Forum: BAM Groep » BAM Juli 2019. » Pagina: 73 | Beursduivel.be

BAM Juli 2019.

1.976 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 95 96 97 98 99 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
amice
0
Henkdev vraagt zich af of op andere projecten nog zoiets te verwachten is.
Ook bij tegenvallers bij de zeesluis kwam de informatie te laat, In nev dec 2016 twijfelde de constructeur aan de constructie van de af te zinken deurkasten. Jan 2017 was duidelijk dat de constructie niet deugde. Dec 2017 kwam de eerste melding van de tegenvaller naar buiten.
laten we er maar het beste van hopen voor de toekomst
Crockett
0
quote:

Next... schreef op 12 jul 2019 om 15:45:


FYI


Nico bevestigt wat wij ook al dachten afgelopen maandag:)
HenkdeV
0
quote:

popie schreef op 12 jul 2019 om 15:56:


En nou maar hopen dat het uitkomt.


Hoop doet leven Popie:-).
TomTom12
0
quote:

Crockett schreef op 12 jul 2019 om 16:07:


expiratie op 3.5E is mogelijk, via heeft laatste data hieromtrent?


De 3,50 euro gaat hem niet worden vandaag. Bij 3,35 euro gaan er zoiezo alle Bammetjes eruit.
HenkdeV
0
quote:

TomTom12 schreef op 12 jul 2019 om 16:46:


[...]

De 3,50 euro gaat hem niet worden vandaag......


Gedurfde voorspelling:-).
manuss
0
quote:

OnoMatopee schreef op 12 jul 2019 om 17:36:


slot 3,196 495535 st
Valt me niet tegen , maar ook niet mee.
OnoMatopee
0
weet niet meer of dit al bekend was

Siemens hands out multi-million pound contracts for Moray East windfarm
by Allister Thomas
12/07/2019, 4:53 pm

Pic: Moray Offshore Renewables
Pic: Moray Offshore Renewables
Sign up to our Daily newsletter

Siemens has awarded multi-million pound contracts with a series of UK firms for the development of the Moray East windfarm.

The German firm is the lead contractor for the 950MW windfarm and has issued a number of subcontracts since work began in September.

Civil engineering firm BAM Nuttal has been awarded work as the main subcontractor for the onshore substation to connect power to the grid, which is being run out of its Glasgow office.

Perth-based engineers I&H Brown are also undertaking work on the substation while JGC Engineering and Tecgnical Services of Thurso are fabricating and fitting high voltage containers for the project’s offshore substation platforms.

Barrier Architectural in Stockton-on-Tees and VolkerInfra, based in Preston, have also won work.

The values of the individual awards have not been disclosed.

Moray East is due to become operational in 2022 and will generate enough electricity to power around 950,000 UK homes.

Anwer Amara-Korba, project director at Moray East for Siemens Transmission and Distribution, said: “We are delighted to have appointed a number of our subcontractors to deliver Moray East. This is one of the largest construction projects in Scotland and it is vital that companies based in the local area get to share in its success.

“It will be a key part of providing clean, sustainable energy for Scotland to meet its low carbon aims, providing enough power for one million homes.”

Sarah Graham, transmission infrastructure package manager for Moray East said: “Moray East has been in development for the last nine years and we are now progressing with construction across various elements of the project.

“The experience and capability of the local supply chain is crucial in delivering the transmission infrastructure required to grid connect the wind farm. We welcome Siemens’ appointment of its key subcontractors and look forward to working with them to deliver the project safely and successfully.”
HenkdeV
0
Twee stukjes uit het beurscommentaar van vandaag uit de Telegraaf:

Macro-econoom Joost van Leenders (Kempen) meent dat enige voorzichtigheid nu geboden is. Hij denkt dat de aandacht van beleggers in de komende weken zal verschuiven naar de kwartaalrapporten van bedrijven. „De verwachtingen voor de winsten in het tweede kwartaal zijn inmiddels behoorlijk naar beneden bijgesteld, dus het zou best kunnen dat deze toch weer overtroffen worden. Maar ik denk dat de prognoses over het algemeen vrij voorzichtig zullen zijn. De handelsoorlog richt behoorlijk wat schade aan en voor bedrijven is het lastig om de winst bij een beperkte economische groei en een lage inflatie te laten stijgen.”

Beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg van Stroeve & Lemberger is iets positiever. „Voor Amerikaanse bedrijven wordt een stagnatie van de kwartaalwinst voorzien. We zien echter steeds dat de analistentaxaties overtroffen worden. Veel zal afhangen van de outlook. Analisten denken dat de winstgroei gaat aantrekken tot 7% in het vierde kwartaal en volgend jaar in de dubbele cijfers uitkomt. Ik denk dat dit realistisch is, zeker als er stappen worden gezet in een oplossing voor het handelsconflict.”
voda
1
Uitgelicht: BAM sloopt vertrouwen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
BAM
3,196 0,032 1,01 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Een verse winstwaarschuwing maakte BAM de verliezer van de week op het Damrak. De koers daalde op weekbasis 19,2 procent.

"In een vroeg stadium van onze rapportage over het tweede kwartaal verlagen wij ons vooruitzicht voor het gehele jaar 2019 naar een gecorrigeerde resultaat vóór belastingen van rond 1 procent. Eerder verwachtten wij deze marge te verbeteren tot boven het niveau voor 2018 van 2,1 procent", zei CEO Rob van Wingerden maandag.

“BAM presteert het om in deze tijden van hoogconjunctuur wederom met een winstwaarschuwing te komen”, schreven analisten van IEX.

BAM kampt met hogere kosten voor een infraproject en enkele utiliteitsbrouwprojecten in Duitsland. Daar hangt een prijskaartje aan van 65 miljoen euro. Verder is er nog een project van BAM International waar 25 miljoen euro aan extra kosten moeten worden genomen, waardoor er een totale post van 90 miljoen euro ontstaat.

"Deze kosten zijn deels verhaalbaar, maar de waardering van vorderingen is momenteel niet voorzien in 2019", legde BAM uit. De bouwer verwacht dat de gesprekken over compensatie lang zullen gaan duren en onder de nieuwe boekhoudregels betekent dit dat BAM de compensaties pas mag boeken als ze min of meer zeker zijn.

Als gevolg heeft de bouwer in de eerste helft van 2019 rode cijfers geboekt. En ook voor heel het jaar werd BAM voorzichtiger. De 2 tot 4 procent marge die de onderneming jaarlijks wil halen, zit er in ieder geval dit jaar niet in.

"Wij betreuren oprecht dat deze ontwikkelingen de sterke prestaties van onze overige activiteiten overschaduwen en resulteren in een lagere winstgevendheid", aldus Van Wingerden.

Niet louter kommer en kwel

Overigens is het niet alleen maar kommer en kwel bij BAM.

De bouwer benadrukte maandag ook dat de goede prestaties in Verenigd Koninkrijk, Ierland, voor Pps en voor Bouw en Vastgoed in Nederland doorzetten.

Verder meldde het dat de kaspositie "solide" blijft, in lijn met het niveau van medio 2018.

"Wij zijn ervan overtuigd dat de versnelling van de strategische agenda ons in staat zal stellen BAM's doelstellingen voor 2020 te realiseren", zei Van Wingerden hoopvol.

De analisten van KBC Securities willen hier evenwel niet op wachten. Zij besloten direct na de winstwaarschuwing om het koopadvies voor het aandeel in te trekken.

"Een ernstige klap voor het vertrouwen", aldus KBC in een toelichting. Het is de zoveelste tegenvaller voor de bouwgroep die zich ook al verkeek op het kostenplaatje van het zeesluisproject in IJmuiden. De analisten zullen hun prognoses verlagen.

Ditzelfde doen de marktvorsers bij ING. Sterker nog, zij gaven al aan hun winstraming voor dit jaar met grofweg 54 procent te zullen verlagen. En datzelfde zullen andere analisten ook doen, denkt ING.

Net als KBC besloot IEX tot een adviesverlaging. "Voorlopig resteert een zware kater nu BAM opnieuw aantoont de projecten niet in de tang te hebben."

BAM rapporteert de halfjaarcijfers op 22 augustus.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
bartbas
2
Goede avond heren en dames.
Zojuist een paar bladzijden posts gelezen. Was aangenaam verrast. lees verschillende goed onderbouwde bijdragen waar ik het veelal mee eens kan zijn. Nu de man of vrouw die mij geweldig irriteerde voor goed weg lijkt te zijn, ben ik van plan weer wat meer te posten.

Hieronder mijn visie:

De huidige koersdaling is voor langere termijnbeleggers een mooi instappunt. Ezel Bam heeft zich nu zo vaak aan dezelfde en vergelijkbare stenen gestoten dat het een keer zal ophouden. Reken maar dat er in Bunnik hartige woorden gesproken zijn en dat er nog zorgvuldiger gekeken gaat worden of een project een bijdrage aan de winst kan leveren op het beoogde niveau.
Wanneer we aannemen dat een flink deel van de tegenvaller uiteindelijk weer terug komt, dan is er niets aan de hand. Als van wingerden een beetje positief durft te zijn over de rest van het jaar kunnen we bij de presentatie van de kwartaalcijfers al een mooie koersherstel verwachten.

Voor de lange termijn denk ik dat we van bam geen wonderen moeten verwachten. Ondanks positieve verwachtingen van vandaag op dit forum geciteerde analisten blijf ik somber over de ontwikkeling van de economie. Er zijn te veel berichten over afkoeling. Steeds zie je dat prognoses heel geleidelijk naar beneden bijgesteld worden. Blij over een verdere renteverlaging in Europa en de VS kan ik niet zijn. De aanleiding hiervoor is geen reden om te juichen. Een korte positieve koersreactie zal ongetwijfeld gevolgd worden door een correctie. Ook zijn er teveel geo-politieke kwesties, waaronder het raketsysteem van Turkije.

Wat het werkpakket betreft zie ik bij infra kansen voor een stijging van de marges en een ruim werkaanbod. De utiliteitsbouw kan bij een dalende conjunctuur maar zo opdrogen.
Deze week werd publiek gezegd wat ik al veel langer verwachtte dat de bouw van nieuwe huizen veel minder lucratief is dan werd voorgespiegeld. Steeds vaker hoor ik dat projectontwikkelaars voorgenomen bouwprojecten niet uitvoeren omdat de vraag gezien de hoge prijzen onvoldoende is. Die tendens lijkt toe te nemen. Dus daar wordt het grote geld niet verdiend.

Al met al ben ik gematigd optimistisch maar zie de koers de eerst komende jaren niet boven de 5 euro uit komen. Dit jaar acht ik een herstel richting de 4 a 4,25 euro zeer wel mogelijk.

fijn weekeinde,

bartbas
bartbas
0
Goede morgen allemaal.
Ondanks de bewolking in het rivierengebied lijkt de beursdag voor BAM goed te starten. Wanneer we het stijgtempo van de afgelopen week vasthouden staan we rond de presentatie van de kwartaalcijfers alweer dicht bij de vier euro. Lijkt mij alles wegende ook terecht. De nare boodschap over tegenvallers in Duitsland heeft voor de lange termijn slechts beperkte gevolgen en de kelk zal toch eenmaal leegraken.

Succes vandaag.

Bartbas
Zwijnash
0
Immigration officials arrested 29 workers after a raid on a BAM site in King’s Cross last week.
Fifteen are in the process of being removed from the UK while 14 were placed on immigration bail pending further investigations.

Site sources said the swoop last Thursday morning was a major operation by the Home Office as Albanian, Indian and Lithuanian nationals were detained.
1.976 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 95 96 97 98 99 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23-jul-19 13:51
Koers 3,056
Verschil +0,030 (+0,99%)
Hoog 3,072
Laag 3,040
Volume 656.188
Volume gemiddeld 2.557.155
Volume gisteren 2.335.583

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group