Hydratec Industries (v/h Nyloplast) « Terug naar discussie overzicht

Hydratec 2020

17 Posts
Arie S
0
BVS74
0
Wat een enthousiasme! Er staan nog maar 170 stuks in de laat dus bijna uitverkocht.
swinv
0
Of onderwaardering.. Grote kans dat de overnames, die op relatief goedkope basis zijn gedaan, kunnen resulteren in een EPS groei van 1-3 euro op jaarbasis. Indien wat het management heeft uitgesproken over de tijdelijke slechte resultaten bij Stork kloppen.
Toddemij
0
Ik vind cijfers over 2019 ronduit tegenvallen. En dan komt ellende van 1e kw 2020 en rest er straks nog overheen....
RT2014
0
Mij vallen de resultaten ook wat tegen. Met name food. Over plastics had ik geen hoge verwachtingen. Dividend betaling geschorst i.v.m. onzekerheid omtrent corona. Lijkt me verstandig. Eind 2020 wordt bekeken of er alsnog een dividend wordt uitgekeerd.
voda
0
Hydratec behaalt minder winst

Gepubliceerd op 20 maart 2020 08:31 | Views: 782

Hydratec 11:30
47,00 +2,60 (+5,86%)

AMERSFOORT (AFN) - Hydratec Industries heeft vorig jaar een lager nettoresultaat in de boeken gezet vergeleken met een jaar geleden. Topman Bart Aangenendt van de industriële houdstermaatschappij wijst op de mindere prestatie in de tweede helft van 2019. De winstgevendheid verslechterde omdat de marges bij de ingenieurstak terugliepen.

De winst over het afgelopen jaar bedroeg 6,6 miljoen euro. Hydratec behaalde een jaar daarvoor nog een winst van 8,5 miljoen euro. De divisie waar levensmiddelen en industriële producten onder vallen, kampte met hogere kosten. Het onderdeel waar plastic componenten onder vallen presteerde beter maar dat was alsnog onder de verwachting van de onderneming.

De omzet van het industrieconcern liep wel op met 11 miljoen euro tot 220 miljoen euro. Op eigen kracht betekende dat een groei van 2,1 procent.
RT2014
0
www.veb.net/artikel/07401/hydratec-me...

Hydratec had een slechte tweede jaarhelft. De omzet lag daarin lager dan in dezelfde periode van 2018. Het bedrijf had last van de moeilijke omstandigheden in de industrie. Het schrapt voorlopig het dividend om de coronacrisis door te komen.

Onder de holding Hydratec vallen verschillende ondernemingen die in een van twee sectoren actief zijn: agri en food of de kunststofindustrie. De concernomzet bedroeg over heel vorig jaar 219,6 miljoen euro. Dat was 11 miljoen euro meer dan in 2018.

Groei alleen in eerste jaarhelft
Deze groei werd echter volledig in de eerste jaarhelft gerealiseerd. Toen bedroeg de omzet namelijk 112,8 miljoen euro. Een simpele rekensom laat zien dat de tweede jaarhelft goed was voor 106,8 miljoen euro. Dat is ruim 5 procent minder in dezelfde periode een jaar eerder.

De precieze reden voor de daling gaf Hydratec niet. In een vrij summier persbericht over de resultaten werd geen uitsplitsing gemaakt tussen het eerste en het tweede deel van het jaar. Hydratec splitste de resultaten ook niet uit over de verschillende onderdelen.

Met de gegevens die de onderneming wel gaf en uit het halfjaarverslag en jaarverslag 2018 is desondanks mogelijk toch een beeld te krijgen. Dan blijkt dat de omzet bij agri en food met circa 10 procent afnam en bij de kunststofbedrijven ongeveer gelijk bleef.

Al in derde kwartaal terughoudendheid
In een handelsbericht over het derde kwartaal had de onderneming in november al duidelijk gemaakt dat de marktomstandigheden waren verslechterd. De orderstroom bij de bedrijven die actief zijn in agri en food nam in het derde kwartaal af.

“Het lijkt erop dat er terughoudendheid is opgetreden in de industrie die breder is dan de automotive markt. De verwachting is dat dit van tijdelijke aard is”, liet bestuursvoorzitter Bart Aangenendt daarbij toen weten.

Inmiddels is duidelijk dat hier de coronacrisis overheen is gekomen. Dat zal een impact hebben op de investeringsbereidheid van klanten, stelt Hydratec nu, zonder natuurlijk te kunnen zeggen wat precies de gevolgen zullen zijn.

Dividend geschrapt
Hydratec schrapte gezien de situatie wel het dividend. Mogelijk dat aandeelhouders in het najaar alsnog een interim-dividend krijgen uitgekeerd. Dat zal een schrale troost zijn, want het aandeel verloor in de afgelopen weken een derde van zijn waarde. Vrijdag veerde Hydratec wel wat op, het steeg in de ochtend zo’n 6 procent.

Hydratec wordt door de recessie die nu alom verwacht wordt teruggeworpen in zijn ontwikkeling. Topman Aangenendt sprak in een interview met Effect in 2017 de ambitie uit om in vijf jaar twee keer zo groot te worden. Met de coronacrisis zal dat een extra grote uitdaging worden, maar dat was het gezien de omzetontwikkeling in de tweede helft van 2019 ook al.
Arie S
0
een stukje uit het persbericht : autonoom. De resultaten zijn hier fors verbeterd, maar nog niet op het gewenste niveau. Het geconsolideerde bedrijfsresultaat komt uit op € 10,2 miljoen en is daarmee 14.7% hoger dan vorig jaar (€ 8,9 miljoen). Door een normale belastinglast in 2019, tegenover een belastingbate in 2018, komt het nettoresultaat lager uit op € 6,6 miljoen, ten opzichte van € 8,5 miljoen vorig jaar. De winst per aandeel is € 5,16. . Dus nog steeds lage k'w verhouding
voda
0
Hydratec krijgt omzet niet omhoog ondanks overnames

Gepubliceerd op 6 mei 2020 19:17 | Views: 0

Hydratec 16:38
44,00 0,00 (0,00%)

AMERSFOORT (AFN) - Hydratec Industries is er ondanks recente overnames niet in geslaagd om zijn omzet in het eerste kwartaal op te krikken. Dat heeft alles te maken met de coronacrisis. Hierdoor nam ook het bedrijfsresultaat fors af, schrijft de industriële houdstermaatschappij in een handelsbericht.

In de vergelijkbare periode vorig jaar kende de divisie Food & Industrial Systems nog een zeer goed eerste kwartaal terwijl de omzet dit keer terugviel. Door de wereldwijde maatregelen in verband met het nieuwe coronavirus kunnen projecten niet worden afgerond en worden nieuwe projecten uitgesteld.

Bij Plastic Components was het bedrijfsresultaat over het eerste kwartaal licht hoger dan vorig jaar. Volgens Hydratec was sprake van fractioneel hogere marges en gering lagere kosten bij een gering lagere omzet. In de automotive markt is evenwel zeer grote onzekerheid ontstaan na de productiestop bij veel autofabrikanten.

Bestedingen

Ook in andere markten zijn de bestedingen teruggelopen, meldt Hydratec. Vanuit de medische markt is er wel steeds meer belangstelling voor de gezamenlijke ontwikkelingen bepaalde diagnostische oplossingen.

"De wereldwijde uitbraak van Covid-19 brengt grote onzekerheden met zich mee voor onze medewerkers en klanten", zegt topman Bart Aangenendt. "De veiligheid van onze medewerkers heeft uiteraard onze hoogste prioriteit. De pandemie zal wel negatieve effecten hebben op onze omzet, operaties, winst en kasstromen."

Hydratec heeft al diverse maatregelen genomen. Ook worden er stappen voorbereid. "Er wordt een programma uitgevoerd om kosten te besparen en investeringen die niet noodzakelijk zijn voor het draaiend houden van de operatie worden uitgesteld", aldus Aangenendt.
voda
0
Hydratec via aandelenruil volledig eigenaar Rollepaal

Gepubliceerd op 17 juni 2020 09:20 | Views: 0

Hydratec 12 jun
44,00 0,00 (0,00%)

AMERSFOORT (AFN) - Hydratec Industries wordt door een aandelenruil de volledige eigenaar van Rollepaal. Het beursgenoteerde Hydratec had al 75 procent van de aandelen in de producent van systemen voor de fabricage van kunststof buizen. Het bedrijf verkreeg het andere kwart van Participatiemaatschappij Wadinko in ruil voor een belang van 75 procent in Stork Plastic Machinery en een bedrag waarvan de hoogte niet wordt bekendgemaakt.

De ondernemingsraden van Rollepaal en Stork Plastic Machinery moeten nog advies over de plannen uitbrengen.
voda
0
Hydratec hard geraakt door coronacrisis

Gepubliceerd op 23 juli 2020 08:53 | Views: 117

Hydratec 21 jul
45,00 0,00 (0,00%)

AMERSFOORT (AFN) - Hydratec Industries is er door de coronacrisis niet in geslaagd zijn omzet in het eerste half jaar op peil te houden. Ook nam het bedrijfsresultaat fors af, meldt de industriële houdstermaatschappij.

De omzet bedroeg in het eerste half jaar 101 miljoen euro, en is daarmee 11 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Door de volledige overname van Rollepaal vielen de vaste kosten 1,6 miljoen hoger uit, de gebruikmaking van de NOW-regeling meegerekend. Ondanks overige kostenbesparingen kwam het bedrijfsresultaat (3,3 miljoen euro) daardoor aanzienlijk lager uit dan in 2019 (5,9 miljoen euro).

De omzet van de divisie Food & Industrial Systems daalde met 8 vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Door de wereldwijde maatregelen in verband met het nieuwe coronavirus kunnen projecten niet worden afgerond en worden nieuwe projecten uitgesteld, aldus Hydratec.

Productiestop

Bij Plastic Components was de omzet 14 procent lager vergeleken met een jaar eerder en ook het bedrijfsresultaat daalde. In de automotive markt is sprake geweest van een productiestop bij veel autofabrikanten. Ook in andere markten zijn de bestedingen teruggelopen waaronder eten en drinken bestemd voor horeca en bedrijven.

"Door de vele onzekerheden in de verschillende markten kunnen we geen concrete uitspraken doen over het hele jaar", aldus directeur Bart Aangenendt.
voda
0
Omzetherstel voor Hydratec

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Hydratec Industries NV
45,00 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Hydratec heeft in het derde kwartaal van 2020 meer omzet geboekt. Dit bleek vrijdag uit een update van het technologiebedrijf, dat een wereldwijd actief is als specialist in industriële systemen en componenten. Financiële details bleven in de update achterwege.

In het derde kwartaal viel de omzet van Hydratec Industries "belangrijk hoger" uit dan in het tweede kwartaal van 2020 en zit het bedrijf weer op het niveau van het eerste kwartaal. Volgens de schaal van Lock zou dit een stijging van 12 tot 20 procent impliceren.

Het was een kwartaal "waarin COVID-19 een groot effect had op de omzet en resultaten". Dankzij de omzetstijging in het derde kwartaal is er sprake van een positief nettoresultaat over de eerste negen maanden van 2020.

Hydratec stelde dat de operationele kosten afgelopen kwartaal op het verlaagde niveau van het tweede kwartaal bleven.

Ook is een voorziening getroffen voor een reorganisatie, waardoor het nettoresultaat negatief werd beïnvloed.

Outlook

Volgens CEO Bart Aangenendt is het nog te vroeg om uitspraken te doen over het gehele boekjaar 2020.

"Hoewel Hydratec Industries een positief nettoresultaat heeft behaald, zijn er zorgen over de investeringsbereidheid in onze markten. Door de vele onzekerheden is het niet mogelijk concrete uitspraken te doen over heel 2020”, aldus Aangenendt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
17 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 12 aug 2022 11:30
Koers 83,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 83,000
Laag 83,000
Volume 200
Volume gemiddeld 136
Volume gisteren 3

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront