Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Nieuws over NGO,loterijuitgaven etc

53 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 haas 18 januari 2019 07:40
    Vandaag hebben we een onthulling over een museum dat afgelopen jaar amper 23.000 bezoekers trok, maar zich qua marketing- en directeurskosten kan meten met het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh.

    Deze onthulling in 1 tweet

    Het #museumCOMM (voorheen Museum van Communicatie) staat op omvallen. Directeur Tobias Walraven keerde zichzelf meer salaris uit dan zijn collega bij het Stedelijk Museum en deed voor 4 ton zaken met bedrijven waaraan hijzelf verbonden is.
    Museumdirecteur deed voor tonnen zaken met zijn eigen bedrijven
    Lees direct de hele gehele onthulling op onze site
    Dit hebben we ontdekt:
    De directeur van het Haagse museum COMM (het voormalige Museum voor Communicatie) deed in 2017 voor bijna vier ton zaken met bedrijven waarvan hijzelf bestuurder en aandeelhouder is.
    Als directeur declareerde hij bovendien een ‘managementfee’ ver boven wat directeuren van vergelijkbare musea verdienen. Inmiddels staat ‘zijn’ museum op omvallen.
    Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksplatform Follow the Money.

    Marketingkosten heropening: bijna 9 ton
    Voor de heropening in 2017 gaf het COMM bijna 9 ton aan marketing uit.
    Ter vergelijking: bij de heropening in 2013 besteedde het Rijksmuseum daaraan 1,2 miljoen euro.
    De kosten zijn opmerkelijk hoog voor een museum dat in 2016 een balans had van nog geen 2 miljoen euro, een personeelsbestand van 16,7 fte en amper 26.000 bezoekers.
    De kosten zijn zelfs ‘exorbitant’ te noemen volgens Walravens voorgangers, oud-directeuren Titus Yocarini en Heleen Buijs.
  2. forum rang 6 haas 18 januari 2019 19:50
    ja, ik weet dat de titel van de draad niet helemaal dekkend is

    PS: ik ben verrast in negatieve zin over waar de NGO 's en loterijen hun geld aan het uitdelen zijn.Ik dacht met dat museumpje kan er ook wel onder
    Dus .........beetje tolerant zijn :)

    PS: dat gevalletje museum had ook bij fraude bedrijven kunnen staan.
  3. forum rang 9 josti5 21 januari 2019 09:09
    Oooo, zit dat zoooo...

    Waar de Postcodeloterij zich zoal mee bezighoudt:

    *Carbon War Room wordt sinds 2008 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 8,6 miljoen euro.

    Carbon War Room brengt invloedrijke mensen, bedrijven en instanties bij elkaar om op grote schaal de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan.

    *De Clinton Foundation wordt sinds 2005 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 27,7 miljoen euro van de loterij.

    *De European Climate Foundation wil een CO2-vrije, duurzame energievoorziening realiseren vóór het jaar 2050. De organisatie doet dat door financiële steun aan initiatieven die leiden tot effectief nationaal en Europees beleid. Daarbij richt zij zich specifiek op de Europese politiek en het Europese bedrijfsleven.

    De European Climate Foundation wordt sinds 2010 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft de European Climate Foundation van de loterij 6,2 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

    *Greenpeace is een onafhankelijke, internationale milieuorganisatie die zich inzet voor schone energie, prachtige bossen, levende oceanen, schone productieprocessen en duurzame landbouw.
    De Postcode Loterij steunt Greenpeace al sinds 1996. Sinds de start van de samenwerking heeft Greenpeace van de loterij 66,3 miljoen euro ontvangen om haar activiteiten te versterken.

    *Hivos is een internationale organisatie die zoekt naar nieuwe oplossingen voor hardnekkige wereldproblemen. Met slimme projecten op de juiste plaatsen verzet Hivos zich tegen discriminatie, ongelijkheid, machtsmisbruik en de overbelasting van onze leefomgeving. Alleen tegenwicht bieden is niet genoeg.
    Hivos wordt al sinds 2007 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft Hivos van de loterij 31,4 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

    *Milieudefensie zet zich in voor een duurzaam Nederland waar we de stijgende kosten van de omschakeling eerlijk delen en groene alternatieven bereikbaar zijn voor iedereen.
    Milieudefensie wordt sinds 1996 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking heeft de organisatie voor haar activiteiten 34,5 miljoen euro ontvangen van de loterij.

