PostNL Op naar de 3 euro

117 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Koersbord
0
quote:

Tartessos schreef op 10 oktober 2019 13:15:


Koersbord, je bent geïrriteerd en geëmotioneerd merk ik.

Jij hebt wellicht de indruk dat ‘wij’ in een soort competitieve strijd zijn verwikkeld.
Ik heb dat zeker niet. Dat gaat ook niet veranderen.

Er is niets triester dan dat je wedstrijdje speelt met iemand die zich niet bewust is dat het een wedstrijd is.

Ps: nieuws van IEX herhalen , en brengen als “kennis” , heeft niet zoveel meerwaarde.Ik mag toch hopen dat iedereen snapt dat een index bestaat uit meerdere componenten en iedereen heeft hopelijk op de middelbare school geleerd hoe hij gewogen gemiddeldes moet uitrekenen. Of het nou op IEX staat of niet, daarbij heb ik ook genoeg input geleverd wat niet zomaar van IEX gehaald kan worden. Maar daar ga je aan voorbij.
Ik snap werkelijk waar niet waarom je zoveel post terwijl het allemaal inhoudelijk nergens op gebaseerd is. Dat op IEX een handig plaatje staat over het rente op rente effect betekent niet dat ik zomaar iets kopieer. Ik koppel dat effect aan de koers van PostNL.
Daarbij begin jij over een competitie? Naar mijn inziens is er totaal geen sprake van competitie, dat maak jij er zelf van?
ik wacht rustig af totdat er fundamenteel iets verandert bij PostNL of dat de koers nog verder zakt en dan neem ik een mooie positie in. Tot die tijd zal het mij een worst wezen wat er met de koers gebeurt.
Tartessos
0
Koersbord heeft een bord voor zijn hoofd.
Over en uit. Slecht gedrag negeren zei mijn moeder altijd.
RJ 80
0
Ik dacht dat hier constructieve discussie plaats zou gaan vinden en lijkt nu al op het andere draadje... Laten we nou aub volwassen reacties plaatsen waar iedereen wat aan heeft ipv mekaars gelijk of ongelijk onderuit te halen... Ik ben het met koersbord eens dat men wel zeker moet weten dat het klopt wat je zegt in plaats van zomaar iets te roepen. Dat IEX negatief is komt inderdaad door Philips, staat zelfs in een IEX bericht te lezen. Blijf feitelijk aub.
Tartessos
0
Dat betwist ik ook niet.

In mijn bericht ervoor stelde ik alleen vast wat de situatie op dat moment was qua aex en Postnl.
Noemde geen oorzaak.

Daarna kwam koersbord met de oorzaak: Philips - aex - 8% etc.
En bracht het alsof ik niet wist waar ik het over had.

RJ 80
0
quote:

Tartessos schreef op 10 oktober 2019 16:02:


Dat betwist ik ook niet.

In mijn bericht ervoor stelde ik alleen vast wat de situatie op dat moment was qua aex en Postnl.
Noemde geen oorzaak.

Daarna kwam koersbord met de oorzaak: Philips - aex - 8% etc.
En bracht het alsof ik niet wist waar ik het over had.
Dat zou kunnen, maar de suggestie wekte je wel door de manier waarop je het formuleerde. Je vermeldde Philips niet terwijl dat grootste en zwaarste daler is en het al gemeld was in IEX bericht(en).

Maakt verder niet uit voor mij. Ik vond de reactie van koersbord wat overdreven, maar feitelijk klopt het wel. Ik zie het liefst zinvolle berichten en discussies. Gewoon goede meningsverschillen hebben en die beargumenteren. Daar leer ik althans het meeste van. :) En dat hoop(te) ik in dit draadje te vinden.
Yes we can
0
Wat we dus wel zien is dat koers postNL niet gerelateerd hoeft te zijn en ook niet is met AEX. Mooie stijging vandaag, hopelijk morgen meer van hetzelfde.
Tartessos
0
Alhoewel zeker niet alle fondsen zijn gestegen als PostNL denk ik dat de Trump tweet over gesprek vrijdag met China ook een beetje heeft meegeholpen.
ING bv +4,5%. Maar de bouwers maar circa 0,6%.
Kortom, ik denk dat de stijging PostNL vandaag autonoom is.
Yes we can
0
quote:

gpjf schreef op 10 oktober 2019 19:04:


DHL wil scherpe controle op kosten monopost Post.nl

Ja uiteraard, uit die hoek is deze reactie dan ook begrijpelijk. Die hadden toch ook brief gestuurd met de stelling dat ACM overrulen een paardenmiddel is en dat dat niet goed is, als ik het me juist herinner. Zal niet veel invloed hebben op koers postNL denk ik.
Yes we can
0
2 dagen geleden op 8 oktober is de koers even onder de 1,8 geduwd: voleon heeft zijn shortpositie die dag opgetrokken. Zitten dus nu vermoedelijk op verlies, weliswaar met relatief klein aantal stukjes. Ze hebben er nu in totaal zo’n 4 miljoen. Als we nu een klein handelsdealtje krijgen door Trompetje en bijhorend positief beurssentiment ben ik benieuwd wat ze gaan doen. Ik zou verwachten dat shortposities gecoverd worden voor Q3 resultaten...
RJ 80
0
Ben benieuwd. Waar die stijging vandaag ineens vanaf komt. Al impact van een shortsqueeze? Ik zag op shortsell.nl vandaag dat short% wel weer licht was toegenomen. Ben benieuwd wat die morgen laat zien.

Wel apart, behalve handelshoop die de algemene beurs wat lijkt op te trekken is er niks tastbaars bij mijn weten?
Tartessos
0
RJ voor zover ik kan zien zijn de Ned indexen gestegen.
Gisteren US positief afgesloten.

Diverse fondsen staan in de plus. Ik denk zeker dat hoop op deal US en China hier aan meewerkt.
Maar PostNL staat weer fors in de plus, met meer dan 4%. Dat is meer dan de diverse fondsen en indexen.

Net als gisteren lijkt mij dit autonome groei. Ander nieuws heb ik niet vernomen.
PostNL heeft wel binnen 2 weken drie koopadviezen gekregen met goede koersdoelen.
RJ 80
0
Dank je maar dat is dus min of meer een herhaling van wat ik zei afgezien van mijn insteek op evt. daling shortposities vandaag. ;-)

Wat bedoel je met autonome groei? Vers instappend kapitaal? Dan zou ik daar ook aanleiding voor verwachten. Ik denk dan eerder dat een of meerdere grotere partijen wellicht besloten hebben in te stappen.
Yes we can
0
Ik had de indruk vandaag dat de shorts verwoed geprobeerd hebben de koers in bedwang te houden: regelmatig (zeer) grote aantallen in de laat, maar op dit moment vergeefs. Ben benieuwd naar de eindveiling en naar shortposities die maandagavond gemeld worden.
RJ 80
0
Geen grote wijzigingen in totale shortpositie, is 12,73% nu, slechts 0,1% lager dan stand vrijdag shortsell.nl
Tartessos
0
Bij overwegend rode beurzen en fondsen begon PostNL aanvankelijke ook in het rood maar is inmiddels veranderd in groen. Koers 2,002 euro.
Stroopwafel
0
quote:

RJ 80 schreef op 14 oktober 2019 11:51:


Geen grote wijzigingen in totale shortpositie, is 12,73% nu, slechts 0,1% lager dan stand vrijdag shortsell.nlik lees 6,19 %
Yes we can
0
quote:

Stroopwafel schreef op 14 oktober 2019 17:51:


[...]


ik lees 6,19 %

Weer 0,23% afgebouwd afgelopen vrijdag. Marshal Wace houdt het voor bekeken. De 6,19% is het cijfer zonder de (oude) posities die onder de 0,5% zijn gedoken. As such is dit het meest relevante cijfer om evolutie van short te beoordelen. In theorie zouden alle posities onder de 0,5% op 0,49% kunnen staan zonder dat we dat zien, aangezien deze niet gemeld hoeven te worden. In praktijk lijkt dat weinig waarschijnlijk...
ik denk dat de shorts geleidelijk aan de koers gaan loslaten. Nu nog niet helemaal aangezien er toch nog wel wat aandelen short staan, echter ik vermoed dat deze posities tegen Q3 cijfers nog substantieel gaan dalen. Dit kan ook een bodem onder de koers leggen. Dus komende tijd gaan we beetje bij beetje up
RJ 80
0
quote:

Stroopwafel schreef op 14 oktober 2019 17:51:


[...]


ik lees 6,19 %


Dat is alleen voor de posities die gemeld moeten worden => >0,5%. Alle posities samen refereer ik naar.... Je moet doorklikken op die site, dan zie je het totaal pas.
117 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 6 apr 2020 13:55
Koers 1,192
Verschil +0,089 (+8,07%)
Hoog 1,200
Laag 1,155
Volume 3.258.466
Volume gemiddeld 6.066.079
Volume gisteren 5.612.668

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group