Forum: Pharming » Pharming juli 2019 » Pagina: 226 | Beursduivel.be

Pharming juli 2019

6.416 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 ... 317 318 319 320 321 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
W.B.E.
0
Stifel Nicolaus herhaalt het koopadvies voor Pharming

Stifel Nicolaus verhoogt het koersdoel van Pharming naar € 1,60 van € 1,45. Het koopadvies van donderdag 20 september 2018 wordt herhaald.
Wiel
0
quote:

Tis wa! schreef op 27 jul 2019 om 12:35:


Het webinar van afgelopen donderdag is voor mij verhelderend geweest en geeft mij vertrouwen voor de toekomst!

Koeien!
1 2 3
0
volgende de week maar 0,20 stijgen, zijn we gelijk van het hele enge pennystock verhaal verlost ……. zwarte cijfers ..
Ra72
0
quote:

C200 schreef op 27 jul 2019 om 13:10:


Iemand een idee waarom Sijmen de Vries zijn alias veranderd heeft op 25 juli?

www.iex.nl/Leden/1457139/Niknaam.aspx


Soort van opheffen van z’n account maar minder rigoureus?
Theo3
1
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
Wiel
0
quote:

Wiel schreef op 27 jul 2019 om 13:44:


[...]
Koeien!


Is ook niets gezegd over herfinanciering! Is er hier ook al iets over bekend dan. Of worden deze berichten gebruikt voor als de koers enigszins stokt?
lucas D
2
Herplaatsing van een samenvatting na de Webimar.
Waarom? Zie veel vragen langs komen waarvan het antwoord mogelijk in deze samenvatting te vinden is.

Met dank aan Misschien:

25-07-2019 aanwezig geweest bij de Webinar waarvoor mijn dank aan de initiatiefnemers.
Het vond plaats in het nieuwe gebouw waar Pharming momenteel gevestigd is met een goede uitstraling. De opnames werden door een professioneel bedrijf verzorgd in een mooie ontmoetingsruimte waar een bar in is geplaatst.

Achter de tafel Sijmen de Vries en Robin Wright geintervieuwd door Léon Melens, een extern bedrijf die de persberichten vanuit het Engels naar het Nederlnds vertaald, contacten legt met journalisten zoals van de week met het AD en vandaag voor het stuk in de Telegraaf. Zijn bedrijf verzorgd deze diensten voor meerdere grote bedrijven waarvan hij de namen noemde.

Ik was na het Webinar met hem in gesprek en heb de gebreken van de Web-site benoemd, dat de Website niet actueel was ondanks dat het een vernieuwde versie is. Hij was het daar volkomen mee eens en ook een punt van aandacht van hem naar De Vries. De Website is niet zijn verantwoordelijkheid. Hij heeft een Nederlandse versie klaarliggen, maar ook die was nog niet geplaatst. Bij De Vries heb ik er op aangedrongen dat dit van groot belang was. Het is zijn visitekaartje naar de buitenwereld en hij beloofde dat het voorrrang gaat krijge en ik hou hem er aan.
Dat tijdslimieten die erop staan ook gaan kloppen en mensen echt kunnen vinden wat ze nodig hebben om een goed beeld van het bedrijf te krijgen.

Robin vertelde dat uit eigen middelen, uit de winst van Ruconest de ontwikkelingen van Pre-eclamsia, AKI en Pompe bekostigd kunnen worden. Hij heeft niet over omzetten van de lening gesproken, na afloop is dat met De Vries zelf wel ter sprake gekomen, dat is zeker nog aan de orde, zal ook een veel betere kans van slagen hebben met de cijfers en omzetten die behaald kunnen worden.Het mag duidelijk zijn dat Ruconest zijn plekje op de markt krijgt.

Ze zijn actief op zoek naar een klein bedrijf met een goedgekeurd medicijn die het bedrijf moet zien te vermarkten, bij Pharming weten ze uit ervaring dat je er ng lang niet bent met een goedgekeurd medicijn, dan begint het spel pas, dan moet je nog een miljoen achter de hand hebben om het verkocht te krijgen en in dat gat willen zij springen om hun verkoopteam nog rendabeler te maken, een goede zaak!

De Vries ziet de onderzoeken met vertrouwen tegemoet, onderzoeken die geen jaren en jaren in beslag gaan nemen en dus relatief snel ingezet kunnen gaan worden.
Prjistechnisch is de afzetmarkt in Europa voor Ruconest niet echt interressant, tegen kostprijs moeten ze zowat leveren, dat de aandacht dus ook op Amerika ligt is alleen maar gunstig.

De Rucnest die voor Amerikaanse markt geleverd wordt kan niet gebruikt worden in Europa. De opschaling wordt ruimschoots verruimd, de voorraad die nu opgebouwd wordt kan straks meteen vanuit de nieuwe locatie ingezet worden.

Niemand had deze ruime omzetontwikkelingen verwacht, kijk maar naar de Poll's. Dat komt ook grotendeels door het grote aantal doorbraakgevallen en de aandacht die Pharming voor deze patienten heeft. Waar ze in het begin nog aan 25% doorbraak gevallen dachten, waar De Vries al snel sprak over 50%, spreekt hj nu over 60%. Ook zij dachten in een eerder stadium mee te moeten met de profylaxe markt, maar door deze ontwikkeling in de profylaxe markt rennen ze niet meer achter de concurrent aan,maar zijn goed op weg om ontwikkelingen te maken die de concurrent voor gaan zijn.

De Vries is geen bluffer, maar een bevlogen man en daarom neem ik hem serieus dat ze straks met iets komen waar ze misschien wel hoge ogen mee kunnen gaan gooien .De Profylaxe pillen die er bij de concurrent vanaf 2021 kunnen zijn ziet hij als mogelijkheid voor nog meer afzet van hun doorbraakmedicijn.
Het was een mooie avond, veel mensen ontmoet en in tegenstelling tot wat er in de volksmond wordt beweerd Pharmings is een bejaardenclub, is ook hier een ontwikkeling gaande, veel jonge mensen, we zijn in beweging en goed ook. Ik denk dat de zon voor ons snel gaat schijnen!

Misschien.
holenbeer
0
quote:

harvester schreef op 26 jul 2019 om 09:55:


[...]

Dan is Galapagos inderdaad voorlopig niets voor jou.

Galapagos gaat dit jaar en volgend jaar nog veel kosten maken in de research en pas daarna winst maken.
Die kosten worden dan wel voor een groot deel goedgemaakt met milestones royalties, verkoopwinsten en het in 10 jaar naar de resultaten rekening boeken van het niet aandelengerelateerde deel van de opbrengst van de deal.

GLPG gaat dit jaar netto winst draaien. 15-20 % van de Gilead upfront wordt dit jaar gerecognised. Dat is ruimschoots meer dan de cash burn. Innovatie verkoopt best goed.
holenbeer
0
quote:

voda schreef op 26 jul 2019 om 11:32:


[...]
Door de quote button te gebruiken (2 blauwe '')

Ik zie maar 1 blauwe '' :-)
holenbeer
0
quote:

misterTP® schreef op 26 jul 2019 om 15:34:


[...]

Operationeel resultaat eerste 6 maanden is 24,632 miljoen. De afschrijvingen zijn 2,794 miljoen dus EBITDA H1 is 27,426 miljoen. Doortrekken naar einde jaar is de EBITDA 55 miljoen. Huidige beurswaarde is 578 miljoen dus ongeveer een multiple van 10,5.

Overigens is bovenstaande berekening naar mijn mening niet representatief, omdat de pijplijn in een dergelijke berekening niet wordt meegenomen en de kosten voor R&D in de EBITDA verwerkt zitten.

Precies.
Je zou eigenlijk de kosten van de pijplijn eruit moeten halen en dan kijken wat de EBITDA van de farmaceutische tak is. Die komt dan veel gunstiger uit.
Daarna kan je de biotech-tak waarderen op zijn pijplijn, net zoals je een andere biotech waardeert. Die dan alleen zijn geld niet zelf verdient, maar uit bv. milestones, emissies e.d. haalt. Blijkbaar wordt de pijplijn nu nog niet gewaardeerd, daarvoor zijn toch eerst onderzoeksresultaten nodig.
Makita
1
quote:

Makita schreef op 27 jul 2019 om 12:19:


[...]
Het gaat inderdaad om de discussie.

Big pharma gaat voor grotere overnamekandidaten denk ik, met minimaal 1-2mrd peaksales.

De praktijk laat zien dat dokters Ruconest graag inzetten, ook buiten de huidige indicatie. Dat is bijna gefundenes fressen, daarom goed dat pharming deze indicaties pragmatisch tracht te registeren zodat ze er ook promotie op kunnen zetten.

Ook de iv toediening past gewoon bij de aandoening. Spoedzaken gaan iv, dat accepteren mensen graag en geeft mi vertrouwen.

Pharming komt denk ik uiteindelijk uit op peaksales van 500mln in 2024 en kan dan ebitda van 300mln+ behaald worden. Heb je het over een ondernemingswaarde van 3,5mrd.