    *Onrecht en armoede zijn onacceptabel én onnodig. Oxfam Novib wil een positieve toekomst voor zoveel mogelijk mensen. Daarom werken we elke dag in 93 landen aan voedselzekerheid, veiligheid, rechtvaardigheid en perspectief. Wij verslaan armoede.
    De Postcode Loterij steunt Oxfam Novib al sinds 1990. Tot nu toe ontving Oxfam Novib 390,7 miljoen euro dankzij de deelnemers van de loterij. Een geweldige bijdrage waarmee we in 93 landen armoede verslaan.

    *De Postcode Lotteries Green Challenge is een internationale competitie. Deze wedstrijd beloont het meest innovatieve en duurzame idee dat leidt tot reductie van CO2-uitstoot. De winnaar van deze competitie krijgt 500.000 euro om zijn product binnen twee jaar op de markt te brengen.

    Postcode Lotteries Green Challenge wordt sinds 2007 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 14 miljoen euro van de loterij.

    *The Climate Group is een internationale organisatie die samenwerkt met bedrijven en overheden met als doel om de uitstoot van broeikasgassen terug te brengen naar 0%.
    The Climate Group wordt sinds 2008 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 11,4 miljoen euro voor haar activiteiten.

    *The Elders is door Nelson Mandela in 2007 opgericht en bestaat uit oud-staatshoofden en andere prominente personen, zoals Jimmy Carter en Mary Robinson. De groep heeft als doel wereldproblemen onder de aandacht te brengen en te helpen bij het oplossen van conflicten.
    The Elders wordt sinds 2010 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 4 miljoen euro.

    *UNHCR werd in 1951 opgericht met als doel oplossingen te vinden voor de problematiek van de vluchtelingen, asielzoekers en staatlozen wereldwijd. De organisatie is voornamelijk bekend door haar grote humanitaire operaties ten tijde van oorlog.

    UNHCR wordt sinds 2002 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie voor haar activiteiten 35,1 miljoen euro van de loterij.

    *Urgenda is de organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, sneller duurzaam wil maken. Dat doet Urgenda aan de hand van het Rapport 2030, met een concreet actieplan en projecten.

    Door het schaarser worden van grondstoffen en het veel te snel veranderende klimaatsysteem, heeft Urgenda voor de komende jaren een aantal speerpunten geformuleerd: duurzame bouw, duurzame mobiliteit en duurzame energie.

    Urgenda wordt sinds 2013 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking heeft de organisatie in totaal 6,2 miljoen euro ontvangen.

    *VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Als onafhankelijke organisatie zet VluchtelingenWerk zich in voor een rechtvaardige behandeling van deze mensen die zich in een kwetsbare positie bevinden. Zij moesten huis en haard ontvluchten vanwege oorlog, politiek geweld, hun seksuele geaardheid, afkomst of religie.

    VluchtelingenWerk Nederland wordt sinds 1990 door de Nationale Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft VluchtenlingenWerk Nederland van de loterij 285,1 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.
  4. forum rang 9 josti5 21 januari 2019 09:14
    quote:

    haas schreef op 21 januari 2019 08:53:

    De Clinton Foundation wordt sinds 2005 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 27,7 miljoen euro van de loterij.

    www.postcodeloterij.nl/goede-doelen/o...

    Ja, die plaatste ik vanmorgen op de Trumpdraad, als reactie op mijnheer Mueller.

    Meteen even verder gekeken op de 'goede doelen' van de Postcodeloterij: zie boven.

    We roepen de diverse gektes dus over onszelf heen, door 'goede doelen' te steunen, die vervolgens mooi weer kunnen gaan spelen.
    Want die gulle giften roepen wél de vraag op: waaraan worden deze daadwerkelijk besteed?
    Het antwoord op deze vraag heeft in de loop van de tijd toch heel wat relletjes opgeleverd...

  5. forum rang 9 josti5 21 januari 2019 21:16
    Je struikelt momenteel over de radioreclames van Wakker Dier, dat te keer gaat tegen de kiloknallers van Albert Heijn.
    En ja hoor: Wakker dier vangt óók van de Postcodeloterij:

    ------------

    Van dieren die voor bodemprijzen als vlees de toonbank over gaan, weten we één ding zeker. Ze hebben vrijwel allemaal een afschuwelijk leven gehad. Toch blijven aanbieders goedkoop vlees gebruiken als klantenlokker voor een hogere omzet. En consumenten, op hun beurt, blijven deze ‘kiloknallers’ kopen. Daarom strijdt Wakker Dier voor drastische hervorming van de voedingsindustrie. Wij zien minder én beter vlees als de oplossing voor het massale dierenleed. Wakker Dier wijst de schuldigen in de keten aan en roept hen ter verantwoording. Onze onophoudelijke inzet en alertheid maakt Wakker Dier gehoord en gevreesd binnen de voedingsindustrie. Samen met een sterke achterban maken we ons hard voor de dieren in de vee-industrie. Als jij ook vindt dat een dier geen stuntartikel is, sluit je dan bij ons aan.

