Neways Electronics « Terug naar discussie overzicht

Neways 2019

592 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 » | Laatste
EgyptianKrug
0
Nieuw draadje voor 2019 - om toch maar weer een beetje leven te krijgen in dit forum.

De jaarcijfers komen uit op 21-feb. Tot die tijd zal er weinig actie zijn maar ik denk dat er toch een significant koerspotentieel zit in dit aandeel. Vorig jaar natuurlijk een hoop ingeleverd maar amper herstel sindsdien.

Wat denken jullie over de aankomende cijfers?
Doemebest
0
Aankomende cijfers zullen uitstekend zijn verwacht ik, op basis van halfjaarcijfers zou n winst p/a van 1.20 mogelijk moeten zijn. Had allang n uitbraak verwacht, moet ff onder aandacht komen dan kan t weer snel gaan. Veel zal afhangen van outlook, men is iets behoudender geworden maar aangezien Neways orderboek goed gevuld is kunnen ze wellicht marge verbeteren. Indien men kw van jaar geleden wil betalen staat ons mooie klapper te wachten;)
grtn en succes.
Leefloon
0
quote:

EgyptianKrug schreef op 31 januari 2019 10:53:

Vorig jaar natuurlijk een hoop ingeleverd maar amper herstel sindsdien
Koopwaardig binnen een brede portefeuille voor wie zoekt naar een kans op een fatsoenlijke outperformance of herstel, maar dan moet de achterstand op een index niet veel verder oplopen. Geen herstel is dan niet wel stijgen, maar minder snel dan die index stijgen. De underperformance neemt dan toe, en die beweging moet nu zo'n beetje afgelopen zijn. Zo niet, dan wordt de markt bijna verdacht somber.
[verwijderd]
0
Ik zat tot een met oktober ook aan zo,n 1,20 per aandeel jaarwinst te denken. Ben nu iets voorzichtiger geworden. 1 a 1,20 per aandeel. Als het 4e kwartaal wat tegenvalt is dat mijns inziens een mooi koopmoment. De waardering van Neways is laag, maar gezien de omzet in dit fonds en het feit dat het door weinig analisten wordt gevolgd, is dit wel te begrijpen.
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 2 februari 2019 00:07:

Koopwaardig binnen een brede portefeuille voor wie zoekt naar een kans op een fatsoenlijke outperformance of herstel, maar dan moet de achterstand op een index niet veel verder oplopen. Zo niet, dan wordt de markt bijna verdacht somber.
Ziet er goed uit. Geen toenemende underperformance.

Sindsdien +3,11%. De AEX +3,13%. Maar de AEX is geen perfecte benchmark voor Neways, is bij Euronext de best presterende index, en -0,02% is niet noemenswaardig. In dezelfde periode deed de AScX +2,05%. Een klein maar fijn gezond signaal. Reden genoeg om de visie te handhaven.

Naar beursomzet gewogen werd de best presterende, eigen ICB subsector (+20,11%) niet verslagen, maar dat komt door de koersstijging van o.a. het grotere Barco in de afgelopen 2 weken. Ongewogen verslaat Neways de eigen subsector met +3,40%.

Ook daar dus outperformance. Niet veel, maar genoeg om niet langzaam verder weg te kwijnen. In dezelfde periode zakte Connect Group bijvoorbeeld met -0,67%, dus de aanloop van Neways is wat je graag wilt zien. 'Koopwaardig' beleggersaandeel, binnen een bredere portefeuille. Al bevestigd door het winstje/outperformanceje van de afgelopen 2 weken.

De liquiditeit van Neways valt trouwens reuze mee. Qua algemene verhandelbaarheid scoort Neways meer dan 50: 77,5 op 100. Met gerichtheid op snellere handel 52,3 op 100. Dan zijn er bij Euronext weliswaar 480 meer liquide noteringen, maar het kleine Neways staat toch echt in alle opzichten in het 'linkerrijtje'.
[verwijderd]
1
Dag Leefloon, wat voor formule gebruik je voor "algemene verhandelbaarheid" Met andere woorden wat geeft het getal 50, respectievelijk 100 aan?

Gr. Yieldcurve.
TOMA
0
Leefloon
0
quote:

yieldcurve schreef op 18 februari 2019 14:31:

Dag Leefloon, wat voor formule gebruik je voor "algemene verhandelbaarheid" Met andere woorden wat geeft het getal 50, respectievelijk 100 aan?
De werkelijke liquiditeit van een aandeel, die bij Neways zeer meevalt en de kans aangeeft dat je er op een gemiddelde dag een redelijke transactie in kunt doen. Liquiditeit laat sporen na, en heeft kenmerken. Constantheid. Dat de high niet vaak gelijk is aan de low. Et cetera. Dan scoorde Neways per jl. vrijdag 77,51 op 100. Shell scoort 100 op 100, en Connect Group 10 op 100. Er is geen harde grens, maar bij 50+ is er fatsoenlijk in te handelen/beleggen.

Er zijn 2 varianten. Bij geschiktheid voor daghandel speelt volatiliteit een grotere rol. Weegt zwaarder. Dan scoort Neways per jl. vrijdag 52,28 op 100. Boven de 50, maar dan zijn er wel zo'n 304 geschiktere noteringen bij Euronext.

Conceptueel zou ik dus iemand kunnen begrijpen die vrijwillig liquiditeitsprovider wordt. Er is klandizie, en er is een beetje marge. Kijk ik alleen naar de algemene verhandelbaarheid, dan zou ik fund managers niet ontraden om erin te stappen, ongeacht of Neways wel of geen indexfonds is.

Op de beurs is Neways betrekkelijk klein, maar geen illiquide notering. Voor snelle handel speelt de (intraday) volatilitie ook mee. Verleden week was die gemiddeld 1,96% per dag. Niet slecht, maar te weinig om aantrekkelijk te zijn voor snelle handel.

Er zijn liquidere aandelen, zeker, maar Neways is echt geen illiquide aandeel. elein ja, maar een 200-daagse gemiddelde omzet in stuks van ruim 7.000 zegt eigenlijk genoeg. Je staat niet voor paal als je op een gemiddelde beursdag met duizenden euri staat de wapperen om een paar duizend aandelen Neways te kopen. Dat moet "vaak" lukken. Zo'n index geeft ongeveer aan hoe vaak. Deel het door 2 wanneer je niet altijd de spread wilt oversteken. Een fund manager is geen weken bezig om een kleine positie in Neways op te bouwen, en kan die aandelen ook snel weer kwijt. Geen AEX- of AMX-materiaal, maar beslist ook geen illiquide kleine beursnotering.
EgyptianKrug
0
Om in te haken op bovenstaande, weet iemand wat de free-float van Neways is? De ASCX wordt opnieuw berekend en ik ben benieuwd of Neways in de toekomst een kans heeft om de ASCX te halen.
Leefloon
0
Los van de legitieme vraag hierboven: indexopname heeft in Nederland niet of nauwelijks effect, en de AScX wordt niet echt 1:1 gevolgd. Een enkele small cap fund manager krijgt misschien groen licht voor een kleine participatie, maar specialisten zullen al weten wat er op, en buiten de beurs om, redelijk verhandelbaar is.

Conform gegevens bij Euronext is momenteel circa 69,6% in handen van 'vaste' shareholders: www.euronext.com/nl/products/equities...

Ongunstig voor indexopname, maar dat is dus bijna een non-event in Nederland.

Werkelijke omzetten in geld zijn downloadbaar, maar dat is de moeite van het rekenwerk rond de kelder van de AScX m.i. niet waard. Voor de liefhebbers 2018, alleen Neways: www.euronext.com/nyx_eu_listings/pric...
MicJo
0
Omzetmijlpaal voor Neways in 2018
donderdag 21 februari 2019 08:18

SON (AFN) - Neways Electronics heeft in het afgelopen jaar voor het eerst meer dan een half miljard euro aan omzet behaald. De producent van elektronische componenten profiteerde van een sterke vraag uit de halfgeleider- en auto-industrie en zag bovendien zijn winst flink stijgen.

De omzet steeg met 15,5 procent ten opzichte van een jaar eerder en kwam uit op 506,8 miljoen. De nettowinst dikte met 45 procent aan tot 14,4 miljoen euro. De toegenomen activiteiten en de hogere opschaalbaarheid krikten ook het genormaliseerde bedrijfsresultaat op met 43,8 procent tot 22 miljoen euro. Neways stelt een dividend voor van 0,48 euro per aandeel.

Het bedrijf ziet een goede start van 2019 en rekent, onvoorziene marktomstandigheden daargelaten, op een stijging van de omzet en het bedrijfsresultaat boven het niveau van recordjaar 2018.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
GrindNshiP
0
[verwijderd]
0
Misschien dat ze met die goede cijfers ook eens even naar de bereikbaarheid van hun website kijken. Die is al een half uur nauwelijks bereikbaar.....
Dongen
0
quote:

yieldcurve schreef op 21 februari 2019 09:16:

Misschien dat ze met die goede cijfers ook eens even naar de bereikbaarheid van hun website kijken. Die is al een half uur nauwelijks bereikbaar.....
inderdaad.....en dan zouden ze voor de toekomst ook eens nauwkeuriger moeten aangeven wanneer de cijfers gepubliceerd worden. Doet tamelijk amateuristisch aan en dan te weten dat ze zelf zeggen een goede relatie met investors op prijs te stellen....
Biobert
0
Om 11 uur komt de toelichting van Huub van de Vrande op de cijfers en de vooruitzichten in Amsterdam en dan schiet de koers verder omhoog.
Dongen
0
"Neways vindt het van groot belang om particuliere (kleine en grote) en institutionele beleggers zo goed mogelijk over de bedrijfsresultaten van Neways te informeren" aldus de eigen site van Neways. Een nieuwsbrief kennen ze niet....
[verwijderd]
0
Ik krijg het idee dat Neways zelfs zo verbaast is over haar eigen cijfers, dat ze alles nog een keer aan het nakijken zijn.
Biobert
0
quote:

effegenoeg schreef op 21 februari 2019 09:26:

Mager dividendje.
Kennelijk hebben ze behoefte aan meer werkkapitaal.
592 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 jul 2022 17:35
Koers 12,750
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 556
Volume gisteren 2.154

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront