Oktober, de maand van herstel vd koers van PostNL?

2.177 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
gpjf
0
quote:

prinszicht schreef op 1 oktober 2019 12:03:


Ik mis een beetje de media aandacht vandaag. Gisteren was het hosanna op een bericht van de politiek. Vandaag nummer 1 daler op een bericht van PostNL zelf. Nu ziet onze turbo topper een reden om iets te roepen over het aandeel. Maar ik vermoed dat deze twitter God er op uit is meer volgers te krijgen ongeacht de waarde van het advies. Zo werkt het als influencer. Meer volgers meer poen!

Maar een klein kopje in de media zijnde; lauwe reactie eerste voorstellen PostNL voor samengaan met Sandd, lijkt mij niet misplaatst. Het idee dat we aan iets nieuws beginnen houdt zo een dag stand. En toch heb je de kopers van gister nodig om vooruit te komen. Anders blijven alleen de azijnpissers over.

Ps ik zit al weer een week te wachten op een bericht over verkoop Nexvive. Een simpele geen nieuws te melden voldoet. Ik vermoed dat ze reikhalzend uitkijken maar de gesloten periode.


waarschijnlijk wacht ze op presentatie Q 3
prinszicht
0
quote:

Eurowin schreef op 1 oktober 2019 12:23:


PostNL: Prijs postzegel gematigd omhoog

Door Yteke de Jong
2 min geleden in FINANCIEEL

PostNL laat de komende jaren de postzegelprijs verder stijgen na de overname van Sandd. Dit om het rendement deels op peil te houden richting de belegger, zegt bestuursvoorzitter Herna Verhagen in gesprek met De Telegraaf. Vrijdag stelde het kabinet dat PostNL Sandd mag overnemen, maar dat het bedrijf voortaan gebonden is aan een rendementsplafond van 9%.


Is dat maximum rendement een tegenvaller?

„We wisten dat er voorwaarden door de overheid aan deze overname gesteld zouden worden. We weten nu welke dat zijn. Voor ons is het belangrijk dat we deze strategische stap nu zetten. Door het samengaan met Sandd kunnen we meer mensen baanzekerheid bieden en het postnetwerk in stand houden.”

Maar hoe zit het dan met besparingen als gevolg door de fusie? Hoe betalen die zich uit?

„Die synergie zit in het resultaat van de post. Als ik kijk hoeveel rendement we halen op de post, dan is niet mijn zorg dat we over die 9% zullen heengaan. Het is eerder mijn zorg hoe we het postnetwerk tegen aanvaardbare kosten toegankelijk houden. Dat doen we deels door de postzegelprijs gematigd te laten stijgen.”

Is een rendement van 9% eigenlijk wel haalbaar?

„De afgelopen jaren lag het rendement voor de particuliere post op 0,7% en de zakelijke post op 5,4%. Dus we hebben wel een weg te gaan. Wij zijn continu bezig met kostenbesparen, omdat dit niet anders kan in een krimpbedrijf. Daar ligt onze focus, elke dag. We moeten wel scherp op onze prijs en kosten zijn, omdat onze klanten altijd de keus hebben om alsnog voor digitale verspreiding te kiezen.”

Hoe zit het met creatief boekhouden? De kosten boeken bij post, en de opbrengst bij pakketten?

„Daar is streng toezicht op, onder meer door een accountant en de Autoriteit Consument en Markt. Die moet dit apart controleren. Bovendien is er een scheidslijn tussen het post- en het pakketbedrijf.”

Volgens sommige klanten valt dat wel mee. PostNL is straks het enige postbedrijf.

„We zijn niet de enige postvervoerder en moeten ook anderen toegang tot het netwerk geven. We moeten scherp op de bedrijfsvoering zijn om het netwerk in stand te kunnen houden. Het aantal brieven blijven dalen als gevolg van digitalisering.”

PostNL neemt nu medewerkers van Sandd aan, maar hoe lang houden zij hun baan?

„Er gaan nu 11.000 postbezorgers over van Sandd naar PostNL. Deze medewerkers integreren we in onze eigen organisatie. Maar omdat de postvolumes dalen, zal de werkgelegenheid in de toekomst ook dalen. Er zullen banen verdwijnen, maar dat doen we op onze eigen sociale manier van werk naar werk begeleiden.”

Wat heeft u de beleggers nog te bieden, nu de opbrengst is afgetopt?

„Door deze fusie kunnen we efficiënter werken en kunnen we de resultaten op peil houden. We zijn een interessant post- en pakketbedrijf, dat zich richt op de Nederlandse markt.”


En Italië! Of wil je ons nog iets vertellen. Een belangrijke strategische stap. Is dat meer aandeelhouderswaarde? Of is die vraag geschrapt!
gpjf
0
De afgelopen jaren lag het rendement voor de particuliere post op 0,7% en de zakelijke post op 5,4%. Dus we hebben wel een weg te gaan. Wij zijn continu bezig met kostenbesparen, omdat dit niet anders kan in een krimpbedrijf. Daar ligt onze focus, elke dag. We moeten wel scherp op onze prijs en kosten zijn, omdat onze klanten altijd de keus hebben om alsnog voor digitale verspreiding te kiezen.”


Nou daar gaat dus nog wat uitgehaald worden, lijkt men een positief bericht voor de koers. we kunnen wel alles negatief uitleggen maar kom allez geef haar eens een puntje haha
prinszicht
0
Geachte IR,

Nogmaals een verzoek om de markt te informeren over de status van de verkoop van Nexive in Italië? De verkoop had al afgerond moeten zijn voor of tijdens de zomer. Een positief bericht aangaande een succesvolle verkoop, met nadere financiële details, kan de koers wel gebruiken daar waar de reactie op het akkoord van de politiek op Sandd “lauw” te noemen is.

Verder blijft het mijn streven dat u in de berichtgeving over de aankoop van Sandd ook de status van de claim richting de ACM meeneemt. Nu moeten we lezen dat u het dividend schrapt als gevolg van deze aankoop. Echter kan het indienen van een claim, die u zelf tot leven heeft gebracht bij de rechter, een heel ander beeld schetsen van de nabije toekomst. Aandeelhouders hebben recht op een duidelijk standpunt in deze zaak.
Gaston Lagaffe
0
quote:

Hansbeleg schreef op 1 oktober 2019 10:38:


[...]
Mee eens, maar er is wel afgedwongen dat de post winstgevend kan blijven ze mogen immers 9% winst maken, er staat niet dat ze met verlies moeten gaan werken. De kosten mogen dus doorberekend worden en hoeven niet via de pakketdienst gecompenseerd te worden. En of 4 a 5 jaar is het aandeel pakketten weer gegroeid. Daar moeten we het uiteindelijk van hebben. Daar zit ook een groot deel van de reden waarom er geen dividend is, de enorme investeringen daar. Het is niet alleen de overname van Sandd.

Hoe het allemaal gaat aflopen? Volgens de ACM is bij zowel PostNL als Sandd geen vuiltje aan de lucht en was alles de komende jaren economisch rendabel in de lucht te houden, maar volgens Mona en commissie Oudekerk (en PostNL en Sandd) dus niet. Tja wat zijn de feiten tegenwoordig, precies zoals je zegt een diffuus schimmenspel en goochelen met getallen doet PostNL al jaren.
Ha Hans, ook ik ben wel blij met hetgeen Mona beslist heeft (max 9% winst hoe dit ook gedefinieerd wordt). De concurrentie zal afnemen hetgeen kansen voor PostNL oplevert. Mijn vrees is dat - ook - dit weer niet dan wel zeer laat gaat uitkomen. De komende maanden verwacht ik een koers van rond de € 2,- met mogelijk een uitschieter naar boven als Postcon en Nexive verkocht en Sandd gekocht is. Een forumlid schreef over doodgeld, hij/zij zou hier wel eens gelijk in kunnen krijgen. Het zal vele kwartalen duren voor in de resultaten zal blijken of de overname iets oplevert.
Geldboertje0205
0
quote:

peellander schreef op 1 oktober 2019 12:40:


Nog 7.06% over van gisteren.


Niet verkeerd ???
Yes we can
0
quote:

peellander schreef op 1 oktober 2019 12:30:


We hebben nog 7.5% over van gisteren. Misschien straks wel 0%! Het kan zo maar zijn. Ben heel benieuwd.

Grapjas, maar als dat gebeurt koop ik natuurlijk gelijk terug bij :)
Analyse
0
quote:

BAMPOSTNL schreef op 1 oktober 2019 12:32:


Verhagen......als zij iets roept dan gaat de koers naar beneden.....iedere keer = het raak. Volstrekt incapabel. De koers is een slap aftreksel van wat er eens op de borden stond en hosanna bij iedere cent die het stijgt....volstrekt ridicuul. De maand oktober maar eens beleven wat het daadwerkelijk ons brengt.

En het ging zo voorspoedig gisteren. Geen nieuws, geen berichten van Herna. Vandaag interviews, uitspraken etc. En zie daar gaat de koers weer. Ik zeg spreekverbod!
baantjer
0
quote:

prinszicht schreef op 1 oktober 2019 12:38:


Geachte IR,

Nogmaals een verzoek om de markt te informeren over de status van de verkoop van Nexive in Italië? De verkoop had al afgerond moeten zijn voor of tijdens de zomer. Een positief bericht aangaande een succesvolle verkoop, met nadere financiële details, kan de koers wel gebruiken daar waar de reactie op het akkoord van de politiek op Sandd “lauw” te noemen is.

Verder blijft het mijn streven dat u in de berichtgeving over de aankoop van Sandd ook de status van de claim richting de ACM meeneemt. Nu moeten we lezen dat u het dividend schrapt als gevolg van deze aankoop. Echter kan het indienen van een claim, die u zelf tot leven heeft gebracht bij de rechter, een heel ander beeld schetsen van de nabije toekomst. Aandeelhouders hebben recht op een duidelijk standpunt in deze zaak.


Je zet er nog net niet bij "ik heb dringend behoefte aan een hogere koers"
Gelukkig ging je niet huilen, dat had het helemaal sneu gemaakt :)
pietje-2005
1
Wachten op de cijfers !
Voorlopig mooi omhoog na de bekendmaking overname Sandd, wat me al weer meeviel.
Nu gaat "de markt" met al zijn wijsheid en gevoel voor speculatie, voorlopig de koers bepalen.
Hoop hier en daar een plukkie mee te liften ;-)
Succes
prinszicht
2
quote:

baantjer schreef op 1 oktober 2019 12:45:


[...]

Je zet er nog net niet bij "ik heb dringend behoefte aan een hogere koers"
Gelukkig ging je niet huilen, dat had het helemaal sneu gemaakt :)Jij kunt niet bewijzen dat ik niet gehuild heb....

De koers moet omhoog. Dit vanwege continuïteit van een zelfstandig PostNL. Enige haast is geboden. En belofte maakt schuld. Dus trek je je mijn humeur niet aan. Gewoon een mooie update over overname Sandd met de status van een claim.

Verder sta ik hier iedereen bij met raad en daad. Doe er je voordeel mee. Omzet briefjes is 80 procent zakelijk. Nieuwe marge target is te laag om uitgave van 200 miljoen te verantwoorden. Reken dit zelf maar na!
Koindraak
0
quote:

pietje-2005 schreef op 1 oktober 2019 12:50:


Wachten op de cijfers !
Voorlopig mooi omhoog na de bekendmaking overname Sandd, wat me al weer meeviel.
Nu gaat "de markt" met al zijn wijsheid en gevoel voor speculatie, voorlopig de koers bepalen.
Hoop hier en daar een plukkie mee te liften ;-)
Succes


Omhoog???? Beetje last van kleurenblindheid
pietje-2005
0
quote:

Koindraak schreef op 1 oktober 2019 12:55:


[...]
Omhoog???? Beetje last van kleurenblindheid

Beter dan je totale blindheid, dan ? ;-)
Er staat : na de bekendmaking , of zal ik het nakijken of ik het in braille kan vinden ? ;-)
Succes
Adek 2001
0
Ontbreken van dividend de komende jaren is ook niet bevorderlijk voor de koers. Succes!
Tartessos
0
Aan alle negatieve forumleden:

Verkoop je aandelen postNL als je niet in dit aandeel gelooft.
De meeste klagers hebben geen aandelen maar hebben belang bij lagere koers ....

Heb je wel aandelen, en ben je teleurgesteld. Het wordt door klagen en negatief spuien niet beter. Zeker niet!!
Neem verantwoordelijkheid voor je eigen besluit om ooit postNL te kopen.

Succes
luuk4
0
quote:

Tartessos schreef op 1 oktober 2019 13:08:


Aan alle negatieve forumleden:

Verkoop je aandelen postNL als je niet in dit aandeel gelooft.
De meeste klagers hebben geen aandelen maar hebben belang bij lagere koers ....

Heb je wel aandelen, en ben je teleurgesteld. Het wordt door klagen en negatief spuien niet beter. Zeker niet!!
Neem verantwoordelijkheid voor je eigen besluit om ooit postNL te kopen.

Succes
aan alle realistische forum leden.Ga short of long .Ik vind het nu een short geen dividend ben je dan negatief? lol Wat een onzin .
Trader T
0
quote:

Tartessos schreef op 1 oktober 2019 13:08:


Aan alle negatieve forumleden:

Verkoop je aandelen postNL als je niet in dit aandeel gelooft.
De meeste klagers hebben geen aandelen maar hebben belang bij lagere koers ....

Heb je wel aandelen, en ben je teleurgesteld. Het wordt door klagen en negatief spuien niet beter. Zeker niet!!
Neem verantwoordelijkheid voor je eigen besluit om ooit postNL te kopen.

Succes


Tja, iedereen praat zeurt en jammert naar zijn eigen positie, dat is niet zo vreemd. Dat er mensen zijn die niet blij zijn vandaag is begrijpelijk.
Dat ben ik wel overigens, ligt aan mijn positie :).
2.177 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 mei 2020 17:35
Koers 1,338
Verschil -0,048 (-3,43%)
Hoog 1,379
Laag 1,330
Volume 5.193.495
Volume gemiddeld 6.933.383
Volume gisteren 4.810.017

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group