    Wakker Dier ontving in 2014 van de Postcode Loterij een eenmalige bijdrage van 500.000 euro. Vanaf 2016 behoort Wakker Dier tot de goede doelen die jaarlijks een bijdrage krijgen van de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking heeft Wakker Dier van de loterij 3,4 miljoen euro mogen ontvangen voor haar activiteiten.
    --------

    Je zult maar kiloknallers kopen bij Appie, en meedoen aan de Postcodeloterij: betaal je mee aan je eigen antireclame...
  6. forum rang 6 haas 22 januari 2019 01:50
    de ngo's zijn niet beursgenoteerd,hebben veel vrijheid van handelen
    'n NGO oprichten met in de omschrijving 'n "goed"Doel ?
    ================================================
    wat valt er te verdienen voor de betuur/medewerkers
    En hoe bepalen ze hun doelen met hun giften ?
    ============================================
    www.wakkerdier.nl/over-wakker-dier/or...
  7. forum rang 7 rene l 22 januari 2019 21:51
    quote:

    haas schreef op 22 januari 2019 01:50:

    wat valt er te verdienen voor de betuur/medewerkers
    En hoe bepalen ze hun doelen met hun giften ?

    Het goede doel is volgens mij een heel subtiel opgezette industrie waarmee door bepaalde figuren grof geld verdiend wordt.

    De Postcodeloterij is min of meer een piramidespel, er wordt op je gemoed gespeeld, stel je eens voor, je buurman wint de hoofdprijs en jij doet niet mee.

    En kijk eens hoe het werkt, vele bekende Nederlanders hebben zich eraan verbonden, en weet je waarom, gewoon om zichzelf te promoten en om er zelf financieel beter van te worden.

    Dure marketingcampagnes, fondsenwervers langs de deur, het kopen van zendtijd, reclamefolders, een programma maken, vele types verdienen er grof geld aan.

    En zo gaat het met veel van dit soort organisaties, alles op kosten van de burgers en de bedenkers verdienen er een flinke boterham aan.
    Veel van dit soort figuren hebben zelf nooit echt gewerkt.
    En vaak bekruipt mij ook het gevoel dat ze door het grote geld voor het karretje gespannen worden, puur uit naiviteit.

    En zie als voorbeeld wakker dier.
    Ons willen ze mangelen aan alle kanten, vergeet daarnaast niet dat zo'n 70% van de vleesproductie in Nederland niet "diervriendelijk" gebeurd.
    Daar kraait geen haan na, het wordt toch geexporteerd, en wij, wij mogen de hoofdprijs betalen en slikken dit ook nog voor zoete koek.

    Het is net als met het zorgsysteem, vele aanbieders en de nodige hyena's die onderaan de paraplu hangen, allemaal doen ze hetzelfde werk, kijk eens wat een geldverspilling, maar het houdt vele personen in leven die zich gewoonweg verrijken over onze rug.

    Of het COA, een industrietak apart, het werk schijnt er goed betaald te worden, en kijk eens wie er allemaal van profiteren, woningcorporaties, woninginrichters, fietsenwinkels, scholen, witgoed leveranciers etc.
    Ze rekenen allemaal de hoofdprijs omdat er geld in overvloed beschikbaar is.
    Alles opgehoest door de burgers die het water inmiddels aan de lippen staat.

    En zie het Bestuur en de Commissarissen, ze kennen elkaar allemaal, ze schuiven van baantje naar baantje, ze houden elkaar allemaal de hand boven het hoofd, zolang ze zichzelf maar aan het werk houden.

    Velen hebben meerdere nevenfuncties weer bij andere goede doelen, de vriendjes van de vriendjes verlenen elkaar een vriendendienst.
    De bazen en andere hoge bobo's verdienen meestal precies rond de Balkenende norm.
    En als je het goed doet dan kun je op jaarbasis een flink totaalbedrag bij elkaar harken zonder dat het opvalt.

    In het echte bedrijfsleven zouden dit soort figuren direct door de mand vallen en nooit op zo'n positie terecht komen omdat ze te licht zijn voor het werk of ongeschikt als manager.

