Sligro 2019

237 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
woutjuhh
0
bij Sligro wordt het altijd "volgend jaar verwacht"
Nu kunnen ze iig EMTE niet meer de schuld geven dat ze de doelstelling winst niet halen.
Ze zullen echt even hun narcistisch gedrag op zij moeten zetten en duidelijk kijken wat de consument wil. Koens visie en gedachten zijn die niet altijd van de consument.

Ik verwacht ergens in de komende 10 jaar dat Jumbo eigenaar gaat worden van Sligro.
Japio_
0
quote:

Jeroentje-2018 schreef op 7 mei 2019 09:25:


De parel uit Veghel,....Sligro....Go!


Je hebt die parel iets te hard opgepoetst...
voda
0
Sligro voelt de economie afkoelen

In het kort
Winst in eerste half jaar flink lager, vooral door verkoop supermarktketen Emté.
Afkoelende economie drukt op omzetgroei, vooral in België.
Sligro wil de kosten van de centrale organisatie wel gaan afbouwen.

Sligro Food Group SLIGR€30,15-7,66% heeft in de eerste helft van het jaar flink minder winst gemaakt. Dat komt doordat het familiebedrijf uit Veghel vorig jaar zijn supermarktketen Emté heeft verkocht. Maar de horecagroothandel merkt ook dat de economie afkoelt, vooral in België. Dat drukt op de omzetgroei.

'De daling van het consumentenvertrouwen in beide landen lijkt opnieuw een voorspellende waarde voor de marktontwikkeling te zijn', zegt bestuursvoorzitter Koen Slippens. 'In Nederland zagen we nog een kleine plus in de markt. In België is sprake van een krimpende markt.' Mede daardoor wist Sligro de omzet van de voortgezette activiteiten met slechts 0,4% te laten groeien, naar €1,14 mrd.

Duur transport
Ondanks het minder gunstige economische sentiment, is er nog volop krapte op de arbeidsmarkt. Ook daarvan voelt de Sligro de gevolgen, vooral in het transport naar de klanten. 'De kosten van logistiek, energie en personeel lieten een behoorlijke stijging zien', aldus Slippens. Hij zegt er wel bij dat in Nederland de omzet in lijn met die in de markt toenam. ‘En we waren redelijk in staat de kostenstijgingen in de operatie op te vangen.'

Toch vindt Slippens de kosten nog te hoog Slippens. Doordat Sligro een paar grote interne projecten heeft uitgevoerd, is er nog veel overhead voor een bedrijf dat flink kleiner is geworden na het afstoten van de supermarkten. Sligro wil de kosten van de centrale organisatie gaan afbouwen.

De onderneming sloot de eerste zes maanden van 2019 af met een nettowinst van €13 mln. Dat is €12 mln minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat uit voort te zetten bedrijfsactiviteiten daalde met €13 mln naar €18 mln.

'Guur klimaat'
Slippens waarschuwt dat Sligro ook in de tweede helft van 2019 last zal blijven houden van een 'guur klimaat'. 'De combinatie van uitdagende marktomstandigheden vandaag en de inspanningen op belangrijke programma’s voor morgen geven op korte termijn nog druk op onze resultaten', zegt hij. 'Wij geloven in de gekozen koers voor de middellange termijn en zullen daarop blijven inzetten.' Sligro geeft geen concrete voorspellingen voor de jaarresultaten.

Beleggers reageerden donderdag teleurgesteld op de halfjaarcijfers. De koers van het aandeel, genoteerd in de smallcapindex, zakte 's ochtends ruim 7%.

Analist Fernand de Boer van zakenbank Degroof Petercam is negatief verrast door de resultaten van Sligro. De omzet lag in lijn met wat hij had verwacht, maar dat gold niet voor het bedrijfsresultaat, dat tegenviel. 'Op basis van wat we hebben gezien, heb ik geen reden om positiever te worden over dit aandeel', schrijft hij met gevoel voor understatement.

fd.nl/ondernemen/1309320/sligro-voelt...
voda
1
Sligro moet snijden

Sligro Food Group heeft een probleem. De horecagroothandel geeft teveel geld uit. Toen het bedrijf donderdag de boeken opende over de eerste helft van 2019, sloeg beleggers de schrik om het hart. Het bedrijf is kleiner geworden, maar de kosten zijn niet in dezelfde mate gekrompen.

Hoe zit dat? En wat staat Sligro te doen?

Sligro wedde lang op twee paarden: een horecagroothandel en een supermarktketen (Emté). Die laatste was geen succes en daarom verkocht Sligro Emté vorig jaar aan concurrenten Jumbo en Coop. Zo verdween ruim €300 mln omzet bij het bedrijf, maar beleggers reageerden opgelucht, omdat zij niet dachten dat Sligro van Emté nog een succes kon maken.

Maar, door de verkoop is Sligro wel een stuk minder efficiënt geworden.

Dat is terug te zien als we de omzet van de groothandel afzetten tegen de bedrijfslasten. In de eerste helft van 2017 bedroegen de kosten 19,3% van de omzet (€1,02 mrd versus €230 mln). In dezelfde periode dit jaar was dat opgelopen naar 23,2%.


Om verhouding weer op het niveau van 2017 te brengen - en dus even efficiënt te worden als voor de verkoop van Emté - moet Sligro de kosten terugbrengen met €23 mln.

De vraag is waar Sligro dat geld kan besparen. Personeel is de grootste kostenpost. Daar spendeerde het bedrijf in de eerste helft van dit jaar €130 mln aan. Als Sligro die kosten met bijna 18% terugbrengt is het doel bereikt. De bezetting op het hoofdkantoor in Veghel is wel een mogelijkheid tot besparing, maar 18% besparing op het totale personeel lijkt (veel) te hoog gegrepen. Sligro wil namelijk België veroveren en investeert daar volop in. De autonome omzetgroei is echter nog beperkt. De kosten gaan in België dus voor de baat uit.

Een andere kostenpost zijn de transportkosten. De arbeidsmarkt voor chauffeurs is extreem krap - Sligro kan soms zelf niet eens voldoende vrachtwagens charteren - waardoor het bedrijf fors meer geld kwijt is aan transport. In het halfjaarbericht meldt Sligro dat post logistiek is opgelopen van €35 mln in de eerste helft van 2017 naar €55 mln in 2019. Dat is al buiten de supermarktketen Emté gerekend.

Als de oververhitte arbeidsmarkt afkoelt, lost dit probleem zichzelf waarschijnlijk op. Maar aan die oplossing zit een schaduwzijde; voor het zover is zal de economische groei moeten inzakken, en dat gaat waarschijnlijk weer ten koste van de omzet van Sligro.

Is het niet makkelijker om de omzet te vergroten en zo de kosten beter in balans te brengen? Een sommetje leert dat daarvoor €111 mln extra omzet nodig is. Ook dat is lastig, want de economie koelt wel af, wat zich zal vertalen in geringe of geen omzetgroei.

Beleggers moeten dus nog wat langer wachten voordat Sligro als pure groothandel het rendement omhoog krijgt.

fd.nl/ondernemen/1309341/sligro-moet-...
Bijlage:
Bert.f
0


ZO IEMAND NOG WAT TE ZEIKEN OVER EEN GEFRUSTREERDE EX WERKNEMER.

HEB JULLIE ALLEMAAL GEWAARSCHUWD
Bert.f
0
Wij geloven in de gekozen koers voor de middellange termijn
en zullen daarop blijven inzetten. Wij geven geen concrete
voorspellingen voor de jaarresultaten.

Das wel duidelijk dan, op naar de 20 daar zit juist het probleem ze geloven in dromen, die totaal niet uitvoerbaar zijn. De feiten liggen open en bloot op tafel, en toch gaat het bedrijf door op deze koers.

Ongelofelijk, dit is gewoon kamikaze hoe lang gaat deze zelfmoord nog door voordat een aandeelhouder ingrijpt.
buy&hold-style
0
quote:

Bert.f schreef op 18 juli 2019 18:09:
ZO IEMAND NOG WAT TE ZEIKEN OVER EEN GEFRUSTREERDE EX WERKNEMER.

HEB JULLIE ALLEMAAL GEWAARSCHUWD


Beste Bert, je had ons inderdaad gewaarschuwd, zo is dat. De resultaten vallen vies tegen en jij had dat voorspeld. Alleen of er daadwerkelijk een relatie is tussen jouw voorspelling en de werkelijkheid is helaas maar de vraag. Zo heb ik thuis een kapotte klok hangen, die geeft mooi twee maal per dag exact de juist tijd aan!

Ik hoop dat de resultaten van Sligro snel verbeteren. Niet alleen de omzet mag doorgroeien, de kosten mogen ook duidelijk omlaag.
Blauwe lucht
0
quote:

buy&hold-style schreef op 18 juli 2019 19:01:


[...]

Beste Bert, je had ons inderdaad gewaarschuwd, zo is dat. De resultaten vallen vies tegen en jij had dat voorspeld. Alleen of er daadwerkelijk een relatie is tussen jouw voorspelling en de werkelijkheid is helaas maar de vraag. Zo heb ik thuis een kapotte klok hangen, die geeft mooi twee maal per dag exact de juist tijd aan!

Ik hoop dat de resultaten van Sligro snel verbeteren. Niet alleen de omzet mag doorgroeien, de kosten mogen ook duidelijk omlaag.Omzet 2019 vlak na de superzomer van 2018, dus goede prestatie, onderliggende winstdaling valt mee.

Beetje overdrijving allemaal.
Na de zomer fan vorig jaar wist men al dat 2019 mogelijk gelijk zou zijn aan 2018.
RT2014
0
quote:

Bert.f schreef op 18 juli 2019 18:09:
ZO IEMAND NOG WAT TE ZEIKEN OVER EEN GEFRUSTREERDE EX WERKNEMER.

HEB JULLIE ALLEMAAL GEWAARSCHUWD


Vergeet je capslock niet uit te zetten.
Bert.f
0
quote:

Blauwe lucht schreef op 18 juli 2019 20:56:


[...]


Omzet 2019 vlak na de superzomer van 2018, dus goede prestatie, onderliggende winstdaling valt mee.

Beetje overdrijving allemaal.
Na de zomer fan vorig jaar wist men al dat 2019 mogelijk gelijk zou zijn aan 2018.O en daarom zijn de cijfers van AB INBEV beter als vorig jaar, lekker vol blijven houden jongens.

Blijf maar geloven dat het allemaal maar me valt, op naar de 25 zou ik zeggen en nog lager.

Zolang Sligro blijft geloven in de Heineken deal, zal het zich verder in de nesten werken.

Het is gewoon niet uitvoerbaar, de 1 stop strategie.

Iedereen die een beetje verstand heeft van het vervoer van levensmiddelen gekoeld en niet gekoeld.
Weet dat deze combinatie onmogelijk winstgevend kan zijn, het is ook nog steeds niet duidelijk hoe
de Sligro dit straks in de praktijk gaat brengen.
Het idee is ontstaan, maar hoe en wat is nooit echt goed uitgezocht, laat staan dat er is gekeken
of dit wel wettelijk mag.
De voedsel en warenwet zal het echt niet accepteren, dat fruitvliegjes van lege flesjes het verse voedsel belagen.
Vandaag 40 gr dan kun je een vrachtwagen nog zo goed koelen, een rolcontainer die de hele dag
in de zon heeft gestaan koelt het eerste uur echt niet zo veel af.
Als zo'n container naast vers voedsel staat, hoef ik verder niks meer uit te leggen.

Het zou Sligro eens sieren om aan de Aandeelhouders eens uit te leggen, hoe ze deze deal nu
eens gaan uitvoeren. Zodat het veilig is, en het winstgevend is.

succes, maar ik weet het antwoord al
Bert.f
0
quote:

buy&hold-style schreef op 18 juli 2019 19:01:


[...]

Beste Bert, je had ons inderdaad gewaarschuwd, zo is dat. De resultaten vallen vies tegen en jij had dat voorspeld. Alleen of er daadwerkelijk een relatie is tussen jouw voorspelling en de werkelijkheid is helaas maar de vraag. Zo heb ik thuis een kapotte klok hangen, die geeft mooi twee maal per dag exact de juist tijd aan!

Ik hoop dat de resultaten van Sligro snel verbeteren. Niet alleen de omzet mag doorgroeien, de kosten mogen ook duidelijk omlaag.


Ik mag het ook hopen, maar het gecombineerd bezorgen gaat geen extra omzet leveren.
Juist extra kosten, je praat over kosten die omlaag moeten.
Maar dat is juist wat niet staat te gebeuren, er worden nieuwe panden gebouwd voor een idee
dat niet uitvoerbaar is. (dat is juist het pijnlijke van deze deal)

Google eens rond, 2 Sligro CEO's die vol lof over deze deal vertellen, zijn allebei al vertrokken.
Omdat ? geen commentaar.

Ik zou zeggen stel de vraag eens aan Koen, hoe ga je gecombineerd vervoeren en ook nog geld
over te houden, en hoe ga je het ook veilig vervoeren. " retour leeggoed vol met ongedierte kun je niet naast een container met vers voedsel wegzetten. Daar helpt een koeling niet bij.
Vooral niet met deze temperaturen, rolcontainer in de felle zon nu koelt het eerste uur echt niet
af naar de wettelijke temperatuur.

Het Kan niet, en het mag niet en daarom roep ik en vele met mij die in de branche werken of net zoals ik gewerkt hebben dat het een ondoordacht plan is. En Sligro gewoon met een hoop kosten
is opgezadeld, en Heineken een hoop klanten is kwijt geraakt en nog steeds kwijt raken door een
enorme achteruitgang van de gewenste service.

Roep al een tijd, iemand moet echt snel de waarheid onder ogen zien, anders is het voor beide partijen een pijnlijke fout die niet meer te overzien is.

Het is niet voor niks dat AB INBEV meer bier verkoopt, die lachen hun ballen uit de broek.
Hertog Jan heeft een flinke klap uitgedeeld.

voda
0
Hambro Capital vergroot belang in Sligro

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Sligro Food Group
30,00 0,20 0,67 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) J O Hambro Capital Management heeft een groter belang in Sligro Food Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 24 juli 2019.

J O Hambro meldde een kapitaalbelang van 3,05 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 11 mei 2018 meldde Hambro nog een kapitaalbelang van 2,97 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Pensioenen Sligro naar Centraal Beheer

Gepubliceerd op 29 jul 2019 om 12:17 | Views: 182

Sligro 12:03
29,70 -0,05 (-0,17%)

VEGHEL (AFN) - Centraal Beheer neemt het pensioenfonds van groothandelsbedrijf Sligro over. In totaal gaat het om de opgebouwde aanspraken van 11.000 deelnemers en een vermogen van circa 370 miljoen euro.

Eerder had Centraal Beheer al de pensioenregeling voor Sligro overgenomen. Door toenemende regeldruk besloot Stichting Pensioenfonds Sligro Food Group te kijken of de huidige vorm nog wel efficiënt was.

De overdracht van het pensioenfonds krijgt op 1 oktober zijn beslag.
Jeroentje-2018
0
quote:

Bert.f schreef op 18 juli 2019 18:09:
ZO IEMAND NOG WAT TE ZEIKEN OVER EEN GEFRUSTREERDE EX WERKNEMER.

HEB JULLIE ALLEMAAL GEWAARSCHUWD
Klopt helemaal Bert,...Je hebt 't rete goed ingeschat en je wist dus waar je het over had in mei...Ere wie ere toekomt
Bert.f
1
quote:

Jeroentje-2018 schreef op 31 juli 2019 18:42:


[...]Klopt helemaal Bert,...Je hebt 't rete goed ingeschat en je wist dus waar je het over had in mei...Ere wie ere toekomt


Heineken cijfers ook slecht, maar net zoals bij Sligro komen ze met allerlei oorzaken.