~5 euro per aandeel is mogelijk. We zijn nu gewaardeerd obv nul verdere groei en complete mislukking van alle indicatieuitbreidingen. Veel te negatief naar mijn mening.

Sijmen ziet nog veel meer potentie in de indicatieuitbreidingen zie ik in Q2 bericht...


“Hoewel de solide groeiprestaties van RUCONEST® in HAE de ‘machinekamer’ vormen van Pharmings onderliggende winstgevende activiteiten, zien we een zeer groot groeipotentieel in deze nieuwe indicaties, die elk een afzonderlijke, momenteel onvervulde, medische behoefte vormen, met een marktpotentieel van meer dan $1 miljard per jaar. Samen met onze volgende eiwitvervangingstherapie tegen de ziekte van Pompe en een nog wat latere voor de ziekte van Fabry, bieden deze uitzicht op een mooie toekomst voor Pharming en al haar belanghebbenden.”
Bram de Stratenmaker
2
quote:

Makita schreef op 27 jul 2019 om 15:44:


[...]
Sijmen ziet nog veel meer potentie in de indicatieuitbreidingen zie ik in Q2 bericht...


“Hoewel de solide groeiprestaties van RUCONEST® in HAE de ‘machinekamer’ vormen van Pharmings onderliggende winstgevende activiteiten, zien we een zeer groot groeipotentieel in deze nieuwe indicaties, die elk een afzonderlijke, momenteel onvervulde, medische behoefte vormen, met een marktpotentieel van meer dan $1 miljard per jaar. Samen met onze volgende eiwitvervangingstherapie tegen de ziekte van Pompe en een nog wat latere voor de ziekte van Fabry, bieden deze uitzicht op een mooie toekomst voor Pharming en al haar belanghebbenden.”
Toen het aandeel nog op 0,80 stond, zei ik al,binnen 5jaar, kan ie vertienvoudigd zijn. Ik geloof er nog in óók. Gewoon aantal jaren geduldig wachten. Heb alle tijd, en voorlopig, nog geen financiën nodig. Zou voor mij, tegen die tijd, aardig uitkomen. Voorspel een mooie toekomst, voor Pharming bezitters. Fijn weekend allemaal...
EFBO
0
quote:

Bram de Stratenmaker schreef op 27 jul 2019 om 16:00:


[...] Toen het aandeel nog op 0,80 stond, zei ik al,binnen 5jaar, kan ie vertienvoudigd zijn. Ik geloof er nog in óók. Gewoon aantal jaren geduldig wachten. Heb alle tijd, en voorlopig, nog geen financiën nodig. Zou voor mij, tegen die tijd, aardig uitkomen. Voorspel een mooie toekomst, voor Pharming bezitters. Fijn weekend allemaal...

Voordeel van LT zijn en niet kijken naar 5-10% , gaan voor 100-200% daarvoor beleg ik in Biotech. Geen uitlenen voor kruimels.
Mats2010
0
Ik hoop dat de koers nog even zo blijft. Kan ik weer met mijn bonus over een maand bijkopen :).
voda
1
quote:

lucas D schreef op 27 jul 2019 om 10:24:


Tja, en dan sla je het AD open om het interview van Sijmen de Vries Ceo van Pharming te lezen, en dan staat het er niet in? Zo dadelijk bij de supermarkt even kijken of het interview wel in De Telegraaf staat. Baal er nog het meest van dat ik kenbaar maakten dat vandaag, zaterdag dus in beide kranten een interview zou staan.

Ik heb een abo op het AD en DFT (Financiele Telegraaf). Inderdaad niets te vinden. Jammer.

PS:

Ook op het FD niets te vinden.
voda
6
Ik zie wel dit:

Groeiend vertrouwen in medicijn Pharming
Door JOHAN WIERING

25 jul. 2019 in FINANCIEEL

„Een toenemend aantal patiënten gebruikt ons middel, omdat het nagenoeg altijd werkt.” Dit is volgens topman Sijmen de Vries van Pharming de belangrijkste reden voor de sterke omzetgroei in het tweede kwartaal.

Met de verkoop van Ruconest, een middel tegen angio-oedeem dat zorgt voor abrupt optredende zwellingen van weefsels, realiseerde Pharming in het tweede kwartaal een 21% hogere omzet van €42,7 miljoen. De biofarmaceut overtrof daarmee ruimschoots de verwachtingen van analisten.

„Aanvankelijk leefde het idee dat profylaxe (preventieve middelen, red.) wondermiddelen zijn. Maar nog ligt het percentage doorbraakaanvallen op bijna 60%. Ons middel werkt altijd en dat zorgt voor een groeiend vertrouwen bij patiënten”, meldt De Vries.