    En weet je waarom, omdat ze het werken zelf niet uitgevonden hebben.
    Het is niets anders dan een rondpompende banencarroussel die zichzelf in stand houdt op kosten van de maatschappij.
  8. forum rang 6 haas 3 februari 2019 10:04
    in plaats van dijken verhogen worden de dijk doorgestoken:)
    de dijken van de Hertogin Hedwigepolder zijn /worden ook al doorgestoken
    nieuwe trend : doorschuiven van geld van de ene NGO naar de andere ?:)
    =============================================================

    Postcode Loterij-miljoenen voor project Holwerd aan Zee
    Gisteren om 8:29 Gisteren om 21:34 Friesland
    Een impressie van Holwerd aan Zee. ILLUSTRATIE BURROHARRO
    Een impressie van Holwerd aan Zee. ILLUSTRATIE BURROHARRO
    Direct dit artikel delen:
    Vijftien miljoen euro. Met dat bedrag steunt de Nationale Postcode Loterij het project Holwerd aan Zee.

    Feitelijk gaat de schenking, beschikbaar gesteld vanuit het Droomfonds, naar Vogelbescherming Nederland. Die partij is een van de partners van het project.
    www.lc.nl/friesland/Postcode-Loterij-...
  9. forum rang 6 haas 11 februari 2019 07:34
    inkomsten 2017 : 117 miljoen
    50% wordt gesponsord aan doelgroepen
    .............................waar blijft die ander 50% ?
    =======================================
    Dankzij uw deelname bedroegen de totale inkomsten van de VriendenLoterij in 2017 ruim € 117 miljoen.
    Hiervan geeft de loterij 50%, te weten ruim € 58,9 miljoen, aan goede doelen, clubs en verenigingen die zich richten op gezondheid en welzijn van mensen.

    www.vriendenloterij.nl/goede-doelen.htm

  10. forum rang 7 rene l 11 februari 2019 09:36
    quote:

    josti5 schreef op 11 februari 2019 08:09:

    'waar blijft die andere 50%?'

    Die worden waarschijnlijk verdeeld onder de vrienden van de directieleden.

    Gek genoeg zijn het allemaal stichtingen, je kunt dan onder de radar flink schuiven met geld zonder dat het al teveel opvalt.

    Gek genoeg hebben opvallend veel van dit soort lieden "gestudeerd" bij InHolland.
  11. forum rang 6 haas 17 februari 2019 09:05
    8,5 miljoen euro uit droomfonds Nationale Postcode Loterij voor project De Rijke Noordzee
    Redactie | 14 februari 2019
    |
    Natuurorganisaties Natuur & Milieu en Stichting De Noordzee ontvangen een bijdrage van 8,5 miljoen uit het droomfonds van de Nationale Postcode Loterij.

    De bijdrage is bestemd voor het gezamenlijk project De Rijke Noordzee
    www.windenergie-nieuws.nl/14/85-miljo...
  12. forum rang 6 haas 25 februari 2019 14:39
    Loterijbaas Poelmann dirigeerde goededoelengeld naar ‘zijn’ Feyenoord

    20 miljoen van de stichting Doen
    Follow the Money ontdekte waar dat geld vandaan kwam. In totaal vloeide 20 miljoen euro via de stichting Doen, dat haar geld ontvangt van de Postcode Loterij, naar de Rotterdamse club.
  13. forum rang 6 haas 27 februari 2019 06:39
    Onderzoek Hoe de superrijken hun liefdadigheid organiseren

    De ondernemende mecenas
    De miljoenen die oud-theaterproducent Joop van den Ende via zijn liefdadigheidsstichting wegschenkt aan de cultuursector belanden voor een groot deel bij instellingen waar hij zelf, zijn familie of zakenpartners bij betrokken zijn. De Belastingdienst weet het, maar grijpt niet in

    www.groene.nl/artikel/de-ondernemende...
  14. forum rang 6 haas 6 april 2019 12:27
    rene l schreef op 6 apr 2019 om 11:23:

    [...]

    DZR, als je me zou kennen dan zou je weten dat ik helemaal niet de beroerdste ben maar juist realistisch denk.

    Ik weet het nog goed, begin jaren 90 kwam de telefoniste naar mij toelopen.
    Hier heb je een fax van het Rode Kruis met een order van precies 100.000 Gulden.
    Het was feest op de zaak, dit soort opdrachten kwamen niet dagelijks langs.

    Ik ging ermee aan de slag, gek genoeg had niemand een offerte gemaakt.
    Het ging om de levering van stalen componenten voor waterleidingen die gebruikt gingen worden in Joegoslavie, het was daar toen oorlog.

    Ik snapte er weinig van, er zat geen samenhang in de onderdelen en ik kwam er al snel achter dat ze gewoon de bruto prijzen uit de prijslijst gehanteerd hadden.
    Voor dit soort grote projecten was het ook vrij normaal dat er minimaal 20% korting gegeven werd, en in overleg met de directeur had ik het voorstel gedaan om 25% korting te geven, hij was het er helemaal mee eens, het was voor een goed doel, en we hielden nog een gezonde marge over.

    Ik probeerde de man van het Rode Kruis te bereiken die de bestelling geplaatst had, hij nam de telefoon niet op, wanneer ik een collega aan de lijn kreeg zou ik teruggebeld worden wat echter nooit gebeurde.
    Uiteindelijk duurde het meer dan een week voordat ik hem aan de lijn kreeg.

    Ik legde hem het verhaal uit en dacht wel dat hij blij zou zijn, maar weet je wat hij zei, doe niet zo moeilijk, ik heb gewoon een budget van een ton, we hebben maar net zo lang gezocht totdat we precies aan dit bedrag kwamen, en ik heb geen zin om nog wat aan te passen.
    Lever alles maar precies zo als ik het besteld heb en ze zoeken het verder maar uit wat ze er mee gaan doen.

    In die tijd had ik op de zaak ook veel contacten met bedrijven die waterprojecten in Afrika deden.
    Ik hoorde wel eens, Jan Pronk was daar een graag geziene gast op de luxe diners van het Rode Kruis samen met de regeringsleiders en andere kopstukken in die landen.
    Tijdens de after-party's toonde Pronk zich altijd zeer gecharmeerd van de donkere dames, en hij gaf ze na afloop graag een gratis donatie in de hotelkamer.

    En zie ook de jongens en de meisjes die op zaterdag zieltjes staan te winnen in het centrum voor het goede doel.
    Gratis is het niet, ze krijgen allemaal eerst een opleiding bij een duur extern bureau waar ze leren om klanten te strikken.
    Per dag moeten ze gewoon hun target halen en worden daar goed voor betaald.
    Zo niet, dan is het al snel einde oefening voor hun.

    Het is gewoon een feit, elke donateur die ze binnenhalen doneert het eerste jaar voor de interne kosten binnen de organisatie.

    Daarna gaat er pas een klein deel van het geld naar het echte goede doel.
    Vele donateurs haken echter meestal binnen een jaar al weer af.
  15. forum rang 9 josti5 11 april 2019 13:21
    Een citaat uit het boek van Nelofer Pazira, 'Nacht over Kabul'. Het is een aanrader voor een ieder die uit de eerste hand meer wil weten over het dagelijks leven in Kabul, en de geschiedenis van Afghanistan!

    -----------
    Pagina 249: Ik verzoek verschillende vrouwenorganisaties van mijn universiteit in Ottawa iets voor Dyana te doen, en laat daarbij haar brieven zien. Er bestaat weinig interesse voor de situatie van Afghaanse vrouwen (die in Afghanistan wonen), er is vooral veel vooringenomenheid. Wat de taliban doet, wordt door sommigen beschouwd als onderdeel van de alledaagse Afghaanse cultuur. Er is een enorm gevoel van onzekerheid over het veroordelen van hun acties. 'Hebben we wel het recht om kritiek te uiten op de cultuur van een ander land?' stelt een vrouw in november 1998 tijdens een 'vredes'-conferentie, waarvoor de Canadese regering als gastheer optreedt en waarbij niet-gouvernementele organisaties de toekomst van Afghanistan bespreken. De meeste internationale hulporganisaties beweren dat de samenwerking met de taliban niet zoveel problemen oplevert. 'Ze hebben vrede gebracht', beweert de afgevaardigde van het Rode Kruis tijdens de conferentie. De enkelingen die er anders over denken, van wie ik er één ben, worden genegeerd.
    Ik ga naar huis met de stapel brieven van Dyana in mijn hand.
    Ze heeft gelijk, er is geen hulp.
    ------------

    Het boek liegt er niet om, de ooggetuigeverslagen zijn hartverscheurend.
    Maar het politiek niet 'correct', om er op in te gaan, en de handelwijze van Moedjahedin en/of Taliban aan de kaak te stellen, zéker niet, als het om hun behandeling van de vrouw gaat...

    Waarbij het enorm kromme is, dat met name de geëmancipeerde Westerse vrouw zich totaal niets van haar lotgenoten aantrekt.

    Het zelfde zien wij hier in Nederland gebeuren.
53 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.073
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.865
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.144
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.999
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 15.997
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.150
AMG 965 125.585
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 380
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.571
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.092
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.527
ASML 1.762 76.439
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.620
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht