Eurocommercial Properties « Terug naar discussie overzicht

ECP 2019

1.386 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Dividend Collector
0
Ik heb een mooi ritje gemaakt met dit aandeel de laatste weken. Vraag is nu voor of na ex dividend verkopen. Afgelopen jaren zakte de koers in na dividend, maar nu zijn er toch berichten dat het beter gaat met de winkelvastgoedmarkt. Dus fundamenteel is het plaatje positiever.
hjs64
0
In principe gaat het dividend direct van de koers af, is ook logisch anders zou je daags voor uitkering kopen en daags na uitkering verkopen, dan heb je een free lunch en die bestaan nu eenmaal niet. Punt is alleen ze maken ook de Q1 cijfers bekend en die kunnen overheersen op de koers. Ik zou zeggen als je vertrouwen hebt in de Q1 cijfers rustig afwachten, maar ik kan me ook voorstellen dat je denkt, is hard gegaan, zit op een mooie winst, niet te hebberig zijn. Jouw keuze, leuk he ;).
Gunther
1
Je kunt ook gewoon vijf jaar ergens in blijven zitten. Al dat korte termijn geneuzel kost alleen maar geld.
hjs64
0
Je kunt ook het een doen en het ander niet laten, ik heb zelf op 15 oktober zo'n 15% van mijn positie afgeschaafd omdat ik het wat erg hard vond gaan. Ach ieder zijn/haar spel. Persoonlijk vind ik juist een beetje traden rond een lange termijn positie leuk.
Branco P
0
Hjs64 zo sta ik er ook in! Alleen beleggen in aandelen die je op lange termijn in portefeuille wilt hebben en met een deel van die posities een beetje traden om het rendement wat te optimaliseren
Adjan
0
Wat is de reden van de sterke stijging momenteel. Rond 25 flink wat gekocht maar het lijkt wel of de downtrend een beetje gebroken is en de bodem gemaakt is rond de 22?
JoopVisser1
0
Ik verkoop alleen als daardoor de rendement/risico-verhouding van mijn portefeuille verbeterd. Als een belang meer dan 10% van mijn portefeuille is, dan is de kans groot dat ik verkoop en beleg in een ander bedrijf dat wat activiteiten betreft ver afstaat van de activiteiten van de andere beleggingen in mijn portefeuille, maar waar wel toekomst in zit. En zo groei je toe naar een robuuste portefeuille van beleggingen.
Adjan
0
Ik ga mijn aandelen Eurocommercial (instap 25) ook niet meer verkopen voorlopig.
Dividend zal niet snel dalen
hjs64
0
Dividend van ECP is in de ca 25 jaar dat ze beursgenoteerd zijn nog nooit gedaald, en die reputatie willen ze graag zo houden.
voda
0
Eurocommercial boekt fractioneel hoger direct resultaat

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Eurocommercial Properties
28,60 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Eurocommercial Properties heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar, dat eind september eindigde, het direct resultaat en de huurinkomsten licht zien stijgen. Dit bleek vrijdag uit de resultaten die het vastgoedfonds voorbeurs bekendmaakte.

CEO Jeremy Lewis bleek in een toelichting te spreken over de aanhoudende stijging van de winkelhuren en de zeer beperkte leegstand. Volgens Lewis zijn kopers nog steeds bereid een solide prijs te betalen voor goede objecten en wees op de verkoop van een deel van Passage du Havre, dat een rendement opleverde van 3,7 procent.

Eurocommercial boekte het afgelopen kwartaal een direct beleggingsresultaat, bestaande uit de huuropbrengsten, verminderd met de exploitatiekosten, beheerskosten, algemene kosten en financieringskosten, van 29,96 miljoen euro, in vergelijking met 29,70 miljoen euro vorig jaar. Eurocommercial noemde het resultaat in lijn met de eigen verwachting.

De huurinkomsten stegen van 49,4 miljoen euro naar 52,1 miljoen euro. Op vergelijkbare basis gingen de huurinkomsten met 2,3 procent omhoog, waarbij vooral Zweden en Italië een sterke groei lieten zien.

Het indirect resultaat, inclusief de fluctuerende herwaarderingen van het vastgoed, bedroeg 18,5 miljoen euro negatief, tegenover een winst van 9,5 miljoen euro een jaar eerder.

Daarmee daalde het totale beleggingsresultaat, de som van het direct en indirect resultaat, van 39,2 miljoen vorig jaar naar 11,5 miljoen euro.

De leegstand in de retailportefeuille kwam het afgelopen kwartaal uit op 0,7 procent.

Eurocommercial verwacht niet dat de huidige ontwikkelingen in de markten waarin het vastgoedbedrijf actief is, significant zullen veranderen in de komende jaren. Daarmee blijft de Europese vastgoedmarkt in goede gezondheid verkeren, vooral voor hoogwaardig vastgoed.

Het aandeel Eurocommercial sloot donderdag in Amsterdam 0,5 procent lager op 28,60 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Beleg met brood
0
Kijkend naar de kwartaalcijfers zie ik vooral dat:

'Fair value movement derivative financial instruments' en 'Interest expenses' flink zijn gestegen waardoor de Reported EPS aanzienlijk is gezakt van 0,79 naar 0,23.

Wat zijn deze twee kostenposten precies?

Biobert
0
Een blunder met derivaten hakt er behoorlijk in. Een enkeling wist dit al, vandaar de dip in de koers gistermiddag om 15.50 uur.
Gunther
1
Dit is geen blunder met derivaten, dit is business as usual. Derivaten gebruik je om je variabele rentekosten af te dekken en vast te leggen. Je pint dus een interest rate vast die acceptabel is, zonder risico te hebben op fluctuaties. Doe je dit niet, dan ben je aan het speculeren op rente en niemand weet wat die rente gaat doen. Ik vraag me wel af waarom dit resultaat de P&L in gaat en niet naar OCI. Dat ben ik gewend, al waren dat valuta contracten. Iemand enig idee?
Adjan
0
Gunther
0
Die interest expenses hangen samen met development van centers en hogere huurinkomsten. Rente is licht gestegen van 2,1% naar 2,2%.
In mijn ogen zeer sterke cijfers. Belgie doet het prima en footfall neemt toe. Oktober flinke stijging. LTV niet 43% als verwacht, maar 42%. Met zulke resultaten zal de herwaardering begin volgend jaar positief uitpakken, waardoor asset waarde verder stijgt en LTV verder daalt. Denk dat de positieve reactie op de cijfers wel volgt.
Gunther
0
quote:

Adjan schreef op 1 november 2019 09:30:


Zou dat betekenen dat ze verlies hebben genomen op die contracten?


Nee, want andere kwartalen loopt dit ook via de P&L. Maar accounting technisch weet ik niet waarom dit is. Met hedge accounting gaat normaal alleen de payment naar de P&L en de herwaardering naar Eigen Vermogen, als de contracten inderdaad open blijven. Accounting zal hier anders zijn. Maakt niet heel veel uit, want die bewegingen doen er niet veel toe.
Biobert
0
quote:

Gunther schreef op 1 november 2019 09:18:


Dit is geen blunder met derivaten, dit is business as usual. Derivaten gebruik je om je variabele rentekosten af te dekken en vast te leggen. Je pint dus een interest rate vast die acceptabel is, zonder risico te hebben op fluctuaties. Doe je dit niet, dan ben je aan het speculeren op rente en niemand weet wat die rente gaat doen. Ik vraag me wel af waarom dit resultaat de P&L in gaat en niet naar OCI. Dat ben ik gewend, al waren dat valuta contracten. Iemand enig idee?


Toch vind ik het voor professionals een misser v.w.b.t. de rentevisie. Kijk als een mkb-er dat overkomt is het tot daar aan toe. Rente blijft lang laag door vergrijzing bevolking, globalisering en wereldwijde grote schuldenberg. Als Centrale Banken rente gaan verhogen gebeuren er daardoor grote ongelukken.
objectief
0
De liquiditeiten in de wereld zijn nog nooit zo groot geweest en de rente nog nooit zo laag; daarom zijn er natuurlijk ook schulden aangegaan door dit (bijna) gratis geld. Als de hypotheekrente verdubbeld dan is er nog geen man overboord; het blijft weinig.
Een renteverhoging zal dan ook weinig invloed hebben dat was wel anders in de laatste huizencrisis, toen was de rente 8% en hoger.
voda
0
Beursblik: Eurocommercial Properties veerkrachtig

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Eurocommercial Properties
28,28 -0,32 -1,12 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Eurocommercial Properties heeft in het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar redelijk veerkrachtige resultaten laten zien. Dit stelden analisten van UBS vrijdag.

De huren stegen in het derde kwartaal met 5,6 procent op jaarbasis naar 52,1 miljoen euro. UBS had op 0,7 miljoen euro meer gerekend. De vergelijkbare huurgroei bedroeg 2,3 procent.

Daarbij is de leegstaand klein, aldus de analisten.

Eurocommercial Properties benadrukte vrijdag dat de problemen op de Britse vastgoedmarkt niet in Europa spelen. Daar is UBS het deels mee eens. "Maar we verwachten ook enige verslechtering in Europa", waarschuwde de Zwitserse bank.

UBS heeft een Neutraal advies op Eurocommercial Properties met een koersdoel van 24,00 euro. Het aandeel daalde 1,1 procent naar 28,30 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.386 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27 mei 2020 17:35
Koers 11,420
Verschil +0,600 (+5,55%)
Hoog 11,660
Laag 10,900
Volume 296.136
Volume gemiddeld 283.068
Volume gisteren 323.389

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group