Forum: Galapagos » Galapagos april 2019 » Pagina: 158 | Beursduivel.be

Galapagos april 2019

4.059 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 ... 199 200 201 202 203 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Al Kipone
1
Pauper
2
quote:

RW1963 schreef op 15 apr 2019 om 20:50:


Mensen hebben jullie dit draadje gezien:
www.iex.nl/Forum/Topic/1360546/Galapa...

Hoe ver kun je zinken? Wat een afgang!


Ik zeg hier dikwijls, een droever niveau op dit forum is niet meer te bereiken.

Maar het is dus toch weer overtroffen,...
Wat moet hierna nog volgen om dit laagte punt te overtreffen.

Beurskingpin
1
quote:

durobinet schreef op 15 apr 2019 om 20:19:


Over soep gesproken, ik heb gemerkt dat er mensen zijn die zich zorgen maken om mij. Of ik nog wel te eten heb bijv. Wel, ik kan ze geruststellen, deze maand is een van de beste die ik had dankzij o.a. de callspreads en wat geschreven puts die ik heb en had. Dus van droog brood eten ben ik nu overgestapt naar brood MET beleg! En ook de komende maanden zien er wat dat betreft goed uit, dus misschien kan ik ook af en toe eens uit eten gaan!?


Fantastisch, please do tell us more!!
Beurskingpin
0
durobinet
0
quote:

Beurskingpin schreef op 15 apr 2019 om 21:19:


[...]

Fantastisch, please do tell us more!!


Nederlands graag!
Galafilgo
0
toen op 01-01-2018 de stand still was afgelopen en velen dachten dat Gilead direct zou toeslaan waaronder ook een aantal analisten
1 analist gaf toen echter aan dat Gilead zou wachten met het overnemen van Gala na de finch 1 en 3 resultaten
kan iemand zich dat nog herinneren?
ik ben de naam kwijt van die analist
Beurskingpin
0
Al Kipone
0
het wordt zelfs mij te machtig. Het geklaag, geneuzel en gezeur.
Het oeverloze gezemel over van alles behalve iets.

Ik neem een sabbatical.

Huil maar niet
0
quote:

Galafilgo schreef op 15 apr 2019 om 22:05:


toen op 01-01-2018 de stand still was afgelopen en velen dachten dat Gilead direct zou toeslaan waaronder ook een aantal analisten
1 analist gaf toen echter aan dat Gilead zou wachten met het overnemen van Gala na de finch 1 en 3 resultaten
kan iemand zich dat nog herinneren?
ik ben de naam kwijt van die analist

Ik dacht dat het van Herk was.

holenbeer
1
quote:

BLOO7 schreef op 15 apr 2019 om 19:44:


[...]

Ik begon met: je krijgt het niet uitgelegd.
Ik denk nog steeds: neen, hij krijgt het niet uitgelegd.

zijn jullie getrouwd :-)?
BLOO7
1
15 december 2017
Onno van de Stolpe (Galapagos): 'We zijn aantrekkelijker geworden voor Gilead'

Het moment waarop Gilead de handen vrij heeft om een bod op Galapagos uit te brengen gold als grootste geheim van Galapagos-CEO Onno Van de Stolpe: 'Het is een zorg dat het de komende jaren gaat gebeuren.'

Beleggers reageren vrijdag enthousiast op het nieuws dat partner Gilead vanaf volgend jaar de handen vrij heeft om een bod te lanceren op Galapagos .

Maakt het einde van de standstill u nerveus?
Onno Van De Stolpe (CEO Galapagos): Het is een zorg dat het de komende jaren gaat gebeuren. Het is niet de eerste keer dat ik dat zeg. Er zijn namelijk wel enkele zaken in de deal die Gilead waarschijnlijk niet lekker zitten.

Wat bedoelt u daarmee?
De financiële voorwaarden van het akkoord zijn natuurlijk zeer gunstig voor ons. Voor Gilead is het een dure deal. We hebben zicht op nog honderden mijlpaalbetalingen en we krijgen 20 à 30 procent van de omzet die Gilead met Filgotinib haalt. Dat gaat bij hen rechtstreeks van de winst af. Bij een overname verloopt alles via de balans. Er zal daar in Californië ook wel eens gerekend worden. We hebben bovendien een co-promotie van Filgotinib in acht Europese landen onderhandeld. We willen ook een commerciële organisatie uitbouwen. Dat ligt, denk ik, wel lastig voor hen.

Vreest u dat er snel een overnamebod op tafel zal liggen?
Gilead laat natuurlijk niet in zijn kaarten kijken. Voor alle duidelijkheid: we zijn nog niet benaderd geweest. Gilead heeft dit jaar Kite Pharma, een bedrijf in oncologie, overgenomen (voor 12 miljard dollar). Ze hebben zeker nog voldoende cash (41 miljard dollar eind september) om zich aan iets nieuws te wagen, maar ik denk ze het momenteel druk hebben om het bedrijf te integreren.

Dus een eventueel bod zal niet voor 2018 zijn?
Dat heb ik niet gezegd. Ik weet het niet.

Of zal Gilead wachten met een move tot de resultaten van de laatste patiëntenstudie voor Filgotinib?
Je zou dat kunnen verwachten. Het risico voor Gilead zou dan lager zijn, en ze zullen tegen dan meer zicht hebben op resultaten van gelijkaardige medicijnen in ontwikkeling en dus op de concurrentiepositie van Filgotinib. Dus voorlopig is een bod misschien nog niet aan de orde. Ik weet het niet.

U zei ooit er alles aan te doen om Gilead af te houden. Hebt u de voorbije twee jaren zaken verwezenlijkt om hen af te schrikken?
Ik denk dat we aantrekkelijker zijn geworden voor Gilead. Ze hebben ons beter leren kennen. We zijn niet meer dat onbekende clubje uit België. We hebben sindsdien niet enkel over filgotinib maar ook over andere onderzoeksprogramma’s gepraat. Onder andere over GLPG 1690 (middel tegen de dodelijke longziekte IPF). We hebben meerdere zaken die bij hen zouden passen.

Is het een mogelijkheid om een aandeelhouderspact in de steigers te zetten om een bod af te houden? De Nederlandse familie Van Herk bijvoorbeeld heeft een belang van 6,6 procent. (9,85 ondertussen)
‘Dat is lastig. En uiteindelijk als aandeelhouders en zeker grote investeringsfondsen een premie van 50 procent of meer kunnen incasseren, zullen ze dat niet laten liggen. Uiteindelijk zullen investeerders doen wat best is voor hun rendement en bonus.

NU na de finchen zijn ze nog aantrekkelijker geworden.
Hebben ze het tijdens het etentje over de Hollandse kip of over de harde dollars gehad?
We zien het dra.

Mopperaar
0
Zet er voor de volledigheid de quote erbij die Onno over het gesprek gemaakt heeft. Dan moet je het niet meer raden.

Hij zegt ook dat bij een.bod van plus 50% de grote aandeelhouders 'verkopen' gaan roepen.

Hij zegt eigenlijk ongeveer het omgekeerde van wat jij hier heel de tijd ligt te roepen.
Sentiment
0
Het moet nu allemaal even uitrazen, de koers gaat nergens over, veel te laag.
maar er was weer wat herstel in de bio, in de US
GalapaGeer
0
Manipulatie markt wordt zelden bekend
De Autoriteit Financiële Markten houdt toezicht op de handel op de Amsterdamse beurs. FOTO ANP
DE AUTORITEIT FINANCIËLE MARKTEN HOUDT TOEZICHT OP DE HANDEL OP DE AMSTERDAMSE BEURS. FOTO
ANP
Koersmanipulatie en handel met voorkennis zijn de schrik van iedere belegger. De kans om de schade op de daders te verhalen is nagenoeg nul.
PEET VOGELS
,,We krijgen elke dag meer dan een handvol meldingen van verdachte transacties'', zegt Gerben Everts, het bestuurslid dat belast is met de financiële markten bij toezichthouder AFM. De Autoriteit Financiële Markten houdt toezicht op de handel op de Amsterdamse beurs. Met de komst van buitenlandse handelsplatforms naar Nederland vertienvoudigde het aantal transacties waarop de AFM toezicht moet houden.

Met enkele tientallen meldingen per week durft Everts wel te spreken van 'een redelijk schone markt'. ,,Maar we moeten niet naïef zijn. Overal komt marktmanipulatie voor, dus ook in Nederland''. Alle verdachte transacties die het systeem meldt, worden beoordeeld. ,,Vaak is er een goede verklaring voor afwijkende transacties. Dan is er bijvoorbeeld een persbericht geweest met informatie waarop gehandeld wordt'', zegt Steef Akerboom van de AFM.

Daarnaast onderzoekt de AFM meldingen van particulieren. Zoals recent bij de handel in aandelen Galapagos. Daarbij vreesden beleggers het slachtoffer te zijn geworden van koersmanipulatie. In ieder geval één belegger diende een klacht in bij de AFM.
Openbare melding
Met de meeste transacties blijkt uiteindelijk dus niks mis. Als er wel sprake is van marktmanipulatie of handel met voorwetenschap, kan de AFM boetes opleggen of de zaak overdragen aan het Openbaar Ministerie voor vervolging. Uit de gegevens op de website van de AFM blijkt dat er maar een paar boetes zijn opgelegd de afgelopen jaren.

Maar onduidelijk is wat dat kleine aantal veroordelingen werkelijk zegt. De AFM doet nooit mededelingen over welke bedrijven of personen onderzocht worden. Alleen bij een boete of een officiële waarschuwing doet de AFM een openbare melding. In andere gevallen weet een klager dus niet of er sprake is geweest van marktmanipulatie en wie daarvoor verantwoordelijk was.

,,Het is heel onbevredigend dat je als belegger niet weet of de AFM onderzoek doet'', erkent Joost Tonino, voormalig fraudeofficier van justitie en tegenwoordig werkzaam als advocaat. ,,De AFM heeft vergaande opsporingsbevoegdheden, maar is ook gebonden aan een heel strenge geheimhoudingsplicht.''
'Doe aangifte'
Bij de Vereniging voor Effectenbezitters (VEB), de belangenbehartiger van beleggers, is het probleem bekend. ,,De AFM houdt toezicht op het goed functioneren van de markt. Dat is iets anders dan bewijsmateriaal leveren aan beleggers'', zegt adjunct-directeur Paul Coenen. ,,Ze doen in principe geen strafrechtelijk onderzoek.''

Het kan dus zijn dat de toezichthouder een overtreding constateert, maar die niet ernstig genoeg vindt voor een boete. Dan weet een gedupeerde belegger niet dat hij mogelijk benadeeld is en schade kan claimen.

Tonino plaatst hier wel een kanttekening bij. ,,De AFM moet wel aan het belang van de beleggers denken. Als er echt iets aan de hand is, zal de AFM wel handhaven. Maar zoiets kan jaren duren.''

De advocaat heeft nog wel een tip voor beleggers die vermoeden gedupeerd te zijn. ,,Doe aangifte bij de politie. Die zal een onderzoek waarschijnlijk uitbesteden aan de AFM. Dan krijg je wel meer informatie over het onderzoek.''
wolstock
0
quote:

Beurskingpin schreef op 15 apr 2019 om 21:21:


[...]

Leuk, maar filgotinib blaast baricitinib en tofacitinib weg.


welke argumenten zijn daarvoor? niet de effectivitiet in de trials die tot dusver naar buiten zijn gebracht Zonder head to head blijft dat toch erg moeilijk te beoordelen en veiligheid is ook niet een argument met de huidige data
poicephalus
2
quote:

RW1963 schreef op 15 apr 2019 om 20:50:


Mensen hebben jullie dit draadje gezien:
www.iex.nl/Forum/Topic/1360546/Galapa...

Hoe ver kun je zinken? Wat een afgang!

Dat draadje is waarschijnlijk van een psychiatrisch patiënt. Gewoon niets op posten en hem lekker met zijn andere persoonlijkheid daar laten spelen.
4.059 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 ... 199 200 201 202 203 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18-apr-19 17:36
Koers 101,700
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 102,700
Laag 99,200
Volume 495.328
Volume gemiddeld 462.755
Volume gisteren 634.586

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group