ABN-AMRO 2020

1.411 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 67 68 69 70 71 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Robert Swaak nieuwe topman ABN AMRO

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
16,55 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Robert Swaak zal Kees van Dijkhuizen opvolgen als CEO van ABN AMRO voor een termijn van vier jaar. Dit maakte de bank donderdag voorbeurs bekend.

Swaak volgt Van Dijkhuizen op na een algemene aandeelhoudersvergadering op 22 april. De benoeming van Swaak is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

Bij PwC Nederland vervulde Swaak eerder diverse management functies. Hij was daar CFO, COO, CHRO en voorzitter van de raad van bestuur in de periode 2006 tot 2013.

"Swaak zal zich richten op de verdere aanscherping en uitrol van de strategie ten behoeve van een toekomstbestendige bank met maatschappelijke antenne en oog en oor voor klanten, medewerkers en investeerders", aldus de bank. Ook de verdere implementatie van de verbeterprogramma’s met het oog op het screenen van klanten en het voorkomen van bijvoorbeeld witwassen, het zogeheten Detecting Financial Crime, heeft volgens ABN AMRO hoge prioriteit.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Robert Swaak geschikte topman ABN AMRO

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
16,95 0,40 2,42 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe topman Robert Swaak van ABN AMRO is vermoedelijk de juiste persoon op dit moment voor de bank, die in een transitiefase zit. Dit stelde analist Albert Ploegh van ING donderdag.

Vanochtend werd bekend dat Swaak Kees van Dijkhuizen opvolgt als CEO van ABN AMRO.

Volgens Ploegh van ING is het profiel van ABN AMRO en het vermoedelijk korte lijstje van kandidaten voor de toppositie veranderd sinds in september vorig jaar bekend werd dat het Nederlandse Openbaar Ministerie de bank onderzoekt in verband met de verplichtingen om klanten te controleren op witwassen en terrorismefinanciering.

"De dubbele rol van het aanscherpen en implementeren van de strategie van ABN AMRO en het verbeteren van de witwascontroles vereist een ervaren topman met een bredere ervaring in de financiële sector en sterke roots in de Nederlandse samenleving", aldus Ploegh. "We zijn van mening dat Swaak binnen het profiel van deze transitiefase van ABN AMRO past."

ING handhaafde het Houden advies op ABN AMRO met een koersdoel van 18,50 euro. Het aandeel ABN AMRO steeg donderdagochtend met 2,0 procent tot 16,88 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
alrob
0
voda
0
Lakeman krijgt informatie van ABN AMRO

Gepubliceerd op 9 jan 2020 om 17:48 | Views: 0

ABN AMRO BANK N.V. 17:35
16,79 +0,24 (+1,42%)

AMSTERDAM (AFN) - Financieel activist Pieter Lakeman heeft nieuwe informatie gekregen van ABN AMRO in het langslepende renteswapdossier. Daardoor krijgt hij naar eigen zeggen een steeds beter beeld van "de omvang van de schade en de door ABN AMRO gehanteerde werkwijze".

Lakeman treedt op namens tien mkb-bedrijven, die in totaal ruim 10 miljoen euro schade zouden hebben. Volgens de activist hield ABN AMRO eind vorig jaar nog doelbewust informatie achter om de "benadeling van de bedrijven te verhullen". Maar tijdens het kort geding kwam een deel van de informatie er toch, aldus Lakeman. Daaruit zou blijken dat de swapcontracten van de tien ondernemers eind 2013 in totaal een negatieve waarde van ruim 2,7 miljoen euro hadden.

Een poging van Lakemans organisatie Swapschade om via een kort geding nog meer relevante informatie van ABN AMRO over renteswapcontracten te krijgen had geen resultaat. De rechtbank Amsterdam wees het verzoek vanwege het ontbreken van een spoedeisend karakter af.

Volgens Lakeman handelde ABN AMRO onrechtmatig door zeer riskante renteswaps op basis van aantoonbaar onjuist gebleken informatie te verkopen. "De bank werkt sinds 2001 onder leiding van de toenmalige financieel directeur Tom de Swaan met speciale contracten die ondernemers moesten ondertekenen. Deze zogenoemde Algemene Bepalingen Derivatentransacties waren zelfs voor deskundige klanten onbegrijpelijk en zodanig opgesteld dat ABN AMRO geen enkel risico liep. Terwijl de klant geen enkele kans had om er beter van te worden." De Swaan is tegenwoordig president-commissaris bij de bank.
tafkap75
0
Ger1948
0
Zou mooi zijn. Het laatste koopadvies is al weer een tijdje geleden. Verkoopadviezen des te meer.
Max Felix
0
quote:

Ger1948 schreef op 9 januari 2020 19:57:


Zou mooi zijn. Het laatste koopadvies is al weer een tijdje geleden. Verkoopadviezen des te meer.


ING koersdoel 18,50 Euro/
Misschien moet u eens naar pearl .
alrob
0
quote:

voda schreef op 9 januari 2020 17:51:


De Swaan is tegenwoordig president-commissaris bij de bank.

Dat is gunstig voor ABNAMRO, want hij weet van de hoed en de rand van deze kwestie en kan en moet ABNAMRO te dezer zake verdedigen.
Vocht
0
Ik heb net alles verkocht met een kleine winst. Ik denk dat ik zodra ALFEN terugvalt daar mijn geld in ga stoppen.
Vocht
0
quote:

tafkap75 schreef op 10 januari 2020 15:42:


domme zet. abn gaat knallen


Mijn gevoel zegt van niet. Ik heb sinds 19,50€ lang op verlies gestaan. Door gestaag bij te kopen heb ik leuk gemiddeld. Maar dat is voor mij niet relaxed op dagelijkse basis.
voda
0
Hoekstra tevreden met nieuwe topman ABN AMRO

Gepubliceerd op 10 jan 2020 om 17:16 | Views: 351

ABN AMRO BANK N.V. 17:35
16,62 -0,17 (-0,98%)

DEN HAAG (AFN) - Minister Wopke Hoekstra van Financiën is "heel blij" met de keuze van ABN AMRO voor Robert Swaak als nieuwe topman. Zijn brede ervaring en "maatschappelijke antenne" maken hem volgens de bewindsman zeer geschikt als hoogste baas bij de bank, waarin de overheid nog altijd een meerderheidsbelang van 56 procent bezit.

Swaak volgt na de aandeelhoudersvergadering eind april Kees van Dijkhuizen op als bestuursvoorzitter. Hij is afkomstig van accountants- en consultantsbureau PwC, waar hij verschillende directiefuncties bekleedde.

Dat de nieuwe topman geen ervaring heeft in de bancaire sector, is volgens Hoekstra geen bezwaar. Dergelijke ervaring moet "meer dan voldoende aanwezig" zijn in de raad van bestuur maar dat hoeft niet per se bij de bestuursvoorzitter te zijn, vindt de minister. "Ik vind in deze per definitie ingewikkelde zoektocht dat de bank echt een uitstekende keuze heeft gemaakt."

Roerige periode

Swaaks eerste opdracht is om ABN AMRO na een roerige periode, waarin de bank onder meer verzeild raakt in een antiwitwasonderzoek, in rustiger vaarwater te brengen. Daarna zal ook een nieuwe strategie moeten worden uitgestippeld.

Op de vraag hoe lang de overheid nog grootaandeelhouder blijft van ABN AMRO, wilde Hoekstra niet ingaan. Hij herhaalde dat het kabinet, zoals ook afgesproken in het regeerakkoord, het resterende belang "zo snel als verantwoord mogelijk is" van de hand wil doen.
jan van delft
0
Flinke foute keuze voor deze nieuwe bestuurs voorzitter, dit gaat n bloed bad worden.Het gaat nl. helemaal niet goed met ABN in Nederland, veel redenen voor maar vooral zwak bezig op gebied van automatiseren en een enorm oplopend boek bij de afdeling bijzonder beheer, dit gaat n behoorlijk zure jaar worden 2019 en voor 2020 ziet t er met deze 'leider' ook niet best uit. Aandeel lijkt goedkoop geprijsd maar ik zou niet verbaasd zijn als t verderop in het jaar onder de 15 Euro duikelt.
alrob
0
quote:

voda schreef op 10 januari 2020 18:01:


Hoekstra tevreden met nieuwe topman ABN AMRO

Gepubliceerd op 10 jan 2020 om 17:16 | Views: 351

ABN AMRO BANK N.V. 17:35
16,62 -0,17 (-0,98%)

Op de vraag hoe lang de overheid nog grootaandeelhouder blijft van ABN AMRO, wilde Hoekstra niet ingaan. Hij herhaalde dat het kabinet, zoals ook afgesproken in het regeerakkoord, het resterende belang "zo snel als verantwoord mogelijk is" van de hand wil doen.

Dit bericht vergroot de kans op een snelle overname; immers het resterend belang is enkel interessant voor een partij die direct de hele santekraam wil overnemen. En blijkbaar wil men er nog steeds "snel"van af.
Dus kom maar op met dat bod.
A3aan
0
En dan te bedenken dat de Staat een bod van 29,50 euro door Scandinavische bank afwees! Net zo dom als de afwijzing overname PostNL door onze Belgische vrienden.
Lepre Chaun
0
BROKER VAN HET JAAR 2019 ABN AMRO ZELF BELEGGEN .
de echte innovatie en dadendrang was doorgaans te vinden bij de specialistische brokers. ABN Amro doorbreekt met haar Zelf Beleggen-propositie die trend overtui-gend. Het is niet de goedkoopste broker, maar ABN Amro maakt dat ruimschoots goed op andere fronten. Zo haalt de bank, gecombineerd voor beginnende en gevorderde beleggers, de hoogste score op het gebied van digitale klantbeleving. Verder valt in het algemeen op dat ABN Amro zowel beginnende als gevorderde beleggers op de juiste manier bedient met op de behoefte toegesneden tools en handelsmogelijkheden. Het beginnersplatform is zeer geschikt voor fondsbeleg-gers of beleggers in Nederlandse aandelen. Het gevorderde platform ‘Mijn Dealing- room’ biedt uitgebreide analyse- en handelsmogelijkheden. Met name de combinatie van kwalitatief hoogwaardige omgevingen voor beide types beleggers valt in de smaak bij de jury. De broker van het jaar is ABN Amro Zelf Beleggen

uiteraard te lezen in het Juryrapport ---> img.iex.nl/Premium/Juryrapport.pdf
leon12345
0
Staat heeft ing geholpen, nu moet ing maar eens abn helpen..en een bod van 19 euro doen..zakelijk een slimme zet van ing..of kan ing dat er niet bij hebben?
Max Felix
0
quote:

leon12345 schreef op 12 januari 2020 17:31:


Staat heeft ing geholpen, nu moet ing maar eens abn helpen..en een bod van 19 euro doen..zakelijk een slimme zet van ing..of kan ing dat er niet bij hebben?


Dit kan ING gemakkelijk betalen en er zijn nog meer banken die dat ook kunnen betalen zoals uni credit .
Zou best kunnen dat dit kan gebeuren.
1.411 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 67 68 69 70 71 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 apr 2020 17:38
Koers 7,156
Verschil -0,232 (-3,14%)
Hoog 7,350
Laag 7,010
Volume 4.443.990
Volume gemiddeld 5.335.352
Volume gisteren 7.240.521

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group