Wereldhave - 2020

3.634 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... 178 179 180 181 182 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Bart Meerdink
0
quote:

Alalalonglong schreef op 2 februari 2020 23:04:


[...]

Dus 75 boekwaarde, 33 schuld 16,60 koers 25 niet in de koers gewaardeerd eigendom.

Oftewel, wat ik al eerder postte een geschat negatieve herwaardering van 1 miljard. Onzinnig.

Dan vergeten we nog even dat het waarderen van assets op basis van liquidatie... ging concern telt niet voor vastgoed?

Bij mijn weten zijn taxaties niet op basis van liquidatie, maar op basis van schatting van toekomstige huur-inkomsten, en (waar aanwezig) vergelijkbare transacties in de markt. Maar als iemand hier het fijne er van uitlegt zou dat mooi zijn, want ik ben geen deskundige op dit punt. Ik heb het idee dat taxaties nogal zacht zijn, dwz makkelijk kunnen veranderen adhv het sentiment rond het vastgoed.

De NAV (per Q3'2019) was €40,91 dat is inderdaad een stuk meer dan de koers. De NAV is op basis van going concern (NNNAV bleek meer van toepassing bij de verkoop van ITIS).

Neemt niet weg dat Wereldhave van de huidige krimp-trajectory af moet, want krimp betekent ook aflossing van schuld als je de 40% LTV als richtlijn hanteert (loslaten van die norm zou zeker niet goed ontvangen worden...). Dat geld is er niet echt, de schuld neemt sinds de verkoop van ITIS juist weer toe.
MFCons
0
Dat is mijn punt al de hele tijd. De koers loopt ver vooruit op bezetting en huur en afboekingen op het vastgoed en dat is niet realistisch nu de huren en bezetting niet die afname hebben laten zien.

De markt bepaalt dat een hogere yield moet worden geëist. Dus moet er afgewaardeerd worden. Je moet niet vergeten dat als diezelfde markt in 2021-2022 gaat stabiliseren die yields weer teruglopen en dus de waarderingen weer op.


MFCons
0
profbeleg11
0
he eindelijk bij kunnen kopen , inderdaad heeft de late dividendlevering geholpen :)

junkyard
1
quote:

NLvalue schreef op 2 februari 2020 22:50:


[...]

Storm is per 1/8 benoemd, de HJ cijfers zijn per 26/7 gepubliceerd... wel blijven opletten in deze fase van het spelletje, zeker als je short zit..


Ik zit niet short, 1 aandeel long, zoals vaker gemeld. Wel een beetje opletten...

Besluit benoeming CEO is eerder genomen, ceo had eerder invloed kunnen uitoefenen.
MFCons
0
quote:

junkyard schreef op 3 februari 2020 09:39:


[...]

Ik zit niet short, 1 aandeel long, zoals vaker gemeld. Wel een beetje opletten...

Besluit benoeming CEO is eerder genomen, ceo had eerder invloed kunnen uitoefenen.


Als je dan toch onzin gaat spuien, houd dan je mond. 1 aandeel...

MFCons
0
quote:

Boddez schreef op 3 februari 2020 09:39:


Net heavy ingestapt voor een short squeeze


Dinsdag is historisch gezien altijd laag, maar einde dag ook altijd de laagste koersen. Kortom. Order 15,970 of anders morgen 16u.
8ball
0
Er zijn in mijn opinie maar 2 mogelijke scenario's voor WH;
1. Op basis van continuïteit; realiteit is dat veel huurders m.n. in non-food zullen blijven verdwijnen (Blokker/C&A/Intertoys/Didi etc.) en dat WH hard zal moeten werken om die gaten opgevuld te krijgen, dat zal sowieso tegen lagere huren gebeuren, gevolg; langzaam dalende bezettingsgraad en lager direct resultaat. Het smeltende ijsblokje dus, wat niet wil zeggen dat ook een smeltend ijsblokje niet ondergewaardeerd kan zijn (nog 8 jaar gemiddeld 2,00 dividend is huidige koers). Probleem wordt dan wel de rating van Moody's; die staat nu op Baa2 met outlook negatief, Baa3 is nog investment grade daaronder wordt het junk en zullen er behoorlijke kredietopslagen volgen (LTV mag onder huidige convenanten stuk hoger liggen dan 40% maar schuld zal dan wel duurder worden)
2. Op basis van liquidatie; voor een uitkering van 25,- er aandeel zou het totale vastgoed nu 2,3 miljard op moeten brengen (40 mio.*25+1.3 miljard schuld), boekwaarde 3,2 miljard en bruto huur 190 mio. Ik denk dat dat zou moeten kunnen, als BE rond de 400 mio. zou kunnen opbrengen blijft er 2,25 miljard boekwaarde vastgoed NL+FR over wat 1,6 miljard zou moeten opbrengen (11* de bruto huur), komt nog bij dat in FR een forsle belastingclaim dreigt vanwege discussie met fiscus over FBI status, dit zou zomaar de trigger kunnen zijn voor exit uit FR.
MFCons
0
Liquidatie op 25? Prima. Maak het maar officieel - zet jezelf te koop - ben benieuwd hoe het short% zich dan gaat ontwikkelen.

$euri
0
crux
0
quote:

Alalalonglong schreef op 3 februari 2020 10:04:


[...]

Als je dan toch onzin gaat spuien, houd dan je mond. 1 aandeel...Als je nu toch over onzin gaat schrijven dan is het deze posting wel.
MFCons
0
quote:

crux schreef op 3 februari 2020 13:19:


[...]
Als je nu toch over onzin gaat schrijven dan is het deze posting wel.


Het is toch een goed gebruik je positie te melden. Ik vind het niet gepast om dan die 1-aandeel grap door te trekken naar het nu. Ik heb weinig fiductie dat dit daadwerkelijk zo is.

Ik ga je niet aanvallen, maar dunkt mij, dat ik een opmerking mag plaatsen waarin ik aangeef dat je die 1-aandeel grap beter achterwege kan laten.
Jona Investments
0
voda
0
Beursblik: focus bij kwartaalcijfers Wereldhave op strategie-update

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Wereldhave
16,56 -0,04 -0,24 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Wereldhave zal vrijdag voorbeurs over 2019 waarschijnlijk een lager direct resultaat rapporteren, maar de aandacht zal met name uitgaan naar de strategie-update van de nieuwe CEO Matthijs Storm. Dit is de verwachting van vooraf door ABM Financial News geraadpleegde analisten.

Het vastgoedfonds zal vrijdag naar verwachting van de analisten een direct resultaat rapporteren, dat binnen de door het vastgoedfonds zelf afgegeven bandbreedte van 2,75 tot 2,80 euro per aandeel ligt. Eerder ging het vastgoedfonds nog uit van een bandbreedte van 2,75 tot 2,85 euro, maar dit werd bij de halfjaarcijfers losgelaten.

Zo rekent UBS op een direct resultaat van 2,78 euro per aandeel. In 2018 boekte Wereldhave nog een direct resultaat van 3,33 euro per aandeel.

Waar de analisten het unaniem over eens zijn is dat de focus tijdens de rapportage met name uit zal gaan naar de presentatie van het strategisch plan van aanpak van de nieuwe CEO Matthijs Storm. Analist Nico Inberg van IEX vraagt zich onder andere af wat er in de toekomst met het dividend, momenteel op 2,52 euro per aandeel, gaat gebeuren, wat de visie van de topman is op de toekomst van het winkelvastgoed en hoe hij de enorme onderwaardering uit het aandeel denkt te krijgen.

"Het sentiment is extreem negatief waardoor het moeilijk is te denken dat het ook een keer omhoog kan. Ik zie echter weinig ruimte meer omlaag en als Storm ook maar een sprankje hoop, beleving of optimisme kan bieden, kan de wereld er heel anders uitzien", zei Inberg in aanloop naar de update van Wereldhave.

De analist van IEX wijt de teloorgang van winkelvastgoedfondsen als Wereldhave aan online retailreuzen als Amazon. "Amazon sloopt de volledige retailsector en we doen er allemaal aan mee: online is namelijk gewoon makkelijker en vooral goedkoper", lichtte hij toe.

De blootstelling van Wereldhave aan de retailsector is ook voor de analisten van Goldman Sachs reden om een verkoopadvies voor het aandeel te hanteren. Aanhoudende faillissementen van bekende warenhuizen en ketens leveren een probleem op voor het vastgoedfonds, betogen de analisten van de Amerikaanse zakenbank.

Mogelijke uitkomsten van de strategische update zijn volgens de analisten van UBS een verlaging van het dividend, de verkoop van panden om schulden te kunnen aflossen of om eigen aandelen in te kopen, het vertrek van het vastgoedfonds uit Frankrijk en de uitgifte van nieuwe aandelen. Die laatste twee, een vertrek uit Frankrijk of een uitgifte, noemt de zakenbank de meer radicale stappen. UBS hanteert voor Wereldhave een koersdoel van 14,00 euro met een verkoopadvies.

Goldman Sachs noemt het dividend van Wereldhave ook hoog, "zeker als het bedrijf moet investeren in zijn winkelcentra en zich opnieuw moet positioneren na een wisseling van de wacht". Dit laatste kan flinke investeringen vereisen, waarschuwde de zakenbank, vooruitlopend op de nieuwe plannen van Storm.

Het aandeel Wereldhave noteerde maandag op een groen Damrak 1,3 procent hoger op 16,28 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
junkyard
0
quote:

Alalalonglong schreef op 3 februari 2020 13:34:


[...]

Het is toch een goed gebruik je positie te melden. Ik vind het niet gepast om dan die 1-aandeel grap door te trekken naar het nu. Ik heb weinig fiductie dat dit daadwerkelijk zo is.

Ik ga je niet aanvallen, maar dunkt mij, dat ik een opmerking mag plaatsen waarin ik aangeef dat je die 1-aandeel grap beter achterwege kan laten.


Dat vind ik geen goed gebruik, je positie is privé. Trades geef je door aan je broker, niet op dit forum. Ik weet ook niet hoe groot je WHV positie is, zie dat je af en toe vermeldt dat je hebt bijgekocht (en je dalende koersen als koopkansen verwelkomt). Voor mij geen nuttige bijdrage voor een discussie.

Omdat ik hier af en toe als WHV shorter wordt beschouwd (was het maar waar), heb ik een aantal keer mijn positie herhaald (niet short, serieus 1 aandeel long), bij wijze van uitzondering.

Ik begrijp dat de WHV koersontwikkeling allerminst grappig is, en mijn berichten voor long WHV beleggers soms moeilijk te slikken zijn. Als belegger het makkelijkst om het vertrouwen in een fonds niet ter discussie te stellen en koersontwikkeling enkel toe te wijzen aan shorters (markt manipulatie), voor mij te makkelijk.
A_E_Niks
2
Na vrijdag is de negatieve hype weer voorbij en maken wij ons op voor de rebound.
De markt overdrijft bijna altijd. Het is maar net hoe de wind waait. Wij gaan die 20+ euro's echt wel weer halen:).
MFCons
0
quote:

junkyard schreef op 3 februari 2020 14:44:


[...]

Dat vind ik geen goed gebruik, je positie is privé. Trades geef je door aan je broker, niet op dit forum. Ik weet ook niet hoe groot je WHV positie is, zie dat je af en toe vermeldt dat je hebt bijgekocht (en je dalende koersen als koopkansen verwelkomt). Voor mij geen nuttige bijdrage voor een discussie.

Omdat ik hier af en toe als WHV shorter wordt beschouwd (was het maar waar), heb ik een aantal keer mijn positie herhaald (niet short, serieus 1 aandeel long), bij wijze van uitzondering.

Ik begrijp dat de WHV koersontwikkeling allerminst grappig is, en mijn berichten voor long WHV beleggers soms moeilijk te slikken zijn. Als belegger het makkelijkst om het vertrouwen in een fonds niet ter discussie te stellen en koersontwikkeling enkel toe te wijzen aan shorters (markt manipulatie), voor mij te makkelijk.


Met je positie bedoel ik niet het instrument en aantal, maar LONG of SHORT. En dan dus niet zeggen Long 1 aandeel en dan Short posten. Ik begrijp, net als de banken, dat het allemaal binnen de kaders van de wet blijft, maar het is minimaal opmerkelijk.
MFCons
0
quote:

A_E_Niks schreef op 3 februari 2020 14:52:


Na vrijdag is de negatieve hype weer voorbij en maken wij ons op voor de rebound.
De markt overdrijft bijna altijd. Het is maar net hoe de wind waait. Wij gaan die 20+ euro's echt wel weer halen:).


Deze en komende dagen zullen de amateurs like myself het dividend gebruiken om bij te kopen. Short zal even wachten totdat ze de aanval inzetten. Het is mijn overtuiging dat de 15,9 gehaald zal worden.
3.634 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... 178 179 180 181 182 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 mei 2020 17:38
Koers 7,615
Verschil -0,590 (-7,19%)
Hoog 8,265
Laag 7,600
Volume 576.079
Volume gemiddeld 388.260
Volume gisteren 494.354

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group