Snowworld « Terug naar discussie overzicht

SnowWorld 2019: skieën en skydiven

16 Posts
DeZwarteRidder
0
SnowWorld neemt SIS Leisure Group over

(ABM FN-Dow Jones) SnowWorld zal SIS Leisure Group overnemen. Dit maakte SnowWorld vrijdagavond bekend zonder een overnameprijs te noemen.

SIS Leisure Group exploiteert indoorskihallen in Rucphen en Terneuzen en een indoor Skydive in Roosendaal.

Door de overname heeft SnowWorld straks 7 locaties en ruim 3 miljoen bezoekers.

SIS is goed voor een jaaromzet van ongeveer 8 miljoen euro met een EBITDA van bijna 2 miljoen euro. Volgens directeur Nicky Broos van SIS is in de huidige markt "Geen overnameprijs genoemd.consolidatie onvermijdelijk om de noodzakelijke groei gaande te houden".

De overname wordt volledig gefinancierd uit de ruimte in de kredietlijn die zij eind 2018 met KBC Bank en Belfius heeft afgesloten.

Door: ABM Financial News.
voda
0
Flink hogere resultaten SnowWorld

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
SnowWorld NV
11,40 0,10 0,88 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) SnowWorld heeft in de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar de resultaten flink zien stijgen. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de halfjaarcijfers van de exploitant van overdekte skihallen.

"De stijging van de omzet is niet alleen als gevolg van de verschillende acquisities, maar ook door het sterk toegenomen resultaat van de bestaande vestigingen in Zoetermeer en Landgraaf. Deze twee vestigingen hebben in totaal 23,1 procent meer pistetickets verkocht", lichtte SnowWorld toe.

SnowWorld boekte een ruim 31 procent hogere omzet van 23,8 miljoen euro en wist dit te vertalen naar een genormaliseerde EBITDA van 10,5 miljoen euro, een stijging van 30,4 procent.

Het resultaat verbeterde van 4,1 miljoen naar 10,6 miljoen euro met een winst per aandeel van 3,16 euro. Gecorrigeerd voor eenmalige posten die betrekking hadden op de overnames die het bedrijf deed, steeg de winst van SnowWorld naar 5,9 miljoen euro, of 1,76 euro per aandeel.

Outlook

Voor SnowWorld zijn de eerste 6 maanden van het boekjaar verreweg de belangrijkste van het jaar. In de eerste jaarhelft wordt ruim 70 procent van de jaaromzet gegenereerd.

Op basis van de eerste zes maanden denkt SnowWorld dit jaar uit te komen. Op een hogere EBITDA en een hogere operationele nettowinst dan in het vorige boekjaar. De winst per aandeel zal naar verwachting eveneens hoger zijn aan die van vorig jaar.

De uitbouw van het bedrijf vergt dit jaar vermoedelijk 4,5 miljoen euro aan investeringen. Dat is ruim het dubbele van een jaar terug.

De rentedragende schuld van SnowWorld steeg van 29,7 miljoen naar 45,2 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
bik
0
De zittenbijvers tot aan het eerste uur van de Beursnotering zijn nog steeds de absolute winnaars hier. [21 euro] GRRR
Woltermann
0
Als de sneeuw voor je ogen verdwijnt dan groeit het geld elders. Gaat erg goed dit aandeel dunkt mij.
voda
0
CFO SnowWorld vertrekt

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
SnowWorld NV
15,00 -1,50 -9,09 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) SnowWorld en financieel directeur Wim Moerman nemen afscheid van elkaar. Dit maakte de exploitant van overdekte skihallen donderdagmiddag bekend.

Er is "besloten om in de beste verstandhouding de samenwerking te beëindigen", aldus SnowWorld.

Griet Vandenheede zal ad interim de functie van CFO waarnemen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
SnowWorld verkrijgt meerderheidsbelang in Alpenpark Neuss

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
SnowWorld NV
13,10 -0,60 -4,38 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) SnowWorld heeft het belang in Alpenpark Neuss in het Duitse Düsseldorf vergroot naar een meerderheidsbelang. Dit werd donderdag bekend.

Sinds januari 2019 bezat SnowWorld al 25 procent van de aandelen. Dat belang is nu verhoogd naar 66 procent.

