Lavide Holding (voorheen Qurius) « Terug naar discussie overzicht

Lavide 2019: Partyboot en voetbalclub...!!!

255 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
witte ridder
0
ALKMAAR (AFN) - Voormalig topman Vincent Poorter van het in Amsterdam genoteerde Lavide is niet veroordeeld in een zaak die diverse particuliere grondbeleggers tegen hem hadden aangespannen. De rechtbank in Alkmaar beoordeelde dat de door hen opgerichte stichting de individuele situatie van de 184 deelnemers beter had moeten toelichten om te kunnen beoordelen of Poorter en zijn bedrijf Multirisk zich daadwerkelijk schuldig hadden gemaakt aan misleiding en bedrog bij het verkopen van advertenties.

De stichting had ruim 4,5 ton geclaimd van Multirisk, omdat het bedrijf beloftes had gedaan die het niet nakwam. Zo stelde de stichting dat Poorter en Multirisk hadden beloofd dat de gronden binnen een jaar zouden worden verkocht en dat Multirisk regelmatig drukbezochte bijeenkomsten voor geïnteresseerden organiseerde. Omdat met alle deelnemers aan de stichting afzonderlijk deals zijn gesloten, meent de rechter dat de algemeen gestelde claims niet te controleren zijn.

Ook een tegenclaim van 1,4 miljoen euro van Poorter werd afgewezen. Hij meende dat zijn bedrijf ten gronde was gericht door de "hetze" die de stichting via de media tegen hem had gevoerd. Ook zou hij daar een goedbetaalde functie door zijn misgelopen. De rechter vond dat Poorter niet kon bewijzen dat de stichting de deelnemers onjuiste mededelingen in de mond heeft gelegd. Ook kan de rechter niet beoordelen of uitlatingen van de stichting onrechtmatig zijn geweest omdat Poorter niet heeft aangegeven welke uitspraken dat volgens hem zouden zijn.


Plein777
0
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
Pitmans
0
Kijk maar uit, straks heb je ook een claim aan de broek. Want ik vind de gebruikte bestempeling behoorlijk passen in een hetze tegen deze ondernemer en die laat dat niet zomaar gebeuren.

Wel een beetje suf dat een class action claim wordt afgewezen op gebrek aan detail van de individuele claims. De rechtbank heeft blijkbaar liever 184 aparte zaken te behandelen.
Gezien het verleden van Martin vd Linden gaat dit overigens wel goed komen, denk ik. Die weet meestal wel waar hij aan begint.
Plein777
0
quote:

Pitmans schreef op 20 mei 2020 10:39:


Kijk maar uit, straks heb je ook een claim aan de broek. Want ik vind de gebruikte bestempeling behoorlijk passen in een hetze tegen deze ondernemer en die laat dat niet zomaar gebeuren.

Wel een beetje suf dat een class action claim wordt afgewezen op gebrek aan detail van de individuele claims. De rechtbank heeft blijkbaar liever 184 aparte zaken te behandelen.
Gezien het verleden van Martin vd Linden gaat dit overigens wel goed komen, denk ik. Die weet meestal wel waar hij aan begint.@Pitmans verdiep maar eens in de achtergrond van deze "ondernemer" dan kun je zelf tot de conclusie komen dan ik mij slechts zeer mild heb uitgelaten over deze persoon !

Lavide is ook zo fonds om argeloze beleggers van hun hard verdiende spaarcenten af te helpen :-)
ramptoerist
0
Lijkt me echt een fonds voor greet en ronnie. Beetje leuk pb, eindeloze potentie, en iedereen wint! Dan stapt mountainshield nog even vol in, en knallen maar!
ramptoerist
0
quote:

Pitmans schreef op 20 mei 2020 10:39:


Gezien het verleden van Martin vd Linden gaat dit overigens wel goed komen, denk ik. Die weet meestal wel waar hij aan begint.


Nou, in dit geval vrees ik dat er bezuinigd is op de bef? Want hij moet dit wel even voorfinancieren.
DeZwarteRidder
0
quote:

Plein777 schreef op 20 mei 2020 09:26:


Dat die oplichter van Poorter hier mee weg komt is wel heel jammer.
Hopelijk gaat de stichting in hoger beroep tegen dit vonnis !

Deze stichting heeft geen enkele kans.
DeZwarteRidder
0
quote:

Plein777 schreef op 11 mei 2020 18:59:


[...]Aan wie zou deze waardeloze troep kunnen slijten ?
Geert Schaaij misschien ?

Geert is niet eens zo'n gek idee; hij heeft vast wel zin in een nieuw beursavontuur.
arreno
0
23-5-2020 13:15:47

CEO Lavide ongelukkige hand met beleggen
(ABM FN-Dow Jones) Salar Azimi, de CEO van Lavide, heeft in 2019 geen geluk gehad met beleggen. Dit bleek uit de jaarcijfers van de nu nog lege beurshuls.

Uit die cijfers bleek dat de CEO vorig jaar 430.000 euro had overgemaakt van een rekening van Lavide bij de ING naar een beleggersrekening van BinckBank.

Maar uit diezelfde jaarcijfers kwam ook naar voren dat aan het einde van 2019 een verlies was geleden van circa 265.000 euro op die beleggingen.

"Mijn intentie was om met dat geld in aandelen te stappen en meer rendement te halen [...] De situatie pakte verkeerd uit en er werd geld verloren", zei Azimi in gesprek met ABM Financial News.

De topman maakte verlies op beleggingen in onder meer ABN AMRO, Fugro, Wereldhave en Tesla. Vooral de belegging in de fabrikant van elektrische auto's pakte verkeerd uit, aldus Azimi.

Azimi zegt samen met zijn vrouw persoonlijk borg te staan voor deze verliezen.

"Samen met mijn echtgenote sta ik inderdaad borg met ons vermogen, omdat we van mening zijn dat Lavide tijdens de eerste jaren volledig uit de wind gehouden moet worden. 2019 en 2020 zijn heel dure jaren omdat we midden in de fase verkeren van de reverse take", ook bekend als een omgekeerde overname.

"Ik compenseer het verlies, maar de winst zou voor Lavide zijn. Dat is heel nobel van mij", zei Azimi tegen ABM Financial News. "Ik ben een goede huisvader die goed voor de kas moet zorgen."

ING is nog altijd die hoofdbankier van Lavide en de rekening bij BinckBank wordt alleen gebruikt voor beleggen. Dit omdat de transactieprijzen bij Binck gunstiger zijn en omdat, zo geeft Azimi aan, hij een goede bekende van de online broker is.

Uit de jaarcijfers bleek verder dat Lavide een lening verstrekte aan Azimi van 96.037 euro.

"Formeel was er op 31 december 2019 een schuld van mij aan Lavide, maar dit betreft een rekening courant die dan wel positief maar soms ook negatief is, de rente is marktconform", lichtte Azimi toe.

Azimi zei dat hij alle bedragen voor de jaarvergadering op 26 juni weer zal hebben aangevuld. Inclusief een rente van 4 procent.

"Ik heb nog nooit een cent verduisterd", voegde de CEO daaraan toe.

Overigens zijn de jaarcijfers van Lavide niet door een accountant goedgekeurd. Net als enkele andere kleine beursfondsen is ook Lavide nog altijd naarstig op zoek naar een accountant. Die hoopt Azimi spoedig te kunnen presenteren.

Door: ABM Financial News.
Pitmans
0
Dus het is eigenlijk een beursgenoteerd persoonlijk beleggingsfonds, met resultaten die vergelijkbaar zijn met, ik noem maar een ander beleggingsfonds, Mountainshield.

Wordt tijd dat Peppie zich hier ook mee gaat bemoeien dan.
Arreno is er al.
ramptoerist
0
Best knap, want dan moet hij short gezeten hebben op TSLA. En Fugro? hahahahaha! valt me nog mee dat hij niet in DGB, Alumexx of Rood zat.
Ben wel benieuwd wie z'n tipgever is...

"Ik heb nog nooit een cent verduisterd", voegde de CEO daaraan toe."'

ach..er is dus iets aan t handje?

"'is ook Lavide nog altijd naarstig op zoek naar een accountant"'

Dat gaat nog wel even duren, gok ik zo?
ramptoerist
0
"Ik compenseer het verlies, maar de winst zou voor Lavide zijn. Dat is heel nobel van mij", zei Azimi tegen ABM Financial News. "Ik ben een goede huisvader die goed voor de kas moet zorgen."

potdorie, dit klinkt bijna als onduidelijke onduidelijkheden en een schroefje los bij anders een prima auto
Plein777
0
6 March 2019 112, Bedrijven, Recent 1 reactie

Vincent Poorter in ‘Opgelicht’
========================


In het AVROTROS-programma Opgelicht dook gisteravond (5 maart) een oude (Zaanse) bekende op: Vincent Poorter.

Poorter is de man achter de website Makelaaringrond.nl die volgens gedupeerden wel facturen stuurde maar daar geen noemenswaardige tegenprestatie voor leverde.

Poorter was ooit raadslid voor ZOG in Zaanstad, werd snel uit de partij gezet, kreeg een claim van Zaanstad wegens het onterecht opstrijken van zijn raadsvergoeding en werd veroordeeld wegens aanranding. Eerder zou als verzekerings-tussenpersoon hebben gewerkt totdat zijn vergunning werd ingetrokken. In juni 2016 dook hij op als partner van Dirk Scheringa (DSB Bank) bij de “lege beurshuls Lavida NV in Alkmaar”. (lees een eerder verhaal over Poorter op De Orkaan).

In het meest recente geval verkocht Poorter advertenties om grond te verkopen. Zijn doelgroep bestond uit mensen die eerder landbouwgrond hadden gekocht in de verwachting dat dit op den duur veel meer waard zou gaan worden omdat erop gebouwd ging worden.

Hij beloofde de adverteerders (die € 11.500 per jaar per kavel moesten betalen) meestal dat binnen een jaar hun stukken grond zouden zijn verkocht. Veel mensen hadden meerdere grondstukken, De gedupeerden schatten dat de totale schade (geld waarvoor niks gebeurde) totaal tussen de € 450.000 en € 500.000 ligt.

Poorter zei al 1.450 stukken te hebben verkocht. In werkelijk zou het maar om 5 stukken gaan, 3 daarvan aan zijn vader en de overige 2 zouden kleine kavels zijn geweest.

Van andere advertenties of koopbijeenkomsten merken verkopers niets. Vrijwel niemand kreeg dan ook reacties op de dure advertenties.

Poorter komt ook uitgebreid aan bod in de uitzending. En hij beantwoordt keurig de vragen en duikt niet weg. Maar op de vraag hoeveel stukken grond hij via de site verkocht heeft kan hij ook geen antwoord geven.

Bekijk hier de uitzending nogmaals.

De druk bezochte bijeenkomsten die Poorter zogenaamd zou houden, waren volgens de mensen van Stichting Claim MIK in scene gezet. Hieronder een screenshot van zo’n bijeenkomst. Wij dachten heel even een bekende plek te herkennen.


www.deorkaan.nl/vincent-poorter-in-op...
_weazer
0
quote:

Plein777 schreef op 24 mei 2020 13:24:


6 March 2019 112, Bedrijven, Recent 1 reactie

Vincent Poorter in ‘Opgelicht’
========================


Dat is wel erg oud nieuws. En irrelevant. Poorter is al een tijdje weg bij Lavide.
255 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 mei 2020 15:52
Koers 0,200
Verschil -0,008 (-3,85%)
Hoog 0,200
Laag 0,195
Volume 12.594
Volume gemiddeld 9.125
Volume gisteren 3.032

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group