94
Jonge_belegger
0
quote:

Sentiment schreef op 1 november 2018 06:53:


Als we nu niet duikelen bij opening, kunnen we de 92 proberen te nemen.
Het gaat er allemaal steeds beter voor staan,
Negatieve verwachting CF er uit, dat geeft weer kans op stabiliteit van de koers

Vorige week maandag stond de koers nog in de 94

€96,40 zelfs.
DitIsMijnBesluit
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 1 november 2018 07:53:


Pre 92.60


Zo hoog?
Zou er een overname in de lucht hangen??
Föhn
0
Bij ons in het buurthuis hing altijd een bordje: morgen gratis bier.

Moet daar altijd aan denken als ik de dagelijkse posts lees over een bod nabeurs.
Mindsetter
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 1 november 2018 07:53:


Pre 92.60
Heb je gezien op hoeveel stukjes de koers pre hoger staat, Einstein?
Weet je moeder dat jij hier de godganse dag totale nonsens uitkraamt?
BLOO7
0
quote:

Föhn schreef op 1 november 2018 08:04:


Bij ons in het buurthuis hing altijd een bordje: morgen gratis bier.

Moet daar altijd aan denken als ik de dagelijkse posts lees over een bod nabeurs.


Ja als je er niet in zit is het dan natuurlijk sneu.
GalapaGeer
0
Goedemorgen allen.
Geen bestens laat in het boek? Zie je niet vaak!
Voor wat het waard is overigens ;)
2.885 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 141 142 143 144 145 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 6 apr 2020 17:37
Koers 185,100
Verschil +10,600 (+6,07%)
Hoog 185,800
Laag 180,450
Volume 603.637
Volume gemiddeld 678.526
Volume gisteren 273.360

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group