De overige aandelen blijven in bezit van de oprichters van Alpenpark Neuss Johannes Janz en August Pollen.

SnowWorld financiert de transactie uit de bestaande kredietfaciliteiten bij KBC Bank en Belfius Bank.

Door de verwerving van het meerderheidsbelang beschikt de uitbater van skihallen nu over zes indoorwintersport resorts in twee landen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Omzet SnowWorld stijgt licht dankzij acquisities

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
SnowWorld NV
12,80 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) SnowWorld heeft in het boekjaar 2019/2020 een hogere omzet geboekt dankzij overnames, maar zag de winst per aandeel wel dalen en vreest dit jaar de afspraken met de banken niet na te kunnen komen. Dit maakte de exploitant van overdekte skihallen donderdag voorbeurs bekend.

De omzet steeg in het afgelopen jaar, dat eindigde op 30 september, op jaarbasis met 3,3 procent tot 36,4 miljoen euro. De genormaliseerde EBITDA bedroeg 11,7 miljoen euro, goed voor een groei van 23 procent.

De coronacrisis had evenwel een negatieve impact op de omzet en EBITDA van respectievelijk 18 en 17 procent. "Zonder corona zou het boekjaar het meest succesvolle jaar van SnowWorld zijn geworden", aldus het bedrijf.

Het genormaliseerde resultaat na belastingen steeg met 39 procent tot 3,4 miljoen euro, maar de winst per aandeel daalde wel van 1,29 naar 0,90 euro.

De operationele kasstroom steeg van 5,8 miljoen tot 9,4 miljoen euro.

Vanwege de onzekerheid rondom de effecten van de COVID-19-maatregelen sprak SnowWorld geen concrete verwachting uit over de resultaatsontwikkeling met betrekking tot het lopende boekjaar. Wel liet het weten dat er in dit boekjaar lagere resultaten zullen worden geboekt.

Als gevolg daarvan is de verwachting dat SnowWorld tijdelijk niet aan de overeengekomen bankconvenanten zal kunnen voldoen. In dat kader zijn gesprekken met KBC en Belfius opgestart over een tijdelijke vrijstelling, ofwel een waiver.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Corona raakt SnowWorld hard
Nog geen duidelijkheid over verwachtingen.

(ABM FN-Dow Jones) SnowWorld heeft door de coronacrisis een moeilijke periode achter de rug, maar met een serie versoepelingen in aantocht is de uitbater van overdekte skipistes klaar voor een heropstart. Dit maakte het bedrijf vrijdag nabeurs bekend.

Sinds medio december 2020 zijn de skipistes van SnowWorld gesloten.

De omzet daalde in de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar met ruim 24 miljoen euro tot 5,2 miljoen euro. Voor SnowWorld zijn de eerste zes maanden van het boekjaar de belangrijkste van het jaar. In normale omstandigheden wordt in deze periode ruim 70 procent van de jaaromzet gerealiseerd.

Die omzetdaling leverde een EBITDA op van 1,6 miljoen euro negatief. Een jaar eerder was dit nog 11,8 miljoen euro positief.

Na belastingen leed SnowWorld een verlies van 3,1 miljoen euro. Inclusief eenmalige posten was het verlies zelfs 3,3 miljoen euro. Dat was een jaar terug nog een winst van 7,0 miljoen euro.

Pas als alle skipistes weer open zijn, krijgt SnowWorld voldoende zicht om verwachtingen af te geven.

"Zodra er meer duidelijkheid is over de verdere COVID-19 ontwikkelingen en de impact hiervan op de resultaten van de groep, zullen de verwachtingen naar de markt worden gecommuniceerd", aldus SnowWorld.

Convenanten

Eind maart bereikte SnowWorld een akkoord met KBC en Belfius met betrekking tot het tijdelijk uitstellen van de terugbetalingen verschuldigd onder de bestaande kredietovereenkomst en verkreeg de uitbater een vrijstelling om voor het lopende boekjaar om te voldoen aan de financieringsratio's.

Wel werd met de twee banken een minimumniveau van aan te houden liquiditeit overeengekomen. Dit wordt ook periodiek getoetst.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Reijerinvesting
1
Hallo allemaal,
De financiële kalender van snowworld is niet echt bijgewerkt.
Weten jullie wat de volgende evenementen zijn?
Nijmegen
0
Het is zo stil op deze forum !!!!!!! Zijn jullie allen aan het skieën bij SnowWorld. === Kan mij iemand vertellen hoe SnowWorld er voor staat ?!?!?!
voda
0
SnowWorld sluit Healthclub in Zoetermeer

Door ABM Financial News op dinsdag 28 december 2021
Views: 4.051

(ABM FN-Dow Jones) SnowWorld sluit zijn Healthclub in Zoetermeer om verder te focussen op bergsport. Dat maakte de uitbater van skihallen dinsdag bekend.

SnowWorld nam de afgelopen jaren skihallen in Nederland en Frankrijk over en nam een meerderheidsbelang in het Duitse Alpenpark Neuss.

De locatie in Zoetermeer is waar het 25 jaar geleden allemaal begon. De Healthclub bood ook wellness- en kinderopvangfaciliteit die moeilijk te combineren waren met de kernbezigheid van SnowWorld, zei CEO Wim Hubrechtsten.

Op deze locatie met een grote overdekte skipiste komt een nieuwe entreehal met wintersportwinkel, wordt het restaurant verder verbeterd en wordt de klimmuur Ayers Rock vernieuwd, kondigde het bedrijf aan.

Bron: ABM Financial News
voda
0
SnowWorld botst op Nederlands vrouwenquotum

SnowWorld SNOW 4,17% wil morgen op zijn bijzondere aandeelhoudersvergadering twee mannelijke bestuurders benoemen. Daarmee botst het op een kraakvers vrouwenquotum dat van kracht is in Nederland. Dat melden enkele Nederlandse kranten, onder meer NRC en De Volkskrant.

Volgens de nieuwe wet moet een derde van de bestuursraden vrouwelijk zijn. SnowWorld heeft nu vier bestuurders: drie mannen en één vrouw. Het plant twee nieuwe benoemingen van Efteling-directeur Fons Jurgens en Alychlo-vertegenwoordiger Michael Schenck. Het investeringsfonds van Marc Coucke bezit 90 procent van de aandelen in de skihallenuitbater.

Schenk zal een bestaande bestuurder vervangen. Dat brengt de balans op vier mannen en één vrouw wat dus niet conform is met de wetgeving. SnowWorld laat in NRC weten morgen 'heel duidelijk te gaan communiceren naar onze aandeelhouders'. 'De wetgeving is ons bekend en we zullen voldoen aan onze verplichtingen', aldus het bedrijf dat pas morgen na de aandeelhoudersvergadering een verdere communicatie over de kwestie plant.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ga...
voda
0
Zelfs failliet bedrijf trok op de beurs meer bekijks dan SnowWorld
27 jan   20:06

Woordgrappen over steile koersbewegingen zijn niet van de lucht bij SnowWorld. De skihaluitbater is een bekende naam in de recreatiesector, maar behoort op de Amsterdamse beurs tot de minifondsen, waar absurde prijsschommelingen bijna dagelijkse kost zijn.

Nieuws over fondsen op de lokale markt wordt doorgaans niet breed opgepakt door de pers. SnowWorld is een geval apart, gelet op de statuur. De firma heeft activiteiten in drie landen, waaronder sinds kort de 'langste indoorskipiste van Europa' in Frankrijk. Ook heeft het een prominente grootaandeelhouder in de Belgische farmaciemiljonair Marc Coucke.

En dus wordt een agendapunt van een aandeelhoudersvergadering fel belicht: SnowWorld wil twee mannelijke commissarissen benoemen. Waarmee het niet voldoet aan een ingevoerd vrouwenquotum.

Opmerkelijk is dat SnowWorld vorig jaar wél een vrouw wilde aanstellen. Maar voormalig Schiphol-directeur en Hema-commissaris Tanja Dik trok zich terug vanwege privéomstandigheden. Dat belette Dik niet enige tijd later ceo te worden van de Johan Cruijff Arena, plus commissaris bij een niet-beursgenoteerd autoconcern.

Nu SnowWorld niet met een vrouwelijke commissaris op de proppen wist te komen, trekken beleggingsorganisaties van leer. Gelet op de regelgeving zijn de voorgenomen benoemingen 'nietig', dus hoe denkt het bedrijf dit recht te trekken? Het beloofde vrijdag toelichting te geven.

Het relletje had geen slechte impact op het aandeel. Integendeel: dat zit - vooruit, toch nog een skiwoordgrap - in de lift. Donderdag steeg de koers 4%, naar €12,50. Opmerkelijk is dat SnowWorld dit jaar al best vaak is verhandeld: tot nu toe 4695 stuks, wat neerkomt op 10% van het totaal over 2021. Het aandeel noteerde in januari al kort meer dan €13.

Dit verbloemt dat SnowWorld een beroerde tijd kent. In de eerste helft van boekjaar 2020/21 liep de omzet 82% terug en resteerde een verlies van €3,3 mln. De skihaluitbater behaalt doorgaans 70% van zijn jaaromzet in het najaar.

De oorzaak van het malheur laat zich raden: door lockdownmaatregelen kon SnowWorld minder gasten ontvangen dan normaal. Om de pijn op te vangen heeft het, verspreid over meerdere bedrijfsonderdelen, ruim €9,9 mln coronasteun ontvangen. Ook was er tijdelijk uitstel voor de terugbetaling van een banklening.

De bedrijfsomstandigheden dragen eraan bij dat beleggers SnowWorld vorig jaar juist vaker meden. Over 2021 was de handelsomzet €607.771, dik 65% lager dan in 2020. Het beperkt aantal vrij verhandelbare stukken speelt het bedrijf hierbij parten.

En al is het verschil klein - drie tiende van een procent - feit is dat zelfs de omzet in failliet stamcelfonds Esperite minder hard terugliep. Knap, gelet ook op het prijsverschil: een aandeel Esperite kostte hooguit 5 cent.

Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1428302/zelf...
voda
0
Stoelendans in raad van commissarissen SnowWorld
Doesburg voorgedragen.

(ABM FN-Dow Jones) SnowWorld is van plan om Lian Doesburg te benoemen tot commissaris. Dit maakte de uitbater van skihallen vrijdagochtend bekend.

Bij de eerstvolgende aandeelhoudersvergadering in maart zal er gestemd kunnen worden over de benoeming van Doesburg.

Vandaag houdt SnowWorld een bijzondere aandeelhoudersvergadering. Daarin zal gestemd worden over de toetreding van Fons Jurgens, algemeen directeur van De Efteling, tot de raad van commissarissen.

SnowWorld besloot om de benoeming van Michael Schenk vandaag niet in stemming te brengen. Dit zal op de volgende vergaderingen gebeuren, tegelijk met die van Doesburg.

Pieter Bourgeois en Peter Paul de Vries zullen op eigen verzoek vandaag terugtreden als commissaris. Hierdoor bestaat de raad van commissarissen per vandaag uit voorzitter Koen Hofman, Freya Loncin en Fons Jurgens, mits die laatste vandaag groen licht krijgt van de aandeelhouders.

Na de benoemingen in maart bestaat de raad van commissarissen van SnowWorld voor 40 procent uit vrouwelijke leden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
BAVA SnowWorld akkoord met alle agendapunten
Groen licht voor benoeming Fons Jurgens als commissaris.

(ABM FN-Dow Jones) De buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van SnowWorld heeft ingestemd met alle agendapunten. Dit meldde het bedrijf vrijdag nabeurs.

Volgens SnowWorld was zo'n 90 procent van het totaal aantal geplaatste aandelen, 3.946.741, vertegenwoordigd.

Aandeelhouders stemden onder meer in met de voorgenomen benoeming van Fons Jurgens tot lid van de raad van commissarissen.

Ook stemde de algemene vergadering unaniem in met de benoeming van Mazars Accountants tot controlerend accountant voor het boekjaar 2020/2021.

De voorgestelde benoeming van Lian Doesburg en Michael Schenk tot commissaris zal plaatsvinden in een in maart te houden buitengewone aandeelhoudersvergadering, meldde het bedrijf vanochtend al.

Op die aandeelhoudersvergadering zal ook uitstel van de publicatie van de jaarrekening 2020/2021 worden geagendeerd.

"SnowWorld deelt mede dat, samenhangend met de late benoeming van de accountant, de publicatie van de jaarcijfers naar verwachting zal plaatsvinden in april 2022", aldus het bedrijf.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jul 2022 17:35
Koers 10,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 837
Volume gisteren 56

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront