OCI dec 2018 -dec 2019

10.234 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 ... 508 509 510 511 512 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
FollowTheLeader
1
quote:

kusadasi schreef op 26 april 2019 13:47:


[...]Vanuit de Lows van 17 tot de 26,50 begin deze week is OCI natuurlijk veel forser gestegen als zijn Peers,maar ook de daling vanaf September 29 terug naar de
17 was vele malen zwakker als zijn Peers,kort om mochten de beurzen weer flink lager gaan dan gaat OCI met een hefboom mee lager,maar het bedrijf heeft zeker laten zien (jaarcijfers)dat de nog hoge schuld geen belemmering is in de resultaten,maar ook ik hoop dat de Methanol-tak verkocht word voor de prijs die in de geruchten genoemd worden,financieel staat OCI er dan veel sterker voor en zou de volatiteit van het aandeel verlagen,nu de resultaten van Yara bekend zijn neemt de angst van tegenvallers gelukkig weer wat af.
De fors opgelopen koers moet met het bekend worden van de eerste kwartaalcijfers
bevestigd worden of dit houdbaar is.


Duidelijke analyse, verder koers potentieel is onzeker .
kusadasi
0
Toch zojuist om 13.15 een fors volume in 2 turbo,s series 24,41 en 24,20 van ruim 25.000 en 10.000 stuks....uitstappers maar ook instappers en toch ook weer kort op de bal.
Watermannetje2012
3
OCI's capex-niveau daalt snel en de echte onderliggende kasstromen zullen weer bovenkomen.

De volgende prioriteit: vermindering van de nettoschuld en schuldgraad.
OCI zou in staat moeten zijn om alle schulden die de komende vier jaar verschuldigd zijn terug te betalen met zijn eigen vrije kasstroom, en zo de weg vrij te maken voor een meer voordelige herfinanciering in 2023.
Dit idee werd nader besproken met leden van mijn private investing community, European Small-Cap Ideas. Begin vandaag nog met uw gratis proef »

Invoering

Ondanks het algemene gebrek aan belangstelling voor kunstmestbedrijven en, meer specifiek, Europese kunstmestbedrijven, was er wat goed geld te verdienen met OCI ( OTC: OCINF ) ( OTCQX: OCINY ) . De markt haalde eindelijk het verbeterde productieprofiel van OCI in en in de Nest Egg Portfolio konden we een mooie winst maken. Maar net voordat ik de trekker over de herinvoering van een lange positie kon trekken , kwamen er geruchten dat OCI in besprekingen is om zijn methanolafdeling te verkopen (er is echter nog geen officieel aanbod gedaan).
OCI is opgericht in Nederland en verhandeld op de Euronext Amsterdam Stock Exchange. Aangezien de notering in de VS vrij illiquide kan zijn, denk ik dat het zinniger is om Amsterdam te beschouwen als handel in effecten van het bedrijf. Het tickersymbool in Nederland is OCI en het gemiddelde dagvolume is een gezonder 375.000 aandelen. De huidige marktkapitalisatie is ongeveer 5,5 miljard euro, wat overeenkomt met $ 6,2 miljard. Aangezien OCI de financiële resultaten in US Dollar rapporteert, zal ik de USD als basisvaluta gebruiken in dit artikel tenzij anders aangegeven.

Cashflow, cashflow, cashflow

Net als CF Industries (NYSE: CF ) moest OCI zijn aandeelhouders ervan overtuigen dat het zich voorbereidde op de volgende cyclus in de kunstmestsector na miljarden te hebben geïnvesteerd in uitbreiding van de productiecapaciteit. De nieuwe Natgasoline-fabriek in de VS is nu volledig operationeel en ondanks dat deze 50% -dochter als een "equity-accounted investment" wordt beschouwd, creëert ze ook OCI extra waarde.

In FY 2018 steeg de totale omzet van OCI met 44% tot $ 3,25 miljard dankzijhogere volumes en hogere prijzen. De omzetgroei gebeurde in feite tegelijk met een marge-uitbreiding, aangezien de bruto winst van OCI tijdens het jaar met ongeveer 94% steeg. De marge-expansie was zelfs meer merkbaar in het laatste kwartaal van vorig jaar toen de omzet steeg met 47%, maar de brutowinst steeg met maar liefst 146%.

Het bedrijfsresultaat in 2018 is meer dan verdrievoudigd van $ 148M tot $ 504M, en ondanks de hoge financieringskosten (die met $ 115M toenamen vanwege een lagere FX-winst maar hogere rentelasten na het verwerven van OCI LP), de impact op het net inkomen was relatief laag. De bottom line toont een nettoresultaat van $ 99,5 miljoen, maar de inkomsten die toewijsbaar zijn aan de aandeelhouders van OCI zijn feitelijk een nettoverlies van $ 49 miljoen of 23 dollarcent per aandeel.

Dus waarom overwoog ik om weer lang te gaan? Omdat het belangrijkste element voor het begrijpen van OCI de kasstroomafschriften zijn. Het bedrijf rapporteerde een totale afschrijvingslast van $ 425 miljoen , maar bracht minder dan $ 300 miljoen uit op capex, en dat is waar de waarde ligt.
OCI's gerapporteerde operationele cashflow was $ 672 miljoen, maar dit omvatte een werkkapitaalvoordeel van $ 83 miljoen en een betaling van $ 21 miljoen aan een minderheidsbelang. Dit betekent dat de operationele cashflow op aangepaste basis uitkwam op ongeveer $ 568 miljoen. Na de $ 293M in capex in mindering te hebben gebracht, zou je verwachten dat het vrije cashflowresultaat ongeveer $ 275 miljoen zal zijn. Een respectabel resultaat, maar er is meer.

Bij het bekijken van de presentatie van het bedrijf die werd uitgebracht in samenhang met de financiële verslagen, zorgde OCI voor een uitsplitsing tussen groeiverschaal en ondersteunende kapitaalsuitgaven. Van de $ 293 miljoen aan totale capex, werd slechts $ 136 miljoen (minder dan de helft) gekwalificeerd als ondersteunende capex. Dit betekent eigenlijk dat de ondersteunende vrije kasstroom ongeveer $ 430 miljoen was. En dat is wat OCI zo aantrekkelijk maakte en maakt. Houd er ook rekening mee dat deze kasstroomresultaten niet eens de 50% -benoemde Natgasoline-installatie in overweging nemen die als een investering wordt geboekt en waarbij OCI afhankelijk zal zijn van de inkomende dividenden die zullen worden betaald van de werkende dochteronderneming terwijl een tweede productielijn in de Nederlandse BioMCN-fabriek zou ook vanaf dit jaar een bijdrage moeten leveren. Rekening houdend met al deze zaken, kan ik gemakkelijk een $ 475-500M vrij kasstroomresultaat zien in 2020,

De nettoschuld neemt nu snel af

Een van de belangrijkste redenen waarom de aandelenkoers van OCI de afgelopen jaren zwak bleef, was de nettoschuldpositie. Eind 2017 resulteerde dit in een schuldgraad van 7 keer de EBITDA, maar het acute gevaar is nu voorbij omdat OCI heeft bewezen dat het in staat is om de nettoschuld te verminderen en tegelijkertijd het EBITDA-resultaat te verhogen.
Eind 2018 had OCI $ 461 miljoen in contanten op de balans en een brutoschuld van $ 4,58 miljard, wat resulteerde in een nettoschuld van $ 4,1 miljard. Gezien de EBITDA steeg van bijna $ 480 miljoen tot $ 929 miljoen, blijft de schuldgraad hoog op 4,4, maar OCI zou best goed moeten zijn, omdat het nu de inkomende kasstroom kan inzetten om de schuld die opeisbaar is terug te betalen. Tussen 2019 en 2022 is ongeveer $ 1 miljard schuld verschuldigd (gemiddeld $ 230 miljoen per jaar) en ik denk dat het in het belang van OCI zou zijn als het deze schuld geleidelijk zou terugbetalen.

Dit zal niet alleen de rentelasten in de daaropvolgende jaren verlagen, wat resulteert in een nog hogere vrije kasstroom, maar het zou ook veel goodwill kunnen creëren bij zijn kredietverstrekkers in afwachting van een herfinancieringstransactie in 2023 om de $ 1,8 miljard aan schuld die wordt omgezet te herstructureren in dat jaar. OCI betaalde bijna $ 280 miljoen aan rentelasten op de $ 4,58 miljard aan brutoschuld, wat wijst op een gemiddelde kostenpost van ongeveer 6%. Mocht OCI inderdaad de schuld terugbetalen die tussen 2019 en 2022 vervalt, dan zou het ongeveer $ 50-55 miljoen aan rentelasten besparen, wat het vrije kasstroomresultaat met ongeveer $ 40 miljoen of $ 0,20 per aandeel verder zal stimuleren.
kusadasi
0
Recentelijk al herfinanciering van schulden uitgevoerd met aanzienlijke lagere rentes en enorme belangstelling voor de schulden van OCI 10x overtekend dus vertrouwen is enorm toegenomen .
Badeend
0
Helaas kan je de afbeeldingen erbij niet zien, maar dat geeft een simpele weergave wat er bovenstaand beschreven wordt. Aangezien zij bouwen op jaarcijfers(dan heb je seizoensgebonden mindere kwartaal Q1 er ook bij zitten) is denk ik de cashflow ruim hoger.
kusadasi
0
kusadasi
0
quote:

kusadasi schreef op 26 april 2019 13:54:


Toch zojuist om 13.15 een fors volume in 2 turbo,s series 24,41 en 24,20 van ruim 25.000 en 10.000 stuks....uitstappers maar ook instappers en toch ook weer kort op de bal.
Oei... inmiddels al 68.000 stuks in de 24,41 series de gokkers zijn weer actief!
kusadasi
0
quote:

kusadasi schreef op 26 april 2019 15:34:


YARA inmiddels 3,6 % hoger op fors hoger volume,speeld de sector in de kaart.
+ 4,3%
Dicall69
0
quote:

Stamrecht schreef op 26 april 2019 13:52:


[...]

Duidelijke analyse, verder koers potentieel is onzeker .


Koerspotentieel ligt momenteel tussen de € 32,- en € 40,-, kwestie van rekenen en dat zien inmiddels steeds meer beleggers, afgelopen dagen zijn we heel veel kort zittende verlost, dus vanaf maandag is het nog maar 9 beursdagen tot de eerste kwartaalresultaten en een mogelijke deal zal nu zeker eztra stimulerend gaan werken om een positie te nemen !!!
objectief
0
@Dicll69: Ik hoop dat je gelijk krijgt; na het enorme verlies op Fugro is je deze winst wel gegund natuurlijk.
Dicall69
0
quote:

objectief schreef op 26 april 2019 16:53:


@Dicll69: Ik hoop dat je gelijk krijgt; na het enorme verlies op Fugro is je deze winst wel gegund natuurlijk.


Heb geen verlies bij Fugro (minder papieren winst) wel flinke winst bij ASMI en Besi, waar ik mijn gehele posities heb gesloten !!!
OCI is een heel ander verhaal dan welk aandeel ook op de Nederlandse beurs, let maar een op en hoop is nergens voor nodig gewoon kwestie van doorrekenen na de 4de kwartaalcijfers van 2018 en alle positieve factoren, signalen en feiten,vanuit OCI combineren dan kan het alleen maar beter zijn dan het begin van 2018, verwacht een verdubbeling van de cashflow en de rest allemaal beter, dus met gaat met een voorsprong de rest van het jaar in waar een duidelijke versnelling door iedereen wordt gezien, komt helemaal goed, maar velen gaan achter het net vissen dat is wel duidelijk op dit draadje en men heeft al flink wat gemist !!!
kusadasi
0
De cijfers van Yara van het 1 kwartaal worden goed gewaardeerd en brengt nu ook fantasie in sector genoot CF ind. op de NYSE met koerswinst van 2,4% ook CF is de laatste weken behoorlijk opgelopen,hebben we nu de correctie gehad met OCI?
Dicall69
0
quote:

kusadasi schreef op 26 april 2019 17:16:


De cijfers van Yara van het 1 kwartaal worden goed gewaardeerd en brengt nu ook fantasie in sector genoot CF ind. op de NYSE met koerswinst van 2,4% ook CF is de laatste weken behoorlijk opgelopen,hebben we nu de correctie gehad met OCI?


We zijn heel wat korte termijn beleggers kwijt en we gaan zeker zeer goede resultaten en vooruitzichten tegemoet op 10 mei of er nog een mogelijke deal wordt gemeld is ook nog heel goed mogelijk, want dan gaat het hek heel snel van de dam !!!
Dicall69
0
Het ziet er naar uit dat we een aanzienlijke sprong nog gaan maken tegen beurssluiting !!!
Dicall69
0
We gaan echt buitengewoon goede resultaten zien bij OCI, zie resultaten Yara, OCI presteert normaliter beter dan welke concurrent dan ook in deze sector/ markt !!!

Yara reports improved results reflecting higher margins
GlobeNewswire•April 26, 2019

Oslo, 26 April 2019: First-quarter net income after non-controlling interests was USD 96 million (USD 0.35 per share), compared with USD 116 million (USD 0.42 per share) a year earlier. Excluding currency effects and special items, the result was USD 0.59 per share compared with USD 0.42 per share in first quarter 2018.

First-quarter EBITDA excluding special items was USD 464 million, up from USD 377 million a year earlier, reflecting higher production margins and a stronger US dollar.

"Yara shows improved results in first quarter, with EBITDA excluding special items and IFRS 16 up by 17%. The improvement is largely due to higher European nitrogen margins and a stronger US dollar," said Svein Tore Holsether, President and Chief Executive Officer of Yara.

"Our production performance in the quarter was unsatisfactory, with technical issues after turnarounds in three of our largest plants. Although production improved towards the end of the quarter, these issues impacted our overall results and improvement program performance in the quarter. We remain focused on improving returns through strict capital discipline and driving operational excellence," said Holsether.

Total Sales and Marketing deliveries were 1% lower compared to a year earlier. Excluding the Cubatão acquisition in Brazil, deliveries were 4% lower, reflecting a drop in all regions except for Europe. New Business deliveries were 10% higher than a year ago, or 3% higher excluding the Cubatão acquisition. Yara`s ammonia production was 3% lower than a year earlier, while finished fertilizer production was 3% higher. Excluding portfolio effects, ammonia and finished fertilizer production was respectively 9% and 1% lower.

Yara`s near-term focus is on improving returns through strict capital discipline and driving operational excellence. Yara`s investments peaked in 2018, with revenues ramping up in 2019 as growth projects come on stream and further operational improvements are realized. Yara has also identified further earnings improvement potential, and plans to launch updated and increased targets at its Capital Markets Day on 26 June.


Link to report, presentation and webcast 26 April at 09:30 CEST:
www.yara.com/investor-relations/lates...


Contact

Thor Giæver, Investor Relations
Mobile: (+47) 480 75 356
E-mail: thor.giaver@yara.com

Kristin Nordal, Media Relations
Mobile: (+47) 900 15 550
E-mail:kristin.nordal@yara.com


DeZwarteRidder
1
quote:

Dicall69 schreef op 26 april 2019 17:25:


Het ziet er naar uit dat we een aanzienlijke sprong nog gaan maken tegen beurssluiting !!!

Is een paar centen 'een aanzienlijke sprong'....???
Dicall69
1
quote:

Dicall69 schreef op 26 april 2019 17:30:


We gaan echt buitengewoon goede resultaten zien bij OCI, zie resultaten Yara, OCI presteert normaliter beter dan welke concurrent dan ook in deze sector/ markt !!!

Yara reports improved results reflecting higher margins
GlobeNewswire•April 26, 2019

Oslo, 26 April 2019: First-quarter net income after non-controlling interests was USD 96 million (USD 0.35 per share), compared with USD 116 million (USD 0.42 per share) a year earlier. Excluding currency effects and special items, the result was USD 0.59 per share compared with USD 0.42 per share in first quarter 2018.

First-quarter EBITDA excluding special items was USD 464 million, up from USD 377 million a year earlier, reflecting higher production margins and a stronger US dollar.

"Yara shows improved results in first quarter, with EBITDA excluding special items and IFRS 16 up by 17%. The improvement is largely due to higher European nitrogen margins and a stronger US dollar," said Svein Tore Holsether, President and Chief Executive Officer of Yara.

"Our production performance in the quarter was unsatisfactory, with technical issues after turnarounds in three of our largest plants. Although production improved towards the end of the quarter, these issues impacted our overall results and improvement program performance in the quarter. We remain focused on improving returns through strict capital discipline and driving operational excellence," said Holsether.

Total Sales and Marketing deliveries were 1% lower compared to a year earlier. Excluding the Cubatão acquisition in Brazil, deliveries were 4% lower, reflecting a drop in all regions except for Europe. New Business deliveries were 10% higher than a year ago, or 3% higher excluding the Cubatão acquisition. Yara`s ammonia production was 3% lower than a year earlier, while finished fertilizer production was 3% higher. Excluding portfolio effects, ammonia and finished fertilizer production was respectively 9% and 1% lower.

Yara`s near-term focus is on improving returns through strict capital discipline and driving operational excellence. Yara`s investments peaked in 2018, with revenues ramping up in 2019 as growth projects come on stream and further operational improvements are realized. Yara has also identified further earnings improvement potential, and plans to launch updated and increased targets at its Capital Markets Day on 26 June.


Link to report, presentation and webcast 26 April at 09:30 CEST:
www.yara.com/investor-relations/lates...


Contact

Thor Giæver, Investor Relations
Mobile: (+47) 480 75 356
E-mail: thor.giaver@yara.com

Kristin Nordal, Media Relations
Mobile: (+47) 900 15 550
E-mail:kristin.nordal@yara.com

We hoeven ons geen enkele zorgen meer te maken bij OCI dit was mij al duidelijk, maar het wordt nu ook al door Yara bevestigd, methanol gaat het positieve verschil nog velen malen groter maken, vanaf maandag gaat het koopdagen worden bij OCI, want een dergelijke aanbieding laat ik zeker niet meer liggen !!!
Watermannetje2012
0
quote:

Dicall69 schreef op 26 april 2019 17:25:


Het ziet er naar uit dat we een aanzienlijke sprong nog gaan maken tegen beurssluiting !!!


Weer een schitterende beursdag voor OCI. Top gewoon. We gaan met OCI weer mooie beursweken tegemoet.
PS. Enkel voor de beleggers die in potentieel goede bedrijven investeren: ook Brunel gaat speedy en is potentieel een overname kandidaat.
Fijn weekend allen!
Watermannetje2012
0
quote:

Watermannetje2012 schreef op 26 april 2019 17:37:


[...]

Weer een schitterende beursdag voor OCI. Top gewoon. We gaan met OCI weer mooie beursweken tegemoet.

PS. TIP: Enkel voor de beleggers die in potentieel goede bedrijven investeren: ook Brunel gaat speedy en is potentieel een overname kandidaat.
Fijn weekend allen!
Dicall69
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 26 april 2019 17:31:


[...]
Is een paar centen 'een aanzienlijke sprong'....???


Een sprong van 1 procent in 15 minuten, betekent in een uur 4 procent, dus dat is volgens mij zeker aanzienlijk op een rode beursdag, Yara was heel goed en OCI wordt buitengewoon goed !!!
10.234 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 ... 508 509 510 511 512 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 mei 2020 17:35
Koers 9,595
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 9,765
Laag 9,480
Volume 626.246
Volume gemiddeld 893.806
Volume gisteren 626.246

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group