Nou er is maar 1 oorzaak, die gasten die deze samenwerking tussen Heineken en Sligro hebben uitgewerkt en uitgevoerd hebben beide partijen in een zeer ongemakkelijke situatie geduwd,

Het is gewoon zo duidelijk, Heineken verdoezeld al jaren dat door hun beleid van bezuinigen klanten zijn weggelopen. Arrogantie straalt er van af, maar die van Boxmeer heeft zijn 20.000 aandeeltjes ingewisseld voor de Hoofdprijs. En 1 Tip voor de Aandeelhouders van Heineken, vraag eens hoe dat zit met de Chinese Handel. Laat eens cijfers zien, waar werkelijk vermeld staat hoeveel en welk bier er is verkocht. Toch wel heel typerend dat die schimmige landen en continenten zo goed draaien.
Of zou het juist makkelijk zijn om in die Landen de boekhouding iets minder strak te houden.
Het is maar een Tip, Ik zou stijl achterover vallen, als Van Boxmeer zou zeggen "ja de Handel in NL hebben we verkeerd aangepakt te veel bezuinigd. En we hadden veel eerder moeten ingrijpen.
En de deal met Sligro, is overhaast gemaakt. Zowel van Heineken en Slirgo.

Ik blijf bij mijn standpunt, de samenwerking is gedoemd te mislukken. En dat zeg ik zeker niet omdat ik mijn gelijk wil hebben.
Maar ik zeg dit omdat in de praktijk het niet uitvoerbaar is.

En het ergste is dat steeds meer personeel in beide concerns daar over eens zijn, maar hoe
het nu verder moet weet niemand.

En dat lijkt me een gevaarlijke situatie, waar de concurrent wel raad me weet.
Zie maar naar de cijfers van de concurrent, het is gewoon een feit dat Hertog Jan een flinke klap
heeft uitgedeeld aan Heineken, en nog steeds uitdeelt.

Er zitten mensen op bestuurlijke posities, die hun tijd nog wel uitzitten en deze shit zo lang mogelijk
voor zich uit willen duwen.

En dat is nu bij deze 2 bedrijven het probleem, niemand staat op en ze zijn allemaal bang om
hun baantje te verliezen. Allemaal Ja knikkers.

Sligro had best omhoog kunnen gaan mede omdat Heineken in de lift zat, nu ook Heineken weer daalt zal Sligro hiervan ook last hebben.

Ik verwacht persoonlijk dat er toch niet veel tijd meer over is, en er toch wel iets moet gaan gebeuren met deze deal, want anders gaat Sligro die contract tijd nog niet eens volbrengen.

Heineken zal Sligro echt moeten gaan helpen, en eerlijke prijzen afspreken zodat het meer rendabel word voor Sligro.

Mijn advies, laat nog eens een paar mensen deze deal doorberekenen. En er een eerlijk oordeel
over geven. Van beide partijen, want op deze manier word niemand er beter van.

En ik wil nog wel even kwijt, dat ik nog steeds niet begrijp dat bedrijven met zo veel kennis en geld.
En met zo veel aandeelhouders, dat er nooit 1 persoon heeft gedacht is dit eigenlijk wel haalbaar?
Niemand heeft ooit de moeite gedaan om deze deal in de praktijk te onderzoeken.
Is iedereen dan echt zo simpel geïndoctrineerd door het mooie praatje van "one stop strategie "

Dit kan nog wel eens een hele grote blunder gaan worden.
Als je in een bedrijf investeert zou ik in de toekomst toch maar eens wat research doen.
succes hoop niet dat de woorden die ik heb vermeld eerder uitkomen " op naar de 25"
maar ik vrees het ergste
Jeroentje-2018
0
quote:

voda schreef op 26 juli 2019 09:09:


Hambro Capital vergroot belang in Sligro

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Sligro Food Group
30,00 0,20 0,67 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) J O Hambro Capital Management heeft een groter belang in Sligro Food Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 24 juli 2019.

J O Hambro meldde een kapitaalbelang van 3,05 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 11 mei 2018 meldde Hambro nog een kapitaalbelang van 2,97 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Jeroen vindt dit toch wel interessant nieuws voor Sligro! Koers is inmiddels nu wel voldoende afgestraft en rond deze niveaus zou er mogelijk stabilisatie kunnen komen in Sligro. Sligro, gepositioneerd in Nederland en sinds kort ook met een uitbreiding naar Belgie is interessant in de food distribution business.
Jeroentje-2018
0
Sligro,…het volgende ‘slachtoffer’ ?

Er wordt her en der ‘gefluisterd’ dat REWE (Duits) mogelijk interesse heeft in Sligro. REWE heeft onlangs kort geleden Lekkerland food distributeur overgenomen.

www.distrifood.nl/buitenland/nieuws/2...

Daarnaast is er via andere zijde volop belangstelling in food, Retail en distributie:
www.iex.nl/Nieuws/ANP-210619-350/Tsje...

Teslin investeringsmij is- en blijft groot stockholder in Sligro.


Stabiliteit
1
Interessante kijk op Sligro.

Mijn visie is als volgt.

1. De personele bezetting in de buitendienst oogt veel stabieler, dankzij een verjongingskuur. Mede daardoor is het aantal openstaande vacatures sterk gedaald en staat er een gretig team, terwijl concurrenten vaak nog steeds met de oude garde werken. Intern is Sligro echter nog zoekende.

2. Het verkleinen van de bezorgactieradius door het bouwen van nieuwe bezorgcentra's, zoals in Deventer, Breda en Maastricht gaat de druk op regio's verkleinen en ondernemers in hun armen doen sluiten. Concurrenten zweten nu al peentjes, en terecht. Het aantal spelers in de Benelux zal steeds kleiner worden. Lekkerland is reeds verkocht. Metro (Makro) krijgt het niet gebolwerkt. Hanos is natuurlijk binnen vijf jaar een eindig verhaal (voor een familiebedrijf van deze omvang is geen plaats, de wereld draait te snel). Bidfood oogt stabiel en groeit gestaag, mits men dezelfde koers blijft varen, en vormt dus geen bedreiging.

3. Parallel aan de bouw van de bezorgcentra's zal Sligro binnenkort met het pandintegratietraject starten. Alle Heineken HDC's zullen sluiten, waardoor de logistieke stromen regionaal gecentraliseerd zijn. Snel schakelen, dat is wat de markt ook vraagt. Sligro doet het, concurrenten kunnen dit niet.

4. Concurrenten zoals Hanos en Bidfood konden de vruchten plukken door een onstuimige tijd bij Sligro, maar zij maken zich grote zorgen over hetgeen dat nu al zijn vruchten afwerpt. De huidige groep Sligroklanten oogt stabiel; het kaf is van het koren gescheiden. De schreeuwers lopen nu bij Hanos en/of kleine leveranciers rond, terwijl Bidfood redelijk aan zijn max. zit qua groeimogelijkheden (tenzij de moedermaatschappij op korte termijn flink gaat investeren).

5. De 'oorlog' tussen AB-Inbev en Heineken zal Sligro ook geen windeieren leggen. AB-Inbev gaat letterlijk volumes kopen, waardoor Heineken straks noodgedwongen de huidige foodpartner zal moeten omarmen. Iets wat men ook stapsgewijs oppakt overigens.

6. Daar waar Sligro het foodpakket 100% in cotrol heeft, mogen we nu toch wel verwachten dat men hetzelfde realiseert ten aanzien van de groothandelsdrankactiviteiten. Kortom, dankzij een concurrerende prijsstelling concurrenten aan het werk zetten en kleinere leveranciers letterlijk wegblazen.

Vergeet niet dat Heineken en Sligro pas zo'n anderhalf jaar samenwerken en in december twee jaar.

7. Ondertussen strooit Sligro over heel België zijn zaad uit. Zoals overal in de wereld leidt dergelijk gedrag uiteindelijk altijd tot een mooie oogst. Blijven investeren, ook al gaat dat te koste van de baten. Op de lange termijn is de Benelux Sligro minded.

8. Zoals in één van de berichten hierboven beschreven, ben ik het zeker eens met het feit dat Sligro het one-stop-shop principe goed zal moeten uitwerken. Wat we niet moeten vergeten is dat het aantal leverdagen dankzij een gecombineerde levering kan toenemen, waardoor met name een drankbestelling gespreid kan worden geleverd. Ook kan ik me voorstellen dat écht grote dranklevering te allen tijde los van het food zullen worden geleverd. Hetzelfde geldt voor het maken van retourafspraken. 1001 mogelijkheden die regionaal en klantspecifiek gemaakt kunnen/moeten worden.

9. De voorkant staat als een huis, aan de achterkand wordt hard gewerkt. Kijkend naar concurrenten ligt Sligro mijlenver voor. Kijkend naar andere multinationals is er zeker nog een slag te maken. Dat is een ontwikkeling die Heineken naar zich toe zou moeten trekken. De invulling van deze rol is voor de buitenwacht inderdaad nog niet zichtbaar. Dat zou een ieder denk ik graag anders zien.

10. Kosten besparen of omzet behalen. Dat is ook een keuze die gemaakt moet worden. Alles lijkt erop dat men kosten wil besparen, maar mijn advies zou echter zijn: zet alle zeilen bij om meer omzet te behalen (in de Benelux).

Waarom? De organisatie oogt nog niet klaar voor een reorganisatie van een omvang waarmee de kosten substantieel verminderd kunnen worden. Zoek het dan aan de andere kant. Zet concurrenten onder druk. Haal hun omzet binnen door een scherpere focus op het acquireren van nieuwe klanten. Ook daar zou Heineken een rol in moeten spelen.

Tot slot: rust, doorgaan, ervaren dat concurrenten dit proces nooit kunnen bijbenen, acquisitiestrajecten zoals met De Kweker omarmen (strategisch ijzersterk) en eisen dat Heineken zich breder binnen de samenwerking profileert.
Jeroentje-2018
0
Tsjech tast in buidel voor Makro-moeder'
Gepubliceerd op 2 aug 2019 om 18:14 | Views: 325


DÜSSELDORF (AFN) - De Tsjechische miljardair Daniel Kretínský overweegt zijn bod op het Duitse groothandelsbedrijf Metro te verhogen. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Een eerder bod van 5,8 miljard euro van EP Global Commerce VI, het bedrijf van Kretínský en zijn beleggingspartner Patrik Tkác, werd door Metro weggezet als te laag.

Kretínský en Tkác gaan begin volgende week in gesprek met enkele belangrijke aandeelhouders van het moederbedrijf van Makro. Ze zouden hun bod willen verhogen tot 17 euro per aandeel, waar ze eerder 16 euro voor een aandeel overhadden. Dat zou een nieuw bod van een kleine 6,2 miljard euro betekenen.

De twee investeerders deden hun eerdere bod in juni. Inmiddels hebben ze ongeveer een derde van de aandelen Metro in handen. Kretínský en Tkác gaven aan dat ze kansen zien voor Metro om te groeien nu het bedrijf zijn winkelketen Real wil verkopen en zich wil richten op groothandelswinkels in Duitsland en Oost-Europa.

Het rommelt in de food/retailsector! Deze Tsjechische baas heeft z'n muntjes verdiend olie en gasindustrie en 'herbelegd' dit, of investeert beter gezegd dit heel slim in de voedingssector die:

jaar op jaar wereldwijd groeit,
niet geraakt wordt door handelssancties(de handelsoorlog),
geen bubbel kent zoals vastgoed door de lage rente,
is niet cyclisch en behoorlijk voorspelbaar,
het investeringsrisico's is betrekkelijk laag,
rendementen daarentegen zijn aantrekkelijke.

Internationale foodretailsector, een interessante investering voor de lange termijn!


Bert.f
0
Heineken - 3 % en Sligro lift lekker mee, iemand nog vooruitzichten nodig voor Heineken en Sligro heb het wel maar ga het niet meer delen. Heb een beetje te veel gelijk gekregen over de Heineken Sligro deal. En we zijn nog maar net op weg, binnenkort worden mijn woorden in de praktijk uitgevoerd. En de uitkomst weet ik al, en een beetje kenner ook wel.

En ik bedoel niet die meneer die een stuk hierboven in 2 punten redelijk gelijk had maar in de andere 8 totale onwaarheden indoctrineert die niet op feiten zijn gebaseerd.

Ja heb het over Meneer Stabiliteit.

Kom nu eens met feiten kerel, allemaal mooie dromen hoe het kan worden en lekker afgeven op de concurrente.
Maar laat Sligro eerst een naar hun zelf kijken.

De structuur Logistiek zowel Sligro en Heineken is nog steeds niet op orde, materiaal en structuur verre van optimaal " daar valt zo veel op te besparen"

De automatisering nog steeds onder de maat, retouren moeten nog worden opgeschreven wat gewoon niet van deze tijd is. Wat veel handelingen en kosten met zich me brengt en tot fouten kan lijden. Fouten bij retouren irriteert klanten mateloos. Dan in 2019 kun je niet meer met stapels papier aankomen, waar iedereen bezig is met milieu bewust bezig zijn.

Communicatie tussen SLigro en Heineken gaat moeizaam, klanten zijn daar de dupe van.
En uiteindelijk zeg ik dit, 18.000 klanten die Service gewend in 1 keer de Sligro mentaliteit opleggen is de grootste fout die Heineken heeft laten gebeuren. Totaal onderschat en ook de
reactie van klanten is totaal onderschat en genegeerd door beide partijen.
Klanten pikken het gewoon niet meer, en als ze het zelfde ergens anders kunnen halen zijn ze
er klaar mee, en komen voorlopig ook niet meer terug.

En wat meneertjes hierboven schreef over de grote de kleintjes wel even afmaken, totale lulkoek.

Elke grote drankenhandel die ik ken, maakt gouden tijden mee op dit moment. Hun verkoop is
gestegen omdat zei die gene zijn die nu de weggelopen klanten bedienen.
Omdat ze gewoon oude goede deals met Heineken hadden en hebben.

Daar ligt dan ook het punt, de deal is slecht voor Sligro er valt niks te verdienen met kleine marges.
En de resultaten zijn zichtbaar sligro is ten eerste omhoog gegaan met Vermona pakket .
Dat resulteerde dat klanten Vermona goedkoper konden inkopen bij hun plaatselijke drankenhandel.
En omdat Sligro toch meer geld aan de strijkstok wil overhouden zijn ze bezig klanten van Vermona over te turnen naar Coca Cola waar ze denk ik meer geld aan overhouden.

En dat is wat je nu net niet moet doen, want dan zet je Heineken te kakken.
Ik geef ze helemaal gelijk, maar dat spelletje ga je nooit winnen.

De deal is gewoon het probleem, en logistiek is het gewoon totaal niet doordacht geloof mij nu maar. Die grote distributiecentra's staan over een jaar of 2 voor de helft leeg.

Hoe klote het ook is, als ik groot investeerder was zou ik die gene voor de rechter dagen die deze deal hebben uitgevoerd, maar die zijn al gedeeltelijk vertrokken " waarom zou dat dan zijn"

op naar de 25 en op naar de 65 china is boombing haha wat een boelshit
237 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 8 apr 2020 17:35
Koers 14,640
Verschil +0,360 (+2,52%)
Hoog 14,640
Laag 13,800
Volume 38.865
Volume gemiddeld 53.047
Volume gisteren 106.140

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group