ASML 2020

4.356 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 ... 214 215 216 217 218 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Thorgall
0
quote:

The Saint schreef op 25 februari 2020 20:07:


Iedere dag overlijden er in Nederland ca. 100 mensen aan andere (nieuwe griepvirussen) Wereldwijd zijn dat er wellicht tienduizenden! Dat komt niet in het nieuws. Alles gaat gewoon door, Dit lijkt verdacht veel op een hype van de media. Die verdienen kapitalen aan de commercials rondom het nieuws, De hedgefondsen ( oligarchen) vullen met shortposities hun zakken. De bots doen voor hun het eenvoudige werk. Dan gaan de koersen nog veel harder onderuit. Vreemd dat er van deze noodlijdend situatie geprofiteerd mag worden via shortposities, schande....

Je info klopt niet.
Info uit Wikipedia:
"Elk jaar krijgen ongeveer 820.000 Nederlanders griep. Tijdens een gemiddelde griepepidemie in de winter gaan er in Nederland 250 tot 2.000 personen direct aan de griep of aan de gevolgen ervan dood.


Dat betekent dat ten hoogste 0.02% van de mensen die griep krijgt er aan sterft. Bij Corona zitten we over de 3%. Zie hier het verschil. Het is enorm.
Ik heb maandagochtend (na een weekend van bezinning en informatie vergaren) om 9:00 uur mijn hele portefeuille verkocht. Dat is voor het eerst in 35 jaar dat ik dat doe. Ik heb het ook met volle overtuiging gedaan. De wereld is connected, door mensen, door supply chains. Dit gaat ons fors raken. Consumentengedrag gaat wijzigen. En Europa heeft geen middelen meer om de economie te stimuleren. Ik heb mijn gehele vermogen maandag daarom in dollars omgezet.
Ik zie ook dat in Italie, tegen de trend in de rentes aan het stijgen zijn, terwijl deze in Noord-Europa fors dalen. Ik zie hierin een bewijs dat de eerste zwakheden in de Europese economie weer bloot komen te liggen.
Ik heb geen glazen bol, ik kan er naast zitten. Ik heb echter geleerd om op mijn gevoel te vertrouwen en ddit geeft mij voor nu rust. Ik kom wel terug als dit achter de rug is en het effect op de economie duidelijk is. Beleggers houden niet van onzekerheid. En wat er nu is, is complete onzekerheid.

Ik heb het afgelopen jaar een fantastisch rendement gehad met ASML en Galapagos. Helaas wat beperkt verlies met Wereldhave, waar ik gelukkig maar beperkt in zat. Ik ben tevreden voor nu.
Kaspersky
0
Ik ben benieuwd of de huidige situatie tot een echte sell off gaat leiden of dat het slechts een dip is, zoals nu. Bij een dip zou het moeten herstellen met een AEX tussen 575-580.
Toert
0
@Thorgal: het lijkt er op dat je de perfecte timing had. Ik volg je analyse.

Alleen die 3% is volgens mij een overschatting, omdat veel meer mensen ziek zijn dan dat er geregistreerd worden. Bij de boot is het 0.5% op een iets oudere bebolking.

Maar, de beurs reageert als door een gestoken wesp. Dus heb je gekijk.
Thorgall
0
quote:

Toert schreef op 26 februari 2020 08:27:


@Thorgal: het lijkt er op dat je de perfecte timing had. Ik volg je analyse.

Alleen die 3% is volgens mij een overschatting, omdat veel meer mensen ziek zijn dan dat er geregistreerd worden. Bij de boot is het 0.5% op een iets oudere bebolking.

Maar, de beurs reageert als door een gestoken wesp. Dus heb je gekijk.
hoi Toert, nou niet perfect, want de koersen waren maandag om 9:00 al flink lager dan vrijdag. Ik hoop nu niet plots op hel en verdoemenis. Ik gun iedereen een goede boterham. Voor de inkomens en pensioenen van mensen etc is het beter dat de economie goed blijft draaien en de koersen mooi op peil blijven. Ik hoop dus eigenlijk dat ik fout zit ;-)
Gastone
1
Off Topic (corona)

De angst van dit moment wordt vooral gevoed door onzekerheid, maar ook onbekendheid. Wat weten we eigenlijk echt van corona? Er wordt afgegaan op harde cijfers, die zonder verdere info naar mijn mening geheel verkeerd kunnen worden geïnterpreteerd. Italië geeft bijvoorbeeld aan dat mensen, die aan corona zijn overleden, al andere ziektes hadden. Dus een zwakkere gezondheid. Zodra meer duidelijk wordt, kan het gaan meevallen. Wel zullen de economische gevolgen nog een tijd zichtbaar zijn.

Ik denk dat er zeker nog wel wat lagere niveau's gaan komen, maar niet zo overdreven als de meesten denken en het lijkt me niet waarschijnlijk dat dit ineens door gaat.
Toert
0
quote:

Thorgall schreef op 26 februari 2020 08:34:


[...]hoi Toert, nou niet perfect, want de koersen waren maandag om 9:00 al flink lager dan vrijdag. Ik hoop nu niet plots op hel en verdoemenis. Ik gun iedereen een goede boterham. Voor de inkomens en pensioenen van mensen etc is het beter dat de economie goed blijft draaien en de koersen mooi op peil blijven. Ik hoop dus eigenlijk dat ik fout zit ;-)


Ultieme perfectie bestaat niet, maar zo dicht mogelijk is ook al heel goed.
Macron
0
Het draait om sentiment. Er is geen "buy the dip" gevoel. Bij de buren (ASMI) gaat het ff goed. Vlug put-optie gekocht. met 6.5 teveel betaald, maar ook zij gaan niet onder de druk uitkomen. Voor de "longtermers": trim een beetje en stap terug in als de rust weerkeert.
Macron
0
Als de trendlijn niet doorbroken wordt (rond 260) kan dat zorgen voor een (korte) "uptick". Uiteraard zal het algemene sentiment doorslaggevend zijn. Enkele witte raven staan mooi groen, waaronder de buren, maar hoe lang houden ze stand? Kalm blijven is de boodschap. Al is dat nu makkelijk gezegd ;)
AnalytischDenker
0
quote:

Inion schreef op 25 februari 2020 17:44:


Als men tot de conclusie komt dat al die quarantaines eigenlijk geen zin hebben zal het wel bijtrekken. De besmetting kan al overgedragen worden door mensen, die zelf er helemaal niet ziek van zijn. Het is zaak hard te werken aan middelen om de zwakkere mensen, die niet bestand zijn tegen het virus te kunnen helpen. De hele economie stil leggen helpt iig niet. We krijgen allemaal hier mee te maken. Ook hier in Nederland. Het wordt net als verkoudheid en griep iets dat regelmatig terug zal keren.


Het is op zich een begrijpelijke vraag waarom die draconische maatregelen worden genomen om het virus in te dammen. Is het middel niet ernstiger dan de kwaal is de achterliggende gedachte. Hoe naar dat ook klinkt in dit verband.

Ik denk echter dat de autoriteiten het niet aandurven om de quarantaines te stoppen:

  1. Het virus blijkt zeer besmettelijk. Men schat dat iedere besmette persoon twee tot drie nieuwe besmettingen kan veroorzaken.
  1. Circa 20% van de besmette personen geraakt in een "serious" of "critical condition". Dat is volgens mij toch wat meer dan bij griep of verkoudheid,
  1. Ik denk dat de autoriteiten bang zijn dat de zorginfrastructuur (met name ziekenhuizen) overbelast raakt als teveel besmettingsgevallen tegelijkertijd optreden. Moet je voorstellen dat de 120 ziekenhuislocaties in Nederland ieder 100 zeer besmettelijke patiënten in serieuze of kritieke toestand moeten opvangen.
  1. In China zijn toch een behoorlijk aantal relatief jonge artsen en verpleegsters overleden aan het virus (waarschijnlijk mede doordat hun afweersysteen door overbelasting was aangetast).
  1. Bij griep hebben we jarenlange statistieken waaruit we weten dat het beheersbaar blijft. Bij dit virus is nog onvoldoende lange termijn statistiek om conclusies te kunnen trekken. Zo kent van de "closed cases" (genezing of overlijden) op dit moment nog 8% een dodelijke afloop.
  1. Tot slot kunnen politici het zich niet permitteren om te stoppen met quarantaines. Als het dan misloopt dan is hun loopbaan direct voorbij.

Macron
0
Op naar de volgende steun op 254. Die moet houden, want daarna moet je ver gaan zoeken. Meestal krijg je dan fondsen die instappen, maar in dit sentiment gaan die eerder naar aandelen met een hoger dividend en een lagere kw-verhouding.
Macron
0
Krijg de indruk dat er velen overstappen naar de buren (ASMI), want die houden goed stand. Heb er put-opties van gekocht. Zou straf zijn als die niet lager gaan. Louter uit traders-ogen bekeken hè. Ik wens niemand miserie toe.
Macron
0
Put-optie verkocht op 20.5 net bij aanraken van 254 koers. Die zou toch ff moeten steun geven.
Kaspersky
0
575/580 voor de AEX had ik als sterke steunzone gezien. Dit lijkt veel op een crash/crisis.

Ik heb nog wat geld achter de hand, maar ik wacht nog even. De boot heb ik wel vaker gemist en dat maakt mij niet uit.

Waarschijnlijk zal de vertraagde economie van China (de motor) een negatieve impact hebben op de rest van de wereld.
H.A.B.S.
0
Alles verkocht voor €255,41. Een bak geld verloren, maar ik zie het op de korte termijn niet herstellen. De "paniek" is volgens mij nog niet volledig, en zeker nog niet voorbij. W'll see...

Succes allemaal!
Kaspersky
0
€290,00 * 0,7 = €203 zie ik als uiterste dieptepunt voor ASML. In principe zie ik een maximale daling van nog 20%.

Momenteel blijft de AEX wel haken op 570.
Thorgall
0
quote:

Kaspersky schreef op 26 februari 2020 10:19:


575/580 voor de AEX had ik als sterke steunzone gezien. Dit lijkt veel op een crash/crisis.

Ik heb nog wat geld achter de hand, maar ik wacht nog even. De boot heb ik wel vaker gemist en dat maakt mij niet uit.

Waarschijnlijk zal de vertraagde economie van China (de motor) een negatieve impact hebben op de rest van de wereld.
Zelf schat ik in dat de gevolgen veel groter zullen zijn dan we nu inschatten. Gedrag van consumenten kan zich erg snel aanpassen. Ik denk dat een gemiddelde consument nu wel 2 maal nadenkt voordat hij een reis boekt naar zuidelijke regionen voor de periode april/mei. Of het terecht is of niet en of de media hyped of niet doet er niet toe. Mensen laten zich beïnvloeden. Het werkt door in de reële economie.
Iphones en ipads zijn dadelijk bijna niet meer leverbaar om maar wat te noemen. De consument stelt zijn aankoop uit--> Gevolg voor de reële economie.
Inmiddels weet ik hoe de kettingreactie begint. Straks daalt het consumentenvertrouwen en gaat in brede linie de hand op de knip.
Dit alles gaat zwakheden blootleggen van de Europese economie die met negatieve rentes en opkoopprogramma's nu maar net op de rails wordt gehouden.
Het is mijn inschatting als bedrijfseconoom. Ik hoop nogmaals dat ik het mis heb en we lekker doorgroeien. Heb ik het niet mis dan koop ik me straks op lagere koersen weer in bij Galapagos, ASML en andere US stocks die ik in bezit had. Ik geloof niet in TA met steunlijnen etc. Daar is nog geen enkel wetenschappelijk bewijs voor geleverd en daar laat ik me dus niet door leiden. Ze zijn van geen waarde. Ze bieden schijnzekerheid.

Kaspersky
0
De steun lijkt best wel sterk nu.
Zelf had ik als steunzone 575-580 ingeschat.

Ik ga waarschijnlijk in maart richting Madrid; het is daar iets beter weer dan hier.
Hoppschwiiz
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 26 februari 2020 09:58:


[...]
  1. Bij griep hebben we jarenlange statistieken waaruit we weten dat het beheersbaar blijft. Bij dit virus is nog onvoldoende lange termijn statistiek om conclusies te kunnen trekken. Zo kent van de "closed cases" (genezing of overlijden) op dit moment nog 8% een dodelijke afloop.

Die hoge percentages sterfgevallen (ik lees meer 2 à 3%) komen waarschijnlijk doordat veel mensen wel besmet zijn, maar niet geregistreerd zijn (doordat ze of helemaal niets hebben, ofwel kleine klachten (beetje hoofdpijn, beetje zere keel, beetje snotterig)).

Dat zelfde heb je in ons land tijdens een griepgolf. Bij de vaak ouderen die op de IC liggen, overlijdt een respectabel percentage. Maar de meeste mensen nemen een aspirientje of persen wat extra sinaasappels en gaan gewoon werken. En misschien wel een dagje thuiswerken

Dus dat percentage zal wel gaan dalen. Het beroerde van die moderne door internet verbonden wereld is het feit dat alles gehyped wordt en overdreven wordt. Internet nieuws is net de Telegraaf met chokoladeletters.
4.356 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 ... 214 215 216 217 218 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 apr 2020 10:47
Koers 256,650
Verschil -1,350 (-0,52%)
Hoog 259,700
Laag 255,400
Volume 263.001
Volume gemiddeld 1.726.865
Volume gisteren 1.127.787

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group