De groeiende concurrentie, met name van het eind vorig jaar door Shire gelanceerde Takhzyro, weet Pharming zodoende goed het hoofd te bieden. De Vries: „Wij zijn wel klanten kwijtgeraakt aan Takhzyro, maar sommige zijn weer teruggekomen en gebruiken soms ook beide middelen.”

Tegenover de betere werking van Ruconest staat dat het minder patiëntvriendelijk is. Patiënten moeten het met een spuit pijnloos in een ader injecteren, terwijl sommige concurrerende middelen pijnlijk onderhuids gespoten moeten worden. „Toediening van ons middel kost wat meer tijd. Patiënten gebruiken het ook minder gauw in het openbaar. Wij werken nu hard aan een naaldvrije toedieningsvorm”, aldus De Vries.

Europa loopt achter
Pharming realiseert zijn omzet grotendeels in de VS. Slechts zo’n 4% komt uit Europa. Concurrenten concentreren zich eveneens op ’s werelds grootste medicijnenmarkt. „Dit is de consequentie van het beleid in Europa. Overheden stellen veel te weinig geld beschikbaar voor innovatieve medicijnen. Zelfs de productiekosten worden soms nauwelijks goedgemaakt”, zegt De Vries.

Pharming zag zich in het tweede kwartaal in diverse EU-landen genoodzaakt Ruconest aan patiënten te leveren die geconfronteerd werden met tijdelijke tekorten aan concurrerende middelen. De Vries denkt dat het de komende maanden lastig kan worden om aan de groeiende vraag in Europa te voorzien. Een nieuwe productiefaciliteit in Nederland van konijnenmelk, waarvan Ruconest wordt gemaakt, zal dit leveringsprobleem geheel verhelpen. Goedkeuring hiervoor wordt in het eerste kwartaal van 2020 voorzien.

Nieuwe toepassingen
Pharming is druk doende Ruconest breder inzetbaar te maken. Naar verwachting start later dit jaar een omvangrijke klinische studie naar de behandeling van acuut nierfalen bij patiënten die een dotterbehandeling ondergaan. Het wachten is nog op toestemming van toezichthouders zoals de EMA. De Vries bevestigt dat ook een klinische studie naar het effect van Ruconest bij patiënten met zwangerschapsvergiftiging opgestart wordt.

Beleggers en analisten reageren zeer enthousiast op de gepresenteerde halfjaarcijfers. Aan het begin van de middag stond de beurskoers 15% hoger op €0,93.

www.telegraaf.nl/financieel/183182641...
Balletje
0
@ Misschien.

Bedankt voor het maken en plaatsen van de samenvatting van het Webinar.

Toppie!
Balletje
0
Veel interessante posts de laatste dagen.
En daar steek ik veel van op !

Ook veel wijzer geworden v.w.b. het shorten van aandelen.

Dank voor alle mooie bijdragen !
Misschien
1
Lucas,
Het stuk van Wiering zal waarschijnlijk bedoeld worden. Wat of het AD doet of gedaan heeft, weet ik niet. Mogelijk komt er nog iets?

In elk geval hebben wij en PH er meer aan als de postiviteit terugkeert.
EFBO
0
Pharming heeft de omzet in de eerste helft van het jaar flink zien groeien. De opbrengsten dikten in de eerste zes maanden van het jaar met 31 procent aan, tot 77,9 miljoen euro. Dat kwam donderdag naar voren uit het handelsbericht van de biotechnoloog. De aandelenkoers schoot daarop heftig omhoog.
(finanzen.nl/AFN) - Pharming heeft de omzet in de eerste helft van het jaar flink zien groeien. De opbrengsten dikten in de eerste zes maanden van het jaar met 31 procent aan, tot 77,9 miljoen euro. Dat kwam donderdag naar voren uit het handelsbericht van de biotechnoloog.

De resultaten zorgden ervoor dat het aandeel van Pharming erg gewild was bij beleggers. Pharming kreeg er in het eerste half uur van de handelssessie op Beursplein 5 ruim 17 procent aan beurswaarde bij. Rond kwart voor tien bedroeg de winst 13,69 procent en daarmee werd het aandeel 0,92 euro waard.
6.416 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 ... 317 318 319 320 321 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17-jan-20 17:39
Koers 1,431
Verschil +0,002 (+0,10%)
Hoog 1,445
Laag 1,427
Volume 5.568.529
Volume gemiddeld 13.390.255
Volume gisteren 10.859.193

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group