AvA 17 april

4 Posts
apieslapie
1
Juun
1
Ik ben er ook. Begreep net van ABN AMRO dat aanmelden t/m vandaag kan en dan worden morgen de bevestigingen verstuurd/gemaild.

Vorig jaar kon je mooi parkeren in de garage onder het Muziekgebouw aan het IJ. Er werden parkeerkaarten uitgedeeld. Anderzijds is het centraal station dichtbij.
apieslapie
0
quote:

Juun schreef op 10 april 2019 10:00:


Ik ben er ook. Begreep net van ABN AMRO dat aanmelden t/m vandaag kan en dan worden morgen de bevestigingen verstuurd/gemaild.

Vorig jaar kon je mooi parkeren in de garage onder het Muziekgebouw aan het IJ. Er werden parkeerkaarten uitgedeeld. Anderzijds is het centraal station dichtbij.


klopt, alleen waren die parkeerkaarten snel op, goddijn verkocht ze verderop voor een paar euro haha :)

anyway, ik kom lekker met de trein en de vouwfiets, moet daarna nog werken. maybe tot dan.

Alpen
1
Ik ga niet naar de AVA; misschien dat iemand die wel gaat wat kan met onderstaande vragen (voor HG).

1) Wanneer verwacht u dat de reeds gecommuniceerde HD map deals significant aan de winst zullen bijdragen?

2) Verwacht u dit jaar andere HD map deals binnen te halen?

3) De TomTom HD Map en lokalisatietechnieken, waaronder RoadDNA, zijn al sinds 2015 beschikbaar. Als we kijken naar de top tien Automotive OEMs qua aantallen geleverde voertuigen, mag worden gesteld dat testen met betrekking tot haalbaarheid en toepassingsmogelijkheden inmiddels zijn afgerond?

4) Zijn er automotive OEMs die deze testen van HD Map en lokalisatietechnieken niet succesvol hebben afgesloten omdat TomTom’s technologie niet aansloot op de wensen van de OEM met betrekking tot ADAS of automated driving?

5) Zoals u weet is de Europese Commissie van plan vanaf 2022 alle nieuwe voertuigen verplicht met veiligheidsverhogende systemen uit te rusten, waaronder “intelligent speed assistance” en “lane keeping assist”. En het gaat hier in principe om interessante automotive OEM contracten, want bij een take-rate van 100% gaat het in de Europese markt richting de 20 miljoen voertuigen per jaar.
En ik begreep dat de TomTom HD map ook kan worden ingezet voor ADAS toepassingen zoals Highway Pilot en Adaptive Cruise Control.

Hoe is TomTom gepositioneerd ten opzichte van de concurrentie en hoe schat u uw kansen in om deze business binnen te halen en in het algemeen om hier een leidende rol te spelen?

6) TomTom is Microsoft’s preferred provider van mappen en lokalisatietechnologie ten behoeve van Microsoft Azure. Microsoft geeft aan dat de samenwerking met TomTom de processen intern alswel richting de klant sterk vereenvoudigt. Azure is zoals bekend ook de basis voor Microsoft’s Connected Vehicle Platform waar steeds meer automotive OEMs gebruik van maken of zullen maken.

a) Hoe schat u uw kansen in om HD mappen en lokalisatietechnologie te kunnen leveren ten behoeve van het Microsoft Connected Vehicle Platform, en hoe is TomTom hier gepositioneerd ten opzichte van de concurrentie?

b) Ziet u HERE als concurrent voor levering van HD mappen en lokalisatietechnologie ten behoeve van het Microsoft Connected Vehicle Platform?

7) Een vraag betreffende de Compound Average Growth Rate betreffende de omzet. Dit voorheen afgegeven groeipercentage lijkt om verschillende redenen toe aan herziening. Bijvoorbeeld doordat Telematics omzet ontbreekt. Maar ook door voorheen onbekende orders in de resterende Automotive en Enterprise segmenten. Door nieuw gestarte activeiten zoals voor Microsoft Azure, waar zoals u weet een aanhoudende, explosieve groei plaatsvindt. Door de straks in Europa verplichte veiligheidsverhogende systemen. Door het rechtstreeks binnenhalen van ex-Google klanten op het eigen platform. Door nieuwe business ontstaan of zal ontstaan uit meer recente samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld Nvidia, Baidu, Bosch, Electrobit, Continental, etc.

Wanneer verwacht u een CAGR voor omzet en winst te kunnen verschaffen betreffende Automotive en Enterprise vanaf nu voor de komende vier jaren?
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 jul 2020 17:35
Koers 7,250
Verschil -0,275 (-3,65%)
Hoog 7,525
Laag 7,220
Volume 467.108
Volume gemiddeld 465.119
Volume gisteren 317.738

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group